Şimdi Ara

Baskı Balata Değişimi Sonrası Araç Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm. Arabam pejo 206 1.6 benzin lpg.

Arkadaşlar başıma bir bela geldi. Baskı balata bitti ve haliyle tanıdık ustaya götürdüm arabayı. Şanzımanı sökerken eski usta kaynakla geri kapatmış vidaları bizim ustada kaynakla o vidaları sökerek baskı balatayı çıkarıp baskı balatayı değiştirdi. Şanzıman yağı koyarken yağ taştı o yağı temizlemek içinde suyla yıkadı o bölgeyi sonra arabayı topladı ama araba çalışmadı. Sapa sağlam araba baskı balatan sonra çalışmıyor.

Yol bilgisayarına, teyibe, sol sinyal ampülüne ve gaz benzin geçirme düğmesine elektrik gitmiyor.

Elektrikci elektrik tesisatına baktı ama burada kopma, oksit falan yok tesisat sağlam büyük ihtimal motor beyni dedi.

Ancak benim sorum şu. Bu araba sağlamdı, tamirhaneye gelene kadar da her zaman ki gibi beyinde ve arabada sorun yoktu. Ne olduysa baskı balata değişimden sonra oldu. Lütfen yardım edinn.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir tanıdığımın başına şöyle bir olay geldi, araç Peugeot 207, aracın sabahları geç marş basma sorunu var, tamirciye bırakıyor, Akü değişimi yapılıyor bu sefer araç hiç çalışmıyor, Usta bozuntusu, Motor üst kapak açılacak diyor sonra kurtarmadı diye rektefiye yapılıyor (Araç ne yağ eksiltiyor ne duman atıyor, ne de çekişte problem var 133.000 Km de), rektefiye sonun da araç yine çalışmıyor günlerce uğraş sonunda, sorun anlaşılıyor meğer araç beyni yanmış büyük bir ihtimalle de Akü değişimin de kutup başları yanlışlıkla ters takılmış (Beyin tamiri yapan yer söyledi). Ne elektrikçi ne tamirci sorumluluk kabul etmedi, tanıdığım durduğu yerde o zaman için 500-600 TL akü değişimi ile kurtaracakken, 21.000 TL rektefiye parası ödedi aracı da nereyse 1 Ay yattı. Sonuç olarak şunu söylüyorum, herkese aracınızı teslim etmeyin, çoğu bildiğin zır cahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 4 Mart 2022; 16:7:3 >
  • Kaynak yaparken Akü + kutup başı söküldü mü ?

• tefennili kullanıcısına yanıt

Doğru, Allah bildiği gibi yapsın bu çakma ustaları. Fakat bizde akü takılı değildi sonra taktık onuda beraber taktık yani düzgün takıldı onu biliyorum. Arabanın elektrik tesisatı bildiğin şase yapmış. Lpg beyni yanmış o değişti. Fana ve hararet müşürüne elektrik gitmiyor şuan. Motor beyninde entegre değişti ama 1 gün sonra motor beyni yine bozuldu. Büyük ihtimal motor beyni değişecek. Fana ve hararet müşürüne neden elektrik gitmiyor bilmiyorum radyatörü patlattık bunun yüzünden. Araba bir düzelsin daha da bu ustaya lastik bile değiştirtmem.

• mr.big kullanıcısına yanıt

Evet sökülüydü, hatta tozlanmış diye kuru bezle temizledim aküyü dışarda, takılı değildi yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.