selam arkadaşlar benim 2004 golf var 65000 e geldi bunun baskı balatasının ne zaman degişmesi lazım ayrıca formnuz çok güzel bende yeni üyeyim inşallah adım gibi kendimde tsı cı olacaz bakalım hayırlısı selamlar
bitene kadar değişmeyeceksin debriyaj balatasını. ne zamanki bittiğine dair emareler gösterir ozaman değiştirirsin. 65000km erken zaten. 100.000kmyi rahat aşman lazım güzel bir kullanımla.
Baskı balatası debriyaj baya yukardan kavrıyorsa bitmiştir.Zaten onu anlarsın sen.Balatanın uzun gitmesi sürücüye bağlıdır.Usta sürücü 100.000 km ninde üstüne çıkar.
ben kendi aracımın 2001 bora TDI debriyajını 120.000kmde değiştirdim. daha tam bitmemişti ama ses geliyodu soğuk havalarda bende değiştirdim kafa takıntım kalmasın diye.değiştirmesem şöyle bi 140.000km yapardım diye tahmin ediyorum.
Değişimin komple baskı balata ve bilya ile yapılması en doğru olanıdır. Sadece balata değişimi sağlıklı olmaz. Benim eski gti da 61000 km de değiştirmiştim. Değiştirme sebebimde balatanın gayet iyi durumda olmasına rağmen balata üzerinde bulunan yayların deforme olmasıydı. Takdırdığım balatayı 171000 km sattım ve hala kullanılacak düzeydeydi. Debriyaj sisteminde eğer sorun varsa sadece baskı balata ve bilyadan değil, hidrolik olarak çalıştığından dolayı debriyaj merkezi denilen bir parçadan dolayıda problem olabilir. Bir silindir içinde hareket eden mekanizma var ve içindeki O-ring zamanla yağ kaçırmaya başlayınca problem ortaya çıkıyor. Şunu önerebilirim. Düz bir yolda gaza hiç basmadan debriyajdan kaldır ayağını. Eğer titreyerek kalkıyorsa bir yerinde problem vardır. Yok normal kalkıp devam ediyorsa korkma.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme