Aklıma ilk gelen şey oldu gerçeği söylemek gerekirse ve hemen overclock u kapadım.. çünkü overclock denemelerinde ortoks testinde falan aynı sesi verip donuyodu bende kapadım normale çektim.. ama aynı şekilde atmaya devam ediyor..bir kişi bios tan azalia yı kapa demiş şimdi onu kapadım öyle deyicem birde.. bu arada oyun ayarlarından kapatılan o ses sekmesi ile alakalı birşey olucağını hiç sanmıyorum çünkü bende kapalı..
Genelde ya overclock'tan yapar ya da ekran kartı veya işlemcinin ani sıcaklığının aşırı yüksek olması anında dondurur ve o trrrrrrr sesi olur.. Bak ani sıcaklık diyorum, genel rakamlara bakma, anlık olarak bi noktaya gelir dondurur... Benim tecrübelerimle söylüyorum eğer donma işlemi sırasında reset atarsa genelde işlemci olur, atmazsa ekran kartı olur... Yani bunu ben bizzat kendi yaşadıklarımdan söylüyorum belkide tesadüftür bilemiyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: ReDComrade
bu oyunu korsan oynayamazsınız :)
quote:
Orijinalden alıntı: condemned890
korsan oynanıyordu sanırım bu oyun degil mi :D
bilgi için tşekkürler. korsan oynamak bende istemem ama bazen mecbur kalabiliyor insan. indirime girdiginde almayı düşünüyorum.
CDkey 30 tl hocam o şekilde alabilirsin çok gelmezse...
quote:
Orijinalden alıntı: S. YıLDıZ
quote:
Orijinalden alıntı: DarthCroaton
Aklıma ilk gelen şey oldu gerçeği söylemek gerekirse ve hemen overclock u kapadım.. çünkü overclock denemelerinde ortoks testinde falan aynı sesi verip donuyodu bende kapadım normale çektim.. ama aynı şekilde atmaya devam ediyor..bir kişi bios tan azalia yı kapa demiş şimdi onu kapadım öyle deyicem birde.. bu arada oyun ayarlarından kapatılan o ses sekmesi ile alakalı birşey olucağını hiç sanmıyorum çünkü bende kapalı..
Genelde ya overclock'tan yapar ya da ekran kartı veya işlemcinin ani sıcaklığının aşırı yüksek olması anında dondurur ve o trrrrrrr sesi olur.. Bak ani sıcaklık diyorum, genel rakamlara bakma, anlık olarak bi noktaya gelir dondurur... Benim tecrübelerimle söylüyorum eğer donma işlemi sırasında reset atarsa genelde işlemci olur, atmazsa ekran kartı olur... Yani bunu ben bizzat kendi yaşadıklarımdan söylüyorum belkide tesadüftür bilemiyorum...
hmm.. nasıl çözücezki bunu ? ekran kartının fanını %100 güç ile çalıştırıyorum sıcaklık değerleri 55 -+1,2 (5870 cross var) cpu i5 o da soğutucu ile 60 derece falan ama anlık sıcaklıkları tespit etmek te ayrı bir sorun ve sorunun o olduğunuda.. bu arada takılıyo ve resetlemiyo kalıyo öyle..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: S. YıLDıZ
quote:
hmm.. nasıl çözücezki bunu ? ekran kartının fanını %100 güç ile çalıştırıyorum sıcaklık değerleri 55 -+1,2 (5870 cross var) cpu i5 o da soğutucu ile 60 derece falan ama anlık sıcaklıkları tespit etmek te ayrı bir sorun ve sorunun o olduğunuda.. bu arada takılıyo ve resetlemiyo kalıyo öyle..
Hmm ekran kartı sürücülerini bi değiştir diye tavsiyede bulunacam ama... Her şey olabilir, denemek lazım...
bios tan ses i kapatınca oyundaki kitlenme sorunuda orta dan kalkıyo.. realtek in son sürümünü indiriyorum şimdi r260 onu kurucam birde ati 11.5 sürücüsünü yayınlamış ben geri kalmışım baya 11.3 de.. onuda yüklüycem bakalım ne olucak..
Son sürücüleri yükledim ama hala aynı sorun devam edyiyo.. geriye sadece şuan ki çözümlerden ses kartı denemek kalıyo galiba..
