Şimdi Ara

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • linki inceledim hocam sağolun...anladığım kadarıyla hx1 in aynı iso değerlerinden fotoğraf kalitesi daha iyi.fazla anlamam bu işten gördüğümü soyluyorum..sanırım tercihim sonyden yana olacak.
  • Bilgi olması acısından

CCD daha fazla ısık toplama ozelligine sahiptir. Daha nitelikli canlı keskin sonuclar verir. Voltaj tuketimi fazladır. Isınması fazladır. Daha fazla yer kaplar ek devre tasarımı ister.

CMOS ise ısıga karsı daha az duyarlıdır. Daha soft fotolar uretir. Dusuk voltajla calıstıgından ısınma sorunu daha azdır ve yuksek isolarda uzun pozlamalarda daha kararlıdır. Uretim maliyeti dusuktur. Ek devre istemediginden daha az yer kaplar.

Kullanım amacına gore tercih yapılmalıdır. Isıgın yeterli oldugu durumlarda ccd daha iyi netice verecektir. Isıgın az oldugu, sensorden hız istenen, pilin uzun omurlu olması gibi durumlarda cmos tercih edilmeli.

Yakın zamanda ccd kullanan tum kompaktlar bu iso yuzunden cmos a gecerler. Genelde tuketiciler yuksek isoyu cok seviyor cunku. CCD nini mp kapasitesi coktan asıldı zaten. Ufacık sensorlere 15 mp tıktılar. Tabi fotograflarda 100 isoda bile camura donmeye basladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Eylül 2010; 13:41:26 >
  • evet haklısınız.cok anlamasam da kaç haftadır ne kadar yazı konu inceleme karsılastırma varsa okudum hepsini..herkesin soylediği şu.ne için istiyorsun.fotoğraf için genelde s200 exr full hd için hx1 genele kullanım için ise fz35.hs 10 aklımdaydı ama forumdakilerin tabiriyle patlak cıkmıs..geriye o fiyat aralığında (nikon p100 ve canon sx20is pek tercih edilmemiş?) dediğim bu üç model kalıyor..gelelim benim istediğime..benim istediğim oylee süper kaliteli videolar değil.sadece video cekerken zoom yapabilsin kalite cok bozulmasın.pil uzun ömürlü olsun.pratik olsun.servisi geniş ve müşteriyle onem veren olsun.en önem verdiğim konu ise yüksek zoomda fotoğraf kalitesi ve kasa kalitesi.yine arastırmalarıma dayanarak yazdıklarıma cevap verilecek model s200 exr.ama ne bileyim pek bi sıcak bakamıyorum bu makineye.
  • s200EXR gövde ve özellik olarak iyi de fotoğraf kalitesi beklediğim kadar iyi değil. SuperCCD sensöre bir türlü ısınamadım.
  • Burada bir arkadaş şunu yazmış:
    "ben yinede s200 diyorum benim için fotoğraf kalitesi herşeyden önce gelir..

1/1.6 sensör 25 MP/cm² pixel density oranı s200de bence ideal..

1/2.33 sensör 50 MP/cm² pixel density oranı çok fazla fotoğraf kalitesinden ne beklenirki..

pixel den. oranlarında dikkat edelim 2 kat fark var aralarında ama fz100ünde sensör büyük olsaydı bu özelliklerinin yanına ; tadından yenmezdi"

Yar bana bir tavsiye medet diyorum!
    Gene 25 MP/cm2 olsun ama LCD paneli oynar olsun!!
    (Canon SX20 sanki benim için design edilmiş. Yaş ilerledi, belim, dizlerim isyan etmeye başladı artık:))
  • sx20 is pixel density 43
  • Ben de onu diyorum, 25 olsun ama LCD panel de fıldır fıldır dönebilsin!!
  • demek ki hala HX1 en iyi Like model Gerek Video Gerek Zoom Gerek Fotoğraf hepsinde başarılı ... Bu 3 lü içersin de daha iyisi var mı bilmediğim ??
  • sanırım fotoğraf kalitesinde iyi ellerde s200 exr daha iyi..video ve zoom a yorum yapamayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Ben de onu diyorum, 25 olsun ama LCD panel de fıldır fıldır dönebilsin!!

ben yinede s200 diyorum benim için fotoğraf kalitesi herşeyden önce gelir..

çok zoom olmasın derseniz G11 buradakilerin hepsinden iyi, yukarıdakilerin ikisine de uyuyor: http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/08/fuji-f200exr-incelemesi-canon-g11-ve_26.html
    bendeki gibi bel sorunu varsa G11 ideal , ama telezoom maksimum 140mm.

