Şimdi Ara

Bass kabini yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 adet 30 cm basa kabin yapalım dedik ölçüleri izaladık port olarak bi deneyelim dedik berbat ötesi bir ton aldık Arabanın içinde tüp oldgu için max boy ancak bukadar oluyor.Yarın portları kapatıp normal 10 cmlik port acıcaz .Tavsiye ve önerisi olan arkadaşlar helpp

Bass kabini yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnL@CKy -- 18 Şubat 2014; 0:58:51 >

• bir aralar bu işlere epey kafa yorardım. kabinde port öyle gelişi güzel açılmıyor kabinin hacmine göre portun çapı ve uzunluğu falan hepsi formulüne uygun şekilde hesaplanıp yapılıyor. Şimdi usulüne göre yapılması anlatması yapması uzun iş. Tavsiyem hazır kabin alın olsun bitsin.
  • Hazır kabin sığmıyor yanlamasına küçük lpg var arabada :) Keşke tüp olmasada güzel bir kabin yapabilsek bagaja ama nerde.
  • Bir çok etken var alt yapı vs.Hata başta farklı sub lar.Aynı ölçüde tek sub dene.
  • Kusura bakmayın ama çok cahil işi olmuş tesisat.

Bir kere iki farklı bass, iki farklı tonlama olacak. Sadece apaçi gibi gum gum kütlesi istiyorsanız bir nebze.. Seçtiğiniz tahtanın malzemesi çok iyi değil. Ayrıca kabin içine ince elyaf gibi ya da yalıtım süngerleri koyarsanız, hacimi daha büyük yapar ve sesi daha tok bir hale getirir.

Basslar için o aşağıda açtığınız şekilde bir port olmaz. Portsuz kabin yapın daha iyi o porttan.
  • tek 30 yada 38 yapın bence gereksiz olmuş birde araç hb ise arka pandizotun üzerine delik açıp orayada koyabilirsiniz yereden tasarruf olur..
    ancak bir pıoneer diğeri macustık sanırım birbiri ile tam alakasızlar......
  • GGeciktim ama yine de paylasmak istedim.bu sekilde 2 adet kabin yaptim litresinde olmasina ragmen okadar hesap kitap arastirmama ragmen ses alamadim.portluya karar verdim.kitabinda yazan litrede bi kac kabin denemem oldu.ve kendimce edindigim tecrubeyle 2 adet elektrinikciden tam not aldim.30cm icin litresinde bi kabin ile 7.5 cmlik port ve 38cm ile de 10cmlik port kullanarak icine de pimas boru kullanarak yaptim.18mm mdf ve ici hali kapladim.ayrica slikon.kesinlikle mukemmel ses cikar eminim.sadce litresini bulmak yeterli.piyasadaki universal kabinlere kesinlikle aldanmayin.ben cok parcalayip attim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Woofer ve Bass farkı
    5 yıl önce açıldı
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aob27 A kullanıcısına yanıt
    ses alamadım derken nasıl ses alamadınız acaba az mı bass vuruyor yoksa ses çok çıkıyor da tok sesmi vurmuyor ? yani malum sitede hazır sistemler satılık örneğin pioneer woofer ve hazır mdf kabin var montajlı ? bunu alsam mesela ses elde edemezmiyim anfi ve normal bi cd çalar ile ?
  • Ses port port cikiyordu.igrenc ve hissiz vurdu.senin alacagin basin orjinal kabini olup olmadigini ve litresinde olup olmadigini ve kesinlikle mdf olup olmadigindan emin olup al.bunlarin buyuk cogunlugu hattaneredeyse hic biri kabiniyle gelmiyor.universal kabinlere oturtup satiyorlar.ben olsam dikdortgen portlu kabin almazdim.cunki ben denedim sonuc alamadim.ben bildigimi savunurum o da su ki internetten kendi sitesinden basin vented port yazan bolumunde ki calisma litresine uygun kabin yapilmasi mantiklidir bence.ve 30 luk bas icin 75lik port deligi acip dibine kadar yittigim pimas boruyu cm cm cekerek en verimli vurdugu yerde sabitleyip kullanmak olurdu yapacagim is.
  • Valla gayet kabinler tam oturdu basslar tam vurdu 10 numara oldu .Portları kapatınca show yaptı resmen baslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnL@CKy -- 10 Haziran 2014; 4:42:48 >
  • UnL@CKy kullanıcısına yanıt
    Portlu kabinin litre hesabı çok sıkıntılıdır. Hata affetmez. Bana göre düzeltmek için tek yol portları kapatmaktır. Kapalı kutu hatayı tolere eder. Bu arada mdfnin bileşim yerlerine içten güzel bir silikon çekin çekmediyseniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UnL@CKy kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı görmemişim doğru olanı yapmışsınız. Hayırlı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.