Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baytar17 bende bu akşam aldım, yarın öğlen geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever79 -- 4 Kasım 2007; 23:43:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Arkadaşlar, bu tv'yi bilgisayar monitörü olarak kullanmayı denediniz mi? 1920x1080 çözünürlük altında.

Birde bu tv 1.1 pixel mapping özelliği var mıydı?

Bunu ben de merak ediyorum. Bilgisayar monitörü olarak kullanmayı deneyen var mı?
  • @DoubleDragon, 7900GS ekran kartlı Dell E1705 laptopuma, bu tv'yi monitör olarak kullanarak windowsXP kurdum. Daha windows kurulmadan dos ortamı ve windows setup aamalarında tv çözünürlüğü 1080p olarak gösterdi, görüntü mükemmel berraklıktaydı yani 1:1 pixel mapping özelliği destekleniyordu ve overscan vardı yani görüntünün tamamı ekrana sığmıyor ve ekrandan taşıyordu.

Windows kurulup çözünürlüğü 1920x1080'ye ayarladığımda görüntü hafif bulanıklaştı yani 1:1 pixel mapping kayboldu ve overscan devam etti. Nvidia'nın kendi ayarlarından ekran yeniden boyutlandırılamıyor ve kaydırılamıyor. Ben de bu iş için powerstrip isimli 3. parti bir yazılımı yükledim. Ama nedense bu yazılımla ekranı küçültmeye başlar başlamaz tv'nin ekranında görüntü kayboluyor ve ekranda "desteklenmeyen çözünürlük" uyarısı çıkıyor. Galiba powerstrip yazılımı ekranı küçültürken çözünürlüğü de standart olmayan bir değere küçültüyor, 1885x1007 gibi mesela.

İlk seferinde bağlantıyı vga-vga kablo ile yapmıştım, sonuç iyi değildi, tavsiye etmem. Yukarıda anlattıklarımın tamamını ise Bandridge DVI-HDMI kablo ile denedim. Windows kurulumu sırasında, yani 1:1 pixel mapping varken, overscan dışında görüntü gerçekten mükemmeldi. Herhalda en zevkli windows kurulumumu yapmışımdır.

Bence Windows kurulurken bile overscan olması, sorunun windows'tan değil de tv ve ekran kartı arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklandığını gösteriyor. Ancak windows içinde nvidia ayarları ve powerstrip gibi 3. parti yazılımlarla belki standart dışı ayarlarla sorun çözülebilir. Tabii bu durumda laptopun kendi ekranında görüntü problemleri oluşması da muhtemel.

Kısacası, şu ana kadar tv ile ilgili canımı sıkan tek şey pc bağlantısını hakkıyla yapamamış olmam. Onun dışında gerçekten çok memnunum. Dün dvd olarak Punisher isimli filmi seyrettim. Gerçekten sinemada gibiydim. Sadece büyüklük olarak değil. Ekrandaki görüntüde piksellenmeden eser yok, bu tv, sanki sinemada analog olarak perdeye görüntü düşürülmüş gibi bir his uyandırıyor insanda. Alacak arkadaşlara gerçekten tavsiye ederim. İtalya'daki bir arkadaşıma PS3 sipariş ettim, geldiğinde görüntüyü düşünemiyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada pc bağlantısı ile ilgili tüm kds-55a2000 sahiplerinin tecrubelerini öğrenmek isterim.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 5 Kasım 2007; 8:13:12 >

• PJ ve forever 79 arkadaşlarımız emellerine ulaştılar.Umarım sorunsuz ve gönüllerince kullanırlar.
    Bir de nereden ve hangi fiyata aldıklarını açıklarlarsa bizim için de güzel bir yardım olur.
  • Bi hafta önce forumu keşfedip yorumları okuduktan sonra ; nişanlımla birlikte sony kds 55a-2000 almaya karar verdik.Ama şöyle bi sıkıntımız var ki haziran sonunda evleneceğimiz için acaba beklemelimiyiz almak için ;yoksa yeni serinin gelecek olmasından dolayı o tarihe kadar kds 55a-2000'in artık gelmemesi ve tükenmesi gibi bir durum sözkonusu olabilir mi?Konuyla ilgili tavsiyede bulunursanız seviniriz..
  • KDF serisi hala bulunabildiğine göre KDS de bulunabilir.Beklemek daha mantıklı.Ben de nisan ayında almayı düşünüyorum.
  • Olivium/Zeytinburnu'nda Sony Shop dan peşin 3.800 YTL ye aldım. 1 tane getirmişlerdi 4 gun once. Onuda ben aldım. Ama getirmenin sorun olmadığını ve aynı fiyata verebileceklerini söylediler. Taksitli fiyatida 4.299 ytl. Normalde aynı gun teslimat yapıyorlarmış. Bu arada garantiside 5 seneymiş. Forumlarda verilmişse kaçırmışım, yeni öğrendim.

