Şimdi Ara

Bazı Xperia Z modellerinde sebepsiz kapanma veya kullanım dışı kalma sorunları ortaya çıkmaya başladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
13.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

quote:

Orijinalden alıntı: SF01

bunlar yalanlar haber geçen sene aynı haber s3 için çıkmıştı anakart sorunu diye ama forumda kimse karşılaşmadı belliki sony nin bu başına gelende rakip firmaların işi

S3ler'in ve de Note 2ler'in başıan gelen bu olay dünya çapında 4000'e yakın (kayıtlı olan sayı, cihazı aynı sebepten bozulan ancak bunu farkında olmayan ya da internette yazmayanları sayarsak bu sayı çok daha artabilir) cihazı etkiledi. Toplamda 15-20 büyük sitede yer aldı ve hepsi de Samsung'tan açıklama beklediklerini söylediler. Samsung ne yaptı? Sadece bir siteye böyle bir olayın olmadığını, cihazlarının sorunsuz olduklarını söylediler. Ancak dünya rekoru sayılabilecek bir hızla dünyanın her yerinde (buna ülkemiz de dahil) 3 gün ile 1 hafta aralığında kısa sürelerde bütün bu cihazları yenileriyle değiştirdiler. Bir tanesi bile onarılmadı ve bir kişiye bile sorunun ne olduğu söylenmedi. Herkese anakart yanmış denildi. İnsanlar şarj modülünden şüphelendiler, Samsung şarj aleti kullanmayanlar, kaybedenler gidip yenilerini aldı.

Daha sonra XDA'daki yazılımcılar bu sorunun farkında olduklarını, sorunun bizzat Samsung tarafından üretilen 16gb'lık hafıza biriminden kaynaklandığını; Samsung'u çoktan uyardıklarını ancak birkaç tanesinin sırf HTC ve Sony gibi kelimeleri kullandıkları için e-postalarının bloklandıklarını, Samsung'a ulaşan az sayıda e-postanın da yanıtsız kaldığını söylediler. 1 hafta içinde Samsung dünya çapında taraihindeki en kısa sürede en geniş çapa ulaşan güncellemeler zincirini yayınladı. Cihazlarda hiç bir yenilik ya da değişiklik yok gibi görünüyordu ancak yeni yayınlanan çekirdek ayıklandığı zaman görüldü ki 16gb'lık belleğin wear leveler (bilgilerin doğru noktalara yerleştirilmesini sağlayan kondüktör gibi de kabaca açıklayabiliriz) adlı kontrolcüsünü yöneten yazılıma yama yapıldığı görüldü. Normalde bu yazılım 16gb'lık belleğin içine fabrika çıkışı gömülü geliyor. Formatlasanız da silip değiştiremezsiniz. Çünkü cep telefonlarımızdaki formatlama işlemi bilgisayarlardaki gibi herşeyi silmiyor. Dolayısıyla çekirdek tarafından eski yazılımın devre dışı bırakılıp yerine yenisinin etkin olduğu bir yeni sistemle hafızanın muhtemel hasara yol açması engellendi.

Samsung bu çözümü basından uzak, sessiz, sedasız yaptı. Garanti konusunda da kimseyi mağdur etmedi, hiç bir bilgi vermedi, eski cihazları derhal yok etti ancak yine de sorunun ne olduğunu toplumdan gizleyemedi. Çok çabuk farkedildiği ve de çözümü çabuk geldiği için sorun çok büyük rakamlara ulaşamadı. Samsung da bir sürü haber kanalına bağışta bulunan bir firma olduğu için sorunlar ses de getiremedi ancak yine de sorunu yaşayan ya da durumun farkında olan insanlar rahatsız oldular. Ben de ilk öğrendiğimde kız arkadaşıma hediye olarak S3 alalı 9 gün olmuştu, 2 gün önce öğrensem iade hakkımı kullanırdım. Açıkçası güvenimi sarsan Samsung'un tavrı oldu. Apple yüzsüzleri bile bu konuda en azından çıkıp "telefonu yanlış kullanıyorsunuz" diyebilecek yüreğe sahip olurlardı. Samsung yöneticileri odalarından çıkamadılar.. Sonuçta cihazlar bozulabilir, hatalı da üretilebilir. Koskoca arabalar bile sorunlu oluyor, önemli olan şirketin tavrı.

Eğer sony'nin başına gelen böyle bir sorunsa (ki bence basit bir yeniden başlatma komutu ile çözülebilen bir sorun gibi görünüyor) eminim ki Sony müşteriy kaybetme pahasına basınla iletişime geçip kocaman bir özür dileyecek ve de çözümü en kısa zamanda sunacaktır. Samsung böyle korkak ve gizli tavırlar içindeyken bile bir müşteriyi bile mağdur etmediyse Sony hiç etmeyecektir.

bunu sana kim dedi ? galaxy s3 te yaşanan sudden death(ani ölüm) durumu xda daki kullanıcılar tarafından fark edildi ve derhal samsunga bu durumu bildirdiler.samsung da durumu araştırdıktan sonra sorunun olduğunu kabul etti ve basına sorunun en kısa sürede çözüleceğini vede cihazlarında ani ölüm meydana gelen galaxy s3 leri ücretsiz tamir edeceklerini söylediler.samsung sözünü tuttu ve aradan 1 ay bile geçmeden hemen 4.1.2 xxella güncellemesiyle exynos açığını kapattı.

• quote:

Orijinalden alıntı: talerk

quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Dağ fare doğurdu ama millet tipine bakarak yorum yapıyor.Hiç bir üretici samsung kadar sağlam yazılım desteği ile sunum yapmadı.HTC her yıl güzel bir model çıkarıyor ama devamını getiremiyor,sony deseniz zaten adamların temeli telefon üreticiliği değil,sadece bu pazardan pay alma niyetindeler.Yine s4 piyasayı vuracak geçen yıl olduğu gibi,şimdi soruyorum herkeze,s3 ile kıyaslanıp süpertelefon denilen htc one x nerede?hala s3 satılıyor piyasada,bunun hiçmi anlamı yok?
    sony xperia modelindede hüsran yaşayacak götüntü onu gösteriyor.

yahu anlamdığım ufak bir sorun çıktı diye hemen sony telefon yapamıyor mu oldu diğer firmalar kusursuzmu böyle donmalar her telefonda oluyor yada durduk yere kapanmalar benim s3 de bile bir iki kere telefon kendiliğinden kapandı ama bunun sebebi yoğun kullanımdan başka bir şey değil iPhone da anten sorunu oldu HTC de Wi-Fi sorunu oldu Samsung da kamera vb. sorunlar oldu o zaman nerdeydiniz acaba

Yogun kullanım Kendiliginden kapandı Orada "Bir daha açılmıyor" diyor neyin yogun kullanımı bu ? Daha dogrusu neyin kafası ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berat249

quote:

Orijinalden alıntı: talerk

quote:

Dağ fare doğurdu ama millet tipine bakarak yorum yapıyor.Hiç bir üretici samsung kadar sağlam yazılım desteği ile sunum yapmadı.HTC her yıl güzel bir model çıkarıyor ama devamını getiremiyor,sony deseniz zaten adamların temeli telefon üreticiliği değil,sadece bu pazardan pay alma niyetindeler.Yine s4 piyasayı vuracak geçen yıl olduğu gibi,şimdi soruyorum herkeze,s3 ile kıyaslanıp süpertelefon denilen htc one x nerede?hala s3 satılıyor piyasada,bunun hiçmi anlamı yok?

yahu anlamdığım ufak bir sorun çıktı diye hemen sony telefon yapamıyor mu oldu diğer firmalar kusursuzmu böyle donmalar her telefonda oluyor yada durduk yere kapanmalar benim s3 de bile bir iki kere telefon kendiliğinden kapandı ama bunun sebebi yoğun kullanımdan başka bir şey değil iPhone da anten sorunu oldu HTC de Wi-Fi sorunu oldu Samsung da kamera vb. sorunlar oldu o zaman nerdeydiniz acaba

