Şimdi Ara

Başarılı Bir Geçmişim var ANCAK Kendime güvenim ve saygım yok (YARDIM)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha 23 yaşındayım ilkokulu mu Saint Joseph fransız kolejinde 20. olarak okudum daha sonra ortaokulumu iyi bir anadolu lisesinde okuyarak iyi bir üniversitenin %100 ingilizce endüstri mühendisliğini kazandım.Üniversite 1 yıl ingilizce hazırlık ve 4 yıl mühendislik dersleri olarak belirlenmişti , 1. senem de hazırlıkta iyi bir sınıftaydım hocalarımız amerikan ve ingilizlerden oluşuyordu sağlam bir eğitim alıyorduk ancak bir ders de hocamız bizden bir yemek tarifini ingilizce yazmamızı istemişti tabi o zamanlar başlangıçtayız bende 2 saat uğraştım tarifi yazdım ve sonuna Bon Appetit afiyet olsun dedim.Hoca benim internetten kopya çektiğimi düşünerek beni sınıftan aldı ve başka bir sınıfa koydu , ben itiraz edene kadar iş işten geçmişti hocaya gittiğimde kendisi ikna oldu ancak aldığım 0 puan düzelmedi.Yeni sınıfımda hırs yaptım ve sınıf birincisi oldum 25 kişiden sadece 4 kişi hazırlığı geçebildik o kadar zorluydu.Önümde 4 yıllık mühendislik eğitimim kalmıştı ben farklı olmak istedim ön plana çıkmak istedim ve üstten ders alarak üniversiteyi 3.5 senede bitirdim.Herkes beni çok takdir etti çünkü herkes okulunu uzatırken ben bir dönem erken bitirmiştim.Daha sonra vakit kaybetmeden askerliği aradan çıkarmak istedim çünkü iş hayatında büyük bir engel ve 2 ay sonrasına tarih verdiler.2 ay boşluğum vardı ben boş boş yatmak yerine iyi bir firmada kendimi geliştirmek istedim.Kendilerinden maaş talep etmedim sadece öğrenmek için çalışıyordum. 2 ay sonunda beni güzel bir şekilde uğurladılar ve pasta kesip sürpriz yaptılar ayrıca müdür de ayrı bir jest yaparak bana maaş yatırdıklarını belirtti eve gider gitmez bir baktım 1000 tl hesabımda duruyordu bu benim kendi kazandığım ilk paramdı o yüzden gurur vericiydi.Askerlik şansıma doğu çıktı ve 6 ay boyunca beni yazıcılığa aldılar başımda 9 tane komutan vardı hepsine yetişmeye çalışıyordum sonrasında karakol komutanı beni çok beğendi ve yanına aldı beni 1 numaralı adamı yaptı iştimalarda örnek asker olarak gösterildim çok gurur vericiydi.Askerliğimi bitirdiğimde koca 50 kişiden sadece ben ve 2 arkadaş takdirname belgesi aldık.Askerlikten sonra şu sıralar KOSGEB mülakatı oldugunu öğrendim ve 500 kişi arasından 25 kişi alacaklardı , hemen hazırlıgımı yaptım mülakata girdim ve 88 alarak 25 kişinin arasında oldugumu söylediler yani %5 lik dilime alınmışım.Şı sıralar ders görüyoruz herkes bana geçmişimden dolayı saygı duyuyor iletişim kurmaya çalışıyorlar ancak ben problemli oldugumu düşünüyorum neden derseniz bir kere kendime saygı duymuyorum , öz güvenim yok , insanlarla iyi iletişim kuramıyorum. Sizce bu problemleri nasıl aşabilirim asosyal oldugumu düşündüğüm için fitness salonuna haftada 3 kere gidiyorum kendimi iyi hissetmeye başladım ancak öz güven problemi devam ediyor.

Yorumlarınız için teşekkürler.