Bu arada buradan almayı düşünen arkadaşlara peşin fiyatının 3.900 ytl oldugunu soylicekler büyük ihtimalle. "Tarabyalı arkadaşa 3.800 YTL demişsiniz" derseniz sorun çıkarmazlar

Burayı nerden buldun derseniz sırayla bütün sony shopları telefonla aradım. Gerçekten çok farklı fiyatlar var.
  • Bir kaç konu daha var.
    Bu model Carrefour/Kozyatağı Sony shop a bir daha gelmeyecekmiş. Diğer bir sony shopdada sorduğumuzda Sony merkez stokları gibi tam anlayamadığım bi yerdede kalmadığını, büyük ihtimalle yeni versiyonunun geleceginden bahsetti. (Kendi yorumuda olabilir, kesin bilgi değildir.)
  • 3.600 peşin! Ben böyle aldım; Orjinal sehpa dahil....
    3.900 12 taksit!
    Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj -- 5 Kasım 2007; 20:12:04 >
  • Ankara'da nerden aldığınızı öğreneblirmiyim?
  • carrefour A.V.M
    Zenginler Sony
  • Fiyatlar çok iyi.Bu fiyata 140 ekran başka bir TV bulamayız herhalde.Yeni SXRD gelince 55A2000'in 3000 ytl ye kadar düşeceğini tahmin ediyorum.Hayırlısı diyelim....
  • Benim satın aldığım yer olan kozyatağı carrefour sony shop'taki teşhire konan son kds-55a2000 de 2 gün önce satılmış. Tekrar gelmeyeceğini söylediler. Bakalım arkadan yansıtmalı tv olarak ne gelecek?
  • Arkadaşlar bu televisyonu ilk çıktığında beri araştırıyorum. buradaki tüm sayfaları da okudum. Ama ilk çıktığında 6.500 gibi bir fiyata satıldığı için fiyatın biraz düşmesini beklemek en iyisi diye düşünmüştüm. fakat burada bahsedilen fiyatlara kadar düşeceğini hiç tahmin etmemiştim. gerçi daha iki hafta önce istanbul Media Martk'ta gördüğüm fiyat 5.000 YTL civarındaydı. nasıl oluyorda fiyatlar bukadar çok değişiyor?
    bi gariplik yoktur inşallah.
  • Tv yi aldık, şimdi uydu sistemi seçimi sıkıntısı başladı. Pek bilgim yok ama biraz araştırınca bu ikisi fiyat farkı olmasına rağmen cazip gibi görünüyor. Sadece uydu alıcısı alıncada iş bitmiyo sanırım.

* HUMAX HDCI-2000 HD
    * CREA SR-U 1000

Hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever79 -- 9 Kasım 2007; 1:04:12 >
  • ben digitürk bekliyorum..
  • Kalite olarak bakarsan tabiki HUMAX.Ama fiyat performans olarak değerlendirildiğinde CREA öne çıkıyor.
    Bu arada bu uydu alıcısını aldıktan sonra digitürk HD dende faydalanmak istersen ikinci bir masraf yapmış olacaksın.Çünkü digitürk HD yayınları sadece kendi vereceği muhtemelen PACE marka reciever üzerinden yapacak.

quote:

Orjinalden alıntı: Forever79

Tv yi aldık, şimdi uydu sistemi seçimi sıkıntısı başladı. Pek bilgim yok ama biraz araştırınca bu ikisi fiyat farkı olmasına rağmen cazip gibi görünüyor. Sadece uydu alıcısı alıncada iş bitmiyo sanırım.

* HUMAX HDCI-2000 HD
    * CREA SR-U 1000

Hangisi ?
  • digiturk'u aradığımda bikaç ay içinde yeni receiver'ların piyasaya sürüleceğini söylemişlerdi.
    bütün üyelere de mail atarak tel. ederek vs. tek tek haber vereceklermiş.
    bi süre beklemekte ve o esnada scart ile idare etmek bana da mantıklı geliyor.

ya.. bu topic'le çok alakalı diil belki ama bişi sorucam size..
    zira kafası çalışan arkideşlerden müteşekkil bu forum zannımca..

ben de büyük ekran full HD TV kullanıyorum sizin gibi.
    PS3'e HDMI kablo ile bağlıyım. ancak PS3'ten 1080p desteğini seçtiğim zaman ekran karıncalanıyor. 720p ise sorunsuz. Bu noktada...

1. Daha kaliteli bir HDMI kablo mu almalıyım? (gerçi benim kablonun üzerinde 1080p'nin desteklendiği yazıyordu. "up to 1080p" 1080p'ye kadar yani. yanlış anlamıyosam 1080p de dahil gibi geliyo bana. uyduruk bi kelime oyunu yapmıyolarsa)
    2. Yoksa televizyondan özel bir ayar mı yapmam gerekiyor?

HDMI kabloyu yazıcıoğlundan aldıydım. 2 tane çıkardı bana satıcı. benim aldığım 30 kaatlıktı.. diğeri 110.. (panosonic'miş) burdaki diğer forumlarda HDMI kalitesi markadan markaya farketmez diolardı. öyle mi gerçekten?

PS3 kullanan arkideşlerden yanıt bekliyorum.

• 1000. mesaja ulaştık.Nice 1000. mesajlara....
  • Kablolu yayında sorun yaşıyorum. Acaba tüm kullanıcılarda aynı mı?
    Tv manuel Anolog ayarlarında sadece sistem I var benim; B/G falan yok?
    Sizin durumunuz nedir merak ettim... Cevap verirseniz hemen servisi aramış olmam. Teşekkürler!

Adonis; PS3 te otomatik ayarı seçtim ben sıkıntı yok;
    tahminimce sen direk 1080 seçmişsin. 720 oyunu 1080'e yükseltiyor....
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.