Şimdi Ara

Battlefield 4 Görüntü Titremesi (Dalgalanması) ve Kaplama Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Battlefield 4'e Premium olarak sahibim. İlk çıktığı günden bu yana oynuyorum. Düne kadar ufak, tefek sorunları saymaz isem hiç bir sorun yaşamamışken, dün akşam itibari ile durduk yere görüntü titremesi (dalgalanması) ve özellikle yeşillik alanlardaki kaplamaların gözükmemesi sorunu yaşamaya başladım. Bu şekilde oyunu oynayabilmek imkansız hale geldi. Ayrıca sorun düzelmiyorda... Origin, oyun ve NVIDIA yazılımlarım güncel. Bilgisayarı yeniden başlattım, tekrar girip çıktım defalarca denemedim ama sorun düzelmedi. Dünhttp://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955064770534426141/ adresinde belirtildiği gibi bir güncelleme gelmiş. Sorunun bu güncellemeden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Forumda 2 arkadaşında bu konuda sorun yaşadığını gördüm ve mesajlarını aşağıda bağlantı adresleri ile birlikte alıntıladım. Ayrıca benim 3 arkadaşımda da bu sorun mevcut. Sorun dün itibari ile olmaya başladı onlarda da. Ekran kartım ise "Asus GeForce GTX690 4096 MB GDDR5 512 Bit". SLI yapılı değil.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donanım Haber'de bu sorunu yaşayan başka arkadaşların görmüş olduğum mesajları;

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

bu sefer ben kıyak yedim , bende oyunda hiçbir problem yoktu. takır takır dı mubarek. güncelleştirmeden sonra ekranda titremeler oluşmaya başladı vsync bile kesmiyor (ki asla kullanmam) çok iğrenç birşey oldu son güncelleme normalde ben bir sıkıntı yaşamıyor idim.

Mesaj bağlantısı;http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85302902

quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

bu sefer ben kıyak yedim , bende oyunda hiçbir problem yoktu. takır takır dı mubarek. güncelleştirmeden sonra ekranda titremeler oluşmaya başladı vsync bile kesmiyor (ki asla kullanmam) çok iğrenç birşey oldu son güncelleme normalde ben bir sıkıntı yaşamıyor idim.

aynısı bendede oldu durduk yere oyun bozuldu chına da bütün çöl titriyo.. neden böyle oldu anlamadım başka oyuna girdim kart bozuldu diye hiç birinde sorun yok bf3 e girdim onun grafikleri bf4 den daha iyi.. ya bu oyunda ne grafik var arkadaş sanki crysis 3 oynuyoruz bide ekran kartını kasıyo

Mesaj bağlantısı;http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85310434

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu sorunu yaşamaya başlayan arkadaşlar var ise mesaj olarak bana katılırlarsa memnun olurum.

Ayrıca sorunun çözümü için neler yapabiliriz?

Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErcanGUNES -- 17 Aralık 2013; 20:38:46 >

• bende oyundayken titreme olmuştu fakat ekran kablosu gevşediği içindi lakin sizin sorununuz son güncelleme ile alakalı çünkü çok kişi şikayet ediyor battleforumda
  • 1 haftadır oynamıyordum.
    bugun bır güncelleme gerceklestı oncesınde hıc bır sorun yoktu heleki chine rising maplerinde.
    bugun demın gıreyım dedım.
    yesıl alan kaplamalarında yemyesıl kaplamalar ve ekranda tıtremeler sorunu yasadım.
    1 map bıtırıp kapattım oyunu.
    surucu 331.82 whql dırıvı 4 gb lıklardan gtx 770 sli kullanmaktayım.
    bende açıl bu soruna yanıt aramaktayım.
    böyle oyun oynanmaz.
    ekran akrtına para ver bf4 e ve premıuma para ver.
    sorun bu.
    açıkçası şaşığ kaldım bu işe bende.
    aynı bf3 deki nvdia kartların 320.18 drıverı kullananlar gıbı olmasında sonumuz.
    yanı kartlar perte çıkmasın.

