Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burak reis bilgiler için saol, bende 1 ay içinde almış olacam bu tv yi. Senin söylediklerine ek olarak, laptop u TV ye bağlayıp ölü piksel kontrol programlarıyla gözlemeyi ekleyebilirmiyiz ?

quote:

Orjinalden alıntı: burak reis

öncelikle hayırlı olsun. eğer EUROSIA garantili aldıysan ?? zaten sorun yok. hiç kasma getirip kursunlar . garanti belgende satıcı firmanın kaşesi mutlaka olsun . tv nin kutusunu 10 gün mutlaka sakla atma kutu büyük olduğundan insan kurtulmak istiyor hemen. tv den memnun kalmassan 10 gün içerisinde hiçbir sebep belirtmeksizin iade edebilirsin kutu bu yüzden gerekli. üstü bantlı bantın altı zımbalı bir kutu, içini açınca tv yi örten bir kaplama daha çıkacak ama sıkı sıkı değil üzerine bir örtü edasıyla örtülmüş ekran koruma amaçlı. kumanda ve piller paketinde çıkacak. gerisi bir terslik olursa garantinin işi umarım olmaz. birde kaça ve nereden aldığını EUROSIA garantilimi? yoksa satıcı garantilimi ? paylaşırsan bu tv den edinmek isteyen arkadaşlar için iyi olur. ehh birde tv nin resimlerini eklersen tabi daha hoş olur güle güle kullanman dileği ile. bu arada tv türkçe kullanım kılavuzu ile gelmediğinden bizim burada kutuyu açıp türkçe kılavuzu koyuyorlarmış kutu açılmış sonradan kapanmış gibi görülebilir bende böyle olmadı ben kılavuzu elden aldım içinden orj kılavuzu çıktı sadece. yani kutu açılmış diye telaş yapma sorarsın amma yazmışım yaw kalite kontrol mühendisi gibi

• @burak reis, ayrıntılı bilgiler ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.

KDS-55A2000 ve SU-RS11X 'i (orj sehpa) Kozyatağı Carrefour'daki Euroasia bayisinden aldım, yani Euroasia garantili.

İkisi birlikte kredi kartına 12 taksit fiyatı 3800 ytl.

Şu an cihazı kurcalıyorum. avforum'da bulduğum ayarları yaptım, gayet güzel oldu. Zaman geçtikçe kendime özgü bir profil oluştururum artık.

Ben ilk geldiği ayarlarla PS3 ile denedim, çok iyi değildi ama daha önce denediğim 32" philips lcd'den daha başarılıydı. Son ayarlarla denemedim, ortalık biraz toparlansın dener sonucu bildiririm.

Bu kadar sert bir fiyat indiriminin yeni modellere yer açmaktan başka bir sebebi yoktur herhalde. ABD piyasası için yeni çıkan sxrd tv gerçekten özellik olarak bizimkinden üstün. Ancak yanılmıyorsam avrupa piyasasındaki KDS-55A2020 modelinin KDS-55A2000'den kasa rengi dışında farkı olmadığını söylüyorlar. Açıkçası merak ediyorum, yeni seri sxrd ne gelecek. Tek bildiğim, ne gelirse gelsin fiyatı min 6000 ytl olacak.

Saygılar.

• @coyote acaba yazım hatasımı oldu ?
    Gerçekten 3800 ytl ye 12 taksit mi ?

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

@burak reis, ayrıntılı bilgiler ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.

KDS-55A2000 ve SU-RS11X 'i (orj sehpa) Kozyatağı Carrefour'daki Euroasia bayisinden aldım, yani Euroasia garantili.

İkisi birlikte kredi kartına 12 taksit fiyatı 3800 ytl.

Şu an cihazı kurcalıyorum. avforum'da bulduğum ayarları yaptım, gayet güzel oldu. Zaman geçtikçe kendime özgü bir profil oluştururum artık.

Ben ilk geldiği ayarlarla PS3 ile denedim, çok iyi değildi ama daha önce denediğim 32" philips lcd'den daha başarılıydı. Son ayarlarla denemedim, ortalık biraz toparlansın dener sonucu bildiririm.

Bu kadar sert bir fiyat indiriminin yeni modellere yer açmaktan başka bir sebebi yoktur herhalde. ABD piyasası için yeni çıkan sxrd tv gerçekten özellik olarak bizimkinden üstün. Ancak yanılmıyorsam avrupa piyasasındaki KDS-55A2020 modelinin KDS-55A2000'den kasa rengi dışında farkı olmadığını söylüyorlar. Açıkçası merak ediyorum, yeni seri sxrd ne gelecek. Tek bildiğim, ne gelirse gelsin fiyatı min 6000 ytl olacak.

Saygılar.

• quote:

@coyote acaba yazım hatasımı oldu ?
    Gerçekten 3800 ytl ye 12 taksit mi ?

İlk duyduğumda ben de çok şaşırdım ama, evet tv+sehpa (bu arada sehpa çok şık) 12 taksit 3800 ytl.

tv'nin ekranına bilgisayarın görüntüsünü 1080p olarak yerleştirmeyi henüz beceremedim, görüntünün bir kısmı ekrandan taşıyor. Onun dışında ilk izlenimlerim çok olumlu.
  • Çok iyi fiyat.İlk geldiğinde 6950 YTL den satılıyordu.Neredeyse yarısı.Sony nin listesinde hala 6150 ytl görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forever79

burak reis bilgiler için saol, bende 1 ay içinde almış olacam bu tv yi. Senin söylediklerine ek olarak, laptop u TV ye bağlayıp ölü piksel kontrol programlarıyla gözlemeyi ekleyebilirmiyiz ?

quote:

Orjinalden alıntı: burak reis

öncelikle hayırlı olsun. eğer EUROSIA garantili aldıysan ?? zaten sorun yok. hiç kasma getirip kursunlar . garanti belgende satıcı firmanın kaşesi mutlaka olsun . tv nin kutusunu 10 gün mutlaka sakla atma kutu büyük olduğundan insan kurtulmak istiyor hemen. tv den memnun kalmassan 10 gün içerisinde hiçbir sebep belirtmeksizin iade edebilirsin kutu bu yüzden gerekli. üstü bantlı bantın altı zımbalı bir kutu, içini açınca tv yi örten bir kaplama daha çıkacak ama sıkı sıkı değil üzerine bir örtü edasıyla örtülmüş ekran koruma amaçlı. kumanda ve piller paketinde çıkacak. gerisi bir terslik olursa garantinin işi umarım olmaz. birde kaça ve nereden aldığını EUROSIA garantilimi? yoksa satıcı garantilimi ? paylaşırsan bu tv den edinmek isteyen arkadaşlar için iyi olur. ehh birde tv nin resimlerini eklersen tabi daha hoş olur güle güle kullanman dileği ile. bu arada tv türkçe kullanım kılavuzu ile gelmediğinden bizim burada kutuyu açıp türkçe kılavuzu koyuyorlarmış kutu açılmış sonradan kapanmış gibi görülebilir bende böyle olmadı ben kılavuzu elden aldım içinden orj kılavuzu çıktı sadece. yani kutu açılmış diye telaş yapma sorarsın amma yazmışım yaw kalite kontrol mühendisi gibi

rica ederim. bu arada lcd projeksiyon panellerde ölü piksel olayı yoktur. normal lcd panellerle karıştırmayalım.

• Arkadaşlar, bu tv'yi bilgisayar monitörü olarak kullanmayı denediniz mi? 1920x1080 çözünürlük altında.

Birde bu tv 1.1 pixel mapping özelliği var mıydı?
  • Biraz önce Kozyatağı carrefour içindeki SONY market ile konuştum.Ellerinde 1 adet kalmış o da 2 gündür teşhirdeymiş ve bir daha bu TV nin getirilmeyeceğini söylüyor.Fiyat COYOTE nin aldığı ile aynı yani 3800 ytl/12.Sony nin iki satış noktası arasında bu kadar fiyat farkı nasıl oluyor anlamıyorum.Maltepe sony 5800 ytl ye satarken Kozyatağı 3800 ytl ye satıyor.Enteresan !!!!!!!
  • quote:

Evet arkadaşlar, uzun ve sancılı bir araştırma, karar verme, karar değiştirme, tekrar karar verme, tekrar değiştirme, tekrar araştırma, kafayı yeme sürecinden sonra sonunda bugün ben de bir KDS-55A2000 sahibi oldum. Yarın gelip kuracaklar.

