Merhaba arkadaşlar, 3d oyunları ve filmleri masaüstü bilgisayarımda izlemek için Lg D2342P-PN LED monitör aldım, Cinema 3D özelliği olan pasif 3d gözlük kullanan bir monitor.
İçinden çıkan cd de Tridef yazılımı var, Yazılım sisteme kurulu oyunları tarıyor desteklediklerinin kısayolunu kendi üzerine alıp oyunları 3d destekli olarak ordan çalıştırıyor. Fakat 64 bit oyunlar ile ilgili ciddi sıkıntısı var bazı oyunları açmıyor, tanımıyor. Elle eklediklerim ise hata veriyor. Bunun üzerine ufak bir araştırma yaptım, Yabancı bir siteden Nvidia 3d stereoscopic kurulumu en basit şekilde nasıl yapılır öğrendim ve uyguladım, burada benim gibi 3d ye yeni başlayan ve aynı sorunları yaşayan amatör arkadaşlara kendi çapımda anlatmak istedim.
Uygulama sistem konfigürasyonu;
AMD FX8150 işlemci Asus M5A97 AM3+ anakart Nvidia Gtx570 320 bit 1280 mb gddr5 ekran kartı 4 gb ocz 1066 Mhz ram ocz 650 watt power supply
Öncelikle aygıt yöneticisinde monitör donanımı altında bulunan monitörümüzün sürücüsünü aşağıdaki linkten indireceğimiz inf dosyası ile güncelleyeceğiz.
Güncellemeyi manuel olarak disketi var şeklinde yapacağız ve indirdiğimiz zip dosyasını açtığımız klasörü hedef göstereceğiz. Uyumlu donanımı göster kutusundaki tik işaretini kaldırmayı unutmayalım. Windows 7 sürücüyü yüklemek istemeyecek biz yinede yükle diyeceğiz.
inf dosyasında acer ve zalman olarak iki model monitor var, ben zalman olanı yükledim.
Aygıt yöneticisinde monitör sekmesinde yeni yüklediğimiz monitör görünüyorsa, düzgün yüklemişiz demektir.
Şimdiki aşama nvidia denetim masasında 3d stereoscopic ayarına gelmek. Burada yukarıdaki kutuyu tikleyerek 3d yi aktif hale getireceğiz. Derinlik ayarını burada yapabildiğimiz gibi, oyun içinde de klavye kısayol tuşları ile yapabilirsiniz.
Pasif gözlüğümüzü takıp aynı ekranda orta kısımda bulunan 3d testi yapıp, klavye kısayol tuşlarına göz atacağız. Burada sanırım oyunun kendi tuş kombinasyonu ile çakışmaması için ctrl-alt-t şeklinde tuş kombinasyonları kullanılmış. Ben değiştirmedim, siz isterseniz değiştirirsiniz.
Bu kısmı sorunsuz hallettikten sonra, nvidia denetim masasını kapatıyoruz. Oyunu açıyoruz, ekran çözünürlüğünün 1920x1080 olarak ayarlandığından emin olmalıyız. Bildiğim kadarıyla 3d oyunları sadece bu çözünürlükte 3d olarak oynayabiliyoruz. Oyun açıldığında pasif gözlüğümüzü takıyoruz ve eğer değiştirmediyseniz, klavyeden CTRL + T tuşuna basıyoruz, oyunumuz 3d halini alıyor. Yine aynı tuş kombinasyonu ile gözümüz yorulduğu zaman tekrar kapatıyoruz. Yine klavye yardımı ile derinliği artırıp azaltabiliyoruz.
Ben bu şekilde Tridef yazılımından kurtuldum, umarım yeni başlayan arkadaşlarımın işine yarar. Usta arkadaşlar hatam varsa düzeltebilirler. Konu içeriği ve link alıntıdır fakat anlatım tamamen bana aittir.
Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme