Şimdi Ara

BEDAVA SSD HIZI :) RAMDISK'e Google Chrome portable kurun SSD den daha hızlı internette gezin ;)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RAMDISK'e google chorme portable kurun SSD den daha hızlı internette gezin ;)

ramdisk nedir diyenler : ram hızı hdd hızının çok çok üstündedir ve hatta ssd den bile baya baya ilerdedir. raminizi sürücü gibi kullanıp istediğiniz programı oraya kurup ordan hıphızlı çalıitırabilirsiniz ;)

ilk önce SSD si olan arkadaşların çok bir işine yaramayacak. SSD varken az bişeycik daha hızlandırıyor. ama esas işe yarayacak olanlar HDD sahibi olan ve işlemcilerini geride tutan en yavaş parça olan hdd yerine google chrome portable indirip ram diske kurmak. Bu sayede HDD kullananlar da en az SSD kullananların hızı gibi nette dolaşacak ve hatta geçecek. tek yapmanız gereken arkadaşlar önce şu programı kurmak :

http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk

burdan ramdisk lite indireceksiniz. bedava olan sürüm o. indirip kurun sonra şu ekran gelecek (ayarlı hali) :

BEDAVA SSD HIZI :) RAMDISK'e Google Chrome portable kurun SSD den daha hızlı internette gezin ;)

Using kısmından sonra elle 2000 yazın . bu sizin raminizin 2 gb tını ssd gibi kullanmanızı sağlayacak . 1000 bile yeterli ama 2000 iyidir . özellikle 8 gb raminiz varsa pc de. ve sonra start ramdisk'e tıklayın .

bu kısmı yapınca size bir sürücü harfi tanımlanızı isteyecek . sonra yeni bir disk oluşmuş olacak bilgisayarımın içinde.

Sonra google chrome portable ya da direk google chrome indirin ( eski chrome u tamamen silin ) ama direkt chrome yerine chrome portable öneriyorum ben . bu adresten bulabilirsiniz :

CHROME PORTABLE SON SÜRÜM

ve kurulum sırasında C değilde E sürücüsünü seçin kurarken ramdiske kursun. böylece SSD hızından bile hızlı bir chrome unuz olacak ;)

deneyin ve görün ;) artık hdd kasılmaları yaşamayacaksınız çünkü google chromunuz ramdiskten ssd den daha hızlı açılacak ve daha hızlı sörf edeceksiniz :)

veriler silinebilirmi diyenler için not :

bilgisayar kapanırken RAM Diskin içeriği C kök dizinine RAMDisk.img dosyası olarak kaydediliyor, bilgisayar açılırken de bu imaj tekrar RAMDiske yükleniyor.

kısaca silinmiyor böylece. :)

buyurun bu da ramdisk hızı

ssd leri 20 ye katlıyor 7729/11608 gibi feci süper bi hız :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 5 Eylül 2014; 0:19:55 >

• PC kapatılınca ram'deki veriler siliniyor. Öyleyse her pc açışımızda hdd'den alıp tekrar ram'e yazma işlemini yapacak bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardcore_Eater

PC kapatılınca ram'deki veriler siliniyor. Öyleyse her pc açışımızda hdd'den alıp tekrar ram'e yazma işlemini yapacak bir program.

silinmiyor hocam. bu program c ye bir image oluşturuyor pc kapatırken ve saniyelerle değiştirdiği için kapanırken fark etmiyorsunuz ve pc yi açar açmaz o imajı saniyede okuyor ve hiçbir veriniz silinmeden devam ediyorsunuz ;)

kısaca bir ssd den farkı yok hal böyle olunca :) . hatta bazıları 64 gb rami filan olanlar ssd gibi kullanıyolar paralı sürümleri de var ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 4 Eylül 2014; 22:41:24 >
  • bu sistemin zararlari yokmu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanli_dalak

bu sistemin zararlari yokmu peki ?

hayır hiç ama hiç bir zararı yok. google da arabilirsiniz ramdisk diye ;)
  • Ram eskitir sadece ama ram'lere ömür boyu garanti verildiği için çok iyi bir program. Ramlerin ömürlerini çok az etkiler diye düşünüyorum.

@THEDONANIM
    Ben ram'deki veriler silinir ve her açılışta ram'e yeniden yazılır diyorum. Siz silinmez diyorsunuz ama sonra silinip tekrar yazılır diyorsunuz?
  • quote:

Ram eskitir sadece ama ram'lere ömür boyu garanti verildiği için çok iyi bir program. Ramlerin ömürlerini çok az etkiler diye düşünüyorum.

