Şimdi Ara

Battlestar Galactica (2004-2009) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
38.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizi film tarihinin başyapıtı;(evet benim gözümde kesinlikle birincisidir BSG) muhteşem bir finalle bitti.
    Elde o kadar malzeme varken diziyi muhteşem bir zamanlamayla zirvedeyken, olabilecek en mükemmel bir finalle bitiren bu dizi ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır.
    All this has happened before, and all this will happen again...
    diyerek bitirdiler.Bir nevi Frakking Son oldu..olsun varsın.Bizede artık "So Say We All!" demek düşer.

final sürprizleri: filo Sam kumandasinda güneşe doğru yol alırken 1978 ylındaki ilk dizinin müziğinin çalınması.
    BSG içindeki çatışmalarda yine 1978 yılındaki dizideki centurionların ve yeni nesil centurionların birbiriyle savaşması.
    Son sahnelere yakın elinde national geo.dergisi okuyan kişinin dizinin yapımcısı Ron.D.Moore olması.
    Son sahnede yerde oturan dilencinin radyosunda Jimi Hendrix'den All along the watchtower çalması.
    Caprica başlayana kadar ne yapacağız diye düşünmeyiniz efendim.Mini series den başlayarak bu başyapıtı bir kere daha en başından sindire sindire seyrediniz.

• fılmın muzıklerını ıcınde bear macreary e o muhtesem sarkı all along the watchtower coverına vs vs..mukemmeldı sımdı bırdaha ızledım yarın bırdaha..mukemmele otesı fınal ıcın rdm a tesekurler
  • muhteşem ötesi bir final oldu, abartmadan, bulandırmadan, küfrettirmeden bir final, böyle bir seriye de bu yakışırdı...

bölüm boyunca doldum doldum, boğazımda düğümlendi valla...

hayatta büyük bir boşluk olarak kalacak, yeri doldurulmaz.
  • fılmın meshur jimmy hendrix coverıda buradan vereyım belkı ındırıp dınlemek ızteyen olur..ınsallah ıllegal degıldır..
    http://www.mediafire.com/?3emezdxkvmy
  • dizi fanatikleri için bendende cep tel melodileri gelsin

bsg theme

All along the watchtower aka Kara's theme
  • SO SAY WE ALL!!

Bu sözle başladık bu sözle bitirdik diziyi.Hayatımda gördüğüm en güzel dizi finalini yaşatan bütün ekibe helal olsun diyorum..Müziklerden tutun dünyanın muhteşemliğine felsefe doruk noktasındaydı..

Tek kafam takılan sahne Kara Thrace Starbuck nereye kayboldu biri anladıysa cevap versin:S
  • Mükemmel bir final, efsane bir dizi! Ne denilebilir ki? So say we all!
  • Starbuck hakkında

Starbuck yani yaşayan ölümlü Starbuck 3.sezon sonunda raptoru ile dünyaya çakılıp ölmüştü.Hatta kendi cesedini dünyada bulmuştu
    Ancak tanrı döngünün devam etmesi için onu melek olarak geri gönderdi.Baltar nasıl caprica 6'i görüp konuşabiliyorsa Starbuck da insanlara gözüktü ve yarım kalan görevini yani dünyaya insanları götürüp döngünün devam ettirilmesi görevini üstlendi ve yerine getirdi.
    Bütün filo güneşe doğru yol alırken Starbuck Sam'in yanında seni seviyorum diye kulağına fısıldadı.O ayrıldıktan sonra da Sam diğer tarafta görüşeceğiz dedi.Nerden bunu anladı Sam?Starbuck onun yanından ayrılmadan kolyesini havuzun içine bıraktı; hatırlarsanız Baltar finalden bir önceki bölümde Starbuck ın kolyesinden araştırma yapmış ve bilimsel olarak DNA örneğinden onun aslında yaşamadığını kanıtlamıştı.Sam'de kolye bırakıldıktan sonra suyun içinde kolye ile etkileşime girdi ve aslında Starbuck'ın görünenden farklı olduğunu anladı ve diğer tarafta görüşeceğiz dedi.Sözün özü bir sezon boyunca izlediğimiz starbuck aslında tanrının döngünün devam etmesi için görevlendirdiği bir meleği idi.final bölüm 55:23 den itibaren bakarsanız Leoben ne diyor?Şimdi sana baktığımda Kara Thrace görmüyorum,
    Tanrı'nın işığında parıldayan bir melek görüyorum demişti.

• Finali daha izleyemedim..
    Yorumları okudukça heyecanlanıyorum,akşam finalide izleyip son noktayı koyucam.
  • bır daha ızlıyıcem gercekten mukemmel fınalı bır kere daha ızlemek farz oldu...so say we all..
  • Bu arada Frakking Special adlı özel röportajların olduğu program da oldukça hoş olmuş. Birçok oyuncunun diziyle ilgili oldukça samimi fikirleri gerçekten çok hoştu.

Hele Gaius'u oynayan elemanın diziyle ilgili yorumları muhteşemdi:
    -Dizide Tricia Helfer'ı baya bi öptüm
    -baya bi öptüm
    -baya bi öptüm . . .

