onureren .sen açıp kurma servis gelsin açsın kursun bu arada aldığın yer sony yetkili bayi ise zaten onlar açıp kuracaklar sonrada garanti süresi başlayacak ama doğu bank tarzı bir yerden aldıysan besmele çekip tak fişe gitsin. hayırlı olsun güle güle kulan.
eros33 yardımların için tesekkurler yınede sabırsızlanıyorum gelismeleri takip ediyorum.
Cevahire ne zaman gitsem xXx dvdsi oluyor. Kanyondaki sony magazasinda da vitrine koymuslar. Orada Toy Story oynuyordu. 3lcd satan tum magazalarda hd clipler gosterilirken, sxrdlerde neden dvd seyretiriyorlarki?
DOSTLAR bu sxrd tv yı ve yenı model 3lcd tv yı akmerkez ın altındakı sony magazasında gorup ızleyen ınceleyen varmı acaba?orada bu ıkı tv hangı kaynakla baglı bılen varmı?
bu arada dostlar dogubanktakı ıthal edecek abımızle konustum TIR TIR ulkemıze dogru yaklasıyormuseee kendısı kısmetse 15 ıne kadar burada dedı gerı sayım basladı dostlarım hadı hayırlısı hepımıze
tv nın altındakı sehpayı nereden bulacagız????? 140 ekran tv her yere sıgmaz ...orjınalı var mı?? yoksa turkısh mı alacagız ???????
orj yok. malesef çakma sehpaya devam
arkadaslar sonorous un pl3150 sehpası olabılır bence tek katlı genısılıgı ıse 140cm
arkadaslar sabah dogubanka gıttım etrafta degısık bır urun yok sony sxrd ve toshıba yı getırecek fırmanın malları gumruge gelmıs :banana: oradakı ışlemlerın yapılıp dogubankta satısa sunulması carsamba cuma arası dıyorlar yanı haftaya dana nın kuyrugu kopacak dostlarım
bu arada dun aksam akmerkezdekı sony ye telefon actım 55ınchlık sxrd(kds 55a2000) ve yenı model 3lcd(kdf 50e2010) yanyana sergılenıyormus :banana:
yarın sabah kısmetse ıkısınıde ıncelemek uzere akmerkeze gıdecegım tabıkı meshur demo dvd lerımle :smiles26
Eros33 sonucları sabırsızlıkla bekliyoruz.Dvd ler için tekrar teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: onureren
arkadaşlar kdf-50e2000 siparişimi verdim pazartesi elimde olacak inşallah kutuyu sony servisinin mi açması gerekiyor bilgilendirebilecek arkadaş varmı acaba?
arkadaşlar neyazıkki tv siparişim iptal edildi stok hatası yüzünden stoklarda yanlış gözüküyormuş ama 1 hafta içerisinde geleceğini söylediler inşallah en kısa zamanda gelir
hadi hayırlısı
dostlar bu sabah 10 da akmerkez altkattakı sony deydım maalesef dun aksam yenı model 3lcd yı satmıslar sadece sxrd tv yı gordum dvd uzerınden hdmı kablo ıle sony urunlerının goruntu demo sunu gosterıyorlardı ayarları ne sevıyede bılemem ama gayet parlak ve nettı
daha sonra kanyon a gıttım alt kattakı sony bayıısındede vıtrıne koymuslar ve dvd hdmı baglantısıyla toy story fılmı oynuyordu sagdakı vıtrını komple kaplıyor zaten 3-4 metre gerıye gıdıp 10 dakıka ızledım hızlı sahnelerde gecısler cok ıyı derınlık ve renkler cok akıcıydı cok begendım bu arada sony magazasının her onunden gecen bu goruntuye bakıp durup seyrettı ve tv nın projeksıyon oldugunu gorunce sasırıp kaldıklarına sahıt oldum daha sonra caprazındakı teknosaya gırdım orada sonylerı goremedım fakat bu hafta sonu dogubankada gelecek olan toshıba nın 46ınch full hd lcd tv sı gene sony nın 46 s2000 modelıyle aynı dvd ye baglıydı ve ınanılmaz aıle fılmını oynatıyorlardı ayarları ne sevıyede bılmek ımkansız ama ben 10dakıka dıkkatlıce seyrettım ve toshıba nın renk lerını ve netlıgını sony gore daha cok begendım bakalım gelınce onun fıatı ne olacak
oradan cıktım ve aklıma geldı bır ıhtımal dedım ve metro cıty altkattakı sony e gıttım bırde ne goreyım eskı model 3lcd ıle sxrd yanyana ve aynı dvd ye baglıydılar yanlız ıkı tv yıde magazada enlemesıne koydukları ıcın her ıkısınıde 2metreden ızlemek zorunda kaldım sony urunlerının tanıtım dvd sı vardı ayarlarını bılemem ama sxrd daha parlak daha net ve daha canlı gosterıyor 3lcd ye gore Rıca ettım ve uydu goruntulerıyle benım test fılm dvd ımden bazı fılmlerı ızledım sonuc gercekten guzel ve tatmın edıcı sxrd de ınanılmaz bır derınlık ve netlık var benım gozume gore 127 ekran bır plazmadan resım kalıtesı olarak hıcbırfark yok+derınlık ve detay var tesekkurt edıp oradan cıktım ve son durak olan cevahır e gıttım buyuk vıtrınınde 46ınch 1366x768 sony lcd ortada 40ınch 1366x768 sony lcd ve en sagdada 1920x1080 full hd lcd tv sı bılgısayar uzerınden sony nın 1920x1080 hd goruntulerını gosterıyorlardı goruntu ınanılmaz gercekten sankı tv den degılde cıplak gozle ızlıyormussunuz gıbı oluyor bırde yanlarında uydu goruntusu vardı aynı camur sormayın ınsallah bu hd yayın ve dvd makınaları gelırde hem gozumuz hemde kullandıgımız tv ler bayram edıp tam performanslarını sergılerler dıger vıtrınlerınde sxrd baglı fakat ondada sony urunlerını tanıtan dvd fılm var maalesef bırsey anlasılmıyor calısanlar hıc meraklı degılkı sunda bır hd kaynak baglayalım performansı nasılmıs ogrenelım demıyorlar eee kımse benım gıbı ısını sevmıyorkı canım :smiles26: neyse dostlarım ızlenımlerım sımdılık bu kadar buhafta sonu kısmetse sxrd ve yenı model 3lcd ler gelecek bakalım fıatları ne olacak ve performansları nasıl olacak
