Şimdi Ara

Battlefield 4 Alfa Testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

grafiklerde çok fazla değişiklik yokken bf3 göre bu kadar düşük fps vermeleri garip olmuş. özel sürücülerle düzeltirler büyük ihtimal

Grafiklerde değişiklik yokken mi? O parçacıkların yıkılmaların denizin ne olduğunu düşünüyorsun?
  • Her ne kadar testler alpha sürümde yapılmış olsalar da,
    geçen yıl aldığım 2500k ile gurur duyuyorum. Sene sonuna doğru haswell'e geçerim diyordum ancak vururum 4,8'e 2 yıl daha paşalar gibi kullanırım.
    Kartlara gelecek olursak, optimizasyon yapıldıktan sonra çok fazla süpriz beklemiyorum sıralama açısından.
  • GT.R kartların ilk çıktığı durumu söylüyor. o zamanlar çoğu kişinin bildiği gibi Bf3'te amd nvidia'ya göre çok gerideydi. ve GT.R'nin dediği gibi gtx570 ile hd7950 benzer fps'yi alıyordu. amd 1 yıl sonra çıkardığı o meşhur 12.11 driverı ile bf3'te olması gerektiği yere geldi ve nvidia'yı yetişti ama ondan önceki 1 yıl boyunca Bf3'teki durum anadtech'in incelemesine göre böyleydi.

Battlefield 3---1920x1200---Ultra Quality + 4xMSAA
    42.1-gtx570
    43.9-hd7950
    Battlefield 3---1920x1200---Ultra Quality + FXAA-High
    59.9-gtx570
    62.7-hd7950

http://www.anandtech.com/bench/Product/518?vs=550

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

grafiklerde çok fazla değişiklik yokken bf3 göre bu kadar düşük fps vermeleri garip olmuş. özel sürücülerle düzeltirler büyük ihtimal

Grafiklerde değişiklik yokken mi? O parçacıkların yıkılmaların denizin ne olduğunu düşünüyorsun?

bütün bf serilerini oynamış biri olarak şöyle açıklıyım bf2-bc-bc2-bf3 arasında oyun gerçekten bir grafik devrimi yaşadı ama bf4-bf3e bakarsanız parçaçık ve deniz dışında pek bir değişiklik yok. frosbite1-2 arasında gerçekten büyük farkı varken frosbite2-3 arasında göremiyoruz, ayrıca bununla ilgili yabancı forumlardada birçok konu var, bf4e bf3.5 diyenler bile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 25 Haziran 2013; 20:52:23 >

• quote:

quote:

quote:

bütün bf serilerini oynamış biri olarak şöyle açıklıyım bf2-bc-bc2-bf3 arasında oyun gerçekten bir grafik devrimi yaşadı ama bf4-bf3e bakarsanız parçaçık ve deniz dışında pek bir değişiklik yok. frosbite1-2 arasında gerçekten büyük fark varken frosbite2-3 arasındaki fark sınırlı kalmıştır, ayrıca bununla ilgili yabancıd forumlardada birçok konu geçiyor, bf4e bf3.5 diyenler bile var

Farklı düşünüyoruz. Ben sırf ipad le command panel kullanımı için bile bu oyunu alırım. DLC olarak çıkabilirdi belki ama biliyorsun ki piyasa böyle işlemiyor :)

• bu sonuclar uzerınden yorum yapmak bence sacma..o degıl alpha da daha texture denılen bırsey yok..optımıze dersen yerlerde..olmadı en kotu beta yı beklemek lazım..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bütün bf serilerini oynamış biri olarak şöyle açıklıyım bf2-bc-bc2-bf3 arasında oyun gerçekten bir grafik devrimi yaşadı ama bf4-bf3e bakarsanız parçaçık ve deniz dışında pek bir değişiklik yok. frosbite1-2 arasında gerçekten büyük fark varken frosbite2-3 arasındaki fark sınırlı kalmıştır, ayrıca bununla ilgili yabancıd forumlardada birçok konu geçiyor, bf4e bf3.5 diyenler bile var