konu bu sanırım

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065670212713690/1/
    bu 16 aralık tarıhlı sorunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 18 Aralık 2013; 0:46:28 >

• Sorunun sebebi tamamen son güncelleme ile alakalı. Neredeyse herkeste sorun var ayrıca ben crossfire kullanıcısı olarak çok ciddi performans düşüşleri yaşıyorum, daha önce 60 fps'den aşağı düşmeyen oyun 40 fps'lerde seyrediyor ve kaplamalarda ciddi sorunlar var.

Bu yamaları yapan kişiler süreci bir an önce tamamlayıp hemen yamaları yayımlamaya çalışıyorlar ama yeterince test edilmediği için ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.

Çok geçmeden bir yama daha gelebilir, bu arada AMD bir süredir sürücü çıkartmıyor tahminim Mantle üzerinde çalışıyorlar, bu ay içinde hem DICE hem de AMD cephesinden Mantle yönünde gelişmeler olacak tabii ertelemezlerse.

Mantle gelince tahminen %25 performans kazancı olacak. Tabii Nvidia sürücülerinde de bu destek olur belki ileride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomtrk -- 18 Aralık 2013; 1:30:40 >
  • Resmi Battlefield 4 forumunda yaşanan sorun ile açılan konu ve mesajların bağlantısını gönderdiğin için teşekkürler SaLVaToRe.

Bağlantı adresi;http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065670212713690/1/

Yaşadığımız sorunu birisi videoya almış ve video da yaşanan sorunu net bir şekilde görebilirsiniz;http://youtu.be/metF9E85nxs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErcanGUNES -- 18 Aralık 2013; 1:30:27 >

• En son yamadan sonra oyun hepden b*k'a sardı, sistem imzamda yazılı ve bende sorundan dert yanıyorum ve şuan için bf4 yerine bf3 oynuyorum. Ayrıca bu sorun sadece SLI ve CF sistemlerde mevcut.
    Sorunu göstermek için çektiğim video;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperrNaturaL -- 19 Aralık 2013; 0:20:02 >

• Bendede basladi ya mis gibi oynuyoduk guncellemeden sonra kaplamalarin kalitesi dustu titremeler basladi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle oyun olmaz olsun, ellerine yüzlerine bulaştırmaktan başka bir şey yapmadılar
  • gecici cozum sli veya cross fire iptali dir arkadaslar. iptal edince duzeliyor bu seferde fps ler dusuyor ama idare edicez artik. bu arada amd kullananlar icin soyliyim 13.12 driver da yardimci olmuyor yukledim denedim haberiniz olsun
  • Merhaba arkadaşlar,

Bugün Battlefield 4'e 172.47 MB boyutunda bir güncelleme geldi ve sorunlar ortadan kalktı. Güncelleme detayları;
    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065221669468231/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErcanGUNES

Merhaba arkadaşlar,

Bugün Battlefield 4'e 172.47 MB boyutunda bir güncelleme geldi ve sorunlar ortadan kalktı. Güncelleme detayları;
    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065221669468231/

haber ıcın teşekkürler bende, sli olarak kullnmadım 2 gundur. tek kartla ıdare edıyorumdum.
  • yeni güncelleme çıktı şimdi sorununuz devam ediyormu eğer ediyorsa darboğaz sebebiylede olabilir işlemciye overclok yapabilirsiniz
  • beyler bi yardım lütfen COD ghosts ,nba fifa falan hiç bi sıkıntı yok ama BATTLEFIELD4 te çok sıkıntı yaşıyorum

