Şimdi Ara

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PANASONİC TAKİPÇİLERİNİN 4 GÖZLE BEKLEDİĞİ FZ35 TEN SONRA ÇIKMASINI BEKLEDİĞİ LİKE MODEL FZ100 OLARAK ÇIKTI..

FZ35 İN EKSİKLERİNİ TAMAMLAYAN MAKİNA EN İYİ LİKE MODEL ÜNVANINA SAHİP OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

İLGİLENEN ARKADAŞLARIN .. HATTA ALIP KULLANAN ARKADAŞLARIN (EĞER VARSA) DEĞERLİ YORUMLARINI BEKLİYORUM

EMİNİM HX1 CİLER BUNU GÖRÜNCE AKİNALARINI ELDEN ÇIKARMAYA BAŞLIYA
    CAKLAR

İNCELEME :

Panasonic büyük ilgi gören Lumix FZ serisinin en yeni modeli Panasonic Lumix FZ100 dijital fotoğraf makinesini duyurdu. Güçlü bir optik zoom objektife ve manuel çekim modu gibi yaratıcı çekim özelliklerine sahip olan Panasonic FZ100 HD kalitesinde video kayıt da gerçekleştirebiliyor. Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesinin yeni geliştirilmiş LEICA DC VARIO-ELMARIT objektifi daha önceki DMC-FZ35 modeline kıyaslandığında geniş açı odak uzaklık değerini 27mm'den 25mm'ye ve optik zoom yeteneğini de 18x değerinden 24x seviyesine çıkartıyor. Panasonic Lumix FZ100 dijital fotoğraf makinesinin yeni geliştirilmiş 14.1 megapiksel MOS sensörü 1920 x 1080 çözünürlükte HD kalitesinde video kayıt imkanı sağlıyor.

14.1 megapiksel Panasonic Lumix FZ100 hibrit kamera
    Kameranın yüksek hıza sahip MOS görüntü sensörü 14.1 megapiksel tam çözünürlükte saniyede 11 kareye ve 3.5 megapiksel çözünürlükte de saniyede 60 kareye varan seri çekim hızıyla sektörün en hızlısı olmaya aday. Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesi QVGA çözünürlük seviyesinde saniyede 220 kare hızında video kayıt da gerçekleştirebiliyor.

Panasonic DMC-FZ100 manuel ve otomatik fotoğraf çekimi
    Panasonic Lumix DMC-FZ100 dijital fotoğraf makinesinin manuel çekim özelliği son derece esnek çekim olanakları sağlıyor. Panasonic Lumix DMC-FZ100 dijital fotoğraf makinesinin iA (Akıllı Otomatik) Çekim modunda artık Motion Deblur ve Akıllı Seri Çekim fonksiyonları da bulunuyor. Motion Deblur fonksiyonunda Akıllı ISO Kontrolü ile hareket tespit ve Akıllı Pozlama ile parlaklık kontrolü gerçekleştirilerek mümkün olan en yüksek çekim hızı kullanılıyor.

Panasonic Lumix DMC-FZ100 objektif
    Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesinde yüksek kalitede bir LEICA DC VARIO-ELMARIT 25mm ultra geniş açılı objektife yer verilmiş. 24x optik zoom yapabilen Leica objektifin odak uzaklık değerleri (35mm eşdeğeri) 25- 600mm. Objektif, 3 ED mercek ve 2 asferik mercek ile 3 asferik yüzey içeren, 10 grup halinde 14 elemandan oluşuyor.

Panasonic Lumix FZ100 MOS görüntü sensörü
    Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesinin MOS sensörü 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte video kayıt yapacak şekilde özel olarak geliştirilmiş. Kameranın MOS sensörü sayesinde 14.1 megapiksel tam çözünürlükte saniyede 5 kare fotoğraf çekilebiliyor. Cihaz aynı zamanda 3.5 megapiksel çözünürlükte saniyede 60 kare çekim hızına erişebiliyor. QVGA çözünürlükte ise 220 kare/sn hız ile video kayıt yapılabiliyor.

