Şimdi Ara

Başka bilgisayar üzerinden internete bağlanmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evde 2 adet laptopum var,ikisinde de vista yüklü.komşumda wireless modem olması sebebi ile interneti ortak kullanıyoruz.bir süredir laptoplarımın birtanesi ile internete bağlanamıyorum.Diğerinde problem yok normal giriyor ama dediğim gibi bir tanesi sadece yerel olarak bağlanıyor,internete bağlanamıyorum.Baya bi yol denedik ama olmadı.şimdi benim sorum internete girebildiğim laptopumun üzerinden diğer bilgisayarımla internete girebilirmiyim, evetse nasıl?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• evet internete diğer pc üzerinden girebilirsiniz.bunun için iki notebook arasına cross ethernet kablosu ile bir bağlantı kurun.internete girebilen pc den,yerel ağ bağlantısı paylaşımını aktif hale getirin.ve diğer pc nin yerel ağ bağlantısı özelliklerinde tcp\ıp bölümünden üzerine statik bir ip atayın.ve varsayılan ağ geçidi bölümüne ise diğer bilgisayarın ip adresini girin.güvenlik duvarı ayarlarınıda buna göre yapılandırmalısınız.bu şekilde her iki pc de internete çıkabilir.ancak unutmamanız gereken interneti alan pc kapalı olduğunuda diğeride internete ulaşamayacaktır.bu işlem bazen çok karışık bir hal alabilir.bu yüzden takıldığınız noktalarda bilgim dahilinde yardımcı olurum.

Kolay Gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: vbuker

evde 2 adet laptopum var,ikisinde de vista yüklü.komşumda wireless modem olması sebebi ile interneti ortak kullanıyoruz.bir süredir laptoplarımın birtanesi ile internete bağlanamıyorum.Diğerinde problem yok normal giriyor ama dediğim gibi bir tanesi sadece yerel olarak bağlanıyor,internete bağlanamıyorum.Baya bi yol denedik ama olmadı.şimdi benim sorum internete girebildiğim laptopumun üzerinden diğer bilgisayarımla internete girebilirmiyim, evetse nasıl?

Merhaba,
    cihanx'in belirttiği şekilde internet yapılanmasını yapabilirsiniz. Arkadaşın belirttiği yöntemdeki açıklamaya ilave olarak şunu belirteyim: 2. bilgisayarda IP'yi sabit bir değer girmeniz gerekmez. Yani otomatik IP alarak internete girmesini sağlayabilirsiniz.

Esasında internet girişi yapılamayan notebooktaki sorundan bahsetseniz daha iyi olur. Çözüm üretilebilir.

• Esasında internet girişi yapılamayan notebooktaki sorundan bahsetseniz daha iyi olur. Çözüm üretilebilir.

Ramazan kardeşim o zman sana şöyle birşey söyleyim.MacOsx olsun Linux olsun işletim sistemlerini internete giremediğim laptopuma yüklediğim zman internete problemsiz bağlanabiliyorum, ama ne hikmetse xp ve vistaya gıcığı var heralde ki sadece yerel olarak bağlanıyor internete bağlanamıyorum:)bu konu hakkında bir fikrin varmı??

Buarada ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vbuker -- 6 Mart 2009; 22:02:34 >
  • Mesajınızı geç farkettim. Dolayısı ile geç cevap veriyorum. Bunun için üzgünüm.
    Bahsettiğiniz notebookta diğer işletim sistemleri ile internete wireless olarak bağlanabilirken XP ve Vista ile girilemediğine göre olay donanımsal değil. Muhtemelen ayar vs. ile ilgli bir sorun vardır.
    Bu problemi çözebilmek için verdiğiniz uğraşın detayını vermeniz lazım. Yani bağlantıyı sağlamak için neler yaptınız? Kartın sürücüsünden şifre hatasına kadar sorun çıkartabilecek çok sayıda ihtimal var.
  • cross kablo ile, internete bağlı (wireless ile) masaüstü bilgisayar üzerinden laptop'la internete bağlanıyorum. şöyle ki

iki bilgisayarımında işletim sistemi windows 7
    masaüstü bilgisayar internete bağlı
    yapacağım tek ayar ağ bağlantıları > kablosuz ağ bağlantısına sağ tık ve özellikleri açarak paylaşım bölümünde ''diğer kullanıcılar bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın'' kutucuğunu işaretlemek.
    ve cross kablo ile bilgisayarları birbirine bağladıktan sonra.
    direk dilediğince internete bağlanabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz025 -- 15 Ağustos 2011; 19:52:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.