Bu tv'yi kullanan arkadaşların teslim alma sırasında nelere dikkat etmem konusunda fikirleri varsa öğrenmek isterim.

Bir de bu tv'nin servis menüsüne aşağıdaki gibi ulaşılıyormuş,

With the TV on, press these keys in sequence, one after the other.
    power off
    display info
    5
    volume up
    power on

Bu menüde tv'nin çalışma saatinin görülüp görülemediğini bilen var mı?

Bir de tv'nin kutusunun daha önceden açılıp açılmadığını anlamanın bir yolu var mı? Mesela playstation kutuları üzerindeki güvenlik etiketleri gibi.

öncelikle hayırlı olsun bende kdf 50e2000 modeli var tv stanby da iken sırasıyla [i+] [5] [volum yukarı] [analog] tuşlarına basınca tv açılıyor ondan sonra ekrana birtakım sayılar çıkıyor bunlar çıktıktan sonra menü tuşuna basınca ayrı bir ekran geliyor burada onlarca ayar parametreleri mevcut bunlarla oynamadan altta error yazan kısma jostikle üstüne gelip sağ jostiğe basıp bölüme giriyorsun orada working time diye yazan kısımın karşısında ne kadar çalıştığını görebiliyorsun.lakin bendeki model farklı senin tvde de aynı olabilir.

• @matriks, çok teşekkürler, eve gider gitmez deneyeceğim.
  • quote:

Saygılar.

hacılar... vakti zamanında SXRD almaya karar verdiğimde sony'ye bi e-mail yazıp bi iki bişi sorduydum... bana gönderdikleri cevabı copy-paste yapıyom...

Değerli Sony Dostu,

Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz.

Talep etmiş olduğunuz KDS-55A3000 modelinin türkiyeye ithalatı gerçekleştirilmeyecektir. KDS-55A2000 modelimizle ilgili sormuş olduğunuz 90 ile 180 derece arasındaki izlenme performansları ve fan sesi için cihazımızı sony shoplarda inceleyerek satın almanızı önermekteyiz. Bu tür kıstaslar kişilerin hassasiyetine ve kullanım alanı / zamanına göre değişeceği için bir yorumda bulunmayı doğru bulmamaktayız.

Bilginize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Sony Eurasia Pazarlama AS
    Müşteri Bilgi Merkezi

Tel: 444 SONY ( 7669 )

bu arada cayote kardeşim... 3800'e çok sağlam kapatmışsın.. hayrını gör..
    ben göremiyorum... her gece 10da işten çıkınca ne DVD izleyesi ne de PS3 oynayası geliyo insanın..
    umarım sen yeni oyuncağına yeterince vakit ayırırsın..

bu arada.. geçenlerde digiturk'un evime kurduğu receiver'la fenerin HD maçını seyrettim ama görüntü süper diildi diye yazmıştım ya.. digiturk'u aradım. ülen neresi HD bu yayının diye sordum. meğerse heriflerin benim evime getirdiği receiver HD yayınları alan türden diilmiş.. digiturk yeni bi receiver verecekmiş bikaç ay içinde.. (ama bu sefer beleş diil.. parayla satacaklarmış) o yeni receiver (digiturk plus) HD yayınları alabilecek kapasitedeymiş. piyasaya çıkar çıkmaz haber vereceklermiş..

allamm ya.. HD maç izlicem diye digiturk uyesi oldum.. hatta herifler kendi receiver'larını getirsinler de öngöremediğim bi aksaklık husule gelmesin diye düşündüm.. meğerse saftriklerin bayraktarlığını yapıyomuşum da haberim yokmuş... neyse beklicez bikaç ay... (bu arada heveslenmeyin digiturk plus alıcam bi ton HD yayın izlicem diye.. sadece lig TV'nin ist. maçları ile 1-2 tane belgesel HD yayın olacakmış ilk etapta.. ilk etap dedikleri de 1-2 yıl sürmezse ben tanımamışım demek bunları)

