Elinizde 20amper üstü akü varsa çok ucuza yapabileceğiniz bir punta makinasıdır(23amper üstü denemedim). Puntaları gayet güzel ve sağlam atıyor. 0.15mm kadar olan nikellere punta atıyor(üstünü denemedim). Elimde kamera sabitleyici olmadığı için video pek iyi olmadı ama ne olduğu anlaşılıyor. Yapacak olanlara kolay gelsin. Önemli : Yaptığınız 12v röleye motosiklet rölesini bağlamadan test ederseniz led uzun süre yanacağı için çalışmadığını düşüneceksiniz. Bunun için mutlaka motosiklet rölesini bağlayıp test edin. Malzemeler Motosiklet solenoid (marş rölesi) 12v röle 3 adet 1000uf 16v kapasitör 1k direnç (led için) bir adet led buton İllegal mindsyoutube 20 amper ve üstü aküler ile yapabileceğiniz ucuz yollu punta makinasıdır. Motosiklet marş rölesi ve tetiklemek için 12v bir röle kullanıyoruz zaman ayarlamak içinde kapasitör kullanacaksınız. Elimde kamera sabitleyici olmadığı için bu şekilde çekebildim.
Önemli: Yaptığınız 12v röleyi test ederken mutlaka çıkışına motosiklet rölesini takın yoksa led uzun süre sönmeden yanacaktır sizde devrenin çalışmadığını düşüneceksiniz.
malzemeler
motosiklet solenoid (marş rölesi)
bir adet 12v röle
3 adet 1000uf 16v kapasitör
1k direnç
1 adet led
1 adet buton
harici adaptör https://www.youtube.com/watch?v=GPz1zzGc3Hg1 adet buton harici adaptör |
Bildirim