Şimdi Ara

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar abartılacak bi makine değil bence
  • Herkes bir arayış içersinde .. bu yüzden bu makinaları incelemeye alıyoruz.. bence bu makinanın hakkını yememek lazım.. bana Abartılacak bir makina söylermisiniz ?? yada sizce en iyi Like model hangisi ?? Lütfen bilir kişi arkadaşlar cevap versin..
  • fuji s200e büyük sensör koyup babalar gibi 14x manuel zoom koyabiliyorsa..
    panasonicte büyük sensör koyup 10x 15x yapabilir bence..
    24x zoom yerine 15x zoom koysa sensörü büyütse eminim şimdi farklı konuşurduk ne güzel makina diye .. R`meRt 'in dediği gibi makyaj olmuş bencede
  • ben yinede s200 diyorum benim için fotoğraf kalitesi herşeyden önce gelir..

1/1.6 sensör 25 MP/cm² pixel density oranı s200de bence ideal..

1/2.33 sensör 50 MP/cm² pixel density oranı çok fazla fotoğraf kalitesinden ne beklenirki..

pixel den. oranlarında dikkat edelim 2 kat fark var aralarında ama fz100ünde sensör büyük olsaydı bu özelliklerinin yanına ; tadından yenmezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 6 Eylül 2010; 12:45:48 >
  • Leon kennedy yazıklar olsun tam bir emek hırsızısın.
    Ben araştırıp tek tek FZ 100 ün önceki Fz lerle farklarını tesbit edip yazıyorum ve ilave bilgiler veriyorum sense yazımı kopyalıyorsun alıntı yapsan adım gözükeceğinden sorun yok ama sen sadece içeriği alıp kopyalıyorsun sonrada milete caka satıyorsun.
  • Like makina alacaktım ama fotoğraf kalitesinin düşük olmasından dolayı vazgeçtim. Dslr araştırıyorum ama hala karar vermiş değilim. Like ların özelliklerinden dolayı acaba yeni çıkacak ürünlerde çok güzel fotoğraf çeken çıkar mı diyede beklemek istiyorum. Heralde epey beklemem gerekir bu durumda. Fz100 ün özelliklerine yakın bir dslr yok mu? Ya da yeni çıkacak ürünlerde...
  • arkadaşım şu an alabileceğin en iyi fotoğraf kalitesini sunan like fuji s200 exr dir...
    quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

Like makina alacaktım ama fotoğraf kalitesinin düşük olmasından dolayı vazgeçtim. Dslr araştırıyorum ama hala karar vermiş değilim. Like ların özelliklerinden dolayı acaba yeni çıkacak ürünlerde çok güzel fotoğraf çeken çıkar mı diyede beklemek istiyorum. Heralde epey beklemem gerekir bu durumda. Fz100 ün özelliklerine yakın bir dslr yok mu? Ya da yeni çıkacak ürünlerde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Leon kennedy yazıklar olsun tam bir emek hırsızısın.
    Ben araştırıp tek tek FZ 100 ün önceki Fz lerle farklarını tesbit edip yazıyorum ve ilave bilgiler veriyorum sense yazımı kopyalıyorsun alıntı yapsan adım gözükeceğinden sorun yok ama sen sadece içeriği alıp kopyalıyorsun sonrada milete caka satıyorsun.

Dostum bilgi paylaşmak hırsızlık değildir... madem kimseyle paylaşmak istemiyorsun altına not düş .. benim iletimdir kimse kopyalamasın yaz.. açıkçası bu yaptığını kınıyorum ne var burda sayende birkaç kişi daha bilgilense.. senden hiç böyle birşey beklerdim.. bu yüzden senden aldıklarımı siliyorum.Böylemi arkadaşlık oluyor yani..Böylemi yanii!!! Bencil !!! , paylaşımsızlıkcııı, PAYLAŞIMSIZLIKCIIIII b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 6 Eylül 2010; 14:26:09 >

• FZ100 zoom severler icin uretilmis bir model. 600 mm bayagı yuksek bir odak. Bu odak uzaklıgına tasınabilir makul boyutlarda bir objektif yapmak icin sensorun crop faktorunden faydalanıyorlar. Crop faktor ne kadar fazla ise objektifte o kadar kuculur. Buda maliyetin dusmesi demek.
    Sensor bu makinada mecburen cok kucuk tutulmus ama 14 mp fazla gelmis ve 50 MP/cm² pixel density gibi abartı bir degere cıkmıs.
    Boylesine kucuk fotodiodlardan kaliteli ısık yakalamasını beklemek cok iyimser olacaktır.
    Test fotoları cıksın daha net gorecegiz.

