Şimdi Ara

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar canon yeni bir ürün çıkardı.
    canon sx30. ürünün 35x optik zumu var. Bu zum yarışı nereye varır bilinmez ama sensör yine 1/2,33. Bekleyip göreceğiz.

http://www.dpreview.com/news/1009/10091411sx30is.asp
  • Arkadaşlar bu Konuyu Fz100 incelemesi için açmıştım .. fakat Fz100 haricinde bütün makinaları inceliyoruz maşallah bir yandan haklısınız Fz100 beklentilerin altında bir makina çıktı ..oda Sadece sensör boyutunun kücük kalması .. ama şunu söyleyebilirim ki.. bu makina sadece Video çekimi için bile alınır.. Full HD videosu mükemmel .. birkaç video örneğim var upload edip sizlerle paylaşıcam ..
  • Güzel sunum

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

FZ100 zoom severler icin uretilmis bir model. 600 mm bayagı yuksek bir odak. Bu odak uzaklıgına tasınabilir makul boyutlarda bir objektif yapmak icin sensorun crop faktorunden faydalanıyorlar. Crop faktor ne kadar fazla ise objektifte o kadar kuculur. Buda maliyetin dusmesi demek.
    Sensor bu makinada mecburen cok kucuk tutulmus ama 14 mp fazla gelmis ve 50 MP/cm² pixel density gibi abartı bir degere cıkmıs.
    Boylesine kucuk fotodiodlardan kaliteli ısık yakalamasını beklemek cok iyimser olacaktır.
    Test fotoları cıksın daha net gorecegiz.

D-SLR makinalar neden kaliteli ısık bilgisi toplar; cunku sensorleri buyuk buna paralel olarakta fotodidoları cok buyuktur. D-SLR makinalarda pixel yogunlugu 2-5 mp arasında olur. Buna karsılık 50 mp in ne kadar fazla oldugunu daha net anlarsınız. Haliylede fotograf kaliteside ona gore olur.

Panasonic Lumix DMC-FX700 modelide 1/2.33" sensore sahip. 14.1 mp ve 50 MP/cm² yogunlugu var. FZ100 ile aynı sensor. Ama optik carpanı daha dusuk.
    Bu yoldan cıkarak FZ100 un fotograf kalitesi asagıdakinden muhtemelen dahada dusuk olacaktır.

Asagıdaki crop ornekler ust sıradaki FX700 e ait. Yani 50 mp pixel yogunlugu.
    Alt sıradakiler ise yine eski bir like makinaya ait ama 14 mp pixel yogunlugun var.

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI

• Yok mu beyler Fz100 almak isteyen ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

Yok mu beyler Fz100 almak isteyen ???

PM..
  • Panasonic FZ100'ü kaça veriyorsun? Taksit var mı?
  • Bence Leon Kennedy "yok mu almak isteyen" derken bunca dezavantajına rağmen "var mı hala almak isteyen" demek istemişti.
  • Off ya gerçen ama gerçekten ne alacağımı bilemiyorum :S gönlümde DSLR var ama optiklere harcayacak param yok :( istediğim makine iyi video çeksin, bir o kadar iyi fotoğraf çeksin, zoom'u iyi olsun (en azından 12x-15x) ve en çok önemsediğim ise birçok mod seçeneği sunması.Şöyleki istediğimde makro, istediğimde manzara çekeyim ;) FZ38 kullandım çok güzel bir alet ve sanırım isteklerimin tamamını karşılıyor ama aldıktan sonra "tüh" demek istemiyorum ;) like konusunda gerçekten bilgili birileri sıralama yapsınlar (mümkünse birbirlerine "kardeşim senin sıralaman yanlış" demek yerine sadece sıralamayı sunsunlar) bizlerde bir seçim yapalım amacım kimseyi rencide etmek değil tartışma yerine biran önce çözüme gitmek een geç 20 ekimde elimde fotoğraf makinası olması lazım ve seçim konusunda sizlerin yardımına ihtiyacım var

• 5 para etmez
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte fz45 in fotoğrafları ve testini bulabilirsiniz. fz100 ile ve diğer makinalarla karşılaştırabilirsiniz.

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=60&mo1=1234&p1=9662&ma2=60&mo2=1233&p2=9661&ph=20

http://www.digitalversus.com/panasonic-fz45-p360_9661_60.html

fz100 testi

http://www.digitalversus.com/panasonic-fz100-p360_9662_60.html

• bu sensörle bu iş olmaz, nasıl oluyoda güzelim özellikli bu makinaya bu kadar küçük sensör koyarlar anlayamaıyorum....
  • Beyler Fz100 ü 850 liraya Forum dışından bir arkadaşa sattım ... çok memnun kaldı özellikle videosunda.. açıkçası benimde aklım videoda kaldı..

ama Panasonic diyorsanız vede iyi fotoğraf çeksin yeter diyorsanız kesinlikle Lx5 i tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

Beyler Fz100 ü 850 liraya Forum dışından bir arkadaşa sattım ... çok memnun kaldı özellikle videosunda.. açıkçası benimde aklım videoda kaldı..

ama Panasonic diyorsanız vede iyi fotoğraf çeksin yeter diyorsanız kesinlikle Lx5 i tavsiye ederim...

zaten bu konuyu ınceleseydı almazdı sanırım

guzel paylasımlar olmus konu baslıgı fz100 ama konunun amacı ınsanları dogruya sevketmek veya en azından elınden geldıgınce sevketmeye calısmak olmus
    bastan asagı okudum konuyu bır kac seye vurgu yapılması cok hosuma gıttı
    NovariX tek krıterın sensor megapıxel ılıskısının olmadıgını vurgulamıs
    markanın makınada kullandıgı ıslemcının onemını soylemıs kı sonuna kadar haklı
    canon un noıse siz fotograflar uretmek ıcın dıger krıterlerden cok digic teknolojısıne yuklenmesı emınım cogu bılınclı tuketıcının gozunden kacmamıstır
    gecenlerde konica minoltanın dimage z1 modelını elımdekı canon sx120 is ıle kıyaslama sansım oldu
    3.2 mp 1/2.7" sensor ve agustos 2003 uretımı yanı o gunun teknolojısını kullanan bır makına
    10x zoom ozellıgı var ıncelemek ısteyen asagıdakı lınke bakabılır
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Konica_Minolta/minolta_dimagez1.asp
    ne gordum bu kıyaslamada?
    oncelıkle elımdekı yenı nesıl canon benı utandırdı cunku konıcanın renklerı o kadar canlı ve gercekcıydı kı
    bokeh konusunda da daha basarılı cıktı konica cunku tele modda en buyuk dıyafram acıklıgı 3.5 ıdı
    yanı 38 mm de 2.8 /380 mm de 3.5
    oysan benım canonum 36mm de 2.8 / 360 mm de 4.3 dıyafram degerlerıyle duruyordu
    bu ne demek ?
    bu demek oluyor kı tele modunda tıtresım olmadan foto cekebılmek ıcın konicayla enstantane degerını daha dusuk degerlere getırebılecegım demek oluyor
    ornegın canonda dogru pozlama mınımum ıso da 1/80 e 4.3 ıken konicada 1/125 e 3.5 gıbı bır deger karsımıza cıkıyor yani 1 2 stop telafı ımkanı saglıyor
    bu panasonic fz100 de tele modunda ızın verdıgı maxımum dıyafram acıklıgı 5.2 ki dogru pozlama ıcın daha yavas enstantane hızı gerekecek bu durumda zaten tıtretmeden cekım yapmanın zor oldugu tele de ısımızın daha da zorlasacagı demek oluyor
    elbette bırı 10x dıgerı 24x zoom yapıyor bunu goz ardı ettıgımı dusunmeyın :)
    herneyse bunlar detayın detayı tekrar eskı ve yenı teknoloji kıyaslamasına donım
    canon 10mp konica 3.2 mp ve yaklasık aynı boyutlarda sensor buna ragmen windows fotograf galerısınde ıkı fotografı actıgımda aralarındakı farkı en azından benım gozlerım secemedı :)
    ıso konusuna gelınce yuksek pixel yogunluguna ragmen (canon 40mp/cm2 minlta 15mp/cm2) canon 200 ıso da daha ıyı sonuclar verdı
    bir baska kıyaslamayı tatılden donunce elımdekı fuji s5800 ıle canon arasında yaptım
    sonucta sunu anladım fuji kısmen daha cok noise yaptı aynı sensor boyutlarına ragmen ama daha detaylı sonuclar verdı
    bu da benı markaların kullandıkları işlemcılerı daha ıyı arastırmaya ve guzel fotograf elde etmek ıcın degerlendırılmesı gereken parametreleri belırleme konusuna sevketti
    nedir bu parametreler
    1 sensor boyutu
    2 pixel yogunlugu
    3 makinanın kendi işlemcisi
    4 optik kalite
    5 sensorun ışıga duyarlılıgı
    6 lensin ışık gecırgenlıgı (mesela pentax 16 45 f 4 lensın aynı focal aralıklarda f2.8 sabıt dıyaframlı lensler kadar ıyı ısık gecırdıgını test eden bır pentaxian vardı sanırım o arkadas su anda bu konuya da dusuncelerını yazıyor ikarahal (: )
    bu parametreler elbette arttırılabılır ama bız kacını dogru kıyaslayabılırız?
    sensor boyutu pıxel yogunlugu acar bakarız farklı markalarda aynı degerlerı olan ıkı makınayı alıp ıncelerız ama sonuc pratıkte ne kadar dogru olur orası mechul?
    işlemci konusunda ıkı fıkır olustu bende en azından elımdekı compact cıhazları kıyasladıgımda
    canon noise ı azaltmak ıcın detaydan ödün verırken
    fuji bir sekılde renkler konusunda ozellıkle flashlı cekımlerde yapay fakat daha ıyı sonuclar urettı ozellıkle beyaz dengesı konusunda
    son olarak panasonic ve sony hakkında sunları soyleyım hıc kullanmadım ama kıyaslamalarına guvendıgımız inceleme sıtelerınde panasonic in video performansını harıka buldum
    sony ıse carl zeiss kullanmadıgı serilerde bence almaya degmez ...
    unutuyordum sensor boyutları olarak 1/1.6 dıye baslamıs sıralama ama yıne ikarahal ın degındıgı gıbı cok basarılı 2/3 sensor kullanan dslr like cıhazlar var

