Şimdi Ara

BASİT PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
75
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok fazla bulaşık çıkmayacak, fiyatı önemli değil.


    Şu ana kadar makarna,tavuk,et sote bu tarz yemekler yaptım. Bu repertuarı genişletecek öneriniz var mı?




  • taze soğan nane maydanoz yeşil biberi doğrayın bir fiske sumak tuz kimyon ile üfeleyin lavaşa koyun üzerine iki adet haşlanmış yumurta doğrayın yanına ayran afiyet olsun.bana göre mükemmel bir tat

  • yemek yapmak inanılmaz zor bi iştir çünkü sonu yoktur.

    yemek yapabilme ızdırabına katlanabilmenin tek bir çözümü var: deneye-yanıla, ölçe-biçe, ne yapıp ne edip "verim" olayını arttırmak zorundasın.

    verim = birim zamanda yaptığın porsiyon miktarı.

    yani mesela mantar yemeği verimsizdir çünkü 1 yapışta 2 porsiyon çıkar.
    baklagil yemekleri verimlidir çünkü 1 yapışta 8 porsiyon çıkar.

    bu sebeple mantar gibi yemekleri daha seyrek yerim, baklagilleri daha sık yerim.

    güzel, o zaman kural 1: sık sık bakliyat yapacağız, dolabımızda her zaman en az 2 çeşit bakliyat yemeği hazır olacak.

    peki ama 1 tencere baklagil yemeği yaptık, 8 porsiyonluk yemek çıktı, nasıl bozulmadan dayanacak dolapta? bozulmasın diye 8 gün üst üste aynı yemeği mi yiyeceğiz?

    hayır. bozulmadan saklamak çok basit. gidip 330 cl'lik (ya da 425 cl'lik) kavanozlardan alın. bunlar bildiğiniz geniş kavanoz, ama, boyları kısa.

    kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bi yemeği yapınca, pişer pişmez, 7 tane 330'luk kavanoz çıkarın, tenceredeki yeni pişmiş yemeği soğutmadan o kavanozlara paylaştırın. kavanozların içinde hava boşluğu bırakmamak gibi saçmalıklarla uğraşmayın sakın. hava boşluğu kalsın. hatta yemeğin kapağa temas etmemesi daha iyi. ben boşluk bırakmaktan hiç çekinmiyorum.

    bu şekilde sıcak yemeği kavanozlayıp dolaba atın. o yemek artık bozulmaz. 40-50 gün bile dayanır.

    cenrecede yemeği yapınca sıcak sıcak 1 porsiyon tabağa koyup yiyeceksin. kalanı da 6-7 kavanoza paylaştırıp (artık ne kadar olduysa) dolaba atacan (her bi kavanoz 1 porsiyon) sonra artık 5 günde bir falan çıkart ye.

    işten döndün, çıakrt hemen, ısıt ye, hazır.

    konserve gibi oluyo işte. konserve nedir? kapağını açmazsan çok uzun süre dayanır. ama kapağını bir kez açarsan içine bakteri girer, kapağı açtıktan sonra 1-2 günde tüketmen gerekir, yoksa bozulur.

    bu sistemin diğer bi ilit faydası da şu: çok sık acıkıyoruz. günde 2-3 kere acıkıyoruz. acıktığımızda hemen yememiz lazım. bu sebeple, buzdolabımızda hemen ısıtıp yiyebileceğimiz pişmiş yemekler olmalı. dolap boş olursa, karnımız acıktığında sıfırdan yemek yapmak çok zor oluyo. oysa bu kavanoz sisteminde dolapta 3-5 çeşit yemek hazır bekliyo. işten en döndün, karnın kazınıyo, aç dolabı, bi yemek beğen, onu ısıtıp ye.

    Dolap boştu, haftasonu birsürü yemek yaptım (ss eklendi)
    tek yaşayanlara bi yemek sistemi öneri konusu daha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tavuk gibi, et sote gibi yemekleri ben "basit yemek" saymam. benim için "advanced" yemek onlar.

    mesela ton balıklı makarna ve yanına salata yapmak benim için basit yemektir. yapması kısa sürmez ve ama ince işçilik gerektirmediği için basit sayarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğanı kavur, dilediğin malzemeyi ekle onu da kavur, salça ve su ekle yemek oluyor zaten bro 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    hocam yurt dolabı küçük olduğu için pek stok durumum yok maalesef

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.