Şimdi Ara

Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill (716. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.573
Cevap
75
Favori
354.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet işte o en üst düzey kanal dizilimidir atmosun desteklediği. sondaki 4 rakamı atmos'a ayrı hoparlör. ortadaki 2 ise bildiğin gibi subwoofer sayısı. yani 7.1 true hd atmos ile ekstradan maksimum bir woofer ve 4 hoparlöre ses verebiliyor. bu sesler ekstra değilmiş ve truehd den alınıyormuş atmosun esprisi bir çeşit metadata ile belirli sahende belirli seslerin farklı ton ve düzeyde o ekstrada hoparlörlere verilmesi. Bunu kimse bilmiyor algortima açık kaynak falan değil ve zaten hiçbir zamanda olmayacak.

edit: istersen 7.1.2 de kurabilirsin atmos için, hatta bazı tv üreticileri bunu reklam dahi ediyor kendi tvlerinde. fakat optimum olarak kendin 7.1.2 oluşturman daha sağlıklı, bu ekstra hoparlörleri receiverdan atayabiliyorsun seçeneklerden, atmos destekli receiverlar ise servet değerinde kaldı ki ekstra 2 hoparlörü tavana asacak yerde lazım, o yüzden yaygın değil bu düzenek daha. bence boş iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Temmuz 2016; 1:01:58 >

• Iyi filmdi bence.. sirf kahramanlar icin bile izlenir
    Sadece batman bana zayif geldi ben afflecki severim ama karakteri tam yapamamislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün kasetçiler, CD'ciler, filmciler 6. blokta.
  • Seyredince tam aksini düşünmüştüm. Christian Bale'den bile daha iyi geldi gözüme. Zayıf kalmasının nedeni filmi Supermen gibi bir kahramanla paylaşmış olması. Tek başına bir Batman filmi çevirse bence mükemmel götürür.

Keza Supermen'de zayıf kalmış. Man Of Steel'deki o güçlü karaktere sahip Supermen yoktu. Ama film iyiydi.
  • Batmana haksızlık yapılmış herkez uçuyor batman saklanıyor :D
  • Şu konuya yorum yapmaktan bikmadinizmi hala

• İnsanlar filmi izleyip yorumlarını belirtmek için yazıyor. Konunun amacı da buysa?

• Dün extended versiyonu seyrettim..

Filmin bir ağırlığı bir güzelliği var ama bazı yönlerde cidden vasattan öteye geçmemiş. Sinema olarak baktığınızda 6,9 düşük bir puan olsa da çok şaşırtmıyor. Sahneler ve senaryo ayrı ayrı istenilen duygu ve düşünceyi seyirciye aktarma konusunda hüsrana uğramış. En başta Martha konusu. Burada bazı arkadaşlar olayın derinliklerine inip güzel açıklamalar yapsalar da bu derinlik filmde seyirciye hiç bir şekilde aktarılamadı.

Batman'in Superman'e öfkesi yine seyirci tarafından içselleştirilemedi ve ileride düşman olabilir diye öldürmek istemesi de seyirciye mantıksız ve absürt geldi.

Bunların seyirciye aktarılamamasının sebebi de sanırım bu konuların sadece bir kaç cümleyle aktarılmak istenmesi oldu. Örneğin -sinema versiyonunu geçtim orada hiç anlaşılmıyor zaten de- filmin tam halinde dahi Lex'in Batman'i Superman'e karşı kışkırtması çok yavan işlenmiş gibi geliyor. Kaldı ki Lex'in Superman'i Batman'e gönderdiğinde aslında Batman'in Superman'i öldürmesini istediğini bile bir çok insan gözden kaçırmıştır sanıyorum.

Sahnelerde de ilginç derecede garip durumlar mevcut. Gereksiz sahneler dışında kendi içinde alakasız sahneler de mevcut. Kongre üyesi hanım ablamız ilk sahnede iş birliği içinde ardından araya bir iki sahne giriyor sonra malikaneye geliyor ve izni iptal ettim diyor, niye böyle bir u dönüşü yapıyor anlaşılmıyor. Diyaloglar çok çok kısa ve düz, sanki bütün diyaloglar yarım kalmış ya da karakterlerin dili tutulmuş gibi sonlanıyor.. Sonuçta filmin eksi yönü çok. Olan da bize oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinikYas -- 1 Ağustos 2016; 16:08:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Aslında Supermen orada annemin ölümüne sebep oluyorsun demeliydi. Fakat böyle olunca Batman'ınki sıradan bir merhamet duygusu olurdu. Yönetmen Zack, Martha dedirterek Batman'ın şaşkınlık geçirip duraklamasını istemiş. Zaten Neden O ismi söyledin diye soruyor arka arkaya Batman kızgın bir şekilde.

Ben Batman'ın annesinin isminin Marta olduğunu ilk defa bu sahnede öğrendim. Ve tatlı bir tebessüm hali aldım. Benim için gerçekten bilgilendirici bir sahne oldu.
  • MinikYas kullanıcısına yanıt
    Hikaye çok geniş. Belki yönetmen filmi çok uzun tutup seyirciyi bıktırmaktan korkmuş olabilir. Gişe kaygısıyla güzel bir hikayeyi kopuk sahneler eşliğinde 154 dakikaya sığdırmasından bunu anladım. Blu-ray versiyonu 182 dk. Fakat o bile yerine göre yetersiz. 240 dk. bile olsa sıkılmadan seyredebilecek bir sürü Batman ve Supermen fanı var.

