Şimdi Ara

Banyonun Tavanı Çöktü (SS'li) (EDIT) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
9
Favori
94.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
484 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paspayı bırakmamış adamlar döşemenin üzerine direk sermişler demirleri bunu yapan işçiler daha neler neler unutmuştur.
    Anneniz haklı hocam pek girilcek gibi bir ev değil bence.

Geçmiş olsun
  • Pek bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.Çünkü bugün elektronik veya elektronik olmayan bir çok ürünün garanti süresi 2 yıl müteahhitleri de bu bağlamda bağlayan süre zarfı 5 yıl diye biliyorum.Kaldı ki sizin belirttiğiniz süre 20 yıl bu kadar süre hiç bir firma garanti veremez.Size tavsiyem çıkan demirlere antipas sürerek güzelce boyayıp daha sonra fileli bir sıva yaparak tavanı tekrardan sıva yaptırmanız.Uzun vade de işinizi görecektir.Geçmiş olsun tekrardan.
  • 20 yılda adam öldürüp kaçsan zaman aşımına uğruyordu Üst kattan su alıyordur demirler paslanıp şişmiş betonu patlatmış. Geçmiş olsun...
  • Ne kadar meraklısınız mahkemeye, avukata, davaya. Daha çalışan işçi maaşını, tazminatını alamıyor o mahkemelerden siz burayı ne zannediyorsunuz Allah aşkına!

Ayrıca en az 25 yıllık bina, 26 yıl dedin mi zaten çürük sayılıyor şu an. Müteahhit&Yapı-denetim firmasının sorumluluğu var elbette ama o bina bu şekilde yapılmamıştır ki. Eğer toprak tapulu ya da iskansız bir daireden bahsediyorsanız yasal olarak sadece arsadan pay sahibi oluyorsunuz bu durumda ve/veya kaçak bir binada oturmuş oluyorsunuz kime neyi şikayet edeceksiniz.

Son olarak banyonun havalandırmasını açın, binanın çatısından da açık olduğundan emin olun. Oradaki nemlenme üst kattan sızıntı yoksa sizin de kusurunuz, dask varsa sigorta firmasına danışın belki onarımı için destek alabilirsiniz geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum hocam. Bina yasi konusunda tam olarak bilgim yok ama 20 yil civarinda diye biliyorum.

Bundan 4 yil once yukaridan su akma olayi olmustu ama banyonun ustunde degil yandaki odada belli etmisti kendini, o zamanlar ust katta kimse yasamadigi icin kendisine ulasip edene kadar 1-2 gun gecmisti. Banyoda belirgin bir sey yoktu ve ondan sonra da banyoya su geldigini zannetmiyorum ama belirgin olmayan bir sekilde geldiyse onu bilemiyorum.

Catal testini de yaptim, bir demirin kenarina catali hafiften batirdim. Ufalanmak derken toz halinde demek istiyorsaniz oyle olmadi, kucuk parcalar halinde indi asagiya.

Bina 10 yildan kesin olarak eskidir maalesef, o durumda bir sey yapamaz miyiz acaba?

Ayrica gecmis olsun dileklerini ileten herkese cok tesekkur ediyorum. Para ayarladigimiz an cikacagiz evden direkt olarak. Kiraci olmanin yarari.

@lordplanett forumda salak diyene psikolojim bozuldu deyip dava acip kazanan varken ben neden dava acmayi dusunmeyeyim ki? evde cikan cit sesine urker olduk artik.

havalandirma konusunda elimizden geleni yapiyorduk zaten, cam benzeri sey surekli acik, kapi da biri kullanmadigi surece surekli acik oluyordu. catiyi tam bilmiyorum acikcasi, yonetici cikartmiyor cunku

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 21 Kasım 2018; 11:18:23 >

• Büyük Geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

quote:

Öncelikle geçmiş olsun. Bina kaç yıllık ? Fotoraf tam net görünmüyor ama demirler nervürsüz(dişsiz) gibi duruyor. En son 2000 yılında yasaklandı nervürsüz demir kullanımı.

Önce sorunun kaynağına bakalım. Düşen parçalar hala sağlam ve blok halinde yani sağlamlar ve renkleri orjinal renginde fakat tavanda duranlar pas tutmuş demirler ve tavan ıslak. Yani bir yerden su alıyor veya tesisatta kaçak var. Paspayı dediğimiz 5cm blok kopmuş resmen. Deniz kumu bile olsa bu şekilde net ayrışım yapmasının tek bir sebebi var. Demir bir yerden su almış ve yaptığı pas sonucusunda şişerek basınçla tavanı bıçak gibi paspayı noktasından ayırmış. Dikkat et düşen parçalar kuru. Fakat tavan hala ıslak. Yani tehlike devam ediyor. Demirler tamamiyle işlemini yitirmiş durumda. Ve bu olay 1-2 günlük değil uzun süredir bir su yeme durumu var. Benim tahminim 8-9 aydan fazladır. Öncelikle suyun kaynağı bulunmalı binaya ne kadar zarar vermiş bu tespit edilmeli. Çünkü şuanda tek korkman gereken tavandan düşen 5 cmlik betondan fazlası.

