Şimdi Ara

Bayan eleman Ayrımcılığı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
39.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
187 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Erkek erkeğe olunduğunda insanlar cozutabiliyor. Ortamda bir kadının olması erkekleri biraz dizginliyor. Ben bu ilanı buna bağlıyorum.
  • Evi geçindirmek için tek yükümlülüğün sende olduğuna inanan kadınlarla birlikte oluyonuz sonra bıdı bıdı...

Kendinizi bu cendereye siz sokuyorsunuz, "evlenilince üzerinden geçinilen kişi" oluyorsunuz sonra "biz dünyaya köle olmak için mi geldik?" Öyle karıyla evlenme sen de arkadaş? Zorunda mısın?

Feminizm olgusu basittir. Kadın da bu dünyanın parçasıdır. Senin kadar çalışır, senin kadar üretirse senin sahip olduğun her hakka sahip olması doğaldır. Eşitlik budur. Feminizm de budur. Daha ötesi veya berisi değildir. Kadın erkek eşitliğidir. Ancak bunun oturması için kadının da üretimde erkek kadar mevcut olması gerekir. Yan gel yat, sonra "feminizm/eşitlik"... Yok öyle dünya. Ürettiğin kadar değerlisin bu hayatta. Üreten kadınlarla birlikte olun. Sizin eşitinizle birlikte olun. Birbirinize destek çıkın. Mutlu mesut yaşayıp gidin.

-----------------------

Gelelim bayan eleman olayına... Tezgahtar, kasiyer, yer yer garson, vs.vs. mesleklerde bayan eleman öncelikli olabiliyor. Dalış merkezinde takılırken, bir kız da çalışırdı. Otellere tanıtıma bu kız giderse ertesi gün deneme dalışına bir sürü insan gelirdi. Yakışıklı bir hoca var. O gidince daha az insan geliyor. İyi eğitmen; ama görüntü biraz daha faul olan bir abi var, o gidince 3 kişi geliyor ... Çok enteresan durum. Ama böyle. ÜStelik deneme dalışına gelenlerin büyük çoğunluğu yabancı turist. Fransız, Alman, Rus... Abazalar geliyor desen, sanmıyorum. Ortamda erkek/kadın oranı 60-40 falan olurdu. Ki doğal. Dalışa daha çok erkekler meraklı.

-----------------------

Turizm acentesinde kızcağız çalışıyor. Kapı müşterisi geliyor. Kızcağız bununla iyi ilgileniyor. Aynı adam tekrar tekrar gelip iş yaptırıyor. Bu kızcağız yerine oğlan koyunca oraya, oğlan gelen müşteriyle iyi ilgilense de herifçioğlu tekrar tekrar gelmiyor. Bu sapıklık, abazanlık değil abi. Bilinçaltımız çok karanlık, inanın bana. O yüzden kadın öncelikli işler var tabii ki.

Ama bunun yanında erkek öncelikli işler zilyonla. Kadınların ve erkeklerin aşağı yukarı eşit olduğu her işte de kadınlar genelde daha düşük maaş alıyor. O yüzden bence bik bik bik ötmeyin.

"Askere giden ben" diyor. Sünnet de oluyon. Onu da yaz... Ama gözünü seveyim bir doğum yap. Ikına ıkına limon geçmeyecek bir delikten kavun çıkart lan. Allah aşkına. Her ay 200ml kanasana. 3 gün ağrısını çek. Onu çeke çeke hayatına devam et, hiçbirşey yokmuş gibi davran falan... Her ayın 5 günü aklın götünde olsun. Hoş olmazdı sanıyorum... Doğal durumları olumsuzluk gibi eklemek saçma özetle...

Sivil bir gencin askere gitmesi tırt bir olaydır. Ben gittim. Erzincan'da 5 ay yaptım. -30'da nöbet tuttum. Tırt bir şey. Çok büyütüyorsunuz. Ki ben askerliğin 3 ay askerlik vs. 6 ay kamu hizmeti şeklinde seçenekli olması ve kadınlar için de bu ikisinden birini seçmenin zorunlu olmasından yanayım.