Yogun kullanım Kendiliginden kapandı Orada "Bir daha açılmıyor" diyor neyin yogun kullanımı bu ? Daha dogrusu neyin kafası ?

yav he he

• Samsung S4 cikdiginda teker teker cikacak hatalari.
    s3´de oldugu gibi fakat fazla abartmamak lazim.

sonucda firma bu hatalarini düzeltmek sorunda hizmet etmeli kullanicilarina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimon52 -- 21 Mart 2013; 18:31:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

quote:

Orijinalden alıntı: SF01

bunlar yalanlar haber geçen sene aynı haber s3 için çıkmıştı anakart sorunu diye ama forumda kimse karşılaşmadı belliki sony nin bu başına gelende rakip firmaların işi

S3ler'in ve de Note 2ler'in başıan gelen bu olay dünya çapında 4000'e yakın (kayıtlı olan sayı, cihazı aynı sebepten bozulan ancak bunu farkında olmayan ya da internette yazmayanları sayarsak bu sayı çok daha artabilir) cihazı etkiledi. Toplamda 15-20 büyük sitede yer aldı ve hepsi de Samsung'tan açıklama beklediklerini söylediler. Samsung ne yaptı? Sadece bir siteye böyle bir olayın olmadığını, cihazlarının sorunsuz olduklarını söylediler. Ancak dünya rekoru sayılabilecek bir hızla dünyanın her yerinde (buna ülkemiz de dahil) 3 gün ile 1 hafta aralığında kısa sürelerde bütün bu cihazları yenileriyle değiştirdiler. Bir tanesi bile onarılmadı ve bir kişiye bile sorunun ne olduğu söylenmedi. Herkese anakart yanmış denildi. İnsanlar şarj modülünden şüphelendiler, Samsung şarj aleti kullanmayanlar, kaybedenler gidip yenilerini aldı.

Daha sonra XDA'daki yazılımcılar bu sorunun farkında olduklarını, sorunun bizzat Samsung tarafından üretilen 16gb'lık hafıza biriminden kaynaklandığını; Samsung'u çoktan uyardıklarını ancak birkaç tanesinin sırf HTC ve Sony gibi kelimeleri kullandıkları için e-postalarının bloklandıklarını, Samsung'a ulaşan az sayıda e-postanın da yanıtsız kaldığını söylediler. 1 hafta içinde Samsung dünya çapında taraihindeki en kısa sürede en geniş çapa ulaşan güncellemeler zincirini yayınladı. Cihazlarda hiç bir yenilik ya da değişiklik yok gibi görünüyordu ancak yeni yayınlanan çekirdek ayıklandığı zaman görüldü ki 16gb'lık belleğin wear leveler (bilgilerin doğru noktalara yerleştirilmesini sağlayan kondüktör gibi de kabaca açıklayabiliriz) adlı kontrolcüsünü yöneten yazılıma yama yapıldığı görüldü. Normalde bu yazılım 16gb'lık belleğin içine fabrika çıkışı gömülü geliyor. Formatlasanız da silip değiştiremezsiniz. Çünkü cep telefonlarımızdaki formatlama işlemi bilgisayarlardaki gibi herşeyi silmiyor. Dolayısıyla çekirdek tarafından eski yazılımın devre dışı bırakılıp yerine yenisinin etkin olduğu bir yeni sistemle hafızanın muhtemel hasara yol açması engellendi.

