Şimdi Ara

Battlestar Galactica (2004-2009) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
7
Favori
38.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün itibariyle başladım diziye. İzleyecekler için benden bir öneri;http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=battlestar+galactica+seyir+rehberi buraya bi gö atsınlar. Daha önce BSG'yi izleyen bir arkadaşım oldukça faydalı bir yazı olduğunu söyledi. Bu sıralamaya göre izliyorum.

Miniseries'ten önceki sezonlarla(eski sezonlar) ilgili bir yazı var mı o zaman neler olmuş genel manada öğrenebileceğimiz. 80'lerdeki bölümleri izlemiyorum, bulması da zor zaten.

• Battlestar Galatica'yı övgüler üstüne izleyeyim dedim ama 01x01'de 'Önceki bölümlerde' diye bi' giriş yaptı. Rehbere bi' göz atayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Battlestar Galatica'yı övgüler üstüne izleyeyim dedim ama 01x01'de 'Önceki bölümlerde' diye bi' giriş yaptı. Rehbere bi' göz atayım.

Dizi başlamadan bir yıl önce 2 bölümlük bir mini dizi yayınlandı. Battlestar Galactica Miniseries 2003 diye aratırsanız bulursunuz. Tavsiye olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 30 Temmuz 2012; 13:52:28 >
  • İzleme sırası bu şekildedir. Razor'dan sonra "sezon 4" izleyip diziyi noktalayın. Ardından "the plan" filmini de izleyip seriyi tamamlayın. 1980 yıllarına kadar gitmeye gerek yok.

Battlestar Galactica (2004-2009)
  • 2. sezonu bitirdim.

Ben bu kadar entrika dönen bir dizi beklemiyordum. Daha önce Stargate'in 17 sezonunu (10 sezon SG1, 5 sezon Atlantis, 2 sezon Universe) izleyince o tarz bir şey bekliyordum. Ama Galactica cidden çok farklı. Aşk, entrika, ihanet, ihtiras. Pembe dizi gibi
    Ama içindeki uzay, uzaylı(gerçi onlar uzaylı değil.) faktörleri öyle güzel yerleştirilmiş ki. Şahane bi şey ortaya çıkmış. Kimi bölümleri sıksa da şimdiye kadar beğenerek izledim.

Gaius Baltar denen lüzumsuzu bi ekarte edemediler, adam gitti başkan oldu sonunda. Adam şizofren resmen. Üstelik Caprica'yı yok edilmesine sebep oldu bi de.
    2. sezon Pegasus geldi diye sevinirken komutanların birbirlerini öldürme planları acayipti. Yuh üstü yuh çektim diziye.

Dönen dolaplar, oynanan oyunlar, ihanetler, entrikalar. Sen neymişsin be Galactica.

Tam New Caprica'ya yerleşiyorlar, dertleri azalır en azından diyorduk. Cylon'lar yine buldular.
    Ayrıca Caprica'nın terkedildiğini söylemişti hani peder Cylon. 6 ve 8 güya bunları aydınlatmış falan, şimdi New Caprica'ya geldiler nasıl iş bu çözemedim?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İndirmeye başladım bir ara başlarım
  • İlk 2 sezon güzel gidiyordu ancak webisode'lerin başlaması ile kendini bozdu bence.Birde Baltar'ın şizofrenliğine gıcık oldum adamın kendi kurguladığı dünyayı izlemekten bıktırıyo.
  • 3. sezon finali neydi öyle?

Şu Cylon 5'lileri muhabbeti çıktığından beri çok merak uyandırıcı ve gizemliydi. Özellikle Mabet'te D'Anna'nın birini görmesi ve "sizin olduğunuzu bilmiyordum özür dilerim" falan demesi gizeme gizem kattı, demek ki kanıdığımız birisiydi, birileriydi. Sonra Starbuck'ın yazgı kader olayı çıktı ondan şüphelenmeye başladım. Son 2 bölümde yoktan müzik duyan 4 kişiyi gördük, acaba mı ki diyordum ki 4'ü de çıktı. Tigh, Tory, Sam, Tyrol. Vay anasını dedirtti o sahne ne yalan söyleyeyim. Özellikle Tigh'ın ylon çıkması. Yok artık.

• Ne kadar bilim-kurgu filmi ve kitapları varsa hepsini elden geçirdim diye sevinirdim.Ve BSG'ye nedense hep önyargılı yaklaşıp kendi kendime nedense izlememe kararı almıştım.Arkadaş ne kadar malmışım.Ne kadar salakmışım. Bayblon 5 gibi dizileri izleyip BSG'ye ön yargıyla yaklaşmışım.
    Geç oldu ama ön-yargımı yenip 1.sezonu izledim.Diziye şuan neredeyse tapıyorum.Karakterler tam oturmuş.Hepsi birbirinden değerli.''STAR-BUCK=KARA'' bir başka.
    Dizinin konusu mükemmel.Sg1-Sg atlantis-Sg universe serilerini bilim kurgu dizilerimde hep 1 numarada tutardım.Artık 1 numara değişti.BSG oldu.
  • http://www.dizi-mag.com/battlestar-galactica-blood-and-chrome

bu tutarsa 2013 te dizi devam edicek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

http://www.dizi-mag.com/battlestar-galactica-blood-and-chrome

bu tutarsa 2013 te dizi devam edicek :)

http://forum.donanimhaber.com/m_64233998/tm.htm
    konuda iptal edildi yazıyor ne ayak anlamadım.
    Asıl dizimi iptal edilecek ki?

• BSG Blood and Chrome bir parça da olsa özlemimi gideriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

BSG Blood and Chrome bir parça da olsa özlemimi gideriyor

Starbuck olsaydı dahada fazla özlem giderirdi herhalde
  • O daha zor çıkar Adama bile yeni yetme henüz
  • HD olarak tekrar bastan izlemek istiyorum bu seriyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

2. sezonu bitirdim.

