Şimdi Ara

Bayan eleman Ayrımcılığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
39.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    devlet her işletmeye alınacak personelin cinsiyetine karar veremez ,hatta karar vermeye kalkarsa emin ol bayanlara daha çok ayrıcalık verecektir

biz burada istediğimizi söyleyelim değişen bir şey olmayacaktır ,çünkü hiçbir patron gelip burayı okuyup ,ya ben yanlış yapıyormuşum hemen erkek eleman alayım demez

bunlar arz talep meselesidir ,arz var ki talep de oluyor

bana söylediğinde her şey değişecekse devam et o zaman
    benim kabul ettiğim falan yok ,aksine bu duruma sebep olanların aslı erkekler olduğunu söyledim (okumuyorsunuz galiba) ,yani talep erkeklerden geliyor
  • adam anlatmış işte
    Kadir Çandarlıoğlutwitter
    Kadir Çandarlıoğlu
    https://twitter.com/Candarlioglu/status/1154480775930290177?s=20

• ya bence niyet belli bir kitleyi çekebilmek.
    yoksa neden cinsiyet ayrımı koysun.
    maksat demek ki karşı cinse hoş görünmesi için sadece bayan.
    ne yani kardeşim bayan müşteri de gidiyor oraya.

Tarif Ekle Ödül Kazan
  • Okey salonu derken hocam bu kondom markası olan okey mi?
    Öyleyse taşlar yerlerine biraz oturuyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kölelikten beter durumda şuan ki asgari ücretliler. Işverenler çok merhametsiz,insafsiz,anlayissiz. Allah bizi boyle isverenlerden korusun insallah.

• Gayet normal bir durum. Erkek garson arasalardı zaten kırk yıllık kahveye okey salonu demezlerdi.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ben zaten devlet alınacak personelin cinsiyetine karar verecek demiyorum. Gerekçesi olmadan cinsiyet ayrımcılığı yapan işletmelere, kurumlara hem işe alım sonrası hem de işe alımlarda yaptırım uygulamalı diyorum. Ama tabi devlet bunu ne kadar takip edebilir, pratikte mümkün müdür tartışılır.

Ben sana söyledim ama durum değişsin diye sana söylemedim, konudaki tartışmaya katıldım sadece.

• kadirp34 kullanıcısına yanıt
    Belkide biraz sakso çekmelisin patrona

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lalo Salamanca

Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyeyim bi cafe'de otururken erkek çalışan ve kadın çalışan farkını net olarak anlıyorum. Hemde kısacık sürede. İşletme sahipleri zaten çoktan anlamıştır. Erkek çalışanları ikinci kez çağırınca hemen afra tafra yapmaya başlıyorlar. Seni bozmaya falan çalışıyolar. Kadınlarda böyle durum yok. Geneli güler yüzlü. Açıkçası erkek elemanı olan cafe mi kadın elemanı olan cafe mi derseniz kadın elemanı olan cafeyi tercih ederim.

Ha bu arada yanlış anlaşılmasın kimse sürekli yüzüme gülmek zorunda değil ama bende para verip aldığım şeyler için kimsenin afrasını çekmek zorunda değilim.
    Bir mekana birden fazla, altında BMW 1 ve 3 serisi olan dar,kısa paçalı zengin veletleri gelince bnde sallamiyordum.Alayi görgüsüz ,adam bndn 10yaş küçük knka çay ver diyo.Yaninda birde kız varsa boku yedin havasından geçilmez.Yalan yok çoğu kez masadakilere girişesim geliyordu.Ama yapamıyorsun.Ya masaya geç gidiyorum ya küllükleri değiştirmiyorum,fırsat oldukçada bozuyorum yıkıkları.Ha efendi gibi oturanların başımızın üstünde yeri vardı zengin olupta ukala olmayan insanlarin.

