Şimdi Ara

Batarya Taktığım Dinamolu El Feneri(SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen yıl 2 liraya japon pazarından aldığım bu el fenerin dinamosu zayıf gelince(ledler kör yanıyordu) dinamo ve şarj edilebilir pillerini çıkarıp(3 tane düğme pil) daha iyi ışık için cep telefonu bataryası taktım. bataryayı nokia şarj aletiyle şarj ediyorum. şarj etmek için kabloları kalın uçlu nokia şarj aletinin soketine takıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• patlar o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

patlar o

korkma, bişey olmaz kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

quote:

patlar o

tam şarj'dan sonra şarj etmemeye bak sen yakabilirsin aleti çünkü yaptığın mekanizmada pil dolsa bile şarj etmeye devam eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

quote:

patlar o

tam şarj'dan sonra şarj etmemeye bak sen yakabilirsin aleti çünkü yaptığın mekanizmada pil dolsa bile şarj etmeye devam eder

1 saat şarj ediyorum ve iş bitince feneri şarjdan ayırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

quote:

patlar o

Haklisin ve bilincsiz sarj oluyo pil yani 20-30 defadan sonra patlar yuzde 90.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yaptığını anlatabilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

nasıl yaptığını anlatabilir misin?

bozulan şarjlı teypin bataryasını çıkarıp ışığı sönük yanan dinamolu 3 ledli el fenerinin dinamo ve şarjlı pillerini söküp bataryayı taktım. el fenerinin ışıkları çok güzel ve parlak yanmaya başladı.(el feneri 2-2.5 liralık.)

• bende meraklıydım böyle şeylere absürt şeyler üretmeye çalışırdım ama sağlıkçı olduk
  • senin kafan nasıl çalışıyor hayret o batarya li-ion yani özel bir akım dalgalanması ile şarj oluyor senin o dinamoludan bendede vardı o direkt dc düz akım yani o batarya sağlam ise onu yakın zamanda bozarsın
    nokia salakmış senin gibi akıl edememiş dimi nedense ?
  • http://www.decathlon.com.tr/TR/el-feneri-dynamo-tld-50-183553458/

uğraşmak istemeyenler için. dinamolu led cep feneri.

gerçekten çok işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 15 Mart 2013; 22:22:15 >
  • o degılde hacı ha bu cihazla batarya jarz cihazı yapabilirmiyz acaba yetermı gücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: tornadoksk

senin kafan nasıl çalışıyor hayret o batarya li-ion yani özel bir akım dalgalanması ile şarj oluyor senin o dinamoludan bendede vardı o direkt dc düz akım yani o batarya sağlam ise onu yakın zamanda bozarsın
    nokia salakmış senin gibi akıl edememiş dimi nedense ?

çocukluğumden beri elektronik aletlerle ilgilenirim. bu yeteneğimle bir çok cihaz tamir ettim. projem var. ileride şarjlı teype ışıldak aküsü takmayı planlıyorum şarj daha çok gitmesi için.(normalde şarjlı mp3 çalar teylerde şarj 2 saat. bataryası nokia bataryası gibi. şarj 2 saat gidiyor.)

• quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinCevik

o degılde hacı ha bu cihazla batarya jarz cihazı yapabilirmiyz acaba yetermı gücü

olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinCevik

o degılde hacı ha bu cihazla batarya jarz cihazı yapabilirmiyz acaba yetermı gücü

olabilir.

elektrkler olmadımı iş görürr
  • bak hemşerim o manyetoludan japonpazarı denen yerlerde satılıyor içine 3 adet düğme pil oluyor o pillerde alkalin pil şarj olma özelliği yokkkkkkkkkkkkkk oki buraya kadar anladın sanırımbullabilrsen 1 faradlık kondansatör takacaksınki 2 dakka dc akımı depolasın kondansatöre aydınlatma sağlasın

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=290

5.5 v 1 farad kapasitör bağla

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-1-farad-kapasitor-5.5volt-radial-hafiza-destegi-icin-1-adet-116483550/detay

oda 24.90 yani 25 tl

• Şu dinamolu batarya telefonlarda da olsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tornadoksk

bak hemşerim o manyetoludan japonpazarı denen yerlerde satılıyor içine 3 adet düğme pil oluyor o pillerde alkalin pil şarj olma özelliği yokkkkkkkkkkkkkk oki buraya kadar anladın sanırımbullabilrsen 1 faradlık kondansatör takacaksınki 2 dakka dc akımı depolasın kondansatöre aydınlatma sağlasın

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=290

5.5 v 1 farad kapasitör bağla

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-1-farad-kapasitor-5.5volt-radial-hafiza-destegi-icin-1-adet-116483550/detay

oda 24.90 yani 25 tl

gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.