Şimdi Ara

Batman Arkham Knight Türkçe Yama Çalışması (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
674
Cevap
21
Favori
121.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egerki yama ilerki tarihte .bedava yayinlanacaksa.suan isteyen alir isteyen bekler bedava olunca alir.

Ama birqz fazla 45 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahın izniyle önümüzdeki ay yamayı alacağım.Tam 4 yıldır bu oyuna sahibim ve çok ama çok istediğim halde oynayamadım çünkü batman Arkham city'i yamasız oynamıştım fakat keyif aldığım tek şey oynanıştan ibaretti.Fakat yaması olduğunu öğrenip tekrar kurduğumda artık batman ile havada süzülürken dahi aşağı düşmemek için kırk takla atıyordum çünkü o esnada anons sisteminden Harley quinn ya da Joker,hikayeye yönelik komik ya da çarpıcı şeyler söylüyordu ve ben uçmayı bir kenara bırakıp onları dinliyordum.Sokakta nöbet tutan çete üyelerinin sohbetleri,favori kahramanlarımın biolarını okumak ve senaryodaki harika diyalogları açık seçik anlayarak okumak...oyun ve karakterler o zaman benim için çok başka bir seviyeye çıktı.Neleri kaçırdığımı anladım.Artık bulunduğum her mekan dahi ayrı bir anlam kazanıyordu çünkü üzerine yazılmış bir hikayesi vardı.Aynı durumu Dragon Age origins te yaşamıştım.Bilen bilir oyun çıktığında kıyametler kopmuştu.Yılın oyunu ve son 10 yılın en iyi RPG ödülünü aldı(az bile).level Oyungezer dergilerinde kıyametler koptu,arşivler hazırlandı ve bende neymiş bu deyip aldım.Oyuna büyücü olarak başladım ve daha "buğu" da iken sıkıntıdan patlayıp tüm kıyamet bunun için mi deyip kapattım ve 4 yıl sonra sıkıntıdan oynayacak oyun ararken gözüme ilişti ve donanım haberde yamasını da görmüştüm.Hemen indirip kurdum ve yine büyücü olarak başladım fakat bu sefer aklımı oynattım.O burun kıvırdığım oyunda "buğu"denilen mekanda neden bulunduğum,bana verilen ve hikayenin gidişatını etkileyen sayısız cevap hakkı,mükemmel yazılmış karakterler(özellikle morrigan ve alistair'in atışmaları,leliana nın pollyanna tavırları,aşk üçgenleri:)sizin şekillendirdiğiniz dillere destan hikayesi okadar derin ve mükemmel ki...21 yıllık oyuncuyum ilk 3 listemde Dragon Age origins vardır ve bunu da türkçe yamasına borçluyum.Çünkü oyundaki dil çok ağır ve sürekli diyalog halindeler.Halbuki bol diyaloglu rpg oyunlarına bayılırım fakat anlamayınca ekrana garip garip bakıyorsunuz.Eğer yamayı kurmasaydım böyle bir eserden mahrum kalacaktım ve kendisine oyuncu diyen arkadaşlarımın oynamasını da mutlaka tavsiye ederim.La hire yani 2009 yılında çıkan bu yamada emeği olan arkadaşımız animus projesine katıldı ve 10 yıldır kimsenin cevirmediği Dragon Age 2 yi çevirdiler.Şimdi ise askerden gelince Dragon Age inquisition yamasına başlayacaklar inşallah(ki bu oyuna bir Allahın kulu gönüllü yaklaşmaz)."Batmanak" yamasını alma sebebime gelince;yıllardır elimin altındaki oyunları birileri çıkıp çevirsin diye bekliyorum çünkü yazılmış bu hikayeleri okumak istiyorum fakat kimse çevirmedi.Gönüllü çevirenler ise bırak yarısını başlamadan bıraktılar fakat animus projesi yaptığı hiçbir işi iptal etmedi.Animus,U-crew ya da diğerleri..ben isimlere takılmıyorum.Hepsinin ortaya koyduğu iş ortada ama animus ekibi gerçekten çok kıymetli ve Türk oyuncular olarak onları kaybetmemeliyiz.Destek olmak için erken alacağım fakat oyunu oynamayacağım çünkü bitirmediğim oyunlar var.İnşallah yama bir süre sonra ücretsiz çıkacak o zaman durumu olmayan arkadaşlarımız da alır.Fiyat inanın benim için ucuz değil ama destek olmak istiyorum.Çünkü şuan iddia ediyorum bu zamana kadar hiçbir ekibin çevirmediği oyunları çeviriyorlar hemde bukadar kısa süre içinde.Yıllarca hiçkimsenin cevirmediği ve çevirisini beklediğiniz oyunların kaliteli bir ekip tarafından çevrildiğini görmek inanın çok güzel bir duygu.Bu ülkede güzel olan herşeyi yok etmek zorunda değiliz.

