bazı makinalar neden rami tam miktarında göstermez ???? mesela 256 iken ram 245 falan gösterio??
sayamıyo baba
hö
nası yani..
onboard ekran kartı olanlar 96+32shared memory gibi ifadeler kullanırlar ama 245 falan sayması ramden yada anakartan bi sorunun nedenidir..
Sorunu yanıtı son derece basittir. 245binli bir sayi goruyorsaniz, 256MB hafizaniz var ve bunun 16MB'i ekran kartina ayrilmis demektir. Her MB 1024KB dir. Bir hesap yaparsak= 256-16=240MB 240MB=245760KB acilista 245760 saymasi normaldir. Ornekler artirilabilir.
onboard ekran kartı olan anakartlarda ekran kartını biostan kaç MB ayarlarsanız o kadarını ramden yerler.
Pentium 166MMX board var ramini yukseltmem icin verdiler, board cok eski uzerinde hem edo hemde sdram yuvasi var. 24MB Edo ram 16MB tanidik bilgisayarci arkadastan ram aldik 40kusur yapabildim ancak. 64MB ramimi 32+16+16 olarak bozdurup ancak tek 16MB takabildim baska turlu gormuyor. 64 takiyorum 16Mb goruyor 32mb takiyorum 16mb goruyor. Bu demektir ki sdram slotunun hemen yaninda ki bellek denetleyicisi (IC ...) adresleyemiyor. Bu arada hem Edo hemde Sdram calistiriyorum bilgisayarda su ana kadar bir sorun cikarmadi. sizlerin dusunceleri nelerdir arkadaslar?
bios update falan yapmayı dene belki düzelebilir. Birde borunda 66mhz sdram mi kullandın yoksa 100 veya 133 mü? SDram ve edo rami beraber bir aralar bende problemsiz kullanıyordum. Bu bord ile ilgili her bordda uyumlu çalışacak diyede bir kural yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme