arkadaşım, aynı soruyu başka bir yerde de sormuştunuz cepalamaya çalıştım. Bu tv sizin de belirttiğiniz gibi Amerika modeli , Avrupa ya gelmiyor. Şu an Türkiye yada Avrupa da buna en yakın düşecek olan model kds-55a2000 dir 140 ekran SXRD Full HD 1080p projeksiyon tv . Fiyat olarak 3-4 önce sorduğumda 5200YTL orjinal Sony sehpasıyla birlikte fiyat verdiler. Verdiğiniz linkde dizynının oldukça farklı olduğu görülüyor ancak teknik olarak belirgin farklar göremedim belki bilgiler biraz üstün körü yazılmış olabilir. 46X3500 LCD teknolojisine sahip 117 ekran mükemmel bir tv ve fiyatı 10000 üzerinde olduğunu diğer arkadaşlar belirtiyor. Ekran büyüklüğü , fiyat ,izleme mesafesi gibi unsurları dikkate alarak karar verebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: hakkos
kds-z60xbr5 bu tv gelecekmi acaba yoksa bu tv amerika japonya içinmi....... gelmiyecekse bunu alacam çünkü 46KDL-46X3500 .....
çok teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: bigmaster077
arkadaşım, aynı soruyu başka bir yerde de sormuştunuz cepalamaya çalıştım. Bu tv sizin de belirttiğiniz gibi Amerika modeli , Avrupa ya gelmiyor. Şu an Türkiye yada Avrupa da buna en yakın düşecek olan model kds-55a2000 dir 140 ekran SXRD Full HD 1080p projeksiyon tv . Fiyat olarak 3-4 önce sorduğumda 5200YTL orjinal Sony sehpasıyla birlikte fiyat verdiler. Verdiğiniz linkde dizynının oldukça farklı olduğu görülüyor ancak teknik olarak belirgin farklar göremedim belki bilgiler biraz üstün körü yazılmış olabilir. 46X3500 LCD teknolojisine sahip 117 ekran mükemmel bir tv ve fiyatı 10000 üzerinde olduğunu diğer arkadaşlar belirtiyor. Ekran büyüklüğü , fiyat ,izleme mesafesi gibi unsurları dikkate alarak karar verebilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: hakkos
kds-z60xbr5 bu tv gelecekmi acaba yoksa bu tv amerika japonya içinmi....... gelmiyecekse bunu alacam çünkü 46KDL-46X3500 .....
arkadaşlar selam herkese..
ben bu c.tesi sxrd almak için doğubanka gittim. doğubankta yoktu ama hemen yanındaki bir handa buldum. onu da bir tek kişide. televizyonu gördüm. görüntü kalitesi hiç de tatmin edici değildi. (gerçi blue-ray film değil TV kanalı oynuyordu ama aynı görüntü diğer TVlerde çok daha netti) Çaprazdan baktım. Görüş açısı azaldıkça görüntü kalitesinde belirgin bir düşüş oluyor. Fiyatını sordum. 5.000 YTL dedi satıcı. İnternetten araştırdığımda sxrd o kadar da kalın gibi durmuyordu 3 boyutlu grafiklerinde. Ama yakından bakınca oldukça ama oldukça kalın ve cüsseli olduğunu gördüm. Canım sıkıldı. Diğer TV'lere baktım. Gezdim tozdum en sonunda Sharp Aquos aldım (132 cm, incecik, LCD, Full HD, 10000/1, 4 ms tepki süresi-ki sxrd'de yanlış bilmiyorsam bu 10ms) para olarak da 6,250 YTL verdim. Başka bi dükkan (Tunç Elektronik) aynı TV'ye 5.950 YTL'ye bıraktı ama kapalı ambalajda değil, vitrin malıydı. O sebeple almadım. Size tavsiyem, sxrd yerine daha üstün özellikleri olan ve incecik bu TV'yi alın. Lambayla mambayla da uğraşmayın. 5,000 YTL veren 1,000-1,500 YTL daha verir inancındayım. Başkasının yalancısı değilim. Her iki TVyi bizzat yakından kendi gözlerimle gördüm.
yine de karar sizin. daha önceden sxrd alanlara da hayırlı olsun diyorum. canlarını sıkmasınlar.
hoşçakalın.