• callio9 C kullanıcısına yanıt
    Çeviri hizmetinden bahsediyorsanız buyrun ücret ile çeviri hizmeti veren şirket ve kurumlara yaptıralım şu binlerce satırlık yamaları. Yan yana koyulan sıfırları görünce neden emek dendiğini anlarsınız belki.

• fiyat konusuna birşey demeyeceğim sadece destek olmak için bağış sağlanilabilir.Çoğu 45 tl yamanin fiyatina kızdı oyundan pahali olmuş diye. Bekleyin yama ücretsiz yayinlanacaksa eğer bu süre zarfinda tabi ne kadar sürede yayinlanir ücretsiz bilinmiyor o zaman indirirsiniz yamayi.O kadar sistemi olanlar bu miktarlari veremiyor vermek istemiyor oysaki senin aldiğın o fahiş fiyatli sistemler ve oyunlar destek olmana engel değil.Firma oyun sunuyor bilmem kaç tl ye dil destiği yok, var ama sana yok 15 dil mevcut ama senin o güzelim Türkçe dilimizi eklemiyorlar.Alma o zaman yüksek fiyatdan o fiyat farkina da bağış yaparsın indirimdeyken de oyununu alirsin paşa paşa keyifli bir şekilde oyununu oynarsin.Firma eklemiyor bari çeviri grubuna köstek olmayin çeviri kaliteli olduğu müddetçe sıkıntı yok. Keşke siz yerelleştirme firmasi olsaniz da işleri ilerletip firmalarla ufak veya büyük çapta projelerde anlaşabilseniz.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    dilerim bir gün 17 tl abee tayfasıda diye eleştirdiğin gruba katılmak zorunda kalırsın bakalım o zaman ne olacak richie rich kardeşim

vergi meselesine gelince gönüllü olarak yapılan bağışın hiçbir vergisi olamaz ama karşılığında hizmet alıyosan e bizde para kazanak diye fiyatı köklersen birileride çıkıp vergi levhanı gösterder. her vatandaşın hizmet aldığı sektörlerden vergi levhası sorması zorunluluktur.

neyse siz sizden bu 45 tl yarın çıkacak yama 60 tl ondan sonraki 150 tl diye diye para alan tipleri sevmeye devam bir gün istedikleri para sizin cebinizdekinden fazla olduğu vakit buraya gelip ağlama

not: blocklamaya devam et
  • ha bu arada tepki gelince çark edenleri görmek "bi de biz her zaman sizleri düşünüyor" cuları görmek ayrı bi komedi .
  • Almayın bu kadar uzatmanıza gerek yok ki nedir yani adamlar yapar sizde alır ya da almazsınız.
    Kimse zorla al demiyor bir yama yapılıyor ve emeğimizin karşılığı budur deniyor sizde emeğin hakkı bu değil deyip almıyorum deme hakkınız var.
    neden beleş vermiyorsunuz deme hakkınız yok. kimse kimsenin babasının oğlu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat708

Almayın bu kadar uzatmanıza gerek yok ki nedir yani adamlar yapar sizde alır ya da almazsınız.
    Kimse zorla al demiyor bir yama yapılıyor ve emeğimizin karşılığı budur deniyor sizde emeğin hakkı bu değil deyip almıyorum deme hakkınız var.
    neden beleş vermiyorsunuz deme hakkınız yok. kimse kimsenin babasının oğlu değil.
    Murat708 noktayı koymuş.