D-SLR makinalar neden kaliteli ısık bilgisi toplar; cunku sensorleri buyuk buna paralel olarakta fotodidoları cok buyuktur. D-SLR makinalarda pixel yogunlugu 2-5 mp arasında olur. Buna karsılık 50 mp in ne kadar fazla oldugunu daha net anlarsınız. Haliylede fotograf kaliteside ona gore olur.

Panasonic Lumix DMC-FX700 modelide 1/2.33" sensore sahip. 14.1 mp ve 50 MP/cm² yogunlugu var. FZ100 ile aynı sensor. Ama optik carpanı daha dusuk.
    Bu yoldan cıkarak FZ100 un fotograf kalitesi asagıdakinden muhtemelen dahada dusuk olacaktır.

Asagıdaki crop ornekler ust sıradaki FX700 e ait. Yani 50 mp pixel yogunlugu.
    Alt sıradakiler ise yine eski bir like makinaya ait ama 14 mp pixel yogunlugun var.

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI

• "15.10 Mp çok güzel çeker hemde 24x zoom var hemen alalım bir tane" bu mantıkla üretildiği için alınmaz.
  • panasonicten fz50'nin yeni nesil bir sürümünü bekliyordum ben bu sene doğrusu.. ama gene aynı tas, aynı hamam devam ediyor.. @ikarahal zaten yeterince göstermiş/açıklamış.. ama gene de görelim öyle konuşalım diyorum..
  • @ikarahal gayet açıklayıcı anlatım olmuş.. verdiğin bilgilendirme için teşekkürler.. eminim şimdi Sensör boyutunun önemi daha rahat anlaşılmıştır..
  • 9-10MP neyine yetmiyordu...
  • Sensör konusunda imzamı incelemenizi öneririm.Sonra bu makineyi beğenip firmanın işine gelen şeyler yapmayın
  • fz-20 kullanmıştım zamanında görüntü kalitesi çok güzeldi. ISO 200'de gren oluyordu gerçi ama ISO 80-100'de keskinliği gerçekten çok iyiydi. Ondan sonra çıkan modellerde o kaliteden gitgide uzaklaştılar.
  • Fotograf kalitesi icin degismez kurallar

Sensor buyuk olacak (pixel yogunlu makul duzeyde olmalı)
    Objektifi 3x i gecmeyecek
    İslemcisi guclu, algoritması basarılı olacak.

Canonda bu mp isini abartıp geri donusleri olmustu g10, g11 modeli gibi.
    Hatta d-slr dunyasında bile aps-c boyutlar nerdeyse 20 mp leri gormus durumda.
    Malesef mp savası gereksizce hızla devam ediyor.
  • Fuji hs10 gibi bu da gereksiz bir alet . Heybetine ve özelliklerine aldanıp resim kalitesini iyi zanneden bilinçsiz tüketici büyük hayal kırıklığı yaşayacak orası kesin.
  • görünen köy klavuz istemez ama kalkıpta denemeden makinayı paralamak istemiyorum.. bu yüzden cihazdan sipariş verdim.. geldiği gibi deneme çekimlerimi yapıp foruma ekleyeceğim.. umarım şaşırtıcı fotolar çekecektir.. fiyatı :830 TL isteyen olursa getittirebilirim inşallah fiyatına göre iyi bir makinadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

görünen köy klavuz istemez ama kalkıpta denemeden makinayı paralamak istemiyorum.. bu yüzden cihazdan sipariş verdim.. geldiği gibi deneme çekimlerimi yapıp foruma ekleyeceğim.. umarım şaşırtıcı fotolar çekecektir.. fiyatı :830 TL isteyen olursa getittirebilirim inşallah fiyatına göre iyi bir makinadır

Merkla bekleyeceğim. Açıkçası fotoğraf kalitesi olarak pek bişey beklemiyorum. Umarım ortalamanın üzerine çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Sensör konusunda imzamı incelemenizi öneririm.Sonra bu makineyi beğenip firmanın işine gelen şeyler yapmayın

@S@rKs-PoWeR Sensör konusu çok iyi emeğine sağlık .. Paylaşım için Teşekkürler...

@Wurunkatte ilk fırsatta çekimlerimi paylaşıcam.. daha önce Fz35 kullandım %20 daha iyi çekse yetecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 6 Eylül 2010; 18:35:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.