Senden ricam eline bir çatalı alıp avuç içine batırdığında acıtmayacak seviye kadar demir kenarlına sürtmen. Oradaki betonlar eğer ufalanmak yerine parça parça geliyorsa o bina komple tehlikede.

Gelelim şikayet mekanizmasına. Bina yılını bilmediğimden güncel bina gibi davranıyorum.
    1) hiç birşeyle uğraşmayıp direk savcılığa sulh hukuk mahkemsine tespit davası açın. Dava açıldıktan sonra bilirkişi atanacak ordan dava farklı yerlere bağlanıyor avukatlar bu konuda daha iyi yardımcı olur.
    2) çevre şehirclik bakanlığına veya belediyeye şikayet dilekçesi ile uzlaşma sağlanamazsa dava açılıyor. Burada bilirkişi ataması ve çok fazla dalavere var.
    3) Yaşanan sorunu ihtar çekip ve binanın yapı denetmini ve bakanlığı bilgi olarak ve muhattap olarak ekleyip ihtar işlemi yapmak.

Bu bina yeni ise (10 yıldan az) hiç uğramayıp kendinize bir avukat bulun. Çünkü çok fazla teknik detay ve üsülüne uydurulması gereken mevcut konu var. En basitinden müteahhit bina içindeki ince yapı kusurunun kendine bildirilmediği veya mal sahiplerinin önemsemediği yüzünden olduğunu göstererek aradan çok net şekilde kaçabilir. Ki zaten sorun burada burada ki suyun kaynağı herşeyi ortaya çıkarır.

Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ediyorum hocam. Bina yasi konusunda tam olarak bilgim yok ama 20 yil civarinda diye biliyorum.

Bundan 4 yil once yukaridan su akma olayi olmustu ama banyonun ustunde degil yandaki odada belli etmisti kendini, o zamanlar ust katta kimse yasamadigi icin kendisine ulasip edene kadar 1-2 gun gecmisti. Banyoda belirgin bir sey yoktu ve ondan sonra da banyoya su geldigini zannetmiyorum ama belirgin olmayan bir sekilde geldiyse onu bilemiyorum.

Catal testini de yaptim, bir demirin kenarina catali hafiften batirdim. Ufalanmak derken toz halinde demek istiyorsaniz oyle olmadi, kucuk parcalar halinde indi asagiya.

Bina 10 yildan kesin olarak eskidir maalesef, o durumda bir sey yapamaz miyiz acaba?

Ayrica gecmis olsun dileklerini ileten herkese cok tesekkur ediyorum. Para ayarladigimiz an cikacagiz evden direkt olarak. Kiraci olmanin yarari.

@lordplanett forumda salak diyene psikolojim bozuldu deyip dava acip kazanan varken ben neden dava acmayi dusunmeyeyim ki? evde cikan cit sesine urker olduk artik.

havalandirma konusunda elimizden geleni yapiyorduk zaten, cam benzeri sey surekli acik, kapi da biri kullanmadigi surece surekli acik oluyordu. catiyi tam bilmiyorum acikcasi, yonetici cikartmiyor cunku
    Ev sahibini dava edin o da kendine başka bir muhatap bulur belki onu dava eder.

Şaka bir yana bilinmedik bir konu değil üst kattan su almış büyük ihtimalle, söyleyeceksiniz banyosunu kıracak ve elden geçirecek, o esnada size verdiği zararı da gidermek adına aşağıdaki onarımı da yapacak, kırık dökük olduysa bunları ödemesi gerekir, yönetici bu konuda tecrübelidir ve kısa yoldan çözüm bulur.

Ülkemin ilkokul mezunu cahil insanları konuşarak anlaşırdı eskiden şimdi iyi niyetli eğitimli kaliteli insanlar bile önce en kötü ihtimali düşünüp ona göre gardını alıyor ve olaylara bu şekilde yaklaşıyor. Üzücü ve düşündürücü.