quote:
Orjinalden alıntı: ***adonis*** İnternetten araştırdığımda sxrd o kadar da kalın gibi durmuyordu 3 boyutlu grafiklerinde. Ama yakından bakınca oldukça ama oldukça kalın ve cüsseli olduğunu gördüm. Canım sıkıldı. Diğer TV'lere baktım. Gezdim tozdum en sonunda Sharp Aquos aldım (132 cm, incecik, LCD, Full HD, 10000/1, 4 ms tepki süresi-ki sxrd'de yanlış bilmiyorsam bu 10ms) para olarak da 6,250 YTL verdim. Başka bi dükkan (Tunç Elektronik) aynı TV'ye 5.950 YTL'ye bıraktı ama kapalı ambalajda değil, vitrin malıydı. O sebeple almadım. Size tavsiyem, sxrd yerine daha üstün özellikleri olan ve incecik bu TV'yi alın. Lambayla mambayla da uğraşmayın. 5,000 YTL veren 1,000-1,500 YTL daha verir inancındayım. Başkasının yalancısı değilim. Her iki TVyi bizzat yakından kendi gözlerimle gördüm.
Arkadasim TV-ye kimse LCD yada Plasmalar kadar ince demedi ama sende biliyorsunki projeksiyon TV-ler icinde en incelerindendir. Bahsettigin tv satin almis oldugun Sharptan daha buyuk 140cm...dinamik kontrast bundada 10.000/1.....tepkime suresi Sharptan daha iyi 2.5ms yanlis biliyorsun 10ms degil!
6.250-de az para degil aradaki farka bahsi gecen lambalardan 3 tane alinir uzerindekiyle 4 lambasi olur sence bu 4 lambayla bu Sony 10 sene idare etmezmi?
Zaten Sony su lambalari uygun fiyata her yerde satsa eminim cogu kisi bu televizyonu alir..Satamiyorlar cunku lambalarin kisa devre patlama yapma olasiligi var onun icin sadece servislerde yapiliyor Servis taktigina garanti veriyor..internet siteleride bu garantiyi verse bile herhangi bir olumsuzluk oldugunda lamba degisimi icin gecen sure tuketicinin televizyonsuz kalmasina sebep oluyor.
Bagli bulundugunuz sehirdeki sony servisi lambayi uygun fiyata garantili takiyorsa bence bu televizyon fiyatina ve ekran boytuna gore sizin almis oldugunuz Sharp-tan daha iyi.
Lambaya bir ornek:
Amerikada XL 5200 lamba fiyati $249 (Sonystyle orjinal Sony parcasi satan kurum)
Buna Vergi ve Gonderme ucreti eklendiginde fiyat: $272.84 Amerika icin!
Turkiyede-de tahminen bu lamba servis ucreti alinmazsa $300 kusur olur.
Servis taktigi lambaya olumsuzluklar sonucu yenisiyle degisim yapiyorsa cok TV izlenen bir evde gunluk 12-14 saat. Bu lamba 3 yil anca gider 3-5 yil icin bu ucreti odemek sorunsa bu TV alinmaz yoksa degilse alinir!
Selam tekrar...
Evet Sony KDS benim aldığım 132 cm'lik Sharp TV'den 8 santim (diyagonel) daha büyük. Tepkime süresi 1.5 ms daha az, ve 1,000-1,500 YTL daha ucuz.
Ama benim TV KDS'ye kıyasla çok ince (ki bu yabana atılmaması gereken bi özellik hele çok geniş olmayan salonlarda), çok daha şık, çapraz görüntü açısı 176 derece. (ne kadar yandan bakarsanız bakın görüntü kalitesinde en ufak bir azalma olmuyor) lamba derdi yok ve şahsi görüşüm, görüntüsü çok daha net. (her iki TV'ye de aynı program oynarken baktım. gerçi KDS ayarsızdır vs.dir o an, orasını bilemem)
tercih elbette size kalmış. ama ben sharp'tan yana kullandım.
Büyük ekran full HD alacak arkadaşlara 1-2 uyarıda bulunmak istiyorum hemen.
1. salon büyük değilse almayın. yakından pikselleşme kaçınılmaz. Uzaktan net seyrediliyor ancak. 2. TV'yi satarken blue ray film oynatıyolar satıcılar. Görüntüsüne hayran kalıyorsunuz. Ama evde bırakın kabloyu, digiturk bağladığınızda bile görüntü kalitesinin çok düştüğünü görüyorsunuz. Bu TV'ler PS3 ve blue ray için imal edilmiş. HD yayın günümüzde çok kısıtlı. Sadece digiturk derby maçları veriyor. O da FULL HD kalitesinde 1080p değil. Yani çok paranız yoksa, PS3 oynayıp blue ray izlemicekseniz (ki onların da oyun ve videoları dehşet pahalı, orjinal almak zorundasınız zira kırılıp çoğaltılamıyor) bu TV'yi alıp "ulan ben ne halt ettim" demeniz olası. Ona göre. Ucuz oyuncaklar değil... 3. Ha bi de, benim TV dışarda 10,000 YTL civarı. ben aldım 6,250'ye. (teknosada sharp'ın 117 ekranı bile 7,500 YTL) illa alacaksanız gidin doğubanktan alın.
