Şimdi Ara

Bazı oyunlarda kenarlarda ve alt ustte bosluk Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar msi cyclone ati 6850 ekran kartına sahibim. Bilgisayar HDMI-DVI Kablo ile 32 inch TV ye bağlı. Bazı oyunlarda çözünürlük 1920x1080 olmasına rağmen sag-sol-yukarı-asagı esit oranda bosluklar oluyor. Sorun yasadıgım bazı oyunlar NBA 2K11, Driver San Francisco, Dirt 3. Ama mesela Fifa 11 Call Of Duty Black Ops Battlefield gibi oyunları sorunsuz bir şekilde tam ekran oynayabiliyorum. Kenar bosluklarını nasıl ortadan kaldıracağım? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Aynı dert bende de var Driver San Francisco da oyun içinden full screen i iptal ettiğimde hız 60 FPS ama full screen kaldığımda TV hertz i 24 düşüyor kenarda boşuk oluşuyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: fa1yan0s

Aynı dert bende de var Driver San Francisco da oyun içinden full screen i iptal ettiğimde hız 60 FPS ama full screen kaldığımda TV hertz i 24 düşüyor kenarda boşuk oluşuyor!
    win7de driversiz olursa çözülüyordu galiba yüklüyse yani kendiniz yüklediyseniz kaldırın öyle deneyin olmassa tekrar güncel driver yükleyin olucak mı bakalım bende 9600gtde öyle oluyordu atiden böyle bir sorun yaşamadım ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: XQS

win7de driversiz olursa çözülüyordu galiba yüklüyse yani kendiniz yüklediyseniz kaldırın öyle deneyin olmassa tekrar güncel driver yükleyin olucak mı bakalım bende 9600gtde öyle oluyordu atiden böyle bir sorun yaşamadım ama

Alıntıları Göster
    Ekran kartı driverını güncelleyin.Sorun devam edecek olursa bu oyunların bazı çözünürlükte ekrana küçük gelmelerinden veya ekran kartınızdan kaynaklanır.Driver'da da olmazsa bu sorunu kaldırabilecek başka bir yöntem bilmiyorum.1280 pixel i aşmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F691D7C43

Ekran kartı driverını güncelleyin.Sorun devam edecek olursa bu oyunların bazı çözünürlükte ekrana küçük gelmelerinden veya ekran kartınızdan kaynaklanır.Driver'da da olmazsa bu sorunu kaldırabilecek başka bir yöntem bilmiyorum.1280 pixel i aşmayın derim.

Alıntıları Göster
    denenmedik yol kalmadı bazı oyunlarda yapması dahada tuaf
  • quote:

denenmedik yol kalmadı bazı oyunlarda yapması dahada tuaf

Alıntıları Göster
    bu konu yu gayet iyi biliyorum en guncel driverı yukle sonra ekran kartı ayarlarında gelişmiş sekmesinde ekrana sıgdırma ilgili bolumu bul sorunun cozulecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapkolik87

bu konu yu gayet iyi biliyorum en guncel driverı yukle sonra ekran kartı ayarlarında gelişmiş sekmesinde ekrana sıgdırma ilgili bolumu bul sorunun cozulecektir

Alıntıları Göster
    280.26-desktop-win7-winvista-32bit-english-whql 9600 gt de ben bu sorunu invidia control panel adjust desktop size and position scalling sekmesinden full screen i apply yaparak hallediyorum
  • quote:

Sığdırma ayarları yapılı zaten hocam. Masaüstünde ve diğer oyunlarda sorun yok sadece bazı oyunlarda sorun oluyor tuhaf olan bu zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedemirag

Aynı dert bende de var Driver San Francisco da oyun içinden full screen i iptal ettiğimde hız 60 FPS ama full screen kaldığımda TV hertz i 24 düşüyor kenarda boşuk oluşuyor!

