Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 26 yıllık olunca çürük mü sayılıyor? :)
  • Evin üstünde oturan her kim şahıs bilmiyorum ama problem onun tarafından oluyor.

Çok ciddi şekilde su tesisatlarında problem var su zemine değdiği an zamanla orayı çürütür sizdeki problemde tam olarak böyle. Demirlere bakıyorum oksitlenmiş su yemiş belli duvarlar nemli çürümüş şekilde. Herşeyden su kaçırır banyodaki mermerler deliktir veya alafranga yada duşakabin tesisatlarında sıkıntı vardır zamanla çürütür çökmelere sebeb olur tesisatlar değişmeden mümkünü yok istediğiniz kadar sıva yapın beton dökün yine aynısı olur. Ev yapımındaki işçiliği saymıyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 22 Kasım 2018; 5:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük geçmiş olsun.Düşünmesi bile ne kadar tedirgin ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    benım bıldıgım deprem yonetmelıgı 1999 depreminden sonra cıktı.
    vede denız kumu degıl artık hazır beton kullanılması gerekmekte. sızınde soyledıgınız gıbı demır ebatları vede sekıllerı degıstı.
    eger bına bu yonetmelıkten sonra yapıldı ıse.
    gereklı yerlere sıkayet edebılırsınız.
    fakat bınanız bu yonetmelıkten once yapıldı ıse nereye sıkayet edersenız edın hıc bır sonuç alamazsınız.
    kolay gelsın ve gecmıs olsun.
  • geçmiş olsun aynı olay yıllar önce benim banyomdada olmuştu. üsttenin su borusu patlamıştı. benimde çökmüştü. asma tavan yapttırmıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle şeyler yapanın yanına kâr kalıyor ülkemizde. Öne çıkaralım, sizde gerekli başvuruları yapıp sorumluların peşini bırakmayın. Örnek teşkil edecek bir konu.
  • Gecmis olsun, o binada durmayin daha tehlike devam ediyor gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 üyesi kullanıcısına yanıt
    Düşen parça sıva değil döşeme demiri ile kalıp arasındaki pas payı dediğimiz betondur. Tavanın aşırı su almasından ve demiz kumu kullanımından dolayı yani çakılsız beton kendini patlatmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunlar su tesisatının sızdırması ile biriken suyun yıllar içinde yapıyı zayıflatmasından kaynaklanıyor. hem tesisat hem de yapı dandik olunca sonuç bu. bizim evin banyo tavanı da benzer bir akıbete uğrayabilir
  • herhangi bir yaralanmaya ya da ölüme sebebiyet vermemesi nedeni her ne kadar sevindirici olsa da üzerinde ciddi ciddi durulması gereken tez vakitte problemin kaynağının bulunması gerektiğini düşünüyorum. büyük geçmiş olsun. Allah beterinden esirgesin. attığınız adımları ve sonuçlarını mutlaka forumda paylaşın ki hepimizin başına gelebilir biz de fikir sahibi olalım.
  • Çok büyük geçmiş olsun.

Büyük ihtimalle üst kaynaklanan bir problem değil bu. yıllar süren içeride hapsolan buhardan kaynaklı bir durum. Üst kattan su çalışsa daha lokal bir durum olurdu. duvarlarda belli eder bir miktar seramik vs. de inerdi. Arkadaşların söylediği gibi pas payı ile birlikte sıva da inmiş. ancak görünen o ki beton içerisinde agrega da çok yetersiz ve nervürsüz demir kısmını herkes belirtmiş zaten. Çok büyük ihtimal 99 öncesi bir yapıdır.
    Allah sizlere can sağlığı versin. Özellikle kiracı iseniz de bir an önce oradan ayrılmak en isabetli karar olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Bizim banyonunda tavanından 1 yıldır su akıyor. Artık betonun içindeki demirler bile gözükür hale geldi. Kiracıyız diye bir şey yapmıyoruz, ev bulup taşınacağız buradan.
    ev sahibine bilgi vermezseniz, evden çıksanız bile size dava açabilir bilginiz olsun.
    bu durumlarda hemen ev sahibine haber verme yükümlülüğünüz vardır. bir an önce haber verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedatcakmak

Pek bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.Çünkü bugün elektronik veya elektronik olmayan bir çok ürünün garanti süresi 2 yıl müteahhitleri de bu bağlamda bağlayan süre zarfı 5 yıl diye biliyorum.Kaldı ki sizin belirttiğiniz süre 20 yıl bu kadar süre hiç bir firma garanti veremez.Size tavsiyem çıkan demirlere antipas sürerek güzelce boyayıp daha sonra fileli bir sıva yaparak tavanı tekrardan sıva yaptırmanız.Uzun vade de işinizi görecektir.Geçmiş olsun tekrardan.

Hocam pek anlamam bu işlerden ama yeni sıva yapmak o dandik tabliyeye daha da yük bindirmez mi? Asma tavan yapılsa daha iyi olmaz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binanın yapım yılı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Marilyn

Binanın yapım yılı nedir?
    ben sana konu sahıobı cevap yazmadan yazaım.
    en erken 19 yıl.
    yaopsınlar bakalım denız kumu kum taşıl ıle ıle betonu bakalım artık.
    Eskıden denetımı yoktu sımdı var.
    Helekı istanbulda. ama arkadaş tekırdagda oturuyor.

Onune gelen mutahıt olursa paraya para demezse olucagı budur.
    vatandas su an ıcın konusuyorummaynı evı 20 bın tl daha az almak ıcın boyle ınsanların kucagına dusuyor.
    kaldıkı ucuz etın Pardon evın yahnısı YAVAN olur.
    hadı selametle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Kasım 2018; 10:30:46 >
  • acheron34 kullanıcısına yanıt
    Ev sahibi bılıyor ama beni karışmam dıyor. Evın 2 sahıbı var gelın ve kaynana, bunlar kavgalılar araları ıyı degıl. O yuzden evle ılgılı sorunlarla ılgılenmıyorlar. Camlarımız tahtadan çürümüş hepsi, dedık ev sahıbıne pımapen yapın yoksa curuyup aşağı dusecek dedık ama yapmadı.

Bızde kıracıyız neden cebımızden evı tamır edelım kı degıl mı hocam ? 2019 da taşınacagız buradan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

26 yıllık olunca çürük mü sayılıyor? :)
    Oyle bır olay yok.
    eger zamanında, demırını harcını betaonunu muhendoııslıgını ıyı yapmış ıse o bına 100 senede dayanır 200 senede.
    1999 velı göçer Yalova hatırlatılır.
    yasın genç ıse ınt araştır.
    kaldıkı ıngtetede ve bılımum yerlerde 500 sene yasayan bınalar var hemde tas bıldıgımız yızgma kagır boınalar. yapana kullanılan malzemeye ve ıscılıkle ayakta.

hadı kolay gele sızlere.
    bu arada benım bakırkoyde 2 evım var.

bırı 45 senelık bırı 55 senelık.
    2 sıde tas gıbı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 22 Kasım 2018; 10:36:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Ev sahibi bılıyor ama beni karışmam dıyor. Evın 2 sahıbı var gelın ve kaynana, bunlar kavgalılar araları ıyı degıl. O yuzden evle ılgılı sorunlarla ılgılenmıyorlar. Camlarımız tahtadan çürümüş hepsi, dedık ev sahıbıne pımapen yapın yoksa curuyup aşağı dusecek dedık ama yapmadı.

Bızde kıracıyız neden cebımızden evı tamır edelım kı degıl mı hocam ? 2019 da taşınacagız buradan.
    Pımapen ıcın fıyat al. aldığın fıyatı evsahbıne sun. kabul ederse. kıradan dusersın. pımapen taksıtle yapılabılıyor. evsahıbıne tabıkı danış.
  • Yaptık hocam ama yanaşmadılar. Bizde idare edıyoruz, 2019 da taşınacağız.
  • Valla hocam 1984 ten yapılan bi bina var oda dediğiniz gibi sapa sağlam o kadar su çekti etti demirler gözüktü tavanda genede çökmedi binada çatlak vs hiçbirşey yok adamlar sağlam yapmışlar zaten yapanlar hala ev yapmaya devam ediyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.