Neyse, bayan eleman arayışı karışık ve biraz karanlık bir konu özetle. Patronla alakası da yok. TÜM İNSANLARLA ALAKALI BİR DURUM. SÖVECEKSEN TÜM İNSANLARA VE KARANLIK BİLİNÇALTLARINA SÖV.

------------------------

Teki neden "erkek eleman aranıyor" ilanı yok? Gerek yok çünkü. Şantiye'de formen arıyorsun. Aç ilanı. 1000 kişi başvursa 999 tanesi erkek olacak. Aile işletmesi olan, kurumsallaşmamış küçük bir fabrikada ön muhasebe elemanı ilanı çık. Başvuranların %80'i erkek olur. Ön muhasebe olmasına rağmen üstelik... 10 usta, 30 amelenin çalıştığı, ortamın ayrışık değil, birleşik ve karışık olduğu fabrikada ben ön muhasebede kadın çalıştırmak istemem mesela. İlanı çıktığımda şükür ki başvuran bir kadın olmadı abi. Gördün mü bak, bir işte erkek çalışsın istediğinde bunu ilanda belirtmene gerek yok. Zaten öyle oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Ağustos 2019; 13:36:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

cinsellik satar / çıplaklık satar / kadının varlığı satar.
    vahşi kapitalizm kadın figürünü çok iyi kullanıyor. kadının etinden sütünden faydalanıyor. bu durum kadınların da hoşuna gidiyor ancak bi şartla. her kadın ön plandaki kadın olma hevesinde. bir de kozmetik firmalarının dayattığı çirkin kadın yoktur yalanı var ki, kadınlar tonla para harcıyolar ve her gün bi kova yağlı boya sürünüp bir ton parfüm sıkınıp geliyolar işe. ABD'de son dönemde yemek firmalarının şişmanlığı destekleyici, şişmanlığı normal gören kampanyaları çıktı. bir tane şişman kadın çıkıyor TV'ye ve kamu spotu gibi bağırıyor, diyor ki işte sen bana karışamazsın, ben normal insanım, ben anormal değilim. bunu gören diğer şişman kadınlar da helal olsun diyolar, daha da abanıyolar yemeğe. kapitalizm (her koşulda) wins.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mumuş

Erkek erkeğe olunduğunda insanlar cozutabiliyor. Ortamda bir kadının olması erkekleri biraz dizginliyor. Ben bu ilanı buna bağlıyorum.
    küçükken bir televizyon tamircisinde çırak idim. tamirci boktan bi sokağın içindeydi, hemen yanında ve ayrıca sokağın karşısında kahvehane vardı. kaldırımlarda ömrünü kahvede geçirmiş dayılar.. bizim dükkana da ustanın arkadaşları gelirdi hep, dükkanda her gün her saat bi dayı olurdu, kahvehane gidi yani :)

bi gün bizim usta dedi ki, bu çırağın işi bitsin (yani okullar açılınca ben okula gidecem ya) ciddi çalışan alacam buraya dedi. konuştuğu dayı da şöyle yaşı büyük bi eleman al dedi. bizim usta da "ne elemanı yav, kız alacam, bu zırtolardan ne hayır gelir, kız hem burayı temizler hem de iş yapar" dedi.

ulan, harabe gibi, yıkık, içi örümcek ağı dolu, dayılarla dolu sokağın ortasında bombok bir tamirci bile utanmadan sıkılmadan kız çalışan alacam diyor. aklı olan kız o sokaktan geçmez yolunu değiştirir zaten. kısacası illa sizin düşündüğünüz gibi hesaplar yapamsına gerek yok. ülkede bi kız çalışan meraklılığı hakikaten var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef artık ilanların çoğunda bayan eleman aranıyor, ben de kafayı yemek üzereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doblosman D kullanıcısına yanıt
    İnanın beni tanısanız öyle olmadığımı görürsünüz. Kız arkadaşım yanımdayken hele daha bi dikkat ederim insanlarla konuşmama. Saygı sınırlarını aşmam ters yapmam acele ettirmem insanları. Haldende anlarım. Böyle davrandığım zaman ciddiye almadıklarında biraz sertleşirim ister istemez. Ben tüm saygımla çay istediğimde önüme bardağı çarparak koyuyorsa veya herhangi bi şekilde saygısızca konuşuyorsa lakayit şekilde bende ister istemez tavrımı değiştiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