• Adamlar zaten sonra beleşe vericekler neyin yaygarasi bu,erken oynamak isterseniz 4 dolara abone olun o zaman.Sizin yüzünuzden zaten Türkçe yaman yapan ekipler kalmadı.Klavyesi olan yazıyor mübarek ne güzel...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cybrtrk kullanıcısına yanıt
    Dileğin hiçbir zaman gerçekleşmeyecek o duruma gelmem çünkü ben yama için değil bu grubun çevirileri bir şekilde devam etmesi için destek veriyorum. Genelde tüm oyunları ing oynayıp bitirip tr yaması yayınlanınca varsa zamanım kendi dilimle de oynamak için tekrar başladığım oluyor. Dil sıkıntımın olmaması yama konularına destek vermeme engel olmuyor, bu zamana kadarda çıkıp kimseye dil öğrenin diye gerzekçe bir tavırda sergilemedim.

Kendi işimi yapıyor ve geleceğe yönelik yatırımım ve birikimim de var, o yüzden gelecekte dahi zor bir duruma ''bu boktan ülke şartlarında dahi'' düşmem tabi büyük konuşmamak lazım. Sizin adınıza üzgünüm ama bu tarz sağlam çeviri grupları bir şekilde bağış amaçlı yardım istediği sürece desteğimi vermeye devam edeceğim. Ayrıca ben 45 tl vermiyorum grup için aylardır belirli bir limit dahilinde sadece bu çeviri değil diğer çevirileri içinde destek veriyorum bu fiyat beni ilgilendiren bir konu değil. Rahatsız olanlar herkese yayınlanacağı free versiyonu bekleyebilir yada burada nefretini kusmaya devam etsin.

Hala bu bağış için vergi lafını bir zahmet ağzınıza almayın komik duruma düşüyorsunuz nasıl yazayım da vergi vs. işini içine sokayım diye kafanızdan kural uydurmayın. Zamanında Said bu olayı çok güzel açıkladı burada ki konu Kitlesel Fonlama ile alakalı ayrıca bu iş kimseye ne zorla satılıyor nede kimseden zorla para isteniyor. Bir süre sonra yapılan yamalar parasız yayınlanıyor yani burada bir satış da yok elinde sonunda çıkan ürün herkesin kullanımına açık hale getiriliyor. Ha birde Animus Projesi bunlar ile niye uğraşsın adamların kullandığı Kitlesel Fonlama ABD üstünde olduğu için oranın kanunlarına bağlı bir durum. Kısaca hem ülke bazlı hemde ABD üstünden bile sıkıntısız bir iş yapmaktalar. Burada şu vergi vermeliler lafını hala çok uzatan olursa Saidsrc bunun için yazdığı detaylı açıklamayı forumda arayıp bulsunlar.

Block olayı için ise evet troll ve amacı sadece tartışma çıkartmak olanları elimden geldiğince kendimden uzat tutmaya devam edeceğim. Size göre bu gruba yardım eden bizler enayi olarak adlandırıla biliriz ama bizim küçükte olsa desteğimiz ve Animus çeviri grubunun %99.9 büyük emekleri sayesinde belki birçok oyun oyunculara tr olarak sunulmaya devam edecek. Bu yamaların zaman içinde çoğunun parasız tüm oyunculara sunulacağını da o güzel aklınıza kazımayı unutmayın, belki olur da o kadar laf sokup ilerde bu yamayı kuracaklar; oynarken azda olsa utanır (pek sanmasam da)...

• Biz burada siz ileride 250 liralara yama almayın diye uğraşıyoruz.

Kısa bir hikaye anlatacağım: Anneannemin mahallesinde bir hırsızlık çetesi var, bir gün bunlar bir eve girmeye çalışmışlar. Anneannem avazı çıkana kadar bağırmış. Sonra komşulardan biri anneanneme bağırmış niye bağırıyorsun diye. Hırsızlık için bağırıyorum diyince de "Sanane, sanki senin evini soyuyorlar" demiş.