Samsung bu çözümü basından uzak, sessiz, sedasız yaptı. Garanti konusunda da kimseyi mağdur etmedi, hiç bir bilgi vermedi, eski cihazları derhal yok etti ancak yine de sorunun ne olduğunu toplumdan gizleyemedi. Çok çabuk farkedildiği ve de çözümü çabuk geldiği için sorun çok büyük rakamlara ulaşamadı. Samsung da bir sürü haber kanalına bağışta bulunan bir firma olduğu için sorunlar ses de getiremedi ancak yine de sorunu yaşayan ya da durumun farkında olan insanlar rahatsız oldular. Ben de ilk öğrendiğimde kız arkadaşıma hediye olarak S3 alalı 9 gün olmuştu, 2 gün önce öğrensem iade hakkımı kullanırdım. Açıkçası güvenimi sarsan Samsung'un tavrı oldu. Apple yüzsüzleri bile bu konuda en azından çıkıp "telefonu yanlış kullanıyorsunuz" diyebilecek yüreğe sahip olurlardı. Samsung yöneticileri odalarından çıkamadılar.. Sonuçta cihazlar bozulabilir, hatalı da üretilebilir. Koskoca arabalar bile sorunlu oluyor, önemli olan şirketin tavrı.

Eğer sony'nin başına gelen böyle bir sorunsa (ki bence basit bir yeniden başlatma komutu ile çözülebilen bir sorun gibi görünüyor) eminim ki Sony müşteriy kaybetme pahasına basınla iletişime geçip kocaman bir özür dileyecek ve de çözümü en kısa zamanda sunacaktır. Samsung böyle korkak ve gizli tavırlar içindeyken bile bir müşteriyi bile mağdur etmediyse Sony hiç etmeyecektir.

bunu sana kim dedi ? galaxy s3 te yaşanan sudden death(ani ölüm) durumu xda daki kullanıcılar tarafından fark edildi ve derhal samsunga bu durumu bildirdiler.samsung da durumu araştırdıktan sonra sorunun olduğunu kabul etti ve basına sorunun en kısa sürede çözüleceğini vede cihazlarında ani ölüm meydana gelen galaxy s3 leri ücretsiz tamir edeceklerini söylediler.samsung sözünü tuttu ve aradan 1 ay bile geçmeden hemen 4.1.2 xxella güncellemesiyle exynos açığını kapattı.

Kimse demedi. İlk ölümlerle başlayan ve de hemen bir başlık açılarak altında toplanan olayları birinci gününden beri yaşayarak takip ediyorum. Hatta ülkemizde de 3 kişinin başına geldi (farkında olduklarımız). Cihazların öldüğü kullanıcılar tarafından farkedildi (bir zahmet) zaten onda bir sorun yok. Ancak sorunun kaynağı haftalarca bulunamadı, Samsung'un elinde ise ölümleri başladığı günden itibaren ölü cihaz örnekleri bolca vardı ve hiç bir açıklama yapmadı. Bu esnada yeni jelly Bean çekirdeğinde olan güvenlik açıklarını incelerken cihaz ölümlerini de araştıran yazılımcılar sorunun hafızadan (eMMC) olduğunu tespit ettiler. gsmarena.com, engadget.com gibi siteler bu konuyu (biraz ucundan da olsa) duyurup Samsung'tan cevap beklendiğini yazdılar. Ancak o cevap hiç gelmedi. Samsung olayı sessiz sedası ve arkada delil bırakmadan halletti. Eğer yeni yayınlanan çekirdeğin içindeki o küçük yazılım analiz edilmeseydi sorunun hafızadan olduğunu bile %100 kanıtlayamayacaktı kimse.

Kısacası Samsung "ani ölüm" diye bir şeyi asla kabul etmedi. Hatta bu sorundan servise giden kullanıcıların hepsine aynı mazeret bile sunulmadı, yine de hiç bir cihaz tamir görmedi; hepsi yenileriyle değiştirildi. Sorunun adı konduktan sonra 2 aya yakın süren bekleyişin tamamı "bu bağlantıda" bulunabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egemenpamukcu

quote:

Söylediklerin bazılarına katılmıyorum. Bence de bu sene halkın elinde HTC One veya Xperia Z'den çok S4 göreceğiz. Sony'nin temeli telefon üreticiliği değil doğru peki Samsung'un temeli telefon üreticiliği mi? HTC One X konusunda da haklısın ama daha çok satılmış veya daha yaygın olası o telefonu iyi yapmaz bence, başarılı yapar ama iyi yapmaz. İyi olabilir ama kesinlik içermez yani...

