Şimdi Ara

Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill (715. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.573
Cevap
75
Favori
354.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grkm1

quote:

4. Batman in durmasının sebebi annelerinin isimlerinin aynı olması değil.

Batman'in öldürmeye bu kadar yaklaşmışken sihirli sözcük sonrası vazgeçmesinin nedeni neymiş biz de öğrenelim.

Doğru olduğunu iddia etmiyorum, sadece şahsi düşüncem. O sahnede "Martha" ismi sadece bir araç; insanlar "oh demek senin annenin ismi de Martha, peki o halde arkadaş olalım" gibi anaokulu seviyesinde bir algı yarattı. Ancak oradaki odak kelimesi "Anne", bu konuda o sahneden önce "her erkek için en özel kadın annesidir" diyen Lex zaten açıkça ipucunu veriyor. Batman'in vazgeçmesinin sebebi annesinin ölümüne tanıklık edip, çaresizlik içerisinde izlemek zorunda kalmasıdır. Bulunduğu o anda ise yaşadığı aynı çaresizliği bu defa Superman yaşıyordu, empati kurmak zor değil söz konusu bir anne ve "bu gece Martha ölmeyecek" derken aslında "başka bir anne ölmeyecek." diyor. Yaratılan o saçma algının aksine gayet duygu yüklü, güçlü bir sahneydi.

Filmi sinemada izlediğimde de beğenmiştim, uzatılmış versiyonunu da izledim yine hayran kaldım. Benim için en iyi çr filmlerinin başında geliyor. Marvel kaç zamandır şunun gibi ciddi ve güçlü bir film çıkaramadı, çoluk çocuk filmi yapmaktan öteye gidemiyorlar.

• Martha sahnesinde hata diyalogdaydı. "Anne"lik kavramı üzerine kurulmalıydı diyalog sen öyle Martha üzerinden gidersen millette dalga geçmekte son derece haklı.
  • Beyler milyon kez soruldu belki de şu en son sahnelerde Lex'in
    geminin içindeki kanlı suda otururken ki o canavar kim ve ne yapıyordu? Lex'e Kripton arşivlerini mi öğretiyordu?

Bu arada Lex'in yine en son sahnede "o geliyor" demesi Darkseid'a yönelikti herhalde eğer öyleyse adam bildiğin canavar üstüne canavar summon yapmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Orijinalden alıntı: grkm1

quote:

4. Batman in durmasının sebebi annelerinin isimlerinin aynı olması değil.

Batman'in öldürmeye bu kadar yaklaşmışken sihirli sözcük sonrası vazgeçmesinin nedeni neymiş biz de öğrenelim.

Doğru olduğunu iddia etmiyorum, sadece şahsi düşüncem. O sahnede "Martha" ismi sadece bir araç; insanlar "oh demek senin annenin ismi de Martha, peki o halde arkadaş olalım" gibi anaokulu seviyesinde bir algı yarattı. Ancak oradaki odak kelimesi "Anne", bu konuda o sahneden önce "her erkek için en özel kadın annesidir" diyen Lex zaten açıkça ipucunu veriyor. Batman'in vazgeçmesinin sebebi annesinin ölümüne tanıklık edip, çaresizlik içerisinde izlemek zorunda kalmasıdır. Bulunduğu o anda ise yaşadığı aynı çaresizliği bu defa Superman yaşıyordu, empati kurmak zor değil söz konusu bir anne ve "bu gece Martha ölmeyecek" derken aslında "başka bir anne ölmeyecek." diyor. Yaratılan o saçma algının aksine gayet duygu yüklü, güçlü bir sahneydi.

Filmi sinemada izlediğimde de beğenmiştim, uzatılmış versiyonunu da izledim yine hayran kaldım. Benim için en iyi çr filmlerinin başında geliyor. Marvel kaç zamandır şunun gibi ciddi ve güçlü bir film çıkaramadı, çoluk çocuk filmi yapmaktan öteye gidemiyorlar.

Anladım hocam demek istediğinizi, Gotham dizisinde de normalde de Bruce o sırada çaresizdi biliyoruz bunu, ama filmi izleyen bunu bilemez. Seyirci öyle bir sahneye hazırlanmamıştı, Bruce'un o vurulma anındaki çaresizliğiyle ilgili hiçbir yerde üstünde durulmadı, annesine bu kadar değer vermesiyle ilgili bi sahne vs. yoktu. O vazgeçme anında dediğiniz güçlü "Anne" duygusu da verilmedi.

Bu yüzden dediğiniz gibi güçlü bir sahne değildi, olamadı. Çünkü bahsettiklrinizin hiçbiri yansıtılmadı. Biz Batman takip ederler, çr dizi izleyenler ancak oranın nasıl güçlü bir sahne OLABİLECEĞİNİ anlayabiliriz. Filmi açıp da 2 saat şu filmi bi görelim diyen adamın film sonrası Martha diye dalga geçmesi normal.

Özetle seyirci o sahneye hazırlanmamıştı. Bruce'un annesiyle ilgili duygularına yer veren sahneler yoktu ama filmle hiçbir alakası olmayan rüya sekansları, bi yerden fırlayan metahuman emailleri vardı. Kurguda çuvallamış Zack bu da o sahneyi saçma bir duruma sokmuş.

Marvel ile ilgili bir şey söylememiştim aslında. Ne tür filmler yaptığını herkes biliyor. Genelde eğlenmek için izliyorum hiç derinlik aramaya gerek duymadan. (Doctor Strange benzeri Standalone yapımlar hariç) DC'de ise Marvel'ın cıvıklığından kurtulup kaliteli filmleri izleme şansım var diye düşünüyorum. Ama son 2 film de Marvel'in gerisinde kalıyor.(MoS, BvS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F7B056BC -- 29 Temmuz 2016; 0:07:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söylediklerine katılıyorum, seyirciyi hazırlayabilirlerdi ama yine de dikkatli izleyen herkesin görebileceği kadar da net bir sahneydi diye düşünüyorum zira "anne" üzerine hakikaten çok fazla gönderme vardı.

Marvel ile ilgili söylediklerimi bağımsız yazmıştım.
  • arkadaşlar sinemaya gittim baktım begendim bu kesilen eksik sahneleri nasıl izlerim.
  • Ultimate cut/extended edition'i edinebilirsin. Ikisi de ayni sey

• Batman V Superman - Dawn Of Justice / Ultimate Edition Blu-ray çıkmış

Üretici Yeni Film

Barkod 8680979017159

Yayın Tarihi 27/07/2016

Süre 180:00 Dakika

Diller: English Dolby Atmos True HD, Türkçe 5.1 DD, Hindi 5.1 DD, Hungarian 5.1 DD, Polish 5.1 DD, Russian 5.1 DD

Altyazılar: Türkçe, English, Arabic, Bulgarian, Croatian, Czech, Portuguese, Estonian, Hebrew, Hungarian, Korean, Lithuanian, Latvian, Polish, Romanian, Russian

Dolby Atmos True HD bu kaç kanallı ses formatıdır bendeki bazı blu ray disklerde True hd 7.1 ses var

Not: Bu filmi sevemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 29 Temmuz 2016; 14:07:15 >
  • Ben D&R mağazasında göremedim. İnternette mi gördünüz. Yoksa D&R mağazsında mı gördünüz. Bir de Ultimate Editionda TR dublaj var mı? Ben yok biliyordum.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bana da bir tane alsana

http://www.dr.com.tr/Film/Batman-Vs-Superman-Dawn-Of-Justice-Ultimate-Edition-Batman-V-Superman-Adaletin-Safagi-Ultimate/Yabanci-Sinema/Bilim-Kurgu-Fantastik/urunno=0000000700799

http://www.esenshop.com/detail.aspx?id=106724

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 29 Temmuz 2016; 14:55:00 >

• Arkadaşlar Ultimate Edition a türkçe düblaj gelecekmi ? Bekleyelimmi ?
    http://www.blu-ray.com/movies/Batman-v-Superman-Dawn-of-Justice-Blu-ray/157451/

Teşekkür etmeyi unutma

• Teşekkür ederim de ben sitelerden film almıyorum. Gidip mağazasından alıyorum. D&R'da bulamazsam Unkapanı'ndaki İMÇ bloklarına gidip alırım.
    Bina bu mu acaba market nerede yardım edermisin

[simage]
     Batman v Superman : Dawn of Justice(2016)l Ben Affleck - Henry Cavill
    [/simage]

• Filmde 7.1 kullanmışlar 24bit/48kHz. Atmos aslında çekirdek olarak TrueHD dir artı olarak pozisyonel ses verileri bulundurmakta (ekstra ses değil) bunlarda atmos hoparlör düzenine gönderiliyor, bu düzende tavana 2 adet hoparlör asılarak elde edilebiliniyor ya da değişik varyasyonlarda falan internette araştırabilrisin.

DTS in cevabı ise DTS:X, daha çıkmadı.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt

O geminin içindeki karakter Steppenwolf idi. JL'deki ana düşman olacak kendisi. Lex sanırım haber yolladı ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sokratik Adam

O geminin içindeki karakter Steppenwolf idi. JL'deki ana düşman olacak kendisi. Lex sanırım haber yolladı ona.

Ya
    darkseid gelecek diye ümit etmiştim 2017de ki filme rüya sahnelerdeki o yaratıklarda Darkseid'in askerleri denildi hatta, gelecek filmden alıntı.

O söylediğin
    yaratık napıyordu orada? Lex'e ne anlatıyordu o 3 kutuyla acaba?

O kutulara "mother box" deniyor. Uzaylı teknolojisi.

Bir ara bir teori vardı yazayım:

Filmde Cyborg'un gözüktüğü sahnede, o Cyborg'u şekillere sokan kutu da mother box. Aynı şekilde JL fragmanında bir sahnede geçmiş zamanlardan bir kral bir çukura mother box gömdürüyor. O 3 kutu dünyaya düşen mother box'ları simgeliyor olabilir. Üçüncüsü de ya Atlantis'te ya da Themyscira'da bence.

Ek olarak JL'den çok hafif bir spoiler içerebilir:

Rüya sahnesindeki Parademonlar da JL filminde olacak anladığımız kadarıyla. Çünkü geçenlerde bir dergiye verilen bilgilerde Parademonların olduğu bir savaş sahnesinden bahsediliyordu. Steppenwolf da Darkseid'ın generali zaten. Bağlantılılar yani.

7.2.4 ses kanalından söz ediliyor nedir acaba ?

However in the home cinema we use for reviewing Dolby Atmos encoded Blu-rays and testing Dolby Atmos capable AV receivers and processors we have a full 7.2.4 setup with three speakers at the front, two subwoofers at the front, two speakers at the side, two speakers at the rear and four downward-firing speakers overhead.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 30 Temmuz 2016; 0:19:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRaziel

Arkadaşlar filmin başlarında Batman in damgaladığı adamın sırrı ne bi türlü anlayamadım

Filmi eğer sinemada izlediysen o adamın olayıyla ilgili sahneleri görememişsindir çünkü kesmişler o sahneleri. Kesilmemiş sahneleri izleyince o adamın olayının Superman'in Batman'e düşmanlık beslemesine sebep olması olduğu görülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 713714715716717
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.