Farklı düşünüyoruz. Ben sırf ipad le command panel kullanımı için bile bu oyunu alırım. DLC olarak çıkabilirdi belki ama biliyorsun ki piyasa böyle işlemiyor :)

grafik anlamında pek bir değişiklik olmasada çıkmasını bende destekliyorum, oyuna yeni yeni bir soluk getirir en azından artık bf3ten sıkılmaya başlamıştı insanlar.Yeni kücük savaş gemisi tarzında botlar, command mode, 5kişil squadlar,counter knife ve daha değişik bina yıkma seçenekleri gibi küçük özellikler bile oyunu güzelleştirmeye yeter ama şuan için tek isteğim oyunu 4xaa ultrada da 7950 660ti gibi kartların oynatıcağı düzeyde optimize etmeleri, bununla ilgili birçok açıklama olmuştu yeni ekran kartı almanıza gerek yok falan diye ama bu tablodadaki sonuçlar hiçte iç açıcı değil umarım daha alpha sürümü diye böyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 25 Haziran 2013; 21:50:12 >

• Benim en çok takıldığım durum, V-RAM kullanımı.Bakalım ne olacak FULL sürümünde ? Birde, bu tarzda V-RAM kullanımlarına, başka oyunlar ile daha da şahit olmaya başlayacağız gibi.
  • ALFANIN test olduğunu win 8 desteğinin olmadığını (ama yüklenilip birkaç atraksiyon yaparak oynanabiliyor.) win 7 kullananlarda bile çeşitli sorunlar çıkardığını unutmayalım.oyun bi gelsin ondan sonra belli olur kartların durumu
  • daha oyun yapım aşamasında test aşamasında millet kavga etmeye başlamış. doğmamış bebege don biçiyorsunuz yahu hele bi oyun çıksın iyice bi driver günceleme gelsin sonra bakarız
  • onu bunu geçtimde hala daha nvidia amd diyenler var. bütün kartlar yerlerde sürünüyor anca gtx780 gibi kartlar güzel sonuçlar almış bunu niye gören yok birileri çıkmış bütün kartların süründüğü testte nvidia amd demeye devam etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 26 Haziran 2013; 10:07:37 >
  • 2500k ya helal olsun valla,baya bi idare edecek gibi bizi

q6600 gibi meret,intelin efsane f/p işlemcilerinden biri
  • (((TeAcHeR))) kullanıcısına yanıt
    Aynen, 2500K ile devam, DDR4 oturana kadar götürür bu efsane
  • Bakalım oyun tamamlanınca benim 8 tokmak ne yapacak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

Orijinalden alıntı: GT.R

kartlar sürünüyor. fxler yine çok kötü performans almış.i5 2500k seviyesinde performansı var fx 8350nin. MSAA Off 1920x1080p deki teste göre kartların durumu pekte iç açıcı değil. ama yine kendi kartım 7950 yi geçmiş. birde forumdaki konularda xt 660tiye fark atacak diyorlardı. okadar tavsiye ettim beni dinleyen olmadı hem işlemci hem ekran kartı konusunda.

acelen ne ya daha amd fark atar, bu yıl olmadı belki ama gelecek yıl amd nvidia'yı ezecek adamlar gtx6xx serisi çıktığından beri "yeni çıkacak oyunlarda amd fark atacak, ilerdeki oyunlarda 3 gb ile amd ezecek, amd destekli oyunlar artıyor amd tokat manyağı yapacak, yeni driverla beraber kartlar sınıf atladı" diye diye millete kart aldırdılar. ama her çıkan yeni oyunla beraber bütün bu söylemlerin boş laftan ibaret olduğunu görüyoruz. Bf4 dahil nerdeyse amd destekli bütün oyunlarda nvidia daha iyi performans gösteriyor. Millet hala amd ezecek, tokat manyağı yapacak diye hayal kursun

Oyun daha beta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore
    Oyun daha beta