Ben daha uzun süreli bir disk çıkacağından ümitliyim. Ama 3. film çevrildikten sonra olur. Set olur.
  • Bunu izleyerek filmden daha da soğuyabilirsiniz.

• 5.50'de ne oluyor cidden de? Flashpoint falan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Aslında Supermen orada annemin ölümüne sebep oluyorsun demeliydi. Fakat böyle olunca Batman'ınki sıradan bir merhamet duygusu olurdu. Yönetmen Zack, Martha dedirterek Batman'ın şaşkınlık geçirip duraklamasını istemiş. Zaten Neden O ismi söyledin diye soruyor arka arkaya Batman kızgın bir şekilde.

Ben Batman'ın annesinin isminin Marta olduğunu ilk defa bu sahnede öğrendim. Ve tatlı bir tebessüm hali aldım. Benim için gerçekten bilgilendirici bir sahne oldu.

O sahnenin açılımı kavga sahnesinin başında gizli.

Supo direk "Bruce bunu yapmamıza gerek yok diyor"

Batman'in Bruce Wayne olduğunu öğrenmiş ve hakkında araştırma yapmış.(Gazeteci bir abimiz sonuçta) Ee yani nasıl damarına basacağını çözmüş işte.

Bu sahneyle dalga geçenler Nolan'ın Batman'ındeki Scarecrow'un gazından etkilenen Batman'i unutuyorlar.

• Adamın biri hiç birşey anlamadım diyor...yahu superman bir kesim tarafından kurtarıcı mesih tanrı figürüyle anlatılıyor çoğu kesim bunda hem fikir, bir kesim ise o bir tehdit ortadan kalkmalı diye hükümete baskı kuran bir kesim,bruce wayne ise başımıza bu belaları saran superman, ben varken adalet vardı bu herif yokken ben vardım demesi ve supermani potansiyel tehdit olarak görmesi, lex ise supermani her seferinde yapmış olduğu sinsi planlarla dünyaya kötü göstermesi ve asıl amacı superman ile batmani birbirine düşürüp asıl amacı supermanin batman öldürmesi'ki lex sanıyordu superman öldürücek batmani öyle olomadı işte, lex zaten doomsdayi yaratıp belki bunlar birleşip beni hedef alırlar diye doomsday yarattı, supermani gebertip darbeyi yapıp herşeyi kontrol eline alıp krallığını ilan etmesi ama işler tersine dönüyor,supermanin annesi filmde en kilit noktaydı zaten,ben filmi çok sevdim derin konusu vardı sevmeyenler aksiyon beklentileri çok daha fazla olabilirdi diyenler bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 5 Ağustos 2016; 12:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

Adamın biri hiç birşey anlamadım diyor...yahu superman bir kesim tarafından kurtarıcı mesih tanrı figürüyle anlatılıyor çoğu kesim bunda hem fikir, bir kesim ise o bir tehdit ortadan kalkmalı diye hükümete baskı kuran bir kesim,bruce wayne ise başımıza bu belaları saran superman, ben varken adalet vardı bu herif yokken ben vardım demesi ve supermani potansiyel tehdit olarak görmesi, lex ise supermani her seferinde yapmış olduğu sinsi planlarla dünyaya kötü göstermesi ve asıl amacı superman ile batmani birbirine düşürüp asıl amacı supermanin batman öldürmesi'ki lex sanıyordu superman öldürücek batmani öyle olomadı işte, lex zaten doomsdayi yaratıp belki bunlar birleşip beni hedef alırlar diye doomsday yarattı, supermani gebertip darbeyi yapıp herşeyi kontrol eline alıp krallığını ilan etmesi ama işler tersine dönüyor,supermanin annesi filmde en kilit noktaydı zaten,ben filmi çok sevdim derin konusu vardı sevmeyenler aksiyon beklentileri çok daha fazla olabilirdi diyenler bence

• şu filme derin konusu vardı sevdim diyen adamda varmış valla pes fanboyluğun böylesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

şu filme derin konusu vardı sevdim diyen adamda varmış valla pes fanboyluğun böylesi.

Bence senin uyku vaktin gelmiş pineklemişsin burda
  • 3 süpermen olimpiyatlarda filmi varken batman v supermanda neymis

• filmde superman ta.ak oğlanına dönmüştü gelen vurdu giden vurdu filmin bir yerine girseydim bende 2 tokat çakardım. çr okuyan biri zaten bunun farkında olur. ww güle oynaya doomsday ile dövüşüyor superman dayak yemekle meşgul. superman dc evreninin en güçlülerinden biri ona göre senorya yazsa ya bu yeteneksiz herifler.
  • Fazla iyi degildi. Konu basit olmus. Bence Batman ve superman bir arada olmamis. Batman boyle kahramanlarin oldugu filmde basit ve anlamsiz duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 714715716717718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.