adonis kardeş forumu okumadan konuya girdiğin belli çünkü bu forumun en az 2-3 sayfasında büyük mekanlar için en az 25-30 metrekare ve üzeri mekanlara tavsiye edildiği yazıyor.. resimlerime bakabilirsin salonum 36 metrekare ve cuk oturdu..ayrıca recever bu tv de de önemli tabiki.. humax hdci 2000 ve hdmi kablo ile çanakta bile görüntü mükemmel...3 yıl sonra senin lcd nin görüntü kalitesini merak ediyorum..saygılar..
baytar kardeş
walla bana altın uçlu scart kablo al dediler. gittim en pahalısından aldım digitürk'e taktım. benim beklentim mi yüksek nedir bilmiyorum ama kesinlikle blu ray ile arasında gözle görülür fark var. Olması da doğal gerçi. Bırak FULL HDyi normal HD yayını bile bi tek Lig TV yapıo.
humax hdci 2000 ve hdmi kablo nedir? nerden alınır? nereye takılır? ne halta yarar bilmiyorum açıkcası. ama senin mükemmel dediğin görüntü nedir? benim TVye de süper gösteriyo diolar ama benim süper anlayışım farklı. sen seninkinden PS3 görüntüsüne yakın (aynısını alman mümkün değil zaten bikaç yıl daha) görüntü alabilio musun? alabiliosan bu TV ayarları ile mi kablo ile mi ilgili? Digiturk'ten daha kaliteli yayın yapan bi cihaz, uydu, çanak vs. de varsa piyasada bilemicem.
3 sene demişsin de, walla LCD'nin ömrü 60 ila 80 bin saat arasında değişiyo. Günde 10 saat açık kalsa (ki kalmaz) 20 yıl eder. 20 yıl sonra da ben bu TV'yi aldığım günü hatırlamam bile sanırım... :)
quote:
Orjinalden alıntı: baytar17
adonis kardeş forumu okumadan konuya girdiğin belli çünkü bu forumun en az 2-3 sayfasında büyük mekanlar için en az 25-30 metrekare ve üzeri mekanlara tavsiye edildiği yazıyor.. resimlerime bakabilirsin salonum 36 metrekare ve cuk oturdu..ayrıca recever bu tv de de önemli tabiki.. humax hdci 2000 ve hdmi kablo ile çanakta bile görüntü mükemmel...3 yıl sonra senin lcd nin görüntü kalitesini merak ediyorum..saygılar..
altın uçlu scart kablo ile bu tv den hdmi kablo ıle alacağın görüntünün ancak 4 te 1 ini alırsın.b humax recever ise hd yayınlarda kullanabıleceğin TC deki ilk recever dı (hoş ben dubaiden aldım)b 60 ila 80 bin saat lafına ise bu topicte herhalde gülmeyecek yoktur..ancak hd yayın konusunda haklısın belki bir 5 yıl sonra daha da gündem de olacak
***adonis*** arkadaş baytar17 nin dediği (3 yıl sonra senin lcd nin görüntü kalitesini merak ediyorum) lafında bi yanlış anlama var sanırım gerçi bilmiyorum 60 ila 80 bin saat ömrü varmı (sharp 137 ekran) yokmu ama lcd ve plazmalarda 2-3 yıl sonra %30 > % 40 arası görüntü kayıpları meydana gelmektedir ve telafisi yok fakat projeksiyon tv'lerde lamba ömrü daha az ama lambayı değiştirdiğinde tv ilk aldıgın gün gibi olmaktadır projeksiyon tv'lerde lamba dışında başka eskiyen biyeride olmadığı için.. projeksiyon tv kullanan bizler tv'yi çöpe atana kadar, lcd kullanan ve 20 yıl ömrü oldugunu iddia eden sizler 3 yıl iyi kalan 17 yıl ise %40 görüntü kaybına ugramış bir tv seyretmek zorunda kalıcaksınız malesef.Saygılar..
quote:
Orjinalden alıntı: ***adonis***
arkadaşlar selam herkese..