• SO SAY WE ALL......
  • quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Bu arada Frakking Special adlı özel röportajların olduğu program da oldukça hoş olmuş. Birçok oyuncunun diziyle ilgili oldukça samimi fikirleri gerçekten çok hoştu.

Hele Gaius'u oynayan elemanın diziyle ilgili yorumları muhteşemdi:
    -Dizide Tricia Helfer'ı baya bi öptüm
    -baya bi öptüm
    -baya bi öptüm . . .

Orası süperdi. Galactica'nın senin için anlamı ne diye sorulan soruya cevaptı bu.

• insanların tercihleri ilginçti. tabi döngü mantığı için böyle olması gerekiyordu. şimdi galius tanrımıymış
    şu dizinin genel bi özetini yapacak babayiğit varmıdır
  • battlestar galactica season 4 soundtrack çıktı mı arkadaşlar ?
  • Biraz önce final bölümünü izledim. Ancak Herayı kurtarmalarına kadar olan kısım hariç beklediğim gibi değildi.
    Özellikle böyle bilim kurgu bir filmin sonunu meleklerle bitirmeleri bence saçma olmuş. Şöyleki ilk saçmalık insanların bütün teknolojik ilerlemesini terkedip ilkel insanlar gibi yaşamayı kabul etmesi. Hiç bir mantıklı düşünce insanların ilkel şekilde yaşamayı kabul etmesini mazur göremez . Sonrasında senturyonların özgür bırakılması. Dizide gözümüze habire soktukları "bütün bunlar daha önce yaşandı yeniden yaşanacak " lafına göre senturyonların yine insanoğlunu yok etmeye gelmesi kaçınılmaz olmalı. Başında beri herkesin GICIK kaptığı uçkur düşkünü Bencil Ahlaksız sadakatsiz yağlı kazığa oturtulmayı hakeden BALTAR neymiş aslında hain değilmiş. Çünkü tanrının iradesini uyguluyormuş. Hatta mesih bile ilan edilebilirdi dizinin sonunda. sonuçta meleklerle ilk teması kuran BAltar abimiz.

evet eleştirdiğim yönler bunlar. Ayrıca karanın ölümün habercisi falan olduğu da yokmuş gördüğünüz gibi.

• Starbuck nasıl ölümün habercisi değil,hikayenin tümüne bakarak konusalim.

Olaya tamamen senaristlerin ve bize verilen hikayenin seyrinden bakıyorum.
    Starbuck tanrının döngüyü devam ettirmesine aracilik etti.Ne yaptı uzayda kaderlerine terkedilmiş 40bin insana bir ev,üreyebilecekleri, hayatlarını ırklarını devam ettirebilecekleri bir dünya buldu.Ftl de notaları sayılarla ilişkilendirerek dünyanın koordinatlarını girdi.BSG siçrama yaparken CYlon üssünde yani kara deliğin içindeydi.FTl devreye girip siçrama yapinca uzay-zaman bükülmesiyle başka bir zaman boyutundaki dünyaya ışınlandılar tam 150000 yıl öncesine.Yani o karadeliğin içinde olmasalardı daha önceden buldukları cylonların yaşadığı nükleer savaş geçirmiş o dünyanın yakınına ışınlanacaklardı.Bütün bunlar daha önce yaşandı ve yine yaşanacak....40bin kişi dünyaya yerleştiler ve bunu yaparken dedilerki bu döngüyü kırmamız lazım artık teknolojiden uzak duralım aynı şeyler yaşanmasın.Aradan150bin yıl geçti günümüze geldik.Peki öylemi oldu yani teknolojik olarak başta düşündükleri şey oldu mu?olmadı.Yine teknoloji alddı başını gitti yine robot üretmeye başladılar.Bir süre sonra centurionlar üretilecek ve cylonlar yine ortaya çıkacak.150bin yıl önce centurionlara bağımsızlık verdiler ve kendi yollarını bulması için kendi hallerine bıraktılar ama 150bin yıl sonra robotları teknolojik olarak geliştirerek cylonların yeniden ortaya çıkarmaya olanak vermekteler.Daha önce yaşanmıştı bunların hepsi.Bir süre sonra yeniden yaşanacak.Centurionlar yine insanlara isyan edecek savaş olacak ve belkide yine insan ırkının sonu yokolma tehlikesiyle karşıkarşıya kalacak.Starbuck o notalardan çıkardığı koordinatları girdiği anda döngü tanrı açısından yeniden devam etti.Finaldeki robot gelişimide bunun için verildi.İleriki zamanda yine bir cylon-insan savaşı olacak ve bu suretle Starbuck 150bin yıl önce aslında ölümün habercisi oldu.İNsanlara bir gezegen verdi orada soyları devam etti ve ilk başta istemeselerde binlerce yıl sonra yaptıkları teknolojiyle ha bugün ha yarın yine bir cylon ortaya cıkacak.Starbuck ölümün habercisidir çünkü insan soyunun devam ettirilmesindeki en büyük rol oynayan Hera'yı kurtarmıştır.O Hera dünya'ya yerleşmiş aynı zamanda mitokondrial havva olmuş ve üstün özellikleri sayesinde yerlilerin ve ilkel yaşamın varolduğu bir gezegende yıllar geçtikçe bilimin ve teknolojinin kapılarını açmıştır.Bütün bunlar daha önce yaşanmıştı.Dizinin başlangıcı bir cylon-koloni savaşlarının sonrasında başlamadımı?Bütün bunlar daha sonrada yaşanacak.Dizinin sonunda robot gelişiminin geldiği boyutlar gösterilmedimi?
    Kara thrace Ftl de o koordinatları girmese insanlar o karadelikte yok olup gidecekti, geride bıraktıkları ise Kumandan Hoshi'nin idaresinde olan seçimi diğer yönde yapan koloni insanlarıda yaşanabilecek bir gezegen bulamayacaklar ve uzayda yokolup gideceklerdi.Kara thrace içinde Mitokondrial Havva olarak anılan Hera'nın olduğu gemiyi dünya'ya ışınlatarak tanrının döngüsünü devam ettirmiş ve 150 küsür bin yıl sonra olsada insanların elinden yeniden bir cylon yaratılabilmesine olanak vermiştir.Bu nedenlerden dolayı Starbuck ölümün habercisidir.
    Starbuck nereye kaybolmuştur.Kendisininde dediği gibi yolculuğunu tamamlamış,haberinin bile olmadığı tanrının verdiği bir görevi yerine getirmiştir.Nerededir?Tanrı 150küsür bin yıl sonra yine bir Cylon-insan savaşı çıktığında onu geri gönderecek ve döngünün devam ettirilmesi için insan ırkına hayatlarını devam ettirebilecekleri bir yuva bulana kadar onlara refakat edecektir.
    Kırmızı elbiseli caprica 6 ve siyah elbiseli Gaius baltar finalde ne konuşmuşlardır.Ticari anlayış,çöküş,teknolojinin alıp başını gitmesi sana bir şey hatırlatıyormu?Bütün bunlar daha önce yaşandı.Kobol,eski dünya yıkımdan önceki caprica.Peki yeniden yaşanacakmıdır?Caprica 6 bu sefer hayır demiştir.Matematik ve ortalama kuramına göre bir bileşkenin kendisini yeterince devam ettirmesine izin verirsen er yada geç istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar.Bu tanrı'nın planı içinde geçerli.Buradan anlıyoruz ki bu ikisi bu döngünün devam ettirilmemesi adına bir şeyler yapacaklardır.

