Şimdi Ara

BATARYA DEĞİŞİMİ SONRASI EKRANDA LEKE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. İphone 6 telefonumu batarya değişimi için götürdüğüm telefoncu sökerken batarya yapışkanını kopardığı için batarya çevresine sprey ile sıvı bir madde sıktı. Bataryayı söküp yenisi taktı ve telefonu açtığımda sol üst köşede böyle bir leke çıktı. Sorduğumda sıvıdan olduğunu kendi kendine geçeceğini söyledi. Kendiliğinden geçer mi? Ayrıca bu sıvı telefonumun diğer donanımlarına herhangi bir zarar verir mi? Yorumlarınızı bekliyorum

BATARYA DEĞİŞİMİ SONRASI EKRANDA LEKE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatandasinbiri -- 1 Şubat 2020; 22:48:31 >

• Geçmez telefona zarar vermez ama ekranın arkasındaki backlayt Ta zarar vermiş
  • istanbulsrv İ kullanıcısına yanıt
    Kendiliğinden ısınınca buharlaşıp çıkacağını o lekenin geçeceğini söyledi, çok da inanmadım ama denemek istedim. Benim korkum sonradan anakart vs başka bir yere de zarar vermesi. Eğer ekran böyle kalırsa ekranı değişmesini isteyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatandasinbiri -- 1 Şubat 2020; 23:12:0 >
  • vatandasinbiri kullanıcısına yanıt
    Onu yapan telefoncuya git ekranın parasını ya iste yada yeni ekran taksın. Böyle bir aptallık olabilir mi bu adam nasıl telefoncu. İphone ekranları fonlu ekrandır yani ekran en ufak bir sıvıda ekranda tıpkı böyle sorunlar olur. O götürdüğün telefoncu bir halttan anlamadığı için ekranın fonlu ekran olduğunu elbette bilmiyordu tek bildikleri vida söküp takmak onuda eksik takmak. Git hakkını ara.
  • Batarya altındaki yapışkanı eliyle koparınca sprey sıkıp kolaylaştırmak istedigini söyledi ve bataryayı zar zor cıkardı, hatta cıkan batarya eğrildi. Bilmediğimden müdahele edemedim fakat korktuğum şey başıma geldi, köşebaşı telefoncu mağduru olduk. Ekranım orjinaldi ona üzüldüm, yenisini taksak bile çakma olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatandasinbiri

Batarya altındaki yapışkanı eliyle koparınca sprey sıkıp kolaylaştırmak istedigini söyledi ve bataryayı zar zor cıkardı, hatta cıkan batarya eğrildi. Bilmediğimden müdahele edemedim fakat korktuğum şey başıma geldi, köşebaşı telefoncu mağduru olduk. Ekranım orjinaldi ona üzüldüm, yenisini taksak bile çakma olacak
    Gidip maliyetinin parasını alacaksın o zaman hiç değilse yan sanayi takacak. Bu adam o spreyi sıkarken ekranı sökmemişmiydi ekrana nasıl sprey ulaştı?
  • Evet ekranı sökmüştü, sonra kurulayıp batarya ve ekranı taktı. Ama sprey buharlaşır o iz de gider cihaz kullandıkça dedi, bilmiyorum mümkün mü böyle birşey
  • Sanayide Balata spreyi diye bilinen bi sprey var ondan sıkmıştır. Yapışkanı çözmek için kullanılır. Anakartta elektrik yokken sıktıysa birşey olmaz. Ekrandaki leke muhtemelen azalsa da kalacaktır. İşinin ehli bi yere giderek ekranın arkasındaki fonu değiştirtebilirsiniz.
  • Hep aynı yalan hocam. Seneler önce bi arkadaşım 5s bataryası değiştirdi telefoncuda. Yapma dedim git apple’da değiştir. Durumlar buna müsait diyince bişey diyemedim. Gitti ekranında bu lekelere benzer lekeler kaldı iz şeklinde. Telefoncuya sormuş zamanla geçer diye göndermiş. Geçmedi. Arkadaş sonradan gidince de ben işlem yaptıgımda böyleydi zaten demiş kendi. İnanmayın hocam o izlerin gideceğine. Gidin çok geç olmadan mevzu soğumadan ne yapması gerekiyosa yapsın mağduriyetinizi gidersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.