ben bu c.tesi sxrd almak için doğubanka gittim. doğubankta yoktu ama hemen yanındaki bir handa buldum. onu da bir tek kişide. televizyonu gördüm. görüntü kalitesi hiç de tatmin edici değildi. (gerçi blue-ray film değil TV kanalı oynuyordu ama aynı görüntü diğer TVlerde çok daha netti) Çaprazdan baktım. Görüş açısı azaldıkça görüntü kalitesinde belirgin bir düşüş oluyor. Fiyatını sordum. 5.000 YTL dedi satıcı. İnternetten araştırdığımda sxrd o kadar da kalın gibi durmuyordu 3 boyutlu grafiklerinde. Ama yakından bakınca oldukça ama oldukça kalın ve cüsseli olduğunu gördüm. Canım sıkıldı. Diğer TV'lere baktım. Gezdim tozdum en sonunda Sharp Aquos aldım (132 cm, incecik, LCD, Full HD, 10000/1, 4 ms tepki süresi-ki sxrd'de yanlış bilmiyorsam bu 10ms) para olarak da 6,250 YTL verdim. Başka bi dükkan (Tunç Elektronik) aynı TV'ye 5.950 YTL'ye bıraktı ama kapalı ambalajda değil, vitrin malıydı. O sebeple almadım. Size tavsiyem, sxrd yerine daha üstün özellikleri olan ve incecik bu TV'yi alın. Lambayla mambayla da uğraşmayın. 5,000 YTL veren 1,000-1,500 YTL daha verir inancındayım. Başkasının yalancısı değilim. Her iki TVyi bizzat yakından kendi gözlerimle gördüm.
yine de karar sizin. daha önceden sxrd alanlara da hayırlı olsun diyorum. canlarını sıkmasınlar.
hoşçakalın.
Hocam Bu Sharp Lcd lerle ilgili çok güzel şeyler duyuyorum ama sanırım ülkemizde servisi felan çok yaygın değilmiş.Diğer arkadaşlardanda özür diliyorum konumuz Sony ama bir Sharp konu başlığı olmadığı için arkadaşa burdan bir soru sormak istiyorum.Sharp ı seçtiğne göre seçim yaparken rakipleri olan şu tvleride değerlendirmişsindir. 1-)Philips 9732 veya 9900 2-)Samsung M87 3-)Sony X veya W serisinin 10mbit lik yeni modelleri 4-)Sharp Aquos(sizin tv)
sizden ricam bu tvleri eğer gözden geçirdiyseniz bir değerlendirme yapmanızı ve neden Sharp ı seçtiğinizi belirtmenizi istiyorum.şimdiden saolun
hacı... Doğubanka SXRD almaya gidip de neden almadığımı daha önce yazmıştım. uzun uzun tekrar etmeme gerek yok.... eşşek kadar, TV'de normal yayın akışı oynarkenki görüntüsünü hiç beğenmedim, çaprazdan hele çok kötü, lamba-mamba vs...
satın almak için girdiydim o dükkana, feci halde sıtkım sıyrılarak ve hevesim kaçarak döndüm.
Niye Sharp aldım da diğer bahsettiklerini almadım..? 1. sharp'ı herkes met ede ede bitiremiyordu. bilinçaltımda yer etmiş. 2. fiyatı diğer saydıklarından daha hesaplıydı. 3. kontrast - tepkime - görüntü özellikleri vs. gibi kalemlerde diğerlerinden öne çıkıyor.
Şunu da belirtmeden geçmiim.. bizbizeyiz.. kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın.. boş laf anlatmasın. insan 2-3 aylık maaşını ezip dev ekran TV alırken bunu biraz da sağa sola hava atmak için alır. Misal ben bi sürü hatun çağırdım eve DVD izleyelim bahanesiyle. Eğer SXRD alsaydım içlerinden "ıyyy.. tipe bak.. ala ala hantal bi projeksiyon TV almış, bi de övünerek anlatıyo, oysa ahmetinki-mehmetinki incecikti" diyeceklerdi. Ama şimdikini görünce "ohaaaaaaaaaa.... bu da ne böyleeeeeee" diolar... ağızları açık kalıyo.....
Sharp ya da başka bi 52 inç LCD'nin hava atılabilitesi SXRD'yi ezer geçer... ha, 1.500 YTL ekstra para bayılmaya değer mi? bence değer.. sizleri bilemem..