Sorunu çözmeyi başardım.. sorunu çözerken aklıma gelen birkaç şeyi uygulamadan önce emin olmak için internette araştırdım ve sp1 ile ses ayarları ile benim düşündüğüm gibi oynayan olmuş,bende ondan örnek alarak uyguladım ve sorun çözüldü..
kendi çözümümü bu konu başlığındakilerle pekiştirdim.. "http://www.battlefieldturkey.com/bad-company-2-oyun-oynarken-pc-kitleniyor-t1358.html"
Sp1 i kaldırın.. (nasıl kaldırırım) =http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/uninstall-sp1
Realtek Sürücülerini güncelleyin,ethernet ve diğerini.(bunların son sürüm olmaları çok önemli) indirdiğim son güncel hallerinin sürümleri ; R260 ve ethernet olan;7045 olması lazım yanlış okumuyorsam..
Ses ayarlarından ses kalitesini "24 bit 48000" den "16 bit 44100" e indirin..
Ve game booster kullanın,oyun için gerekli güncelleme varmı ordan da bakın son olarak..
Oyun içerisinden "OViP" böyle bişi varya :D onuda kaldırın..
Sorun bende bu şekilde çözüldü.. sorun kesinlikle donanımsal çakışma falan filan yok işte ısınma cart curt değildir.. tamamen yazılımsal bir sorun herkezin bilgisayarında sistemler farklı olduğu için farklı denemelere tepki verebilir,bunun altını çizmek isterim..
Çözülmesine sevindim dostum
ya bırak kanka ayak yapmayı :D
yok olum adam sevinmiş işte yalan mı söyleyecek bende çözülesine sevindim :D
beyler oyunu steamden alsammı yoksa yaz indirimlerine kadar beklemem dahamı doğru olur ?
Sitede sadece key olarak satan insanlar vardı ben de 30-35 liraya almıştım artık daha ne kadar indirimi olur bilemem de bu fiyatlara bulmak mümkün.
daha deminki cod faciyasından sonra indiriveriyorum bc2 yi
Red nerelerdesin ya tam 4.'cüyü bulduk zevk alıyoruz derken göremiyoruz seni yalnız bırakma bizi er meydanlarında
dostum gelmem yakındır bu haftasonu birşeyler ayarlarız :))
quote:
Orijinalden alıntı: Tears of ice
Red nerelerdesin ya tam 4.'cüyü bulduk zevk alıyoruz derken göremiyoruz seni yalnız bırakma bizi er meydanlarında
DartCroaton : Ya kardeşim vallahi bendede aynı sorun vardı ne denediysem olmadı Kâh ramden dediler Kâh sürücü dediler hepsini ama hepsini denedim.sorunum ne yazıkki çözülmedi en son çağre GTX560 Tİ ekran kartımı garantiye yolladım Vatanbilgisayara Serviste malzeme bekliyor diyo 1.5 hafta falan oldu.Msı GTX560 Tİ modeli ile değiştiricem umarım onda aynı sorunu yaşamam keşke göndermeden bu dediklerinide deneseydim bunları denememiştim.Dostum bu realtekin falan yani senin dediğin güncelleyeceğimiz parçaların son sürümlerini nereden bulabilirim ?
benide ekleyebilirsin nick:darbeli53
quote:
Orijinalden alıntı: zerolance
DartCroaton : Ya kardeşim vallahi bendede aynı sorun vardı ne denediysem olmadı Kâh ramden dediler Kâh sürücü dediler hepsini ama hepsini denedim.sorunum ne yazıkki çözülmedi en son çağre GTX560 Tİ ekran kartımı garantiye yolladım Vatanbilgisayara Serviste malzeme bekliyor diyo 1.5 hafta falan oldu.Msı GTX560 Tİ modeli ile değiştiricem umarım onda aynı sorunu yaşamam keşke göndermeden bu dediklerinide deneseydim bunları denememiştim.Dostum bu realtekin falan yani senin dediğin güncelleyeceğimiz parçaların son sürümlerini nereden bulabilirim ?
realtek'in kendi sitesinde.. :D bu arada ben bunları yaptım 2 gün idare etti beni,toplamda 12,13 saat falan oynamışımdır ama şimdi gene aynı sorun olmaya başladı.. işin içinden çıkabilmiş diilim :D
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zerolance
realtek'in kendi sitesinde.. :D bu arada ben bunları yaptım 2 gün idare etti beni,toplamda 12,13 saat falan oynamışımdır ama şimdi gene aynı sorun olmaya başladı.. işin içinden çıkabilmiş diilim :D
Hmm anladım garantiye gönderidğim iyi olmuş neyse :D 10 gün oldu zaten umarım gönderdiklerinde sorununda tam neyden kaynaklandığını yazarlarda bende paylaşırım ona göre bir çözüm üretmeye çalışırsınız.Neyse sağolasın kardeşim ama eğer sorunu tam çözünce benide bilgilendirirsen sevinirim çok can sıkıcı bi durum Kolay gelsin.