Aynı sorun bende de var Driver San Francisco oyuna giriyorum ayarları 1920x1080 yapıyorum 1080/24p yazıyor ve kenarlarda boşluk oluşuyor. Full Screen kapatıyorum 1080p 60 HZ oluyor. TV markası SONY BRAVIA ve Ekran kartım da ATI HD6970 2 GB GDDR5. Crysis 2'de de aynı sorun var. Sorunun donanım kaynaklı olduğunu zannetmiyorum ve kontrol panelinden ayarları yapılı ne yapmam gerekiyor bunun bir çözümü yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usta95 -- 26 Eylül 2011; 14:41:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbmert

quote:

Sığdırma ayarları yapılı zaten hocam. Masaüstünde ve diğer oyunlarda sorun yok sadece bazı oyunlarda sorun oluyor tuhaf olan bu zaten.

Alıntıları Göster
    dün driver sanfransisco beni öldürdü ya! artık bende tam ekranı kapatıp çözünürlüğü 1920x1080 de oynuyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fa1yan0s -- 26 Eylül 2011; 14:43:39 >

• quote:

dün driver sanfransisco beni öldürdü ya! artık bende tam ekranı kapatıp çözünürlüğü 1920x1080 de oynuyorum!

Alıntıları Göster
    aynen bu sorunun çözümü yokmu yaa işlemciyi değiştirdim yine aynı 1080 çözünürlükte 24 fps alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metot17

aynen bu sorunun çözümü yokmu yaa işlemciyi değiştirdim yine aynı 1080 çözünürlükte 24 fps alıyorum.

benim sorunum daha kötü oyunlarda 1920x1080 ayarı çıkmıyor çıksada hata veriyor ne yapacam bilmiyorum.
    oyunu yeniden kurdum sistemi formatladım halen sorun devam ediyor

en fazla 1440x900 oluyor daha yukarısı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soon

quote:

Orijinalden alıntı: metot17

benim sorunum daha kötü oyunlarda 1920x1080 ayarı çıkmıyor çıksada hata veriyor ne yapacam bilmiyorum.
    oyunu yeniden kurdum sistemi formatladım halen sorun devam ediyor

en fazla 1440x900 oluyor daha yukarısı olmuyor.

Alıntıları Göster
    selamlar samsung smart tv sahibiyim ve masaüstünde 60p yenileme alırken oyunlarda 24p ye düşüyor ekran [ekran kartı hd5850] sorun nerede olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDComrade

selamlar samsung smart tv sahibiyim ve masaüstünde 60p yenileme alırken oyunlarda 24p ye düşüyor ekran [ekran kartı hd5850] sorun nerede olabilir

Alıntıları Göster
    Düzeltebilen var mı bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoBiN*

Düzeltebilen var mı bunu
    valllah konu eski olduğu için olayı pek birşey hatırlamıyorum,ama artık 1080 çözünürlükte sorun çıkmıyor.
  • Hay Allah ya deli olcam ben, zamana mi biraksam ki :) neyse duzelmesini bekliycem sanirim. Belki yanlislikla yaparim :)
  • quote:

Hay Allah ya deli olcam ben, zamana mi biraksam ki :) neyse duzelmesini bekliycem sanirim. Belki yanlislikla yaparim :)
    Ekran Kart Driverını Güncelle Derim.
  • quote:

Düzeltebilen var mı bunu

Bende donanım değişmesine rağmen sorun devam ediyor. En son Pay Day 2 de yaşadım.Sorunu çzömek için Nvidia diğecez en sonunda!
  • quote:

quote:

Düzeltebilen var mı bunu

Bende donanım değişmesine rağmen sorun devam ediyor. En son Pay Day 2 de yaşadım.Sorunu çzömek için Nvidia diğecez en sonunda!

Alıntıları Göster
    Yukledigin driverin konturol paneline giriceksin ekran boyutundan ayarlıycaksın her cözunurlukte tam ekran seceneği var. deneteim masasunda bulabilirsin. masaüstüne sag tıkla ordada cıkıyor bazen.

• quote:

Orijinalden alıntı: yedemirag

quote:

Düzeltebilen var mı bunu

Ben Nvdia ya geçtim bu sıkıntı gitti, artık normal. Herhangi bir ayar da yapmadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.