Nikon Coolpix 8800 2/3" CCD 8.0 million 8.8 x 6.6 mm
    Olympus C-8080 Wide Zoom 2/3" CCD 8.0 million 8.8 x 6.6 mm
    Sony DSC-828 2/3" CCD 8.0 million 8.8 x 6.6 mm
    Konica Minolta Dimage A2 2/3" CCD 8.0 million 8.8 x 6.6 mm

http://www.dpreview.com/learn/?/key=sensor+sizes

en azından compact veya dslr like sınıflandırmasındakı cıhazların sensorlerı bu boyutta olmalı bence sonra dıger parametreleri degerlendiririz cunku lensi işlemcisi ne kadar ıyı olursa olsun kucuk sensorden cok kalıtelı fotograf alamayacagımız aşikar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xentinus -- 4 Ekim 2010; 2:22:49 >

• 200exr mi yoksa fz100 mu , bipekkan ustamız bir yorum yapsaydı aydınlansaydık....
  • @Xentinus zaten bu konuyu ınceleseydı almazdı sanırım

aynen forumda bir kişi bile çıkıp ben almak istiyorum demedi zaten amacım burda konu açıp makina satmak falan değildi.. çıkan ürünü artısıyla eksisiyle incelemekti.. gerçektende başarılı bir inceleme oldu.. ve dahası Fz100 incelemesini geçti Genel bir Camera incelemesine döndü.. Gerçekten bu konuda uzman arkadaşlar değerli bilgilerini aylaştılar.. Burdan emeği geçen tüm arkadaşlara tek tek Teşekkür ediyorum.. Makina almak isteyen arkadaşlar yorumlarınız sayenizde daha bilinçli hareket edecekler.. Yeni çıktı diyerek MP i yüksek Zoom u yüksek diye aldanmayacaklardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 8 Ekim 2010; 23:36:11 >
  • aynen leon :D
    konu acan bazı arkadaslar aldıkları makınalarla ılgılı olumsuz elestırıye katlanamıyorlar sonra kaprisler baslıyor :)
    evet sıtelerde sattıkları marka veya modellerle ılgılı cıgırtkanlık yapanlar da var
    ancak emınım pek cogumuzun amacı kalıteyı ucuza almak ogrenmek ve paylasmak
    panasonic kesınlıkle kotu bır marka degıl hele kullandıgı leica lenslerın ozel olarak savunulmaya ıhtıyacı bıle yok
    ancak hepımızın paylastıgı ortak payda "her makınanın olumlu ve olumsuz ozellıklerı veya dıgerlerıne ustun oldugu ozellıklerı vardır"
    gerısı hangı ustun ozellıklerın ısımıze daha cok yarayacagı ve bır fotograftan ne bekledıgımızle alakalı...
  • Benim anlamadığım firmalar sizin burada anlattıklarınızı bilmiyor mü acaba . Böyle aletler çıkarıyorlar .
  • peki arkadaşlar,bu makina ile fotoğraf çekimleinde mp yi düşürsek daha kaliteli fotoğraflar elde edermiyirz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemkocyigit

peki arkadaşlar,bu makina ile fotoğraf çekimleinde mp yi düşürsek daha kaliteli fotoğraflar elde edermiyirz?

konu aslında MP in yüksek olması değil sensör boyutunun düsük olması her ne kadar mp düsük tutulsada sensörün düsük oldugu gercegini sağlamaz.. ama sunu söyleyebilirim Video da üstüne yok ..

Bu arada elimde 2 tane Fz100 var sıfır kutulu almak isteyenler Linkten Fiyatına bakıp bana ulasabilirler..

http://www.cashkamera.com/index.php?newUrun=1&Id=144764&CatId=bs112546&Fstate=

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.