• cemu bi kaç mesaj yukardaki 9 mart tarihli mesajının son cümlesi şu. aynen aktarıyorum

Ayrıca dizinin hiçde mutlu sonla bitmeyeceğini ve Starbuck'ın dizide defalarca gözümüze sokulduğu gibi ölümün habercisi olarak, hem cylon ırkının hemde insan ırkının sonunu getireceğine olan inancım tam.

Gördüğün gibi dizi mutlu sonla bitti ve kara ölümün habercisi olarak insan ve saylon ırkının sonunu getirmedi. Hiç felsefi tartışmalara girmeden yalın olarak herkesin ölümün habercisinden ne anladığını konuşalım. İnsanlığın sonu veya insanların ölümü yıkımı. Burada finalde ise Karanın üstlendiği görev ölümün habercisi değil ancak Doğumun veya yeniden başlangıcın habercisidir.

Ayrıca dizide nerden çıkarıyorsun bilmiyorum ama yok karadelik yakınında oldukları için başka uzay zaman boyutundaki dünyaya ışınlandılar falan. Başka bir zaman boyutundaki dünya değil düpedüz başka bir gezegen yani bizin bildiğimiz Dünya. Onların eski 13. kolonilerinin yaşadıkları dünya değil. Bana göre senaryoda olamayan şeyleri sen biraz kendin şekillendirmeye çalışıyorsun gibi. Yani karadelik olmasaydı 13. kolonini olduğu dünyaya ışınlacacaklarını nerden biliyorsun. Dizide basitçe gösterilen karanın girdiği kordinatların İlahi güç tarafından bir şekilde notalar yoluyla zihnine kazındığıdır.

• kara delik ve uzay zaman bükülmesi olayına katılmıyorum, hatırlayın ilk sıçramayı yapan galactica idi ve daha sonra filonun geri kalanına haber verebilmek üzere buluşma noktasına bir raptor gönderdiler, filonun geri kalanı bu şekilde dünya ya gelebildi. ayrıca adama nın dediği gibi dünya sadece bir rüya. şu anda bulundukları gezegen onlar için dünya ya da yeni dünya oldu. zaten aynı gezegen olsa fiziksel yapısını kara deniz vs şekillerini analiz ederek anlayabilirlerdi aynı gezegen olduğunu bu sebeple zamanda yolculuk durumu sözkonusu değil.
  • offf off hiç okumadım mesajları finali daha izleyemedim akşama biter şuan %70de akşam izleyecem ve yorumları saraht rahat okuyacam
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.