Şimdi Ara

Batarya Kalibrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GT70 siparişim geldi ve kullanmaya başladım fakat MSI'ın batarya kalibrasyonu için bir programı olduğunu gördüm. Açıkçası ilk defa batarya hakkında kalibrasyon diye bir şey gördüm hiç bir bilgim yok. Şarjı doldurup boşaltıyor falan...

Şöyle söyleyeyim, bataryam devamlı takılı ve sadece pilde çok az kaldığında şarj takılı. Sizce bu kalibrasyonu gerçekleştirmeli miyim? Daha sonra mı, yoksa hiç yapmasam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MerttB -- 28 Ağustos 2012; 18:48:36 >

• ilk başta yapman gerekmez yıpranmayı azaltıcı önlemdir hatta batterycare programı var senin yerine düzenli şekilde otomatik kalibre yapar farkında bile olmazsın.sadece pilde çok azkaldığında şarja takılı derken batarya üzerinde şarja takılı kullnın mümkün olduğunca ortalama haftada1 batary uyarı verne kadar doldur boşaly yapın.bu işlemi birkaçkez yaptığınızda dediğim programın kalibre ettiğini göreceksizniz yani ortalama 1 ay içinde 1 yada 2 kez kalibre olmuş olur.
  • Batterycare'i deneyeceğim, çünkü MSI'ınki başka bi iş yaptırmıyor. -.-

Teşekkürler.

Bir soru daha soracağım, pki ben bataryam full olduktan sonra şarja takın diyene kadar kullandıktan sonra şarja taksam bu kalibrasyon olayına ihtiyacım olmaz değil mi. Bu zarar vermez herhalde. Saçma oldu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MerttB -- 28 Ağustos 2012; 22:35:16 >
  • çok karışık anlttın heralde haftada 1 dediğim işlemden bahsediyorsun batarya uyarı verene kadar boşaltın tekrar takın ama uyarıdan sonra bekletmeyin kendini makine kapatır ve bataryada yıpranma oluşabilir buna dikkat et yıpranma sebebidir onun için uyarı seviyesini bira üst seviyeye yani %10 civarına alabilirsin fabrika çıkışlı ya %5 ya da %7 olur.
  • Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.