• ya adamlar zaten fotoğraf kalitesinin bozulmayacağı max zoom u yapmıslar..yoksa onlarda bilirlerdi o kadar zoomu koymak.ama işte dediğiniz gibi düşük zoomda burdakilerin hepsi güzel fotoğraf ceker.benm istediğim yüksek zoom da mukemmel resimler değil..sadece eline yüzüne bakılır olsun.en azından amator bi göz anlayamasın yani :)aynı zoom da s200 exr bence g11 den daha iyidir forumda s200 exr sayfasında okuduğum kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIND GAMES

Burada bir arkadaş şunu yazmış:
    "ben yinede s200 diyorum benim için fotoğraf kalitesi herşeyden önce gelir..

1/1.6 sensör 25 MP/cm² pixel density oranı s200de bence ideal..

1/2.33 sensör 50 MP/cm² pixel density oranı çok fazla fotoğraf kalitesinden ne beklenirki..

pixel den. oranlarında dikkat edelim 2 kat fark var aralarında ama fz100ünde sensör büyük olsaydı bu özelliklerinin yanına ; tadından yenmezdi"

Yar bana bir tavsiye medet diyorum!
    Gene 25 MP/cm2 olsun ama LCD paneli oynar olsun!!
    (Canon SX20 sanki benim için design edilmiş. Yaş ilerledi, belim, dizlerim isyan etmeye başladı artık:))

bu mesajı ben yazmıştım üreticiler 1/2.33 sensöre takıldı kaldı günümüzde bakıyorum yeni nesil makinalar 1/2.33 sensör ayrıca büyük sensör dedğimiz 5-6 makina var zaten lx3-g11-s90-F200-p7000 ( yakında ) ..bekleyin ve görün 1-2 sene sonra 1/1.6 sensör kullanılacak sevineceğiz ama bu seferde 20mp olacak yine aynı şeyleri yazacağız küçük sensör küçük sensör !! bu aralar en iyi tercih büyük sensörlü kompaktları spot alacaksın veya dslr makinalara yöneleceksin

en önemlisi 5 yıl önce aldığım NIKON 4200 1/1.8 sensöre 4mp 10 MP/cm² harika bir pixel density ve şuan mumla arasığımız sensör boyutu...
    yıl 2010 Panasonic fs10/tz10 1/2.33 sensöre 14mp 50MP/cm² güleyim mi ağlıyım mı size soruyorum üstadlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: cinarealy

ya adamlar zaten fotoğraf kalitesinin bozulmayacağı max zoom u yapmıslar..yoksa onlarda bilirlerdi o kadar zoomu koymak.ama işte dediğiniz gibi düşük zoomda burdakilerin hepsi güzel fotoğraf ceker.benm istediğim yüksek zoom da mukemmel resimler değil..sadece eline yüzüne bakılır olsun.en azından amator bi göz anlayamasın yani :)aynı zoom da s200 exr bence g11 den daha iyidir forumda s200 exr sayfasında okuduğum kadarıyla

zoom yapılan mesafe (yani 140mm) aynı olsada sonuç itibariyle S200Exr'ın objektifinde daha çok optik eleman var. dolayısıyla teknik olarak isterseniz gövdeninin 'bütün özellikleri' aynı olsun, yinede G11 daha iyi sonuçlar verecektir. Çünkü lensteki optik eleman sayısı az.

ayrıca, G11 bu sayılan tüm makinalardan çok daha başarılıdır.

bu arada 10 yıl önceki sensör ve işlemci teknolojisiyle, bugünkülerin aynı olmadığınıda unutmamak lazım.
    defalarca kez söyledim; yinelemeliyim.. olay papağan gibi 'piksel density' kavramını dillendirmek değil. evet, bu önemli bir konu ama fotoğrafta kaliteyi belirleyen tek konu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 13 Eylül 2010; 9:04:56 >

• Sonunda karar verdim Hx1 alıyorum.. Panasonic Fz100 ü satıyorum arkadaşlar.. almak isteyen PM atsın
  • Arkadaşlar, bu zoom yapma konusunda kafamı kurcalayan bişi var! Bakalım sizler neler düşünüyorsunuz ya da bu işin aslı faslı ne?
    Sahne şu: uzaklarda tepede bir kiraz ağacı
    -Canon SX20 ile 20x zoom yaptım, çerçeveyi gönlümce doldurdum! Mutluyum!
    -Canon G11'le 5x zoom yaptım. Tabi biraz uzak kalacak. Bilgisayarda resmin içine zoom yaptım, crop ettim! Aynı çerçevelemeyi yakaladım!

