Selamlar, 25 Ekim tecil tarihim vardı ve ben de geçtiğimiz günlerde bedelli askerlik başvurusu yaptım. Paramı yatırdım, sistemde param yatırılmış görünüyor ve "Askerlik Bedelini ödediniz, sınıflandırmanızı bekliyorsunuz" yazıyor. Öte yandan bugün e-devletten gelen mesaja göre Ocak 2022 de sevk ve tecil işlerim olacak şekilde Bitlis'te er olarak asker görünüyorum. Bunun sebebini bilen var mı? Sistemsel bir yanlışlık mı yoksa bedelli askerlik yapmak isteyenler de başlangıçta böyle asker olarak mı atanıyor. Askerlik statüm er olarak görünüyor. Tecil tarihim 31 aralık 2021 görünüyor Başka başvuru yapan tanıdıklarıma sorduğumda onlar "Er sınıfı Sonuçlandırma Sayfasında" böyle bir ekranla veya sevk ve celp tarihlerinin olmadığını söylüyorlar. Yardımcı olabilecek olan biri var mı? Pazartesi günü askerlik şubesine gidip de soracağım ama çok tedirgin oldum :( Edit: Bugün askerlik şubeye gittim. Görevli kişi bedelli başvurumu görüntüleyebildiğimi ve süreçte herhangi bir sorun olmadığını bahsi geçen sevk tarihini dikkate almamam gerektiğini söylediler. Ancak her türlü bağlı olduğum şubeyi bir kez daha aramamın iyi olacağını söylediler. Sonuç olarak şu an değişen bir şey olmadı kağıt üzerinde ancak bedelli sürecimin devam ettiğini teyit edebilmiş oldum en azından. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegrigandalf -- 25 Ekim 2021; 11:9:25 > |
Bedelli askerlik başvuruma rağmen Er olarak sevk edildim
-
-
Aynı durum bende de var. Tecil tarihim 27 Ekim, geçen ay bedelli başvurusu yaptım. Ücreti henüz ödemedim sonuçta iki ay süresi var. Bana da yedek subay sınıflandırma sonucu geldi. Bedelli sonucum henüz çıkmamış görünüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Bende de aynı durum olmuştu. İnternetten yapınca oluyor bu olay uzun süre araştırdım şubeye gittim defalarca çözüm olmadı paramı iade ettiler 10 gün sonra uzun dönem gitmek zorunda kaldım. Saçma sapan sistemler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi aksamlar ilk defa böyle bir sey duydum bende haziranda ödedim bedeli ödediniz sınıflandırma bekleniyor yazıyor daha önce kacak durumuna falan düsmüsmüdünüz
Selam kardeşim geçmiş olsun, aynı durum geçen yıl benim başıma geldi kur’anıma parayı yatırdım. Bu nedir sistem berbat. Ayrıca bitlis güzel ben sana yol gösteririm. Ben de bitliste yaşıyorum
Para yatmadında bedelli ücretinizi ödediniz diye yazıyormu yazmaz bence bende haziranda sube aracılıgı ile islemlerimi tamamladım haziranda ödedim 2022 yi bekliyoz inşallah bedelli çıkar
Kardesim önceden kacaga falan düstün mü yoksa parayı 2 ay süreden sonramı ödedin
Merhaba hayır kaçağa düşmedim, tecil tarihim dolmadan ödedim parayı ve başvurduktan 1 gün sonra yatırdım ücretimi. Yani iki ay geçmedi
-
Bedelli askerlik başvurum duruyor ama, tecil tarihim de 31 aralık'tan sonra, bence yarın askerlik şubede çözeceğim bu işi ama bakalım
-
Gerçekten çok kötü bir durum, umarım aynısını ben de yaşamam. Ben tecil tarihim dolmadan evvel başvuru yaptım, şimdi sistemde tecil tarihim de 31 aralık olarak gönderiliyor.
Yani ne parayı göndermemezlik ettim, ne bakaya kalmış bir durumda başvuru yaptım, ne de ödeme tarihini geciktirdim. Bu noktada uzun dönem gitme ihtimalim düşük geliyor bana, çünkü benim yanlış yaptığım bir durum yok ortada, başvuruyu falan da kaçırmadım.
-
Bence bir an önce şube ile bir görüşmenizi tavsiye ederim. Bana sevk tarihi vs gelmeden evvel ben çoktan ücreti ödemiştim. Sistemde hala bedelli başvurunuz alınmıştır tercih sonuçlarını bekliyorsunuz tarzında bir bildirim var. Hem bedelli bekliyorum hem er olarak görünüyorum aynı anda. Ancak bunun çözülebileceğini düşünüyorum tabii .
-
Hocam ben bedelliyi ödedim ödedikten sonra tecil tarihim 27 Ekim’den 31 Aralık’a ertelendi hemen.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim de öyle görünüyor şu an
-
Korkmayin. Bedelliye basvursaniz bile siniflandirilmaniz kalkmaz neden cunku bedelliden askere teslim olana kadar vazgecebiliyorsunuzda ondan. Ya sevk tarihi bitmeden basvurunuzu iptal edip paranizi alirsaniz o zaman ne olacak mesela bugun bedelliyi iptal ettirdiniz cilginlik yaptiniz? Bu sefer mevcut bulunan siniflandirmaniza uymaniz gerekecek o yuzden o kaliyor ona bakmayin. Celp tarihiniz gecince sistemden kalkar o siniflandirma otomatik merak etmeyin. Mantikli dusununce boyle.
Bedelliye basvurma sansiniz olmasaydi ne basvuru yapabilirdiniz ne de odeme merak etmeyin sistemi ona gore kurmuslardir kimse size yok kardesim sen bedelli yapamazsin al parani demez siz istemedikce. Yatirdiysan o is olur. Benimde mesela bugun parayi yatirdigim halde tecilim hala 25 i son gozukuyor. Yarin sevk suresi gecince guncellenir. Sistemde ilk oncelik bedellidir. Basvurduysan gec kafayi takma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 25 Ekim 2021; 13:45:18 >
Evet, böyle bir dönüş aldım askerlik şubeden. Son durum şudur. nüfusumun bağlı olduğu askerlik şubesiyle telefon üzerinden görüştüm ve müracaatımın tamamen yolunda olduğunu, öte yandan sağlık muayenemi yüksek lisans sebebiyle 2019 yılında yapmış olduğum için beni bu tarihte sistemin aslında asker olarak işaretlediğini, ve tecilimin bittiği hafta (bu hafta) doğrudan sevk olarak göründüğümü belirtti. özetle sistemsel bir çakışma olmuş, ancak bu şu anlık dediğiniz gibi bir karışıklığa sebep olmuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X