1)takılmalar oluyo oyun içinde 1360*768 çöznrlkte oynuyorum lowda olsa ultrada olsa takılmalar oluyo oyun içinde bazen az çoğunlukla çok
    2)dalgalanmalar oluyor ekranda monitörden olabilir dönüştürücü kabloyla kullanıyorum monitörü eski bi LCD var LG FLATRON W1943SB
    3)bi süre sonra fan çıldırıyor sesi en azından.4600 devire çıkıyor bilmiyorum normal midir.işlemcide toplam %78 falan kullanıyor oyun esnasında.Ram3gb tan fazla kullanıyor.sıcaklıklar işlemci için 50-55 ekran kartı için de o civar yanlış hatırlamıyorsam
    4)win 7 64 bit kullanıyorumupdateler tamam
    5)fps genel olarak 50 60 larda seyir ediyor.araba takla falan atarsa BF4 içinde 25 30 a düşüyor ve FPS oyun içinde çok iniş çıkış gösteriyor.belki de normaldir bilemiyorum

arkadaşlar şu takılma sorununa bir hal çare bulalım rica ediyorum

GTX660 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
    AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    XIGMATEK
    ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
    GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

• özellikle bf3 de uzak mesafelerdeki yapıların kaplama kenarlarında titreme oluşuyor sinir bocuzu dürbünle etrafa bakıp düşman ararken falan dikkat dağıtıyor bf4 ü dün aldım bundada bu sorun var(bf3 teki kadar rahatsız edici değil) kart sürücüleri windows vs herşey güncel durumda sorunu aşmak mümkün mü bildiğim kararı ile sorun sadece bende değil oyunun bi güncellemsinden sonra bi çok kişide benzer sorunlar oluşmuş
    diğer oyunlarda sorun yok 1080p + ayarlar full açık şekilde akıcı olarak oynuyorum
    sistem özellikleri amd fx 8320,asus amd r9 280,asus m5a97 anakart,gskill ripjawx ddr 3 1600 mhz 8 gb ram,wd caviar black 1 tb sata 3 hdd,thermaltake smart power 750 watt psu,win 7 ultime

oyun içi video kaydı yaptım sorun tam olarak bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lose_yourself -- 8 Aralık 2014; 1:17:09 >

• gstoprak G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar aynı problemleri bende Battlefield 4'te belirsiz aralıklarla anlık takılmalar yaşıyorum.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum.

Kullandığım işletim sistemi : Windows 8.1

Sistemde herhangi bir şekilde işlemcide yada ekran kartlarında overclock yoktur..

Problemin sli düzenekten kaynaklanabileceğini düşünüp tek kartlada yaptığım testler sonucu problem çözülmedi.

Ayrıca sistemi format atarak tekrar kurarakta test ettim problem devam ediyor..

Malesef başka oyunlarda test etme şansım olmadı, zaman problemim olduğu için..

Sizde bu şekilde anlık takılmalar yaşıyormusunuz? Herhangi bir çözüm bulabildinizmi?

Lütfen herkes bu konu altından bu problemle ilgili olarak öneri ve düşüncelerini yazsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

Arkadaşlar aynı problemleri bende Battlefield 4'te belirsiz aralıklarla anlık takılmalar yaşıyorum.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum.

Kullandığım işletim sistemi : Windows 8.1

Sistemde herhangi bir şekilde işlemcide yada ekran kartlarında overclock yoktur..

Problemin sli düzenekten kaynaklanabileceğini düşünüp tek kartlada yaptığım testler sonucu problem çözülmedi.

Ayrıca sistemi format atarak tekrar kurarakta test ettim problem devam ediyor..

Malesef başka oyunlarda test etme şansım olmadı, zaman problemim olduğu için..

Sizde bu şekilde anlık takılmalar yaşıyormusunuz? Herhangi bir çözüm bulabildinizmi?

Lütfen herkes bu konu altından bu problemle ilgili olarak öneri ve düşüncelerini yazsın..

Videonu kendi konumda kullanmıştım şimdi gördüm seni aynı sorun bendede var bi çözüm bulabildinmi kaç aydır bu şekilde oynuyorum kafayı yedirticek bi yerde uzaktaki hiç bişey görünmüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.