• Öncelikle geçmiş olsun. Umarım bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.
  • Öne çıkardım, dikkat edin o bina komple tehlikede. Umarım daha kötüsü olmaz.
  • Geçmiş olsun, iyi ki birinin üstüne düşmedi, elinizde yeterli kanıt olduktan sonra yasal hakkınızı arayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaturcamawzerezumzum

Breaking bad ?
    Benim de aklıma o geldi valla Çok geçmiş olsun hocam hakkınızı arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 21 Kasım 2018; 12:30:7 >
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu açan arkadaşı babama yönlendireyim.

Babam hem avukattır hemde 1965 yılından beri avukatlık yapıyor.

Kısaca avukat olarak konuya hakim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangaetemo

quote:

Su akma olayından sonra kurutma yapılmadıysa demek isterdim ama bu sorun devam ediyor gibi duruyor. Çünkü demirin pas aşamaları var. Şuanda cüruf atma kısmına gelmiş yani çevresini salmış. Burada müteahhitin bir suçu yok. Küçük parçalar halinde inmesi demek sadece demir değil betonda zarar görmüş demektir. O suyun devam ettiği her nokta depremde kopma tehlikesi saçar. Bu nem veya rutubetten oluşabilecek bir durum değil demir bulduğu boşluktan su yürütmüş ve çizgisel hatta havasızlıktan olacak bir durum değil. Eğer öle olsaydı düşen parçalar üstünde bu iz olurdu. Direk olarak demirden yürüyor.

Burada hata müteahhitte değil. Adam işini yapmış ve 5 yılın ardından oluşan ince bina kusurularından sorumlu değil. Tabi bağlantı hatası yoksa. Yani pimajı ters bağlamıştır bu üretim hatası olarak geçer 20 yıldır. Yada bina demirlerinin ucunu cepheye kadar uzatmaıştır ve paspayı bırakmadığı için su alıp iç hat yaratmıştır. Buda müteahhitin sorunudur. Fakat burada iç tesisat kaçağı oluşmuş daha sonra blekide tekrar oluştu ? Çünkü yapı denetim şirketim varken önceleri bilirkişi raporları hazırlanırken bizde gidiyorduk. Neler neler görüyorduk. En büyük yapılan problem betonun havalanmasına izin verilmemesi ıslandıktan sonra. Fakat burada durum farklı tamamiyle demirden yürüme var. Farklı bir noktada kurumama olayı değil.

Siz en fazla yapabileceğiniz mevcut durumun nereden geldiğini tespitini yaptırıp. Eğer üst kat komşudan sıkıntı varsa evde oluşan zararı rücuu ettirirsiniz. Bunun örneklerini yaşadım. Evde olmadığında patlayan su borusu yüzünden alt komşusunun televizyonu yanmış. Tesisattan su geldiği için. 10bin tl lik televizyonu ödetmişti. Eğer burada bir suçlu bulunursa manevi tazminatta alırsınız ama çok cüzzi bir rakam. Sonuç olarak burada elzem var.

Paspayı olayını günümüz gibi düşünmeyin. Yapı denetim yönetmeliği ile birlikte 5 cm yapıldı. Ondan önce 1 cm olarak bırakılıyordu. Kopan parçalardan gördüğüm kadarı ile 2 cm paspayı + karasıva var.

• öne cikardim, umarim bi çare bulunur

gecmis olsun
  • quote:

Su akma olayından sonra kurutma yapılmadıysa demek isterdim ama bu sorun devam ediyor gibi duruyor. Çünkü demirin pas aşamaları var. Şuanda cüruf atma kısmına gelmiş yani çevresini salmış. Burada müteahhitin bir suçu yok. Küçük parçalar halinde inmesi demek sadece demir değil betonda zarar görmüş demektir. O suyun devam ettiği her nokta depremde kopma tehlikesi saçar. Bu nem veya rutubetten oluşabilecek bir durum değil demir bulduğu boşluktan su yürütmüş ve çizgisel hatta havasızlıktan olacak bir durum değil. Eğer öle olsaydı düşen parçalar üstünde bu iz olurdu. Direk olarak demirden yürüyor.

Burada hata müteahhitte değil. Adam işini yapmış ve 5 yılın ardından oluşan ince bina kusurularından sorumlu değil. Tabi bağlantı hatası yoksa. Yani pimajı ters bağlamıştır bu üretim hatası olarak geçer 20 yıldır. Yada bina demirlerinin ucunu cepheye kadar uzatmaıştır ve paspayı bırakmadığı için su alıp iç hat yaratmıştır. Buda müteahhitin sorunudur. Fakat burada iç tesisat kaçağı oluşmuş daha sonra blekide tekrar oluştu ? Çünkü yapı denetim şirketim varken önceleri bilirkişi raporları hazırlanırken bizde gidiyorduk. Neler neler görüyorduk. En büyük yapılan problem betonun havalanmasına izin verilmemesi ıslandıktan sonra. Fakat burada durum farklı tamamiyle demirden yürüme var. Farklı bir noktada kurumama olayı değil.

