Şimdi Ara

Battlefield 4 SÜPRİZ FPS DÜŞÜŞÜ VE DİRECTX HATASI VE GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYİ KESTİ HATASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar battlefield 4 ve premium aldım grafikler falan harika oyun çok iyi oynanıyor fps genelde çok yüksek herhangi bir servera girdiğimde çok iyi başlıyorum ama yaklaşık 10-20 dk bi fps düşüşü oluyor fps aşırı düşüyor ve bu 30sn ile 1dk arası sürüyor sonra tekrar fps yükseliyor bu hep oluyor bütün serverlarda bazende oyunun ortasında bu directx hatası alıyorum önce battlefield 4 donuyor sonra sipsiyah oluyor ve ''görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu ve bu durumdan kurtarıldı''diye bir hata geliyor bu hatayla birlikte hemen yanında ''directx hatası'' hatası yazıyor. bilgisayarın ısınma gibi bir sorunuda yok alıtında soğutucu var yeni aldım onuda battlefield4 için

PC özellikleri
    8GB DD3 RAM,2GB amd radeon hd 6610m ekran kartı ve 128mb intel hd grafik kartı(Ekran kartı sürücüleri güncel) ,windows 7 ultimate 64 bit (bütün güncellemeler yüklü),Intel(R) Core(TM) i5-2450M CPU @ 2.50GHz,Çift çekirdekli,amd ekran kartı hızı; core=450mhz memory=800mhz
    Modeli
    Casper MB50IA1

Directx güncel
    microsoft c++ güncel(bütün sürümleri)
    Anlayacağınız herşey güncel ve çalışıyor sadece bios ilk halinde casper sitesinde bios güncellemesi yoktu
    BİOS
    Brand:Phonix Teknoloji
    Sürüm:1.03.03.CA
    Gün:11/04/2011

Ayrıntılı pc bilgileri:
     Battlefield 4 SÜPRİZ FPS DÜŞÜŞÜ VE DİRECTX HATASI VE GÖRÜNTÜ SÜRÜCÜSÜ YANIT VERMEYİ KESTİ HATASI

• Casper
  • Başta kasarsa anlarım sistem karşılamıyor derim ama ortasında oluyor
  • benimde başta kasıyor 1-2 dakika aynı senin gibi sonra düzeliyor ayarlardan kaynaklı heralde ekran kartı yetersiz kalıyor olabilir ayarları düşürürsen olmaz heralde bende öyle
  • Ayarları minimuma getirdim açtığımda yine aynısı oluyor ilk 20dk sıfır kasma 30-60sn arası fps düşüşü sonra tekrar yükseliyor ekran kartındanda olabilir bi sıkıntı var ama anlamadım?
  • Battelfield 4 le akası olduğunu zannetmiyorum başka oyunlardada oluyor bu fps düşüşü ama directx hatası vermiyorlar
  • Dostum ısınıyordur laptop, hava giriş çıkışını temizle fanı sökerek. Güzel bir laptop soğutucusu da almanı tavsiye ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcan

Dostum ısınıyordur laptop, hava giriş çıkışını temizle fanı sökerek. Güzel bir laptop soğutucusu da almanı tavsiye ederim :)

Yeni soğutucu aldım zaten yüksek devirde dönüyor laptop'un altı hiç ısınmıyor ama belki haklı olabilirsin ne kadar soğutucu olsada laptop'un üst tarafı ısınıyor sonuçta
  • Laptop'un içini açıp güzelce bi temizledim fanın yarısı resmen tozdan kapalıydı neyse temizdim sonra format attım casper cd kullanarak tekrar yükledim directx,net,driver falan şimdilik sıkıntı geçmiş gibi gözüküyor şimdi ise oynadıgım odada eger uzun serversa 1.000 ticket üstü oyunun ortasında oyun duruyor battleloga döndüğümde transitioning yazıyor tükçesi ''geçiş'' demek sadece yazıyor oyun kapanmıyor siyah ekranda kalıyor battelogda bu yazı var bekledim 10dk ama herhangi birşey olmadı bende kapatıp başka servera geçiyorum bu hatayı alan başkası varmı?
  • bende ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.intel i7 3.2 ghz, 8gb ddr3, gt 635m vs.. ekran kartına yüksek sistemli bir laptop kullanıyordum.BF3 bildiğin normalde kaymak gibi oynanıyordu ama bir süre sonra oyun kısa kısa aralıklarla kasmaya başlıyordu.Senin sorununa benzer bir sorun yaşamıştım.Soğutucular vs.. hepsiyle içli dışlı oldum ister istemez.Malesef bu laptoplardaki darboğaz, aşırı ısınma, ısınmadan kaynaklı performans düşüşleri oyunu çok etkiliyor.Şuanda masaüstü kullanıyorum.Doğru düzgün bir sistem toplayıp güzel soğutucularla destekleyince oyunda banamısın demiyor Full hd film izler gibi BF4 oynuyorum Yani neticeye gelicek olursak adam gibi oyun oynamak istiyorsan masaüstüne yönel derim.Yaklaşık 7-8 yıl laptopta oyun oynadım ama şu son 6-7 aydır masaüstü bilgisayarda aldığım keyfi laptopta almadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KoMiKaZe

bende ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.intel i7 3.2 ghz, 8gb ddr3, gt 635m vs.. ekran kartına yüksek sistemli bir laptop kullanıyordum.BF3 bildiğin normalde kaymak gibi oynanıyordu ama bir süre sonra oyun kısa kısa aralıklarla kasmaya başlıyordu.Senin sorununa benzer bir sorun yaşamıştım.Soğutucular vs.. hepsiyle içli dışlı oldum ister istemez.Malesef bu laptoplardaki darboğaz, aşırı ısınma, ısınmadan kaynaklı performans düşüşleri oyunu çok etkiliyor.Şuanda masaüstü kullanıyorum.Doğru düzgün bir sistem toplayıp güzel soğutucularla destekleyince oyunda banamısın demiyor Full hd film izler gibi BF4 oynuyorum Yani neticeye gelicek olursak adam gibi oyun oynamak istiyorsan masaüstüne yönel derim.Yaklaşık 7-8 yıl laptopta oyun oynadım ama şu son 6-7 aydır masaüstü bilgisayarda aldığım keyfi laptopta almadım.

Masaüstü en iyisi, yazın masaüstü toplayacağım zaten o zaman sıkıntı falan olmaz herkese konuyla ilgilendikleri için teşekkür ederim

• AYNI PROBLEM BENDEDE VAR BATTLEFİELD 4 Ü AÇIYORUM 10 DK FLN OYNUYORUM SONRA BİRDEN DONUP MASAÜSTÜNE ATIYO SONRA DİRECTX BİŞEYLER DİYO KAPANIYO BU SERİLERİN HEPSİNDE BU SORUN VAR
  • Fps düşmesi benim windows 7 de başıma geliyordu.8.1 e geçince düzeldi.

Masaüstü kullanıyorum.
  • win8 için daha yüksek sistem gereksinimi istiyor diye biliyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.