Peki cidden final sürümü çıktığında amd'nin nvidia'ya fark atacağına inanıyor musun?
    Bu arada burdaki dur oyun daha alpha diyen bazı kişileri de biliyoruz. şimdi "dur daha alfa sürüm bu. beta çıkınca belli olur diyenler. beta çıkınca "oyun daha beta, final sürümü çıkınca beli olur" diyecekler. Final sürümü çıkınca "daha oyun yeni çıktı driver veya update gelince fark atacak" diyecekler. Biri de demiyor ki ya oyun tamamlanıca bf3'ün ilk çıktığı gibi nvidia farkı daha da açarsa. Herkes amd'ye odaklanmış, nvidia'yı geçmesi için dua ediyor.Hey Allah'ım ya, komedi resmen. bu arada o oyun daha alpha yorum yapılmaz diyen bazı arkadaşların önceki konulardaki yorumlarını da biliyoruz. eğer amd nivida'yı 1-2 fps bile geçmiş olsaydı adım gibi eminim yorumları alpha-beta demeden aynen "amd akar, amd tokat manyağı yapmış" gibi yorumlar olacaktı. Bunlar amd zarar edince akıllı olun amd batarsa nvidia tekel olur kullanıcılar yani bizim için kötü olur derken, nvidia adında kötü bir haber gelince oley nvidia batacak diye bayram yapan tayfayla aynı kişiler.
    Son olarak bir de kartlar sürünürken insanlar amd-nvida tartışması yapıyor diyen kişiler var. Artık çıkan her oyunda kartlar sürünecek. o zaman hiç yorum yapmayalım. Crysis3'te sürünüyordu. metro last light son ayarlarda sürünüyordu, bf4'te te sürünecek ne yapacak. yukarıda da yazdığım gibi orta seviye kartlar sürünmese her çıkan oyuna 60 fps verse gtx780-titan gibi kartları kim ne yapsın. nvidia-amd babalarının hayrına mı o kadar para veriyor oyun yapımcılarına. siz istediğiniz kadar oyunun optimizasyonundan şikayet edin. oyun amd-nvidia'nın istediği şekilde optimize edilip piyasaya sürülecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 26 Haziran 2013; 11:34:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

quote:

Orijinalden alıntı: GT.R

kartlar sürünüyor. fxler yine çok kötü performans almış.i5 2500k seviyesinde performansı var fx 8350nin. MSAA Off 1920x1080p deki teste göre kartların durumu pekte iç açıcı değil. ama yine kendi kartım 7950 yi geçmiş. birde forumdaki konularda xt 660tiye fark atacak diyorlardı. okadar tavsiye ettim beni dinleyen olmadı hem işlemci hem ekran kartı konusunda.

acelen ne ya daha amd fark atar, bu yıl olmadı belki ama gelecek yıl amd nvidia'yı ezecek adamlar gtx6xx serisi çıktığından beri "yeni çıkacak oyunlarda amd fark atacak, ilerdeki oyunlarda 3 gb ile amd ezecek, amd destekli oyunlar artıyor amd tokat manyağı yapacak, yeni driverla beraber kartlar sınıf atladı" diye diye millete kart aldırdılar. ama her çıkan yeni oyunla beraber bütün bu söylemlerin boş laftan ibaret olduğunu görüyoruz. Bf4 dahil nerdeyse amd destekli bütün oyunlarda nvidia daha iyi performans gösteriyor. Millet hala amd ezecek, tokat manyağı yapacak diye hayal kursun

Oyun daha beta

beta degıl alpha..beta cıkmasına daha var..

orjınal surumu ıle en yakın surumu beta olacak..

• Texturesuz Alphada bu kadar kasıyorsa beta ve final sürümde daha beteri de olabilir..Texture eklenince ekran kartlarının texture,shader vs çizmesi için ekran kartılarındaki rop saysına göre işlemeye başlayacak ve kartlar daha çok zorlanacak..Şu an her iki taraf için de bence işler yolunda gitmiyor.Nvidia ve Amd milyarlık kartlar satıyorlar ve oyuncu hüsrana uğruyor.Kabul edilecek bir durum değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noobkiller

Texturesuz Alphada bu kadar kasıyorsa beta ve final sürümde daha beteri de olabilir..Texture eklenince ekran kartlarının texture,shader vs çizmesi için ekran kartılarındaki rop saysına göre işlemeye başlayacak ve kartlar daha çok zorlanacak..Şu an her iki taraf için de bence işler yolunda gitmiyor.Nvidia ve Amd milyarlık kartlar satıyorlar ve oyuncu hüsrana uğruyor.Kabul edilecek bir durum değil bu.

ewt dediğin gibi texture olmayan görüntü bile böyleyse normali çıktığında bende düşünnemiyorum ama dice firmasından bahsediyoruz..bf2-bc2-bf3 tüm oyunları oynamış bir kişi olarak şunu diyebilirimki optimize konusunda berbat bir firma..bıraktım betasını orjinal çıksın gene tonla optimize sorunu olacaktır..bc2 ve bf3 bile çıktığından kaç ay sonra anca stabil olabilmişti..hala millet sorunlar yaşıyor..oyun motoru cidden sorunlu..dediğim gibi konuşmak için daha erken..en azından betası çıktığında herşey ortaya çıkacak..çünkü beta dediğimiz sürüm aslında oyunun ilk çıkan sürümü olacak..burda önemli olan beta sürümle asıl orjinal sürüm arasındaki çıkış zaman farkı..beta sürüm ne kadar erken çıkarsa o kadar iyi..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.