Sonuçta aynı şey mi olmakta?? Çıkan sonuçlar açısından yani? Ayvaz kasap hep bir hesap durumu mu???
    Yoksa G11'in çektiği daha hala üstünlüğü koruyor mu olacak... hala sharp falan olacak (olduğu kadar)

İkisi de 72 dpi. ilki 46 mp/cm2 ikincisi ise 25 mp/cm2
    Bir de bir konu açmıştım,
    http://forum.donanimhaber.com/m_42953456/tm.htm
    2.0, 4.0 falan diye sıkıştırma faktörü var! Bunlarla da bağımlıyız sanırım???
    Çok enteresan bişidir ki benim video kameranın fotoğraf kısmıyla çektiğim fotolar 2.0 sıkıştırmalı.
    Utanmasa neredeyse RAW çekeceymiş:))
    Bana inanılmaz ve güvenilmez geldi biraz bu 2.0, 5.0 falan işi??

• şimdi Lx5 i inceledim sensör boyutu çok iyi .. pixel density ideal .. 720p 30 fps Hd video çekimide var :) Sensör 1/1.63 " Pixel density 24 MP/cm² ... ne dersiniz beyler ?? Hx1 dende iyi geldi bana bu makina ..
  • nikon p7000 e bak birde ;) kafan iyice karışsın
    quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

şimdi Lx5 i inceledim sensör boyutu çok iyi .. pixel density ideal .. 720p 30 fps Hd video çekimide var :) Sensör 1/1.63 " Pixel density 24 MP/cm² ... ne dersiniz beyler ?? Hx1 dende iyi geldi bana bu makina ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

nikon p7000 e bak birde ;) kafan iyice karışsın
    quote:

şimdi Lx5 i inceledim sensör boyutu çok iyi .. pixel density ideal .. 720p 30 fps Hd video çekimide var :) Sensör 1/1.63 " Pixel density 24 MP/cm² ... ne dersiniz beyler ?? Hx1 dende iyi geldi bana bu makina ..

nikon P7000 de iyimiş bee @fangoso harbiden şimdi kafam iyice karıştı .. ne alacam ben ya _??

• p7000 inceleme sonuçlarını bekle... bu boyutta sensöre 7x zoom mükemmel bir olay... biraz bekle bakalım...
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

nikon p7000 e bak birde ;) kafan iyice karışsın
    quote:

nikon P7000 de iyimiş bee @fangoso harbiden şimdi kafam iyice karıştı .. ne alacam ben ya _??

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

G10'un 14MP sensöründen G11'in 10MP sensörüne geçiş "tamamen" kullanıcıların yüksek ISO performansı isteğinden, yoksa ISO200'e kadar düzgün pozlanmış bir sahnede G10 giriş seviyesi DSLRlar kadar düzgün fotoğraf veriyor. G10'unu satmayıp üzerine G11 alan çok fotoğrafçı var. fotoğraf makinesine yalnız "ISO1600'de nasıl çeker ki?" diye bakmamak gerek.
    f31D'yi örnek vererek "6MP bu sensörler için yeterli" demek ne kadar doğrudur bilemem, çünkü f31D'den önceki ve sonraki hiçbir 6MP'lik makine o kadar iyi olamadı, yani f31D özel.
    teknolojinin etkisi şöyle: 200-300$ arası herhangi bir 12MP'lik Lumix-Canon fotoğraf makinesi, f31D hariç 6-8 MP'lik "eski" makinelerden daha kötü fotoğraf vermez. bu fotoğraf işleme algoritmasıyla, sensör teknolojisiyle (örneğin arkadan aydınlatmalı sensörler geldi) ilgili. ben demiyorum ki 18MP'lik kompaktlar gelsin, ama önemli olsa da tek kıstas MP/sensör alanı (piksel yoğunluğu) değil.
    bu işten hiç anlamayan MP değerine bakıyor, forumlarda da bu piksel yoğunluğu moda oldu
    Bir de örnek vereyim: Fuji F200 ve S200'de piksel yoğunluğu değeri iyi de sonuçlar kötü. 12 yerine 10MP olsaydı çok farkeder miydi bilmem ama hemen hemen aynı yoğunluğa sahip G11 ikisinden de 2 gömlek üstün.

G11 de de NR devreye girip fotonun içine edebiliyor bazen ,yani ban göre G11 F200EXR den üstün değil. F200EXR nin keskin fotolarını G11 ne yazıkki veremiyor .özellikle ISO su yüksek yerlerde G11 nin noise reductionun kontrol edemeyebilirsin. yoksa G11 de sınıf cihazlardan biri ama F200EXR nin üstünde değil

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.