Panasonic FZ100 djitla kamera ile HD kalitesinde video kayıt
    Panasonic Lumix DMC-FZ100 dijital fotoğraf makinesi sadece harika fotoğraflar çekmekle kalmıyor aynı zamanda son derece kaliteli ve yüksek çözünürlüklü video görüntü de kaydedebiliyor. Kullanıcılar Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesi ile Motion JPEG formatının yanında 1920 x 1080 50i (PAL) HD kalitesinde yüksek çözünürlüklü video kaydedebiliyor.
    Panasonic Lumix FZ100 ile fotoğraf ve video kayıt
    Panasonic DMC-FZ100 ile çekilen fotoğraflar ve AVCHD Lite formatındaki video görüntüler SD bellek kartlarına kaydediliyor. SD kartına kaydedilen video ve fotoğraflar VIERA televizyon setleri veya DIGA Blu-Ray Disk Çalar aracılığıyla izlenebiliyor.

Panasonic Lumix FZ100 aksesuvarları
    Panasonic Lumix FZ100 fotoğraf makinesi pek çok aksesuvar eşliğinde kullanılabiliyor:
    • DMW-LT55 Tele Conversion objektif (1.7x):
    • DMW-LC55 yakın çekim objektif
    • DMW-LA5 objektif adaptörü
    • DMW-MC52 MC koruyucu
    • DMW-LND52 ND filtre
    • DMW-LPL52 PL filtre
    • DMW-BMB9 batarya
    • DMW-CZS100 taşıma kılıfı
    • DMW-CZ18 çanta

TEKNİK ÖZELLİKLERİ ;

Model Lumix DMC FZ100
    Çözünürlük 15.10 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4320x3240
    Minimum çözünürlük 640x480
    Sensör boyutları 1/2.33-inch
    Sensör tipi MOS
    Optik Zoom Evet
    Odak uzaklığı çarpanı n/a
    Geniş açı zoom (mm) 25
    Tele zoom (mm) 600
    Dijital zoom Evet
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Evet
    Odak uzaklığı (cm) 30
    Makro odak uzaklığı (cm) 1
    Flaş modları
    anti red-eye
    auto
    fill in
    off
    slow flash
    Bellek türü
    SDHC
    SDXC
    Secure Digital
    ISO oranı auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 - 6400
    Diyafram önceliği Evet
    Geniş açı minimum diyafram f2.8
    Geniş açı maksimum diyafram f8
    Telefoto minimum diyafram f5.2
    Telefoto maksimum diyafram f11
    Çekim hızı önceliği Evet
    Minimum çekim hızı (sn) 60
    Maksimum çekim hızı (sn) 1/2000
    Seri çekim (kare/sn) 11
    Dahili flaş Evet
    Harici flaş Evet
    Harici flaş türü Hot-shoe
    Metrajlama
    Centre weighted
    Intelligent Multiple
    Spot
    Pozlama telafisi
    -2EV - +2EV with 1/3EV steps
    Beyaz ayarı
    Auto
    Cloudy
    Daylight
    Fluorescent
    Shade
    Video çekimi Evet
    Sesli video çekimi Evet
    Maksimum video çözünürlüğü 1920x1080
    Minimum video çözünürlüğü 320x240
    Kare sayısı (kare/sn) 30
    Ses kayıt Evet
    Optik vizör Hayir
    Elektronik vizör Evet
    LCD ekran Evet
    LCD ekran boyutları 3-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel) 460,000
    Kendi kendine çekim Evet
    USB bağlantısı USB 2.0 Hi-Speed
    Video çıkışı Evet
    Firewire Hayir
    Bluetooth Hayir
    Resim formatı
    JPEG
    RAW
    Pil-Batarya türü
    Li-Ion
    Ağırlık 496g.
    Boyutlar (mm) 124.3x81.2x95.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 6 Eylül 2010; 0:46:55 >

• 1/2.33 sensöre 14 mp diyorum başka bir şey demiyorum ayrıca çok artısı ve albenisi var ama 1/2.33 sensörle bu iş olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 6 Eylül 2010; 1:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