SXRD'den ne kadar memnun olduklarını anlatmaya devam eden arkadaşlar için söyleyecek birşeyim yok.. hayırlısı olsun.. iyi günlerde kullansınlar.. kimse tercihlerini benimle aynı yönde kullanmak zorunda değil ne de olsa...
quote:
Orjinalden alıntı: sho-ryu-ken
Hocam Bu Sharp Lcd lerle ilgili çok güzel şeyler duyuyorum ama sanırım ülkemizde servisi felan çok yaygın değilmiş.Diğer arkadaşlardanda özür diliyorum konumuz Sony ama bir Sharp konu başlığı olmadığı için arkadaşa burdan bir soru sormak istiyorum.Sharp ı seçtiğne göre seçim yaparken rakipleri olan şu tvleride değerlendirmişsindir. 1-)Philips 9732 veya 9900 2-)Samsung M87 3-)Sony X veya W serisinin 10mbit lik yeni modelleri 4-)Sharp Aquos(sizin tv)
sizden ricam bu tvleri eğer gözden geçirdiyseniz bir değerlendirme yapmanızı ve neden Sharp ı seçtiğinizi belirtmenizi istiyorum.şimdiden saolun
"ama lcd ve plazmalarda 2-3 yıl sonra %30 > % 40 arası görüntü kayıpları meydana gelmektedir ve telafisi yok fakat projeksiyon tv'lerde lamba ömrü daha az ama lambayı değiştirdiğinde tv ilk aldıgın gün gibi olmaktadır "
Bu bilgi hakikaten doğrumu arkadaşlar ? Eğer öyleyse üretici firmalar ağzıyla kuş tutsa lcd ve plazma tv satamazlar diye düşünüyorum . Çünkü o zaman bu ürünlerden alanlar direkt enayi durumuna düşmüş olurlar . Konu hakkında bilgili elektronikden anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim .
TEKNOWAR arkadasım bizde bunu anlatmaya çalısıyoruz zaten...Ama Adonis arkadasın gibi amaç evde kızlara hava atmaksa o zaman bu tv iş yapmaz..Ama biz evli barklı insanlarız ..Evde hanıma da hava atacak halimiz yok.Ama o hava işini bende evlenmeden önce yapmıştım ama7-8 yıl önce peugeot 307 imle.. Tv ile hava atmakta biraz garip zaten..
bak hacı, bunu sharp'ın sitesinden aldım.. Mark Shuttleworth diye bi elaman yazmış... türümün tek örneği ben diilmişim demek ki.... :D
Rated 5/5 - Go out and buy one! just got my 52 inch hd tv oh my god you dont have to turn it on and it looks good black screen piano black surround amazing.Now turn it on and then you know what hd is all about my girls words was f... me you think your in the tv sharp clear best ive seen now .............
quote:
TEKNOWAR arkadasım bizde bunu anlatmaya çalısıyoruz zaten...Ama Adonis arkadasın gibi amaç evde kızlara hava atmaksa o zaman bu tv iş yapmaz..Ama biz evli barklı insanlarız ..Evde hanıma da hava atacak halimiz yok.Ama o hava işini bende evlenmeden önce yapmıştım ama7-8 yıl önce peugeot 307 imle.. Tv ile hava atmakta biraz garip zaten..
mastor1 arkadasım su anda tv lerin garantisi bile 3-4 yıl.. insaf herhalde 1.5 yılda görüntü performansı düşmez herhalde...doğal olanda bu..laptop a gelince zaten onlarda böyle problemler olmaz ...çünkü lcd tv lerdeki problemler apayrı şeyler...
quote:
altın uçlu scart kablo ile bu tv den hdmi kablo ıle alacağın görüntünün ancak 4 te 1 ini alırsın.b humax recever ise hd yayınlarda kullanabıleceğin TC deki ilk recever dı (hoş ben dubaiden aldım)b 60 ila 80 bin saat lafına ise bu topicte herhalde gülmeyecek yoktur..ancak hd yayın konusunda haklısın belki bir 5 yıl sonra daha da gündem de olacak
baytarcan,
digiturk tarafından tarafımın hizmetine sunulan receiver'da hdmi çıkış yok... ne yapmalı? gidip başka bi receiver mı almalı? peki diyelim seninki gibi humax receiver aldık, hdmi kabloyu da edindik, taktık aletin arkasına? ee...? ne olucak? ciddi ciddi benim altın uçlu scart gölgede mi kalacak? digiturk'un tum kanallarındaki görüntü birdenbire HD kıvamına mı gelecek bi kablo değiştirdik diye (kapasitenin 4 te 1 ini kullanıyosun diosun ya) böyle bişey mümkün mü yoksa kafa mı buluyosun benimle anlamadım. zira benim görüntünün 4 kat iyisi heralde ultra-full hd ayarında birşey olur.
SXRD kullanan ve normal TV görüntüsünü de öve öve bitiremeyen diğer arkideşlerin hepsi senin gibi hdmi çıkışı mı kullanıyolar? mümkün mü yaw böyle bişi?