Şimdi Ara

Batman: Arkham Asylum %100 Türkçe Yama FiNAL ÇIKTI (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
2
Favori
192.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende aa goty sürüm var hatta yeni aldım.Tr yama sıkıntısız çalışıyor.Bence yanlış yere kurulum yapmış olabilirsin.
  • Satıp alıp oynamak yeni nasip oldu teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

Satıp alıp oynamak yeni nasip oldu teşekkürler.

İyi oyunlar.

Bu arada 2009'dan beri 30 kadar gönüllü, 20 kadar resmi projede görev aldım ve halen resmi projelerde görev almaya devam ediyorum. Bu benim ilk Türkçe yama çalışmamdı ve teknik açıdan en zor olanıydı, çünkü o zamanki şartlarda dil dosyasını değiştirebilecek araçlar az olduğu için altyazıları Hex Editör üzerinden hazırlamıştım, bu da karakter sınırı yüzünden işi zorlaştırmıştı. Ama bu çalışmanın keyfini hiçbir oyun çevirisinde alamıyorum desem yeridir, günde 8 saat çeviri yapmakla geçirdiğim oluyordu, altyazı sorunu ortadan kalktıktan 15 gün sonra yamayı yayınladığımı hatırlıyorum, keyifli bir çalışma olmuştu benim için.

Çalışmadan bir ekran görüntüsü koyayım, sanırım yapılan işin zorluğunu bu resimden anlarsınız.

• Bu iş cidden büyük emek istiyor sende sonuna kadar vermişsin bu emeği ve meyvelerini alıyorsun şuan.

Tekrar teşekkürler.
  • Çok teşekkür ederim. Sağolun. Bende ancak satın aldım. Oyun süper Türkçe yamayla daha da süper oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomtrk

quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

Satıp alıp oynamak yeni nasip oldu teşekkürler.

İyi oyunlar.

Bu arada 2009'dan beri 30 kadar gönüllü, 20 kadar resmi projede görev aldım ve halen resmi projelerde görev almaya devam ediyorum. Bu benim ilk Türkçe yama çalışmamdı ve teknik açıdan en zor olanıydı, çünkü o zamanki şartlarda dil dosyasını değiştirebilecek araçlar az olduğu için altyazıları Hex Editör üzerinden hazırlamıştım, bu da karakter sınırı yüzünden işi zorlaştırmıştı. Ama bu çalışmanın keyfini hiçbir oyun çevirisinde alamıyorum desem yeridir, günde 8 saat çeviri yapmakla geçirdiğim oluyordu, altyazı sorunu ortadan kalktıktan 15 gün sonra yamayı yayınladığımı hatırlıyorum, keyifli bir çalışma olmuştu benim için.

Çalışmadan bir ekran görüntüsü koyayım, sanırım yapılan işin zorluğunu bu resimden anlarsınız.

kardeşim ben de 2009'da sen ilk bu topiği açtığında bekleyenlerden ve ilk sayfada şimdiden teşekkürler diyenlerden birisi olarak tekrar çok teşekkürler demek isityorum. oyunu tekrar kurup bu sefer yenilediğim 3d sistemimle senin emek verip çevirdiğin oyuna, tekrar gotham'a dönmeyi planlıyorum :) malumun 2015te BATMAN aramızda BATMOBILE'le dönüyor hatırlatmak istedim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomtrk

quote:

Orijinalden alıntı: sercan1419

kaç kere denediysemde türkçe olmadı oyun 1.1 yükledim üstüne türkçe 2.0 olmadı başka dosya kurup yapıştırdım birtek oyuna girerken ve çıkarken türkçe yazıyor masa üstüne dönmek istiyormusunuz gibi oyun menüsü yada başka hiç bir yeri türkçe olmadı.

Herhalde bir yerde hata yapıyor olmalısınız. Şunu deneyin yamayı boş bir klasöre kurun daha sonra içindeki dosyaları oyunun klasöre kopyalayın ve tüm dosyaların üzerine yazın.

• venomtrk

Merhaba, benim iyi dostum!
    Ben bu şekilde ve farklı dillerde size yazıyorum üzgünüm. Ben sadece Türk dilini bilmiyorum .. :)

Yardımınıza ihtiyaçım var!
    Rus dili AA GOTY: Ben altyazı B çevirmek istiyorum.
    Şu anda oyun / etkileşimli diyaloglar her şeyi ama çevirmek lazım.

Ben Gildor ile tartışma (ben de orada olduğumu fark) okuma ve bazı ayrıntıları öğrendim ..
    Ben UPK dosyaları ayıklamak gerekiyor?
    - Tüm tarafından tavsiye edildiği gibi Öncelikle, ben programın dekompresörünün yararlandı. Yapılan ..
    - Sonra, WinHexi kullanarak ben açılmış dosya UPK açıldı ve (yeni başlayanlar için, bir veya daha fazla harf değiştirerek) düzenlemek için başladı. Kaydet, oyun klasörünün içine kopyalayın ve doğrulama için oyunu çalıştırın.

- Ve burada benim asıl sorun .. oyun editör WinHex tanıtıldı Rus harfleri görüntülemek değil başlar. Diğer bir deyişle, Kril görüntülenmez. Yerine harflerin - karakter.
    Çeviri ve normalde herhangi bir İngiliz harfleri oyun görüntüler ve. Önerebilir, benim sorunum ne? :(
    Kaç deneyin vermedi, hiçbir şey benim için imkansız ..

Sorun nedir? Yazı mı? Ya kodlayan?
    Oyun klasöründe bir dosya GFxFonts vardır. Sen yazı Bou Collegiate ile, değişmeden bıraktı. Belki de uymuyor?