• Geçmişimiz ve sorunlarımız çok benzer dostum bende bu sorunu halletmek için arayışlar içindeyim bu aralar. Birgün bu sorunumuza bir çözüm bulursam buraya yazarım:)
  • Başarılı olduğuna bizi değil kendini ikna et .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 14 Ocak 2015; 16:49:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_can

Başarılı olduğuna bizi değil kendini ikna et .

nasıl ? açıklarsan sevinirim.
  • Sıkıntın şu kardesım; sen bugune kadar anlasılan bedenının hep maddı kısmını doyurdun. Ruhunda fazlasıyla buyuk bır açlık mevcut bu yuzden bu kotu ruh hali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kofulpasa

Sıkıntın şu kardesım; sen bugune kadar anlasılan bedenının hep maddı kısmını doyurdun. Ruhunda fazlasıyla buyuk bır açlık mevcut bu yuzden bu kotu ruh hali.

Tam anlayamadım dostum dediğini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayatın her anında her köşesinde denge vardır. terazinin bi kefesi ne kadar basarsa diğer kefesi de o kadar basmak zorunda. bi yerden kazanırken bi yerden kaybetmek zorundasın. yani zorundasın dediğime bakma genelde hayatta böle oluyo. bunca zaman çok başarılı bi hayatın olmuş en azından iş ve akademik olarak. ama bazı yerlerin de gelişmemiş ham kalmış. tabi ki düzeltmek senin elinde ama ne biliyim biraz değişik bi bakış açısıyla bakıyorum. çünkü ben de hayatımın her anı iyi ve doğru olanı yaptım ama bunun bana geri dçnüşü çok olmadı. elbet sorun yaşadığımda iyi kurtulduğum iyi çözdüğüm anlar da oldu ama çoğu zamanda sorunların içinden çıkamadım benim de hatamın olduğu yerler ver bilhassa tembelliğim. ama yani böle benim diceklerim bu kadar değişik bakış açısıyla bakıyorum bi yerden alırken bi yerden verirsin bu her zaman böledir. marketin vardır mal satarken kazanırsın ama mallar bittiğinde mal alırken verirsin bu böledir. ama tabi ki iş sende bitiyo bunu tersine çevirebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Bu akademik başarıyı kendinizi ifade edemeden nasıl gerçekleştirdiniz?

Sadece yazılı sınavlarla mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Bu akademik başarıyı kendinizi ifade edemeden nasıl gerçekleştirdiniz?

Sadece yazılı sınavlarla mı?

Mülalatlara da girdim ama zayıf görüyorum kendimi

• -Realist- kullanıcısına yanıt
    okul bilkent miydi?

endüstri müh tavsiye ediyormusunuz bende şuan hazırlık okuyorum %100 ingilizce endüstri ve bölümle ilgili şüphelerim oluşmaya başladı memnunmusunuz meslekten

ayrıca benim yaşım size göre küçük ama hazırlık kısmına kadar hayatlarımız çok benziyor ve bu kendine saygı duyma güvenme olayı aslında bana kalırsa küçüklüğe dayanan bir olay

küçükkenki arkadaş çevesi öğretmen olabilir belki ama en büyük etken genelde aile bireyleridir onlar tarafından kendinize olan güveniniz sarsılmış olabilir kendi adıma öyle bir teşhis koydum ha tedaviye gelecek olursak henüz bir sonuca varamdım ama en mantıklısı o sizin aklınızda kötü anılaa sahip olan insanlardan uzaklaşıp kendinize yen ibir çevre kurmak tabi spor ve 1-2 sağlam arkadaş bu durumu düzeltmekte etkili olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2014ygslysşampiyonu -- 15 Ocak 2015; 20:29:58 >

• Kardes bu problem bendede var bende fitnes salonuna basladim güvenim gittikce artıyor birileriyle muhabbet etmeye calis mesela staja gidiyorum ben suskun bi abimiz var bugun adamla muhabbet sohbet etmeye calistim oyle kendini gelistir sonra Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer sana bu kitabı öneririm banada forumdan biri önermisti bu kitap da senin gibi bir insanın güveni yüksek birine dönüsüm hikayesini anlatiyor kitabı okuyarak ders alarak kendini gelistirebilirsin ki ben oyle yapiyorum ve gayet iyi gidiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.