Şimdi Ara

Başıma dokununca acıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
14.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Başım bu aralar çok kötü ağrı var.

Başımın bazı bölgelerine dokununca Acı Var , Aynı bir vücutta olan morluğa dokunmak gibi. Ama Hem sağ , hem sol hemde arka kısımlarda mevcut.

Bazen Şiddetli bir baş dönmesi oluyor , Sanki Başım Aşağı doğru eriyor gibi bir ağrı ama çok kötü oluyor uzun sürmüyor ve 2-3 günde bir oluyor.

Baş Ağrısı sürekli var.
    Okuduğumu anlamaz hale gelim nerdeyse sürekli olmasada unutkanlık var.

Ellerimde titriyor.
    Ve bugün ilk defa oldu , Heryer sadece 1 saniyeliğine birden karardı.

16 yaşındayım daha bu ciddi bir hastalık belirtisi olabilir mi? Ve bu aralar sabahtan akşama kadar dizi/film izliyorum onla bi alakası olabilir mi?
    Birde bunlardan beri Gözüm ağrıyor , tabi gözüm zaten bozuk 4,25 gözlük takıyorum.. Doktora gittim 0,25 büyümüş dedi.

Ve Bunun sebebini Orta kulak iltihabıma bağlıyoum büyük ihimalle onla alakalıdır , orta kulak iltihabıyla bunun alakası olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başıma Dokununca Acıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Başıma dokununca acıyor şikayeti, yaygın bir ağrı türüdür. Bu ağrı, başının herhangi bir bölgesinde, örneğin kafama, alnıma veya başımın üstüne dokunduğunda ortaya çıkabilir. Bu ağrının birçok nedeni vardır ve tedavisi de nedenine bağlı olarak değişir.

Nedenleri

• Travma: Kafa travması, baş ağrısının en yaygın nedenlerinden biridir. Bir düşme, darbe veya kaza sonucu ortaya çıkabilir.
    • Gerilim tipi baş ağrıları: Bu, en yaygın baş ağrısı türüdür. Boyun ve baş kaslarında oluşan gerilim nedeniyle ortaya çıkar.
    • Migren: Migren, şiddetli, zonklayıcı bir baş ağrısı türüdür. Genellikle başın bir tarafında görülür.
    • Sinüzit: Sinüzit, sinüslerin iltihaplanmasıdır. Bu durum, başın önünde veya gözlerin çevresinde ağrıya neden olabilir.
    • Temporomandibular eklem (TME) bozuklukları: TME, çenenin hareketini sağlayan eklemdir. Bu eklemdeki sorunlar, baş ağrısına neden olabilir.

Çözümleri

Tedavi, ağrının altta yatan nedenine bağlı olarak değişir:

• Travma: Ağrıyı hafifletmek için buz uygulayın ve reçetesiz satılan ağrı kesiciler alın. Ciddi bir travma geçirdiyseniz tıbbi yardım alın.
    • Gerilim tipi baş ağrıları: Bu ağrı türü için ısı tedavisi, masaj ve germe egzersizleri faydalı olabilir.
    • Migren: Migren için reçeteli ilaçlar veya doğal çözümler kullanılabilir.
    • Sinüzit: Sinüzit için antibiyotikler, dekonjestanlar veya burun spreyleri kullanılabilir.
    • TME bozuklukları: TME bozuklukları için dişlik, fizik tedavi veya cerrahi tedavi gerekebilir.

Eğer başınıma dokunduğumda acıyor şikayetiniz devam ediyorsa veya şiddeti artıyorsa bir doktora görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.