Ben bu oyunun Rusça çevirisi VAR eklemek istiyorum. Ama resmen buhar eklenmez. Onlar oyun yama Ve eğer, oyun çöküyor. Evet, ve Rus altyazılı yanında Rus dublaj ile birlikte muhafaza :( Ama ben İngilizce dub ve Rus altyazıları istiyorsanız. Belki resmi Rus lokalizasyon altyazıları almak için bir yol biliyor musunuz?

P.S. Rus lokalizasyon iddia edilen yazı Franklin Gothic Demi Cond kullanılır. Ama aynı karakterleri :( çalışmıyor.

Zor değilse, ve kutu detay için oyunun altyazı çeviri sürecini açıklamak için? Ben çok minnettar olacaktır :)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    [Russian]
    Здравствуй, добрый человек!
    Прости, что пишу тебе таким образом и на разных языках. Просто я не владею турецким языком.. :)

Мне нужна ваша помощь!
    Я хочу сделать перевод субтитров B:AA GOTY на русский язык.
    На данный момент у меня получилось перевести всё, кроме внутриигровых / интерактивных диалогов.

Я уже прочитал обсуждения с Gildor (вас я там тоже заметил) и узнал некоторые подробности..
    Мне нужно распаковать файлы upk ?
    - Сначала, как и было всеми рекомендовано, я воспользовался программой decompressor. Сделано..
    - Затем, с помощью программы WinHex я открыл распакованный файл upk и начал редактировать его(изменяя по одной или несколько букв, для начала). Сохраняю, копирую его в папку с игрой и запускаю игру для проверки.

- И здесь начинается моя главная проблема.. Игра не отображает русские буквы, которые я ввёл в редакторе WinHex. Иными словами, не отображает кириллицу. Вместо букв - иероглифы.
    Причём ваш перевод и любые английские буквы игра отображает нормально. Можете подсказать, в чём моя проблема ? :(
    Сколько не пытаюсь, ничего у меня не получается..

В чём же проблема ? В шрифтах ? Или в кодировке ?
    В папке с игрой есть файл GFxFonts. Вы его оставили без изменений, со шрифтом Bou Collegiate. Может быть он не подходит ?

Хочу добавить, что русский перевод данной игры СУЩЕСТВУЕТ. Но официально его не добавляли в стим. А если пропатчить им игру, то игра вылетает. Да и к тому же русские субтитры содержатся вместе с русским дубляжем :( А мне хочется английский дубляж и русские субтитры. Может вы знаете способ, как вытащить субтитры из официальной русской локализации ?

P.S. В русской локализации якобы используется шрифт Franklin Gothic Demi Cond. Но он тоже не работает :( Те же иероглифы.

Если не трудно, можете подробно и по порядку описать процесс перевода субтитров данной игры ? Буду очень благодарен :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mphuZ -- 10 Mart 2015; 2:14:30 >
  • Lütfen yardım edin deliricem lütfen yardım edin !!!

2 gün önce Steam'den Batman Arkham Asylum Game of the Year Edition aldım ve 2 güne indirdim, bugün oyuna girdim İngilizcem vardır, konuyu altyazıdan yakalayabiliyorum ama böyle oyunlarda en küçük espri bile kaçırılmaz, çünkü hikayeyle ilgilidir. Neyse uzun lafın kısası Türkçe yama aradım ve bunu buldum.
    Ama yüklemeye çalıştığım sırada "Batman: Arkham Asylum has not been installed or could not be found. This update installer will now quit." şeklinde bir hata alarak yamayı yükleyemiyorum. Lütfen yardım edin deliricem, oyuna ara verdim sırf Türkçe oynayabilmek için ama bir türlü çözemiyorum sorunu.

Çözüldü : [spoiler=5906507694]http://forum.donanimhaber.com/m_104176733/tm.htm[/spoiler]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ngnrltkn -- 28 Mart 2015; 16:55:14 >
  • Bendeki goty edition, steam üzerinde, yükledim çalıştı, teşekkürler

Ortada ciddi emek var ama ha
  • Batman Arkham Asylum GOTY Edition var steam de.Bi türlü türkçe yamayı kuramadım.Kafayı yemek üzereyim.1.1 nede 2.0 versiyonu olmadı.
  • Türkçe yamalar klasörüne taşındı, taşınmayan konuları görürseniz lütfen bana bildirin.
  • Bende indirimdeyken almıştım oyunun GOTY versiyonunu. Yamayı kurdum ve sorunsuz çalışıyor çok teşekkür ederim
  • yama için teşekkürler
  • batman origin sandım bende pehh beklemeye devam oyun güzel bende steam da 62 saat oynadım başarımlar 2 tane kaldı size iyi oyunlar yama için ellerinize sağlık teşekküler
  • Steam yaz indirimlerinde Batman Arkham Asylum GOTY Edition'ı aldım, yükledim. Ama oyuna tr yama yapmaya çalışınca "Batman: Arkham Asylum has not been installed or could not be found. This update installer will now quit." şeklinde bir hata alarak yamayı yükleyemiyorum. Lütfen yardım edin deliricem. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol ettim, oyun sürüm de v1.1 ama yine olmuyor.
  • Netten araştır.başka bir sorun vardır. Ben aynı oyunu steam de tr yama ile oyandım hiç bir sorun olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur3437

Windows 10 kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir mi?
    Bak ona bir şey diyemicem. Ben win7 de oyanadım. Ama win 10 ile alakalı olıcağonı sanmıyorum.

• onur3437 O kullanıcısına yanıt
    Olamaz. Ben win 10 da oynadım.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.