küçükken bir televizyon tamircisinde çırak idim. tamirci boktan bi sokağın içindeydi, hemen yanında ve ayrıca sokağın karşısında kahvehane vardı. kaldırımlarda ömrünü kahvede geçirmiş dayılar.. bizim dükkana da ustanın arkadaşları gelirdi hep, dükkanda her gün her saat bi dayı olurdu, kahvehane gidi yani :)

bi gün bizim usta dedi ki, bu çırağın işi bitsin (yani okullar açılınca ben okula gidecem ya) ciddi çalışan alacam buraya dedi. konuştuğu dayı da şöyle yaşı büyük bi eleman al dedi. bizim usta da "ne elemanı yav, kız alacam, bu zırtolardan ne hayır gelir, kız hem burayı temizler hem de iş yapar" dedi.

ulan, harabe gibi, yıkık, içi örümcek ağı dolu, dayılarla dolu sokağın ortasında bombok bir tamirci bile utanmadan sıkılmadan kız çalışan alacam diyor. aklı olan kız o sokaktan geçmez yolunu değiştirir zaten. kısacası illa sizin düşündüğünüz gibi hesaplar yapamsına gerek yok. ülkede bi kız çalışan meraklılığı hakikaten var.

Alıntıları Göster
    Temizlik için istemiş işte, ne var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B2C7B754C

Ebelik olur da hemşirelik olmaz hocam. Hemşirelerin hepsi doktor sevgili bulmak için okuyor üniversiteyi. Benim dönemimi benden daha iyi biliyorlardı hemşire kızlar. Aşırı abazalar. En normali bile zamanla doktor avcısına dönüşüyor. Aman aman uzak durmak lazım.

Alıntıları Göster
    teşekkürler hocam. yalnız sizdeki düzen kast sistemi gibi. pek sokulamıyor hemşireler size. mesela acil serviste boş zaman pek olmuyor ama olduğunda bile hemşirelerin beklediği yer ayrı. sonra bir de yardımcı personele "personeeeeel" diye bağırıyorlar ya uyuz oluyorum. eskiden ahmet efendiii, memet efediii diye seslenirlerdi. ona da uyuz olurdum ama o bir nebze daha iyiymiş.
    son olarak hemşirelerimiz damar yolu zor bulunanan yaşlılara damar yolu açmaya çalışmasın tecrübeli birini çağırsın. hiçbirimiz "aaa bir damar yolunu bulamadı" demeyiz.
    bu sefer son :) devlet hastanesinde enjeksiyon yapan hemşire ablalarımız biraz daha dikkatli olup acıtmazlarsa sevinirim.

• tam benlik dediğim bir sürü işte, cinsiyetle gram alakası olmayan yada erkeğe çok daha yatkın yerlerde o kadar çok bayan eleman yazısını gördüm ki...
    artık bu tür olaylara yorum yapma yeteneğimi kaybediyorum. günden güne kötüye gidiyoruz, her şey daha çok bozuluyor ve ... aman şu yorumu tamamlayasım bile gelmedi nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lalo Salamanca

İnanın beni tanısanız öyle olmadığımı görürsünüz. Kız arkadaşım yanımdayken hele daha bi dikkat ederim insanlarla konuşmama. Saygı sınırlarını aşmam ters yapmam acele ettirmem insanları. Haldende anlarım. Böyle davrandığım zaman ciddiye almadıklarında biraz sertleşirim ister istemez. Ben tüm saygımla çay istediğimde önüme bardağı çarparak koyuyorsa veya herhangi bi şekilde saygısızca konuşuyorsa lakayit şekilde bende ister istemez tavrımı değiştiriyorum.
    Sizin için söylemiyorum tabiki.O tarz davrananlar genelde işini sevmeden yapan çalışanlar.Durduk yere ters davranıyorsa sıkıntılı bir insandır zaten

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.