Hah bunları savunan da o komşu işte . Bunu hırsızlık anlamında demiyorum, 17 liralık oyuna 45 liralık yama yapmanın adını her ne koyarsanız artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CCC610F8A

Çeviri hizmetinden bahsediyorsanız buyrun ücret ile çeviri hizmeti veren şirket ve kurumlara yaptıralım şu binlerce satırlık yamaları. Yan yana koyulan sıfırları görünce neden emek dendiğini anlarsınız belki.
    Hayır anlamam. Bu çeviri için çeviri yapacak kişileri kimse zorlamadı diye düşünüyorum. Çeviriyi satın alıp bekleyen arkadaşlarda hadi aramızda para toplayıp bir çeviri hizmeti veren şirkete bu oyunun çevirisini yaptıralım da demediğini düşünüyorum. Emek verip gerçekten gönüllü olarak çeviri yapan kişilere karşı bu bedelli emek söyleminin hala yanlış olduğunu düşünüyorum.
  • callio9 C kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi kimseye de zorla satın alın denmiyor. Gönüllü çeviren kişilerin emeklerinin karşılığını nasıl aldığını bu işin içindekiler sizden daha iyi biliyor. Herkes oyunçeviri şöyleydi böyleydi diye övüyor burada. Sitenin giderlerindeki bağış barınıın hiç dolduğunu görememiştim ki onlar da dağıldı gitti. İnsanımız ilk önce gönüllü çevirmenlerin emeklerinin karşılığını versin. Sonra burada emeklerinin karşılığını isteyen insanlar hakkında konuşalım. Burası Türkiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: purrfect

Buradaki arkadaşların bir kısmı fiyatın 45 tl olmasına değil direkt ücretli olmasına takılmış,üstüne "Türkçe Yama" başlığında yarım yamalak ingilizcesiyle %90 anlamış ve gidin ingilizce öğrenin demiş..sanırım animus projesi oldu da bu işten elini ayağını çekerse kendileri tüm bu yapımları gönüllü çevirecek sanırım.Bu arkadaşların isimlerini unutmayalım çünkü tüm bu işlerin iptal olmasını istediklerine göre bir bildikleri var sanırım(gerçi kayıplara karışırlar).Vergi mergi diye tehditler firmalar havalarda uçuşmuş.Kimseye silah zoru ile satılmıyor,emeklerinin karşılığı hakları ve evet fiyatın fazla olduğunu düşünüyorum fakat sizin yapıcı bir çözümünüz yok üstelik firma ile anlaştılar mı diyen tipler...Bu zamana kadar beleş oynadığın yamalar için vicdan yaptınız mı?
    Bos yapma ya surada 8-10 kisi toplanip adam akilli maliyeye sikayet etsin bak bakalim neler oluyor. O topladiklari paralarin hesabini veremezler.. burada satis var satis yani ticaret gecin artik bagis olaylarini bagis diye diye el altindan banka hesaplarina paralar aktariliyor peki vergi? Yok. O zaman gereken neyse yapilir.

He yama yapmayi mi birakirlar? Cooookta umurumda. Piyasada bunlardan daha vicdanli sekilde bu isi yapacak bir suru adam var.

• quote:

Orijinalden alıntı: purrfect

Asıl siz saptırmayın..Yukarıda Maliye ile tehdit eden mi dersin yoksa "firmanın haberi varmı?"diyenler mi dersin..belliki gözünüz işinize gelenleri görmek ile meşgul.Siz bu başlığa yazmadan evvel ben fiyat konusundaki şikayetimi dile getirdim fakat dediğim gibi birileri tüm bu emeklerin iptal edilmesini can-ı gönülden istiyor.O arkadaşlar artık çıkışı üzerinden 10 yıl geçtiği halde kimsenin cevirmediği rpg oyunlarını gönüllü çevirecekler sanırım.Oyun çeviri,U-crew ya da vakti zamanında bu işi gönüllü yapan ekipler bağış konusunda şikayetçiydiler çünkü iki-üç kişi bağış yapıyor kalanların umurunda değil.Sizin bahsettiğiniz arkadaşlar paralel evrenden bağış yapmış sanırım.Kaldı ki animus projesi tüm Assassin's Creed serisini Türkçeye kazandıran ekip.Millet burada kul hakkı demeden yamalarını paylaşmaktan söz ediyor ki her indiren kişinin günahı buna aracı olan kişiye yazılacak.Animus projesini hırsızlıkla vergi kaçakçılığı ile suçlayıp onların emeklerini onlardan izin almadan 7 köye yaymanın adı nedir?Rahatsız isen almazsın.Bende almayacağım,indirim için bekleyeceğim.Bildiğim kadarıyla yama henüz satışa sunulmadı.Boyutu 10 GB ve küçültmeye çalışıyorlar.Animus projesi el atana kadar forumda bir Allah kulu bu oyuna çıkışı üzerinden 4 yıl geçti elini sürmedi.Adamlar 1 senede çevirdi Allahtan korkun.İnanın gönüllü olup 70 kere iptal olacağına bu adamlar aldıkları tek bir projeyi iptal etmediler ve 1 senede 2 büyük yapımı çevirdiler ama bakıyorum şimdi de birileri çomak sokmaya çalışıyor.Eğer fiyat konusunda bir sitemimiz var ise üsluba uygun bir şekilde dile getirelim tehdit ederek değil.Yoksa bi 10 sene daha biz böyle bir ekip için bekleriz.
    Peki animusprojesi AC oyunlarina yama yaparken ubisoft dan izin almis mi? Oyunun tum haklari ubisoft a ait. Animusprojesi adamlarin emegi uzerinden izin almadan kazanc saglarken sorun yok degil mi? Ona tek kelime etmezsiniz. Baskasinin oyununa izinsiz yama yap, bagis adi altinda parayla sat kazanc sagla sonra ipin ucunu kacir oyundan pahali yama cikar millet isyan edince de emek hak falan filan.

Emek diyebilecek kadar erdemliyseniz oyun yapimcilarinin emegi uzerinden izinsiz para kazanmayin.

• Hocam kesinlikle haklısınız herşeyin bir copyright ve telif hakkı var bunlar hazır yapılmış oyunların üzerinden hak talep ediyorlar tamam evet ortada bir emek var ama emeğin karşılığı bu değil bu işin karşılığı bu falan diyen arkadaşlara sesleniyorum duyar kasmayın güzel kardeşlerim oyun indirimde 20 tl ye düşüyor 45 tl ye yama satıyorlar bu fahiş fiyattır siz şimdi bu zamandan 45 tl ye okey derseniz bir sonraki oyundada 100 dedikleri zaman ses çıkarmamanız lazım bu oyunları oynayanların çoğu öğrenci veya genç kesim yüksek gelirli insanlar değil o yüzden siz memnunsanız 45 tl den emeğin hakkı olduğunu alın gönül rahatlığıyla oynayın yüksek gelen arkadaşlara söylüyorum b1 seviyesinde ingilizcem var 4 5 ay önce bitirdim hikayeyi çok rahat anlarsınız böyle fırsatçılarada fırsat vermeyin bazı arkadaşların dediği gibi fatura kessin o zaman her satışından o zaman gelsin 45 tl istesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurt1964 -- 24 Ocak 2019; 13:57:53 >
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    benim lisede bir arkdaşım vardı babası ticaret yapıyodu hani şu doların 600.000tl den 1.000.000 tlye çıktığı gün varya heh işte o gün o çocuğun yüzündeki babasının zenginliğinden ötürü oluşmuş olan egonun nasıl paramparça olduğunu görmeni isterdim sonra ne mi oldu kimseleri beğenmiyorum len diye ortadan gezen bu tip herkezle konuşmaya başladı bu işler böyledir kimse ne oldum değil ne olacam demelidir.

bu ülkeye sen boktan diyemezsin bu ülke ne zor şartlarla yaşıyor biliyomusunda konuşuyosun çokta beğenmiyorsan yurtdışına gidersin olur biter, kendi işini yapabilirsin birikiminde olabilir hatta ülkenin yarısı felanda senin olabilir ne olursa olsun bu konuşan senin egon dilerim bir gün egonu yenersin zaten sen onu yenmezsen o bi gün seni yener.

