Şimdi Ara

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
10.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • G10'un 14MP sensöründen G11'in 10MP sensörüne geçiş "tamamen" kullanıcıların yüksek ISO performansı isteğinden, yoksa ISO200'e kadar düzgün pozlanmış bir sahnede G10 giriş seviyesi DSLRlar kadar düzgün fotoğraf veriyor. G10'unu satmayıp üzerine G11 alan çok fotoğrafçı var. fotoğraf makinesine yalnız "ISO1600'de nasıl çeker ki?" diye bakmamak gerek.
    f31D'yi örnek vererek "6MP bu sensörler için yeterli" demek ne kadar doğrudur bilemem, çünkü f31D'den önceki ve sonraki hiçbir 6MP'lik makine o kadar iyi olamadı, yani f31D özel.
    teknolojinin etkisi şöyle: 200-300$ arası herhangi bir 12MP'lik Lumix-Canon fotoğraf makinesi, f31D hariç 6-8 MP'lik "eski" makinelerden daha kötü fotoğraf vermez. bu fotoğraf işleme algoritmasıyla, sensör teknolojisiyle (örneğin arkadan aydınlatmalı sensörler geldi) ilgili. ben demiyorum ki 18MP'lik kompaktlar gelsin, ama önemli olsa da tek kıstas MP/sensör alanı (piksel yoğunluğu) değil.
    bu işten hiç anlamayan MP değerine bakıyor, forumlarda da bu piksel yoğunluğu moda oldu
    Bir de örnek vereyim: Fuji F200 ve S200'de piksel yoğunluğu değeri iyi de sonuçlar kötü. 12 yerine 10MP olsaydı çok farkeder miydi bilmem ama hemen hemen aynı yoğunluğa sahip G11 ikisinden de 2 gömlek üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

@NovariX neden Tercihler arasına FZ100 yerine Fz35/38 i koydun ?? HX1 , FZ35 , FZ100 arasında ki en mantıklı Tercih hangisidir ??

Hocam, ben elime alıp incelemediğim yada en azından internette çok bol sayıda incelemesini - yorumunu okumadığım makinalar hakkında konuşma taraftarı değilim. Bu yüzden FZ100'e şimdilik değinmedim.

Yukarıda oztuert aslında son paragrafta güzel tespitlerde bulunmuş. Tek kıstas piksel density (yoğunluk) değildir.

HX1 mi, FZ35 mi yoksa S200Exr mı dersen; ben FZ35 derim. Bu tamamen kişisel tercihimdir. FZ35'in renkleri, Leica objektifi, HD Video kalitesi, ses çıkışı ve menüsü bana daha başarılı geliyor.

• Sıcak Sıcak Fz100 Çekimleri

BEKLENEN AN GELDİ VE PANASONİC FZ100 ü ÇIKARDI

• Güle güle kullan. FZ35 ile arasında çekilen resimlere baktığımda sanki FZ35 ile çekilenler daha iyi gibi.
  • Resim kalitesini hiç beğenmedim o kadar kişi söyledi sensörü bu kadar pixeli şu kadar bu makineden hala çok şey bekleyenler varsa gitsin alsın,sadece hatıra fotoğrafları için uygun kaliteli fotoğraf isteyen bu makinelere dönüp bakmaz.
  • @whitestone58 Teşekkürler.. ama satıcam heralde ... benimde içime sinmedi açıkçası.. videosu optic zoom u çok başarılı ve kullanımı çok zevkli fakat fotoğraf kalitesi tatminkar değil :(

26x Optic Zoom denemesi ; Sonuncu Digital

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 7 Eylül 2010; 20:31:23 >

• 1/2.33 sensör 14mp 50 MP/cm² rakam çok fazla açıkçası ne bekliniyorduki..?

fotoğraf makinalarını sadece zoom ve megapixel ile değerlendirenler için harika ve vazgeçilmez olur
  • @leon kennedy
    rica etsem şu 220 kare video modunu da deneyip 5-10 saniyelik bir örnek video koyabilir misiniz? çok dandik bir görüntü kalitesi olacaktır ama saniyede 220 kareyi görmek istiyorum. zaten qvga olduğu için bir kaç mb anca olacaktır. çektiği 220 fps'lik videoyu 25 fps oynatma modu olmalı, yoksa 220fps'yi 220 fps oynatmanın bir esprisi yok. (yoksa bile ben videoyu 25fps'ye çevirip yeniden buraya koyabilirim) bir de seçtiğiniz konu haraket içeren birşey olursa sonucu daha iyi görebiliriz. en basitinden çok yakından (macro gibi) bir kaşık toz şekerin dökülmesi bile olabilir ya da yere dökülen ve saçılan incik boncuk gibi şeyler veya bir yazı tura atışı.
  • @leon kennedy

Fotoğrafları resize etmeden upload edermisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Resim kalitesini hiç beğenmedim o kadar kişi söyledi sensörü bu kadar pixeli şu kadar bu makineden hala çok şey bekleyenler varsa gitsin alsın,sadece hatıra fotoğrafları için uygun kaliteli fotoğraf isteyen bu makinelere dönüp bakmaz.

gerçekten KALiTELi fotoğraf isteyen DSLR-Like olan hiçbir makinaya bakmaz.
  • Alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun
    Fakat bu cihaza 850 TL verip Pentax KX gibi bir canavara bu kadar yaklaşmışken pas geçmek olurmu bilmiyorum

Gündüz çekilen fotolarda noise sorununun görülmesinin yanında, düşük ışık koşulları makinenin performansı için daha belirleyici olcaktır.