@THEDONANIM
    Ben ram'deki veriler silinir ve her açılışta ram'e yeniden yazılır diyorum. Siz silinmez diyorsunuz ama sonra silinip tekrar yazılır diyorsunuz?

siliniyor ama image dosyasına attığı için program pc açılınca o image dosyasını rame atıyor ve tekrar kaldığınız yerden devam ediyorsunuz ;=) kısaca silinme yok yapıp görün :)
  • quote:

Ram eskitir sadece ama ram'lere ömür boyu garanti verildiği için çok iyi bir program. Ramlerin ömürlerini çok az etkiler diye düşünüyorum.

@THEDONANIM

bilgisayar kapanırken RAM Diskin içeriği C kök dizinine RAMDisk.img dosyası olarak kaydediliyor, bilgisayar açılırken de bu imaj tekrar RAMDiske yükleniyor.

kısaca silinmiyor böylece.

ayrıca rame etkisi sıfır hocam. teknik olarak ram zaten full çalışmaya ayarlı bir şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 4 Eylül 2014; 22:49:04 >
  • THEDONANIM kullanıcısına yanıt
    İlk yazdığım mesajın ikinci cümlesinde seninle aynı şeyi söylüyoruz zaten.

Ekleme: Hiç bir donanımın ömrünün sınırsız olması beklenmez. Rami kullandığı için normal çalışma mantığından daha az yorsa bile yinede eskir demek istedim. Aslında windows işletim sisteminin kendi bünyesine özel olarak eklensede çok daha fazla faydalansak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Eater -- 4 Eylül 2014; 22:53:57 >
  • quote:

İlk yazdığım mesajın ikinci cümlesinde seninle aynı şeyi söylüyoruz zaten.

evet yani :

kısaca silinmiyor böylece. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEDONANIM

quote:

@THEDONANIM

siliniyor ama image dosyasına attığı için program pc açılınca o image dosyasını rame atıyor ve tekrar kaldığınız yerden devam ediyorsunuz ;=) kısaca silinme yok yapıp görün :)

Alıntıları Göster
    evet ramdiski yeni duydum ve arastirdm eksileri pcnin acilis ve kapanıs süresini uzatmasi fiber net olamadanda bi farki olcagını sanmıom int hıznda

• quote:

evet ramdiski yeni duydum ve arastirdm eksileri pcnin acilis ve kapanıs süresini uzatmasi fiber net olamadanda bi farki olcagını sanmıom int hıznda

internet hızı değil hocam zaten. hdd yüklerken hdd vs ssd kullanan biri olarak internet sayfaları hdd de bazen kasar ve açılışı yavaşlar net hızıyla alakası olmadan. kısaca pc nin açılış ve kapanış süresini filan kısalttığı yok 1 saniyede kapanıyor 1 saniye de açılıyor 2 saniye fark var . ama hız süper artıyor. kurun görün..
  • Acaba aynı şeyi gpu belleklerine yapabilirlermi?
  • quote:

quote:

internet hızı değil hocam zaten. hdd yüklerken hdd vs ssd kullanan biri olarak internet sayfaları hdd de bazen kasar ve açılışı yavaşlar net hızıyla alakası olmadan. kısaca pc nin açılış ve kapanış süresini filan kısalttığı yok 1 saniyede kapanıyor 1 saniye de açılıyor 2 saniye fark var . ama hız süper artıyor. kurun görün..

Alıntıları Göster
    Keşke direk ram seçilip BU SLOTTAKİ RAMİ RAMDİSK yap seçeneği olsa köşede duran zeppelinn rami takarım pcye mis :) boş boş yatacağına bi işe yarar :) acaba asus m5a97 biosunda varmı bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Keşke direk ram seçilip BU SLOTTAKİ RAMİ RAMDİSK yap seçeneği olsa köşede duran zeppelinn rami takarım pcye mis :) boş boş yatacağına bi işe yarar :) acaba asus m5a97 biosunda varmı bu :)

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam 2 gb ram var ne yazmam lazım 2000 yerine

• quote:

Orijinalden alıntı: tory1tory

hocam 2 gb ram var ne yazmam lazım 2000 yerine

2 gb ram varsa 500 yaz hocam bi dene bakalım :) aslında 4 gb ramin altında önermiyolar ama 2 gb ta yetebilir. ha baktın pc genel anlamda yavaşlıyor o zaman kaldırırsın . belki de sorunsuz olabilir tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEDONANIM -- 5 Eylül 2014; 0:56:19 >
    ddr2 birde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: tory1tory

ddr2 birde :D

hocam o ne bilgisayar öyle kaç senelik
    5 senelik :) ama 4-5 ay sonra 2bin tl ye sistem topluyacam hayırlsııyla inş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.