kardeş senin paran maden işçisi olarak çalışıyoda olabilirsin, bir plazanın 110. katında yükseklikten başı dönmüş paraları cukkalıyoda olabilirsin ne olursan ol ama kendi işini yapıyosan para nasıl kazanılıyo biliyosun herhalde sonuçta plazadakilerde parmaklarını yoruyorlar değilmi?

bağış için vergi alamazsın tabiki, zaten para abd üzerinden gidiyo hiç alamazsın fakat eft dediğin olayın bir masrafı var ve bu masraf ile 45+eft nmasrafı işte vergi burda devreye giriyo çok emek verip yama yapıp bağış usulü satabilirsin, cuzi bir miktar satabilirsin ama 45+eft masrafı cüzi değil baya bi masraf sevgili kardeşim

sizin gibi aylık bütçesinden kesip çeviri gruplarına yardımda bulunanlara ben neden enayi deyim para kesin pul senin, madem bu kadar yardım seversin animus projesi ile anlaşın 100 abone için ne kadar istiyolar direkt ver millete ücretsiz dağıt yamayı değilmi ama.

sevgili sayın said beyin ac origins yama konusunda forumda batman yaması için 50 tl yamacam pcye özel şifreleme yapacm dedikten sonra bizler buraya yazmaya başladık ve şimdi bunu ön sipariş fiyatı olduğunu daha sonra fiyatın düşeceğini hatta belirli bi zaman sonra bedava olacağı açıklanıyo neden insanlar itiraz etti halbuki helal olsun deyip 45+eft masrafını vermeyi kabul etseydik bir dahaki yamaları 80+eft masrafı olacaktı e benim plazanın 110. katındaki irtifadan başı dönmüş kardeşim o yüzden

• ozyurt1964 O kullanıcısına yanıt
    yok kardeşim animus projesine destek olalım destek olalımki pclerimize ne üydüğü belursuz programlar kurarım hemde parayla hımmm tabi

bu arada ozyurt1964 tam anlamıyla katılıyorum
  • Hocam artık bu türkçe yamalar üstüne alınmnak isteyen alınsın gönüllük değilde para bazlı yapılıyor daha üstteki mesajları yeni okuyorum yok demişki ordaki bağış barının dolduğunu görmedim zaten kardeşim bağış diye yola çıkıyorsan bekleme bi ücret zaten beklentiye girersen yanılırsın he gönüllüde yanlış yapılan şeyler olursada kimse sesini çıkartmamalı yapan kişini isteğini kırmamalı ama paralı çıkacak olanda baştan şu kadar diyip ona göre başlamaları lazım ki insanlar bilsin bu ücret 10 15 tl bandında bulunsun ki ulaşılabilir olsun yok efendim kayıt 4 dolar yama 8 dolar 2 dolar eft böyle böyle insanlardan nasıl söylesem ingilizce bilmeyip oynamak isteyen kardeşlerimiz üzerinden fırsat kapısı açılıyor kimse beğenmiyorsan alma gibi yorum yapmasın herkes gözünü açsın kimse siz o kişiye iyi yorum yapıyorsunuz diye yamayı bedavaya vermiyecek bu kadar fahiş fiyata herkesin dur diyip tepki göstermesi lazım ki çevirilirinin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum witcher 2 gibi bir oyunun resmi yaması yapılıp oyuna eklendi ve oyunculardan para istenmedi veya oyunçevirde bunun örnekleri çok o yüzden kimse bana böyle fahiş fiyatları savunmasın çok parası varsada gidip mutlu mesut alsın

• Hem bu işi gönüllü yapacak vicdanlı gruplar olduğunu söylüyorsun(nerde onlar?Belli ki sen buralarda bayaa bi yenisin) hemde animus projesi Ubisoft oyunlarını izinsiz modluyor diyorsun?Bu nasıl bir çelişki?Ben açıklamamı yaptım git maliyenin kapısında zırla.Yalnız senin iş olmayınca buradan da yok olma.Ben ve bağış yapan kimseler bu işlerin devam etmesi için destek oluyoruz.Senin gibi bu ülkede güzel olan herşeye köstek olmaya çalışmıyoruz.İşin mide bulandıran kısmı yama ücretsiz olarak yayınlandığında ilk indirenlerden birisi olacaksın.O vicdanlı grupları bize de söyle bilelim

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.