Şimdi Ara

Bazı exe dosyaları çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta yazdığı gibi bilgisayarda bazı programları çalıştırmıyorum. Neye göre hangisi çalışıyor hangisi çalışmıyor bilmiyorum ama sırayla olanları anlatıyorum.

Bilgisayarım toplamadır. Windows 7 Pro 64 bit kurulu.

Bir gün bilgisayarı açtım ve karşıma şu hata çıktı:
    "NVIDIA Share çalışmayı durdurdu."
    Ve arkada simsiyah ekran, masaüstü de yok. Onu kapattım ve direk Minecraft'ı açtım, ama çalışmadı. Exe olmamasına rağmen. Neyse, sonra sorunu araştırayım dedim Firefox'u açmaya çalıştım ve açılmadı. Hala da açılmıyor. İnternet Explorer ve Chrome da çalışmadı. Neyse ki bilgisayarda Opera kuruluydu ve ondan internete girebiliyorum. Nasıl bilmiyorum ama çalışıyor Opera.

Daha sonra görev yöneticisini açtım dedim ki bir uygulamayı açınca orada işlem olarak gözüküyor mu bir bakayım. Uygulamayı açtığım an işlem çıkıyor ama hemen ardından birkaç saniyeliğine şu iki exe dosyası çıkıyordu:
    "TapTip32.exe ve Werfault.exe"

Sonra birden işlem kapanıyor. Herhalde bu ikisi virüs dedim onları araştırdım. TapTip32.exe dokunmatik ekranlar için kullanılan bir Windows ayarıymış anlaşılan onu Windows özelliklerini aç veya kapat'tan onu kapattım. Ama Werfault.exe hala programları açtığımda çıkmaya devam etti.

Sonra onu da araştırdım. Bir yerde exe dosyalarını bozan bir virüs olduğu yazıyordu, ama emin değilim. Herkes ayrı bir şey yazmış. Sonunda buna bir çözüm buldum bir tane videoda. Şu yolu izle diyordu:

"Denetim masası > Sistem ve Güvenlik > İşlem Merkezi > Sorun Bildirme Ayarları"

Buradan çözümleri hiçbir zaman denetleme seçeceğini işaretledim. Bu defa açılışta aldığım NVIDIA hataları düzeldi. Masaüstü artık siyah olmuyordu. Ama hala birçok exe dosyasını açamıyorum.

Açılmayan programları silip tekrar yükleyeyim dedim. Java'yı baştan yükledim ve Minecraft açıldı. Firefox'u silecektim ama Java'dan sonra başka ne program silebildim ne de setup çalıştırabildim. Virüs programı kurayım artık dedim ve kuramadım. Şimdi hiçbir setup dosyası çalışmıyor ve program kaldırdan hiçbir program kalkmıyor. (Güvenli modda da denedim)

Sonunda regeditten program silindiğini öğrendim. Bir dizini takip ettirdi bana internetten bir site. Daha sonra orada programların listesi çıktı ama çalışmayan programlar oradan da silinmiş.

Şimdi çalışıp çalışmayan uygulamalar şunlar:
    * Minecraft, Outlast 2, Paladins, Autodesk Maya, Opera, Cheat Engine, Adobe Photoshop, iTunes, Deamon Tools açılıyor.
    * Assasin's Creed 3, Resident Evil 7, Mount & Blade, BitLord, Firefox, Chrome, AVG Antivirüs, TeamViewer çalışmıyor.

Virüs programı kuramıyorum ve olanı da çalıştıramıyorum. Bana yardımcı olabilecek var mı? Günlerdir çözüm arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardımcı olabilecek yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.