• Herkese merhaba!
    Forumda konunuzu uzun zamandır takip ediyorum;
    uzun süren kararsızlık ve araştırma sonucunda Kesin ve Katii kararım KDS55 oldu!
    Haftasonu alıyorum artık;
    Hepinize teşekkür ederim yazılarınız yol gösterici oldu!
    Fakat ufak bir soru var kafamda; bu makina ile Digitürk çok mu berbat görünüyor?
  • arkadaslar kac kişiye bu forumun bu tv yi aldırttığının farkındamısınız bilmiyorum?????? bayağı çok oldu herhalde..... ancak alanların hiçbirinin pişman olduğunu düşünmüyorum....
  • Cevap veren olmadı ama ben bugün aldım KDS-55-A2000 !
    17 sayfa okudum konuyu; aletin Digitürk performansına dair bilgi yok....
    Aksilik olmazsa ben yarın test edip, konuya bilgi eklerim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj -- 2 Kasım 2007; 19:45:02 >
  • Bu konuyu en çok takip edenlerden biri olarak, ilk hayırlı olsun benden
    alışveriş bilgilerini ve yorumlarını merak ediyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pj

Cevap veren olmadı ama ben bugün aldım KDS-55-A2000 !
    17 sayfa okudum konuyu; aletin Digitürk performansına dair bilgi yok....
    Aksilik olmazsa ben yarın test edip, konuya bilgi eklerim!

dostum öncelikle hayırlı olsun. 17 sayfa okudum yazmışsın okuduğun 17 sayfada benim resimlediğim bir çok dijitürk görüntü var bu topic de paylaştığım. o bakımdan ben tekrar tekrar açıklama yapma gereği duymadım kendi adıma. güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 2 Kasım 2007; 23:20:04 >
  • Forever79 çok teşekkür ederim dostum..
    Burak Reis, önce selam, o resimlerin digitürk olduğu ya yazmıyordu hiç ya da ben gözden kaçırdım.
    O kadar yazıyı tekrar okuyamayacağım. Ama sonuç onlar digitürk ise harika!

Yazılarda uydudan o kadar bahsedilmiş ki, bende bu tv'yi alıp ilk Digitürk bağlayacağım diye korkuyordum.
    Peki digitürkü hangi kablo ve ile bağladığını sorsam çok mu şey istemiş olurum?
    Malum yarın almam gerekiyor.

Teşekkür ederim Burak, özellikle öncesinde kdf kullanman beni çok rahatlattı! Kararsızlıklarımı sildi.
    Benimde yarın bırakacağım tv eski bir 115 arka projeksiyon SONY!
    Kdf ile ölçüşemez ama.

• quote:

Orjinalden alıntı: pj

Forever79 çok teşekkür ederim dostum..
    Burak Reis, önce selam, o resimlerin digitürk olduğu ya yazmıyordu hiç ya da ben gözden kaçırdım.
    O kadar yazıyı tekrar okuyamayacağım. Ama sonuç onlar digitürk ise harika!

Yazılarda uydudan o kadar bahsedilmiş ki, bende bu tv'yi alıp ilk Digitürk bağlayacağım diye korkuyordum.
    Peki digitürkü hangi kablo ve ile bağladığını sorsam çok mu şey istemiş olurum?
    Malum yarın almam gerekiyor.

Teşekkür ederim Burak, özellikle öncesinde kdf kullanman beni çok rahatlattı! Kararsızlıklarımı sildi.
    Benimde yarın bırakacağım tv eski bir 115 arka projeksiyon SONY!
    Kdf ile ölçüşemez ama.

rica ederim. diji türk e phılıps altın uçlu scart ile bağlı .

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...

• Sony'nin indirimi ne iyi oldu yahu, konu tekrar canlandı.

@pj, yeni televizyonunuz hayırlı olsun.
  • sony sahipleri, bu sıkıntıyı yaşadınız mı? Cnet'de incelerken gördüm:

Editors' note: When we first received our KDS-60A2000 review sample we noticed that it could not resolve any of the finest details in a 1080i test pattern. When we showed Sony's engineers the failed pattern, they promised to look into it. After issuing a vague preliminary statement that was originally printed here, the company followed up by admitting that some models in the field may indeed be incapable of resolving all of 1080i. Click here for details.

Sony also provided instructions that allowed us to modify the service menu to address the issue ourselves (we encourage owners who want to get the fix for their TVs to contact Sony directly). After the fix, our KDS-60A2000 passed the test pattern normally. Overall, we don't consider this issue a deal-breaker either way, since we found it impossible to discern prefix images from postfix with normal program material. See the Performance page of this review for more.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.