Siz en fazla yapabileceğiniz mevcut durumun nereden geldiğini tespitini yaptırıp. Eğer üst kat komşudan sıkıntı varsa evde oluşan zararı rücuu ettirirsiniz. Bunun örneklerini yaşadım. Evde olmadığında patlayan su borusu yüzünden alt komşusunun televizyonu yanmış. Tesisattan su geldiği için. 10bin tl lik televizyonu ödetmişti. Eğer burada bir suçlu bulunursa manevi tazminatta alırsınız ama çok cüzzi bir rakam. Sonuç olarak burada elzem var.

Paspayı olayını günümüz gibi düşünmeyin. Yapı denetim yönetmeliği ile birlikte 5 cm yapıldı. Ondan önce 1 cm olarak bırakılıyordu. Kopan parçalardan gördüğüm kadarı ile 2 cm paspayı + karasıva var.

Alıntıları Göster
    Anladım, bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim birçok bilgi öğrenmiş oldum sayenizde.
    Üst katın sigortası varmış gelip kontrol ettiler raporu ev sahibine iletiriz dediler ama haber alamadık maalesef o konudan. Gerçi kiracı olduğumuz için ben ödemem ama artık bizim ev sahibi mi öder yoksa sigorta mı onu bilmiyorum Sanırım kimseye bir şey olmadığı için şanlıyız demekle yetineceğiz ama ona da razıyım yani şu an

• Geçmiş olsunla başlayayım, Fotoğraflara bakılırsa dava ile uğraşsanızda hiç bir sonuç çıkmaz,üst kattaki komşunuzun su tesisatında sıkıntı varsa sadece o yapılır. Asıl sorun binanın betonarmesi(kum ve demirden belli), zaten bina en az 20-30 senelik , o zamanlar standartlar öyleydi o şekilde yapıldı,şu anki standartlara göre inceleme yapsan istanbulun %80 i riskli yapı çıkar, kimse ev alırken yapım yılına iskanına mimari projesine betonarme projesine vs bakmıyor veya bir bilene bakmasını rica etmiyor. O kadar para veriyorsun sadece evin boyasına kapısına penceresine bakıyorsun(kendi çevrem dahil). Sonuç olarak en iyi çözüm bina oalrak bir olup binayı yıkıp yeniden yapmanız.O kadar para gerek bunun farkındayım fakat yeniden yapınca evin değeri de en az o kadar artar. Allah koruusn istanbulda bir deprem olursa kaç bin ölüm haberi duyarız. Böyle küçük olaylar olmasa kimse evini yenilemez zaten, böyle şeyler olacakki betonarmedeki sıkıntıları göreceksiniz ve binayı yıkıp yapmak için bahaneler olacak. Mesela bir kaç yerden karot aldırıp binadaki betonun dayanımını öğrenebilirsiniz buna ek olarak bir kaç rontgen çektirip kolon içlerindeki demirin sayısını alanını buldurabilirsiniz. Bir bilene sorup binanın ne kadar sağlam olduğu ortaya çıkar. O bu değilde devlet olarak halen bu yapıları ve kaçak olan yapıları kayıt altına alıyoruz :( Boşver bunları ben şimdi ne yapayım dersen asma tavan yap geç :) örnek
    Geçmiş olsun tekrardan

• Sigorta gelip ekspertiz yapar ve olayı kolayca kapatmaya çalışır. Tamirat edilecek diye. Benim gözümde o döşeme şuanda bitmiş durumda. Mesnet bölgesinden kopup gelmesi her an olabilir. Fakat bu şekilde ülkemizde milyonlarca bina var. Herkes Allah’a emanet oturuyor.

Normalde yapılması gereken döşemenin kırılıp tekrardan güçlendirilmesi bölgenin. Tahminim 4-5 bin tutar sadece betonu ve Demir’i. Daha sonra tekrar Fanyans ve tavam çekilir.

Fakat yapılacak olan pas çöz, tırmıklama , astar , kireçsiz beton hariç, kara sıva bunlarda maksimum 1500 tutar.
  • eğer maddi manevi tazminat vs. dava açacaksanız evi yaptırmadan delil tespiti davası açacaksınız.

eğer evi yaptırırsanız herhangi bir şey iddia edemezsiniz.
  • IOserI I kullanıcısına yanıt
    Mesleğiniz nedir hocam?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.