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Daha güzel özetlenemezdi galiba
    +1
  • İyi de bu yöntemin izlenmesinin sebebi yine erkekler. Kadınlı mekanları tercih eden yine erkekler bu tarz yerlerde de yine iş verenlerin çoğu erkek. Bu yine erkeklerin kadınları objeden öte görmemesinden kaynaklı. Nitekim bu raddeye kadar gelmiş. Benim bi kız arkadaşım vardı kendisi köftecide garson olarak çalışıyordu. Kız işini yapmak için orada normalde ama patronu (erkek) ona ne yapmasını söylese beğenirsin? Orada durup müşteri çekmesini söylemiş sadece. Dolayısıyla demek istediğim bu durum yine erkeklerin uçkuruna düşkün zihniyetlerinden kaynaklı.

Kadınlar yüzünden iş bulamıyoruz, kadınlar yüzünden köle gibi sürünüyoruz gibi suçlayıcı ifadeler kullanmak yerine değişimi kendiniz de başlatın ilk önce çünkü sebebi bu. Keza bazı kadınların evlilikte maddiyat odaklı düşünmesi erkeklerin suçu. Sen değil misin bu kadını bir dediğini iki etmeyen, sen değil misin poposunu arşa çıkaran tek taşlar pırlantalar alıp şatafatlı evlilik teklifleri yapıp. Günün sonunda bir şey oluyor ağlayıp sen popunun üstüne oturan oluyorsun sonra. Bu olaydan sonra direkt ayrılmıyor bile he, gelip buraya konu açıyor napmalıyım diye. Napacaksın olum basacaksın tekmeyi tabii ki! Hayatınızda kimlere yer vermeniz gerektiğini seçemiyorsunuz yanlış kişilere güveniyorsunuz ondan sonra ceremesini buralar çekiyor. Madem böyle düşünüyorsun ailenin ekonomisine katkıda bulunabilecek paranın hesabını yapmayan bir eş seç kendine. Yok deme var. Samanlıkta iğne aramak gibi desen bile bulmalısın o iğneyi.

• Bulunduğum yerde iki tane kafe var. İkisi de sırf kadın eleman çalıştırıyor. Yaşları da max 24. Şort giyme ve göbeği açık olma zorunluluğu var. Gel gör ki mekanlar günün her saati full çekiyor. Günlük cirosu 4K tl daha ne olsun ve gerçekten kızlar da fıstık gibi.

Uzun zamandır gitmiyordum akşam gideyim bi

• Ülkemizdeki cinsel açlık, afrikadaki açlığı da geçtiği için böyle olması çok normal. Ne yazık ki kadınlar erkeklerin yaşama amacı, en büyük hedefleri haline gelmiş durumda. Her sektörde her yerde metalaştırılmaları bir pazarlama sembolü haline getirilmeleri yadırganmıyor. Çok kötü bir durum ve gidişat iyi değil.

• onların çoğu dul avında dostum..

ihtiyaç sahibi kadını bulup gerekirse dost hayatı yaşamak için parası olan adamların açtığı ilanlar çoğu..
  • yaw arkadaşlar saçmalamayın bayanın yapacağı iş için erkek eleman neden alsın
    çalıştığım fabrikaya 30 tane eleman alınacak 25 i bayan 1 engelli 4 erkek
    çikolata fabrikası çalışanın %70 i kadın geri kalan erkekler oparotör depo cu bakımcı paletçi yani iş ağırlığı kadınlar için
    paketleme için erkek eleman almıyorlar
    yani cinsiyet ayrımı yapmıyorlar
    ha ben patron olsam kadın eleman almam
    bi doğum iznine çıkıyor 1 yıl yok ee onun yerine yeni eleman doğum izni bitince fazladan eleman kalıyor iş yerinde
  • TCK 122’ye göre işe alımlarda cinsiyet belirtmek suçtur. 1-3 yıl arası hapis cezası bile mevcuttur ancak uygulama 0.
    Bu arada bayan değil, kadın tabiri kullanılmalıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meriçleri görelim.

• Bayanlar genel olarak hizmet sektöründe daha başarılı gerek mağazacılık gerek diğer bütün sektörlerde daha kibar ve anlayışlılar.
  • Öncelikle bayan değil Kadın!!!

Okey salonuna kadın eleman ne yaa???
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.