1/2.33 sensöre 14 mp diyorum başka bir şey demiyorum ayrıca çok artısı ve albenisi var ama 1/2.33 sensörle bu iş olmaz

1/1.7 sensorede 25- 600mm odak araligi koyabilecek babayigit varsa 1 adim one ciksin 14 mp sadece pazarlama stratejisi ama 25- 600mm de rakiplerinden siyrilan bir kalite sergileyebiliyorsa bu panasonic icin buyuk bir basaridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_efendy34

quote:

1/2.33 sensöre 14 mp diyorum başka bir şey demiyorum ayrıca çok artısı ve albenisi var ama 1/2.33 sensörle bu iş olmaz

1/1.7 sensorede 25- 600mm odak araligi koyabilecek babayigit varsa 1 adim one ciksin 14 mp sadece pazarlama stratejisi ama 25- 600mm de rakiplerinden siyrilan bir kalite sergileyebiliyorsa bu panasonic icin buyuk bir basaridir.

Alıntıları Göster
    Okadar aralık koycaklarına büyük sensör koysunlar.Bit kadar sensörler nereye kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

Okadar aralık koycaklarına büyük sensör koysunlar.Bit kadar sensörler nereye kadar

Alıntıları Göster
    Çözünürlük 15.10 Mpixel
    Sensör boyutları 1/2.33-inch

Olmadı bu.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    1,6 - 1,7 - 2,3 - 2,5 sensörlerden gınağı geldi bana. Like makinelere DSLR sensörlerinin yarısı boyutunda sensör koymak neden bu kadar zor

Buradan Sony firmasına sesleniyorum, lütfen SLR nin yarı boyutlarında sensör üretin ve bu tür makinelerde mercimek sensörlerle heba olmasın artık.

diye isyan ettikten sonra, makineyi alan veya alacak arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Arkadaşlardan en kısa zamanda düşük ışık koşullarında flaşhsız örnekler bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 6 Eylül 2010; 2:05:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metintosyali

quote:

600mm diyosunuzda 15x zoomdan sonrasını zaten tripodsuz yapmanız çok çok zor.
    Zoom olayının nesini büyültüyosunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ř€ẄoL£Я

quote:

quote:

600mm diyosunuzda 15x zoomdan sonrasını zaten tripodsuz yapmanız çok çok zor.
    Zoom olayının nesini büyültüyosunuz.

Alıntıları Göster
    Sen panasoniği tanımamışsın arkadaşım 15 değil 25-35 hatta dijital zoomla 60x de foto çekiyorum zerre titreme ve bulanıklık yok.Panasoniğin kaç sene önceki foto ve video kamerlarında daha eski bir OIS kullanılmasına rağmen ondada sorun yoktu.

• bu topic daha önce Reis-i eagles tarafından açılmıştı orada daha çok bilgi ve yorum var hatırlatayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

bu topic daha önce Reis-i eagles tarafından açılmıştı orada daha çok bilgi ve yorum var hatırlatayım.
    O zaman bizim elimiz yamuk.
    Sensör kaydırmalı titreşim engelleyicisi olan bi makinada 15x in üstünde çok zor çekim yapıyoruz
    Perde hızını 1/500 lere getirirsen bizdede titremiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

1,6 - 1,7 - 2,3 - 2,5 sensörlerden gınağı geldi bana. Like makinelere DSLR sensörlerinin yarısı boyutunda sensör koymak neden bu kadar zor

Buradan Sony firmasına sesleniyorum, lütfen SLR nin yarı boyutlarında sensör üretin ve bu tür makinelerde mercimek sensörlerle heba olmasın artık.

diye isyan ettikten sonra, makineyi alan veya alacak arkadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Arkadaşlardan en kısa zamanda düşük ışık koşullarında flaşhsız örnekler bekliyoruz

Cunku slr makineyi ornek alirsak 600mm odak araligindaki goruntuyu sensore sorunsuz(minimum hata ile) ulastirmak icin soba bacasi buyuklugunde bir lense ihtiyac duyuluyor.bu yuzden slr like modellere buyuk sensor koyamiyorlar.Zaten adamlar bu modele ff sensor koymus olsalar slr makinelerin ne artisi kaliyor ki?