Samsung'unda temeli cep telefonu değil ama cep telefonu piyasasında hep var oldular.Sony ilk ericsson ile bu işe girdi batırdı sonra ericssonu satın aldı farklı şeyler denedi ama samsung kadarda ileri gidemedi.tutunki sony samsungdan büyük bir firma,her şekli ile marka bir firma ama cep telefonu sektöründe iyi değiller,metazori zorlama ediyorlar zira sony bu işde geç kaldı ,10 yıl önce agresif bir giriş yapacağına o daha çok laptop ve müzik sistemlerine yöneldi,oysaki cep tlefonu sektörünün ne denli büyük olabilceğini samsung gördüğü için 15 yılı aşkın bu alanda çalışıyorlar.

Ayrıca çok satılan bir ürün nasıl iyi bir ürün olamaz onuda anlamış değilim?iphone da çok sattı şimdi çok kötü bir ürünmü?ben şuan iphone5 için 2500tl vereceğime gider 1800tl ye s4 alırım yaz ayında.Burda kullanıcı tercihleri ön planda,satış rakamlarıda bir ürünün kalitesini her zaman belli eden bir faktördür,ticaretin en temel kuralıdır bu.Kalite ve başarı ayrı katagorize edilemez,bir ürün kalitesiz ise alınmaz,kaliteli ise alınır.Söylediniz mantık dışı bişey.

Maalesef katılmıyorum. İlk olarak Samsung bu işe daha önce başlamış olabilir bu işi daha iyi yapıyor da olabilir ama bu iki durum bir birinden ayrı durumlardır. Örneğin Apple cep telefonu sektörüne gireli daha on yıl olmadı, ama Motorola bu işi senelerdir yapıyor iki firmanında şimdiki konumları ortada.

İkinci olarak ise kalite derken ne aradığımız öznel olup kişiden kişiye değiştiği için uzlaşmamız mümkün değil. Yanlış anlamayın ikimiz de en iyi telefonları Samsung'un yaptığı konusunda anlaşabiliriz bu gayet doğal. Ama burda bahsettiğim kalite yani "iyi" olarak bahsettiğimizin ne olduğudur. Başarılı olan bir ürün iyi olamayabilir görüşümü de hala savunuyorum. Şu anda pek çok çakma telefon sandığınızdan daha fazla insanın ellerinde, bu o telefonları başarılı yapar mı? Bence evet. Sonuçta o telefonu taklit eden adam ticari bir amaç gütmüş, belli ki istediğine de ulaşmış ama bu o telefonu iyi yapmaz. Ben biraz uç bir örnek verdim tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: CmSandman

olabilecek şeyler. sonuçta tanrı üretmiyor bu telefonu :)

Tanri varsa urettigi her sey kusursuz mu? Kusursuzsa sen egoist misin ? Degilsen fazladan kromozom
    mutasyonlar geciren insanlari tanri yaratmadi mi? Sen ne ayaksin ? Felsefe yapmiyorum dogrulari konus

• ben yaklaşık 3 hafta oldu alalı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım cihazı ingiltereden aldım fakata bazı yorumlar görüyorum yok oyunlarda full hadyi kaldırmıyomuş adreno320 gibi şeyler duydum gt real racing 3 oynadım asphalt7 oynadım batman oynadım spidermen oynadım hiç bir sorun yaşamadım bide vice city oynadım bazı incelemelerde spiderman de grafik problemi yaşanıyordu bende onlarda olmadı belliki onlar prototip cihazlar yani cihazla şu anda yapamayacağınız hiç bişey yok

• Bu kadar yaygaraya gerek yok,abartılacak birşey değil küçük bir güncellemeyle sorun çözülür.Almama engel değil.