Ben bu kadar entrika dönen bir dizi beklemiyordum. Daha önce Stargate'in 17 sezonunu (10 sezon SG1, 5 sezon Atlantis, 2 sezon Universe) izleyince o tarz bir şey bekliyordum. Ama Galactica cidden çok farklı. Aşk, entrika, ihanet, ihtiras. Pembe dizi gibi
    Ama içindeki uzay, uzaylı(gerçi onlar uzaylı değil.) faktörleri öyle güzel yerleştirilmiş ki. Şahane bi şey ortaya çıkmış. Kimi bölümleri sıksa da şimdiye kadar beğenerek izledim.

Gaius Baltar denen lüzumsuzu bi ekarte edemediler, adam gitti başkan oldu sonunda. Adam şizofren resmen. Üstelik Caprica'yı yok edilmesine sebep oldu bi de.
    2. sezon Pegasus geldi diye sevinirken komutanların birbirlerini öldürme planları acayipti. Yuh üstü yuh çektim diziye.

Dönen dolaplar, oynanan oyunlar, ihanetler, entrikalar. Sen neymişsin be Galactica.

Tam New Caprica'ya yerleşiyorlar, dertleri azalır en azından diyorduk. Cylon'lar yine buldular.
    Ayrıca Caprica'nın terkedildiğini söylemişti hani peder Cylon. 6 ve 8 güya bunları aydınlatmış falan, şimdi New Caprica'ya geldiler nasıl iş bu çözemedim?

Gaiusu çok dikkatli takip etmeni tavsiye ederim,çünkü son bölümde kim olduğunu anlıyoruz ve çenemiz böyle ikiye ayrılıoyr

• quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

2. sezonu bitirdim.

Gaiusu çok dikkatli takip etmeni tavsiye ederim,çünkü son bölümde kim olduğunu anlıyoruz ve çenemiz böyle ikiye ayrılıoyr

O ara bitirmiştim de diziyi komple. Yazmamışım ama cidden muhteşem bir uzay dizisi. Her şeyi aksiyona bağlayıp devam ettirmemişler, dramı da öylesine iyi yerleştirmişler ki diziye.
    Favorilerimden oldu BSG.

• Ben BSG'yi izleyeli bayağı oldu ve arka arkaya izlediğim için şu an oturup izlesem %70'ini ilk defa izliyormuşum gibi olurum herhalde :)

O kadar bölümü bir daha izleyemem ama, henüz izlememiş olan varsa, güncel popüler gözüken çerezlik dizileri bıraksın, bu efsaneye başlasın. Hikayesiyle, gelişimiyle, sonuyla bu diziye rakip olabilecek çok çok az dizi vardır.
  • dizilerin kralıdır. bügüne kadar gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu dizisidir. görsel kalitesi, müzikleri, oyunculukları, konusu ve konuyu işleyiş tarzıyla ortalıkta dizi diye geçinen birçok yapımın örnek alması gereken bir şaheserdir. evreni kendi bakış açısıyla gerçekten kurgulamış ve bizim bu evrenin içinde adeta kaybolmamızı sağlamıştır. ayrıca siyasi, askeri, din, aşk, ölüm, ahlak gibi daha birçok konuyu kendi açısından bizlere anlatmıştır. ve buna mükemmel bir final de eklendiğinde ortaya izlemeden ölmeyin tarzı bir dizi çıkmıştır. bu dizinin benim için yeri başkadır ve hep öyle kalacaktır. kısacası artık benim için bsg ve diğer diziler vardır. -so say we all-

ekleme: william adama gibi kumandan, yürekli, babacan, ayar ustası bir karaktere sahiptir. gerektiğin de zor kararlar vermekten çekinmeyen, gerektiğin de ise bir çocuk kadar duygusal olabilen adam gibi adam. sen çağır ben o gemide çay taşımaya razıyım be usta.

all this has happened before... and will happen again...

-sometimes it's too high. you know, when we fought the cylons, we did it to save ourselves from extinction. but we never answered the question "why?" why are we as a people worth saving? we still commit murder because of greed and spite, jealousy, and we still visit all of our sins upon our children. we refuse to accept the responsibility for anything that we've done, like we did with the cylons. we decided to play god, create life. and when that life turned against us, we comforted ourselves in the knowledge that it really wasn't our fault, not really. you cannot play god then wash your hands of the things that you've created. sooner or later, the day comes when you can't hide from the things that you've done anymore. -william adama-

-adama: you’ve lost your way, sergeant. you’ve lost sight of the purpose of the law: to protect its citizens, not persecute them!! whatever we are, whatever’s left of us – we’re better than that. now these proceedings are closed.
    chairman of the board: this is an independent board. you have no power to close our inquiries.
    adama: this is a witch-hunt. i will not have it aboard my ship!!

-sharon agathon: how do you know? i mean, how do you really know that you can trust me?
    william adama: i don't. that's what trust is.

-there's a reason you separate military and the police. one fights the enemies of the state, the other serves and protects the people. when the military becomes both, then the enemies of the state tend to become the people.

Son söz: Hafızamı sildirebilseydim sırf şu diziyi yeniden izlemek için olurdu herhalde. Ve bu dizi onca güzel dizinin arasından benim gözümde bunu hak eden tek yapıttır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never_Down -- 24 Kasım 2012; 1:06:39 >

• Blood and Chrome u da izlemenizi tavsiye ederim güzel gidiyor hem izleyici kitlesi artsın belki normal diziye çevirirler ilerde. Her hafta 20 dk lık 10 ar dakikadan 2 bölüm çıkıyor. Altyazıları falanda var.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.