• quote:

quote:

Cunku slr makineyi ornek alirsak 600mm odak araligindaki goruntuyu sensore sorunsuz(minimum hata ile) ulastirmak icin soba bacasi buyuklugunde bir lense ihtiyac duyuluyor.bu yuzden slr like modellere buyuk sensor koyamiyorlar.Zaten adamlar bu modele ff sensor koymus olsalar slr makinelerin ne artisi kaliyor ki?

Alıntıları Göster
    17.3 mm X 13 mm lik FOUR THİRDS boyutlarında sensör koysalarmış ballı börek olurmuş,
    örnek fotoğrafları inceledim; maalesef gündüz yeterli ışıkta çekilmiş fotoğraflarda bile tam boyutta gürültü(noise) çok fazla

Noise Nedir?

Eylül 19, 2007 • Fotoğraf Sözlüğü • Comments

Noise, bir fotoğraftaki istenmeyen noktacıklardır. Film dünyasında buna grain adı verilirken, dijital dünyada noise (gürültü) denmektedir. Sensörlerin kendisine düşen ışığı doğru analiz edememesi ile ilgili bir durumdur ve noise seviyesi yükseldikçe, görüntü kalitesi düşer.

Günümüzde iyi makineler, çok az noise üretmeleriyle ünlüdür. Buna karşılık daha düşük kalite makineler, daha fazla gürültü üretirler ve görüntü kalitesini bozarlar. Bu noktacıklar, özellikle açık renk alanlarda iyice çekilmezleşebilir.

Noise seviyesi, muhtelif parametrelerle ilgilidir. Ortak noise problemleri, yüksek ISO değerlerinde ve az ışıklı ortamlarda kendisini gösterir. Buna karşılık ortak olmayan noise problemleri de vardır ve makineden makineye farklılık gösterebilir.

Bazı makinelerin dijital algoritmaları, noise seviyesini düşürecek şekilde gelişmişken, bazıları değildir. Benzer şekilde bazı yüksek MP değerine sahip makinelerde CCD/CMOS’taki devreler kalitesizdir ve fazla noise üretir.

Bu durum, devrelerin birbirine yakınlığı ile de ilgilidir. Nasıl işlemcilere daha fazla transistör sığdırdıkça, daha fazla ısı sorunu ortaya çıkıyorsa, CMOS ve CCD’lere de daha fazla piksel koymak, daha çok noise üretmesini sağlamaktadır zira noise, pikseller arası elektronik bir sorundur.

Bu sebeple, kaliteli profesyonel cihazlar yüksek MP değerlerine sahip olmalarına rağmen, ışık devrecikleri arasındaki mesafe daha fazladır ve sensörler birbirini daha az etkiler. Buna karşılık daha ucuz makinelerde sensörler daha sıkışık bir alana toplanır ve noise artar zira sensörler birbirine parazit yapar.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    keşke sensörü büyütseydi de bu kadar zoom olmayıverseydi. kompakt bir sensörde 600 mm'yi kim ne yapsın ki? bir arkadaş kompakt makineyle 540mm ile ayı çekmişti, ben de dslr ve 300 mm lens ile çektim. sonuç doğal olarak kompaktın crop factor ile ulaştığı 500 küsür mm dslr'nin 300mm'sinin yanına bile yaklaşamadı. zaten bu crop factor bir kandırmaca; mesela lenste 100mm yazıyor ve crop factor ile 500 mm oluyor ya, işte o 500mm aslında dslr'de 1.5 crop facor ile 150mm'ye denk. yani dslr ile 150 mm'de ayı çekip onu photoshop ile crop factor oranında büyütürseniz o da 500mm ile çekilmiş gibi olur.