• Yahu kardeşim halen çok satan ürün iyi üründür yorumları var? Reno da türkiyede çok satıyor, iyi araba yaptığı anlamına mı geliyor bu? Akp de türkiyede %50 ot alıyor ülkeyi iyi yönettiği anlamına mı geliyor bu? Sorarım size Samsungun ürünleri çıktıktan çok kısa süre sonra neden 2k lardan 1,25k ları görüyor? Acaba kullandığı malzemeler dandirik olduğu için maliyeti kurtardığı için olmayasın. Sony gerizekalımı 1 yıl önce çıkardığı Xperia S halen 1.25k barajının altına inmedi. Aynı özelliklerde ki bir Samsung notebook ve Vaio nun içini açın bakın kullanılan parçalara malzeme kalitesine. Aralarında 1000 lira oynar. Sony yaptığı işi sağlam yapar ve ürünün arkasında durur. Türkiye distribütörü biraz sıkıntılı malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: In.Flames

quote:

Orijinalden alıntı: CmSandmanolabilecek şeyler. sonuçta tanrı üretmiyor bu telefonu :)
    Tanri varsa urettigi her sey kusursuz mu? Kusursuzsa sen egoist misin ? Degilsen fazladan kromozom mutasyonlar geciren insanlari tanri yaratmadi mi? Sen ne ayaksin ? Felsefe yapmiyorum dogrulari konus

Tartışma yaratmaya ne meraklı insansın ! inanmıyosan bari saçma sapan şeyler yazıp insanların fikirlerini yerde yere vurma... Tanrı değil Allah vardır ! Ve yarattığı Dünya kusursuz bi döngü içindedir ! Konu insanlar değil. Zaten Allah insanları kusursuz yaratsaydı aklın Biz'de ne işi vardı ! Biraz mantık. Küçücük bi mantığın olsa zaten inancın olurdu...

• quote:

Orijinalden alıntı: NoExZZ2

quote:

Orijinalden alıntı: In.Flames

quote:

Orijinalden alıntı: CmSandmanolabilecek şeyler. sonuçta tanrı üretmiyor bu telefonu :)
    Tanri varsa urettigi her sey kusursuz mu? Kusursuzsa sen egoist misin ? Degilsen fazladan kromozom mutasyonlar geciren insanlari tanri yaratmadi mi? Sen ne ayaksin ? Felsefe yapmiyorum dogrulari konus

Tartışma yaratmaya ne meraklı insansın ! inanmıyosan bari saçma sapan şeyler yazıp insanların fikirlerini yerde yere vurma... Tanrı değil Allah vardır ! Ve yarattığı Dünya kusursuz bi döngü içindedir ! Konu insanlar değil. Zaten Allah insanları kusursuz yaratsaydı aklın Biz'de ne işi vardı ! Biraz mantık. Küçücük bi mantığın olsa zaten inancın olurdu...

Yeri burası değil Ayrıca Xperia Z'ile ilgili karalama haberlerini bayağı seviyor Dh hayret.

• sallama haber...

• telefon başlığından konu gelmiş kromozomlara...bu neyin kafasıysa ben de istiyorum
  • quote:

S3 ün fazla satmasının sebebi süper über bir telefon olmasından kaynaklanmıyor, 1-Pazarlaması iyi her köşede duvarda samsung reklamıyla karşılaşıyorsunuz sokakta 2-2000 tl ye çıkan telefon neredeyse 1000 tl ye düştü fiyatı çok ucuz herkes alabiliyor, htc one x hep pahalı kaldı.

• Sonuçda aynı özelliklerdeki telefonlardan tüketici uygun fiyatlı olanı seçer,burdada samsung hep ön planda kaldı ama ne kadarda ucuz olursa olsun bir ürün kaliteli değilse satmaz.
  • yazın yazın ne kadar olumsuz haber varsa didik didik edip yazın karalayın xperia z yi, hemen hemen her akıllı cihazda olan olağan durumu "arızalı" yaftasıyla heber yapın. vay be.....

• baskılar bizi yıldıramaz inadına sony inadına xperia z

• Sony Xperia P kullanıcısı olarak DH de çıkan sony ile ilgili haberleri ciddiye almamaya karar verdim.

• Hiç araştırmadan asıl nedeni söylenmeden böyle bir konu açarmı nasıl bir fanboyluktur bu hayır yani insan bi sorunu doğru anlar anlatır bi başlığa bak bi konuya bak birde şu yorumlara bak arkadaş

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.