Ama yiğidi öldür hakkını yeme, bu sensör ile yapılabilecekleri en iyisi yapılmaya çalışılmış, kullanılan lens ve işlemcide güzel gibi

RAW performansını görebilirmiyiz?

EDİT: İnternetten örnek RAW fotoğrafları inceledim, değişen bir şey yok, JPEG ile hemen hemen aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 8 Eylül 2010; 1:33:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R`meRt

@leon kennedy

Fotoğrafları resize etmeden upload edermisin.

@tarsusian tabi hocam yarın kısa bir çekim yapıp uploadlarım ..

Resize 'siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashkamera -- 8 Eylül 2010; 1:53:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leon kennedy

@tarsusian tabi hocam yarın kısa bir çekim yapıp uploadlarım ..

çok teşekkür ederim. evet yarın gün ışığında olması daha iyi çünkü zaten çözünürlük cep telefonu ekranı kadar olacak bir de noise olmasın bari :)
  • arkadaslar şimdi fz 35 mi fz 100 mü hx 1 mi almak gerek?
  • FZ35
  • anladığım kadarıyla sensor ne kadar büyükse kalite o kadar yüksek...hx 1 in sensoru fz35 ten daha yüksek.dolayısıyla daha iyi.ama fz 35 inde görüntü sabitleme sistemi ve mercekleri kaliteli..kaç haftadır arastırmama rağmen bi türlü karar veremedim..hx 1 le fz 35 arasında halen nasıl bi fark olduğunu ve kullanıcıların neye göre secm yaptığını anlamıs değilim.fiyat olarak arasında en fazla 100 150 tl oynuyor..?
  • Sensorun buyuklugu degilde pixellerin buyuklugu onemli. Yani pixel density degerinin makul olması onemli.

Soyle dusunun 2 adet 1 cm kare alan olsun (sensor). Bu alanları 10 parcaya ve 20 parcaya boldunuz. 10 parcaya bolunende bolumler daha buyuk olur. 20 parcadaki daha kucuk. Bu bolunme alan buyutmeden arttırılacak olursa parcalar iyice kuculmeye baslar. İste bu parcalar pixel dir. Pixeller kuculdukce ısık toplama kabiliyetleri dusmeye baslar. Kuculdukleri icinde voltaja karsı daha dayanıksız olurlar daha fazla ısınırlar. İso dedigimiz sey bu pixellerin voltajını degistirmektir. İso yukseldikce pixellere uygulanan voltajda yukselir. Voltaj yuseldikcede ısınma hızlanır ve strese sokar dengesiz calısma baslar. Buda yetmiyormus gibi fazla ısınmıs pixel yanındaki pixelide etkiler. Hem ısıga karsı az duyarlı hemde voltaja karsı fazla duyarlı pixelleriniz (fotodiodlar) iflas eder.

Bunun yanında kaliteli objektifte buyuk etkendir. D-SLR dunyasında KIT objektif ile kaliteli objektif arasında ciddi farklar oluyor. Yani kompakt makinanızdaki sensor super olsada objektifi kotuyse yine sonuc kotu oluyor. Birde algoritma var. Algoritmada basarılı olmalı.

• peki anladım pixel density arastırması da yaptım.hx1 baya baya daha onde fz35 ten..ama insanlar neden fz 35 seçiyor peki.forumlarda okuduğum kadarıyla herkes gayet memnn.ha derseniz ki aradaki fiyat farkından..o zaman hx 1 alayım ben ne dersiniz ?
  • Sony'den uzak durulmasının büyük bir nedeni memory stick pro kartlarını kullanmak zorunda olmanız ve bu kartlar diğer hafıza kartlarına göre pahalı.
    Sensör olaraksa Panasonic Fz35 de 1/2.33lik sensör var ama 12.1Mplik sensör.Sonyde 1/2.4 lük sensör var 9.1mplik.
  • Sn cinarealy

Panasonic Lumix DMC-FZ35
    12.1 million effective pixels
    43 MP/cm² pixel density
    27 mm - 486 mm (18x) zoom lens
    ------
    Sony Cyber-shot DSC-HX1
    9.1 million effective pixels
    33 MP/cm² pixel density
    28 mm - 560 mm (20x) zoom lens

Pixel yogunlugundan once bu makinanın cok buyuk farkı var aslında. Biri CCD diger CMOS. Bu 2 sensor tipi birbirinden cok farklıdır ve farklı karakterleri vardır.
    Kullanıcıların hangi sebepten dolayı secim yaptıklarını sormak lazım. Sonucta bir cok kriter var.
    Enstantene diyafram iso aralıkları, flash mesafesi, sn deki cekim sayısı, pil durumu, internal memory durumu, hareketli lcd durumu, lcd buyuklugu, video cekim parametreleri vs vs gibi parametreleri farklılık gosteriyor sonucta. Bunlara bakıp size hangisi uygunsa o makinayı almak lazım.

Asagıdaki linkte her iki makinanın test ornekleri mevcut burdan bakarak fotograf kalitesi konusunda karar verebilirsiniz.

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.