özet geçmek gerekirse bu crop factor ile zoom'u arttırmak işin kandırmaca yönü, aslında yaptığımız 35 mm ile o mm'de çekileni crop faktör oranında photoshop'ta büyütmek gibi birşey. ha fullframe de 100mm çekip o görüntüyü 5 kat büyütüp adına 500mm ile çekilmiş görüntü demişiz, ha 5 crop factorlü lensle 100mm yani 35mm eşiti 500mm ile çekmişiz bir fark yok. adamlar resmen, daha küçük algılayıcının kapsadığı alanın da daha küçük olmasını optik zoom'muş gibi kakalıyorlar. aslında digital zoom'un daniskasıdır bu crop factor olayı. (kat kat daha az kapsadığı görüntüden, dslr ile aynı boyutta fotoğraf çıkıyorsa bu digital büyütme değildir de nedir?)

makineye dönecek olursak fotoğraf açısında pek bir artısını göremedim hatta 1/2.33" sensöre 14mp sığdırmaya çalışması resmen sidik yarışıdır. ama video konusunda kimsenin inkar edemeyeceği üstünlükler getirmiş. çünkü artık nasıl bir işlemci kullanıyorsa, aletin görüntü işleme hızı inanılmaz. belki bu mos denen sensörün de katkısı vardır bunda. sonuç olarak saniyede 11 kare 14mp, 60 kare 3.5mp fotoğraf çekiyor ki harika değerler bunlar. 3.5mp hiç de küçümsenecek bir rakam değil çünkü 2000x1500 üstü bir çözünürlük demektir bu ve facebook'a koymak yeterli kalitede fotoğraf çeker. inanmayan kompakt makinesinin megapiksel ayarını 3mp'e alır fotoğraf çeker ve 12-14mp çektiği fotoğrafla karşılaştırır)

daha dün bu video konusunu başka bir kompakt makine başlığında tartışırken, karşıdan "3mp fotoğraf çekmek kolay sıkıysa bunu saniyede 30 kere yapsın" denmişti, bugün bu aletin 3.5mp fotoğrafı saniyede 60 kere çekebilmesi benim açımdan hoş bir tesadüf oldu.

ve asıl asıl ilgimi çeken kısma geleyim;
    qvga da olsa saniyede 220 kare çekmesi.

tamam kabul qvga rezil bir çözünürlük ve size kalite getirmeyecek ama eğlence getireceği muhakkak.
    nasıl? şöyle; saniyede 220 kare video demek super slow motion demek. hani şu şampiyonlar liginde yayınlarında gördüğümüz. bu çekimle mesela bir bardağın kırılışını bu hızda çeker de normal hızda izlerseniz, izlemeye doyamazsınız hatta evde kırılmadık bardak çanak kalmaz. evet belki anca cep telefonu ekranından izlenebilecek bir çözünürlükte olacak ama aynı zamanda da çok zevkli olacak.

• quote:

quote:

Soba borusuna gerek yok hocam. Olympus Pen serisi, Panasonic g serisi ve Sony nex serisi makinaların lenslerine tekrar bir gözatın isterseniz. Mesele sensöre ışık düşürebilme meselesi değil. Like diye bir sınıfın varlığını sürdürme ve para kazanma meselesi. Adamlar büyük dslsr makinaları sevmeyen ve nisbeten kaliteli foto çeken ürün isteyen kesim için aynasız-prizmasız makinaları yaptılar. Niye?
    Onlar için de ayrıca lens üretelim ve satalım diye. Lens alacak adamdan bi gövde parası daha tırtıklayalım diye.

Neyse konu uzamasın. Bence de açılmış olan diğer başlıktan devam edelim derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

quote:

quote:

Soba borusuna gerek yok hocam. Olympus Pen serisi, Panasonic g serisi ve Sony nex serisi makinaların lenslerine tekrar bir gözatın isterseniz. Mesele sensöre ışık düşürebilme meselesi değil. Like diye bir sınıfın varlığını sürdürme ve para kazanma meselesi. Adamlar büyük dslsr makinaları sevmeyen ve nisbeten kaliteli foto çeken ürün isteyen kesim için aynasız-prizmasız makinaları yaptılar. Niye?
    Onlar için de ayrıca lens üretelim ve satalım diye. Lens alacak adamdan bi gövde parası daha tırtıklayalım diye.

Neyse konu uzamasın. Bence de açılmış olan diğer başlıktan devam edelim derim.

Alıntıları Göster
    Beyler bir Sensör gitmisiz .. Tabiki Sensör boyutu çok önemli .. 1,6 -1,7 olsa manyak olurdu hele panasonikte bu zoom ve bu videoda .. ama bu fiyata olmazdı.. ve Slr makinalara yönelen kalmazdı .. açıkçası daha önce Fz35 kullanan biri olarak çektiği fotolardan çok memnundum .. ama bazı eksikleri vardı .. neydi zoom yeterli gelmiyordu .. LCD hareketli değildi Full HD yoktu vs.. ama bu makine bunun yerini doldurdu ve bence şuanki Like modellerin en iyisi konumunda...

Peki diğer SLR like makinalarla karşılaştıracak olursak ..

( Nikon P100 , Sony HX1 , Fuji HS10 , Olympus Sp800uz , Pentax X90 , Canon SX1 ) aklıma gelenler bunlar..

Hangisini tavsiye edersiniz hangisinin Sensörü büyük bu arada ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cashkamera

Beyler bir Sensör gitmisiz .. Tabiki Sensör boyutu çok önemli .. 1,6 -1,7 olsa manyak olurdu hele panasonikte bu zoom ve bu videoda .. ama bu fiyata olmazdı.. ve Slr makinalara yönelen kalmazdı .. açıkçası daha önce Fz35 kullanan biri olarak çektiği fotolardan çok memnundum .. ama bazı eksikleri vardı .. neydi zoom yeterli gelmiyordu .. LCD hareketli değildi Full HD yoktu vs.. ama bu makine bunun yerini doldurdu ve bence şuanki Like modellerin en iyisi konumunda...

Peki diğer SLR like makinalarla karşılaştıracak olursak ..

( Nikon P100 , Sony HX1 , Fuji HS10 , Olympus Sp800uz , Pentax X90 , Canon SX1 ) aklıma gelenler bunlar..

Hangisini tavsiye edersiniz hangisinin Sensörü büyük bu arada ?

Alıntıları Göster
    Bit kadar sensör, aşırı pixel oranı, odak aralığı çok fazla bi lens.. Ve en iyi Like makine tabiri.. Pek bi alakasız olmuş :)
    Bilmeyene çok satar bu, aa pixeli çok oha zooma bak bitti olay.
    Güzel makyaj

@Leon Kennedy

Fuji s200exr yi ekle o listeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

Bit kadar sensör, aşırı pixel oranı, odak aralığı çok fazla bi lens.. Ve en iyi Like makine tabiri.. Pek bi alakasız olmuş :)
    Güzel makyaj

@Leon Kennedy

Haklısın S200 EXR yi eklemem lazım süper CCD 1:1.6 sensör ama HD video yok .. ve zoom 14x (zoom Hs10 gibide manuel dir kesin ) Belki senn için önemli değildir bunlar.. ama Like makinelerde ki amaç müşteriye çoklu bir performans sunmaktır.. S200EXR yi alacağına SLR al daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

Güzel makyaj

@Leon Kennedy

Alıntıları Göster
    Fuji S200'ün sensörü büyük, ve 14.5x zoom var ama Fuji'nin SuperCCD'sini sevemedim bir türlü:
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/08/fuji-f200exr-incelemesi-canon-g11-ve.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 6 Eylül 2010; 9:02:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Fuji S200'ün sensörü büyük, ve 14.5x zoom var ama Fuji'nin SuperCCD'sini sevemedim bir türlü:
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/08/fuji-f200exr-incelemesi-canon-g11-ve.html

hehe F200EXR de bile 1:1.6 Süper CCD sensör var.. FujiFilm bu sensör olayında abartıyor galiba.. Nedense vermesi gereken Performansı veremiyor.. Büyük kayıp..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.