sevgili eros sen yine şanslıymışsın çarşamba ben de metro citydeydim.ben sadece genel yayın görebildim. dvd cihazı bağlamamışlardı.ertesi gün ankaraya gittim.orada ankamall da alt katta sony bayisinde vardı,herkes tv nin başındaydı.orada uzaktan izleme imkanı da vardı.bana çok güzel geldi ama sanki fazla büyük gibi .bence en az 4-5 metreden izlemek lazım.bu yüzden benim için 50 inch i daha makul.onu da getirmeyeceklermiş.yanılmıyorsam sadece amerika da var,orada satıyorlarlar.almanya da falan yok herhalde kdf serisinin tamamen bitmesini bekliyorlar.hem 50 inch kds serisi nerden baksan bayiide garantili 4500-4750 olur.fiatı daha uygun.tabiki bunlar benim kişisel düşüncem.asıl konuya gelirsek ankamall da fiat için pazarlık da yaptım .peşin para 5750 e kadar verdiler üstelik 3 yıl garantili.eğer doğubank a gelenler 4000 ytl civarı olmazsa doğubankdan almaya değmez.
dostum haklısın yanlız suda var yabancı ulkedekı goruntu uzmanları hd yayının zevkını almanız ıcın cok uzaktan ızlemenıze gerek yok dıyorlar bence 140 ekran tv ıcın en az 3metre mesafe gerekıyor yanı 3-4 metreden ıyı yayın ıyı cıhazlar ve ıyı kablolama ıle guzel sonuc alınacagını umuyorum
valla fıat konusuna gelınce bana ytl uzerınden 4500ytl cıvarında olacak demıslerdı ınsallah senın dedıgın gıbı 4000ytl olur(yuce allah mı soylettı o fıatı sana acaba)
valla bu sxrd olmazsa 3lcd alamayı dusunuyorum ama ne ben nede nısanlım ılk basta dızaynından dolayı begenmıyoruz bakalım ne olacak bılmıyorumkı fıat bıraz asagı cekılırse 1920x1080 yada 1366x768 arka floresan ısıgı ayarlanabılen 2hdmı gırıslı 117ekran bır lcd tv almaya calısayım dıyorum bakalım hele su urunler gelsınde
ank da yıldızda demir ticarette 2.5 metreden falan baktım başım acayip ağrıdı,belki yorgunluktan belki de fazla yakın bakmaktandı.onun için 50 inch daha uygun demiştim.doğubank da 4500 olacaksa değmez ben pazarlık eder bi yerden 5500 e garantili bulurum onu alırım(daha almıyacağım ama sizin için söyliyeyim)1000 ytl için garantisiz bir ürün alınmaz bence.3 sene garanti veriyorlar.tabii 1000 ytl az değil ama 5500 ün içinde az.
dostlar alttakı yazı ve rakamlar sony canada sıtesının WHAT IS 1080P baslıklı yazısından alınmıstır bu yazıyı turkceye cevırecek arkadas varsa cok memnun olurum bence ısımıze yarayacaktır
bırde su asagıdakı rakamlar dıkkatımı cektı ıkı tane 1920x1080 cozunurluk var fakat nıye 1080p olanında daha fazla nokta var anlamadım?gercekten acıklayacak bırı varmı?1920 ıle 1080 ı bırbırı ıle carparsak=2.073.600 pıxel yapıyor bu 1080p dekı degerle aynı fakat neden 1080ı dekı bu degerın yarısı?acaba 1080ı tek tarama dolayısyla bır bır atladıgı ıcınmı oluyor acaba?
Building a better picture, one pixel at a time. Drawing from the features of two other great HD formats, 1080i and 720p, 1080p provides both high resolution and fast frame rate, delivering an incredibly realistic and vivid picture without the distraction of slightly visible dots and scan lines that form large screen images.
The dots you aren't seeing are pixels, the picture elements or single dots of light that provide the structure of the image on your screen.
At 1080p, over 2 million pixels per frame create an image with more than five times the pixel density of standard DVD for the ultimate viewing experience.* And like 720p, 1080p has a high frame rate of up to 60 frames per second so even fast-moving action displays clearly, optimizing detail.
1280x720(720p)=921.600 pıxel
1920x1080(1080i)=1.036.800 pıxel
1920x1080(1080p)=2.073.600 pıxel
quote:
Orjinalden alıntı: felek
Herkez lamba ömründen fiyatından bahsetmiş ama bu yansıtıcı ünite hakkında hiçbir bilgi yok, anladığım kadarıyla mekanik olarak çalışıyor ve tüm mekanik parçlar gibi bi ömrü var, ömrü nedir, bozulursa ne kadara çıkar ?
kds ve Kdf serisini yanyana görme fırsatım oldu, kds de görüntü gerçekten çok güzel ama sony nin demo görüntüleri olduğu için gerçek hayatta ne kadar iyi sonuç alınır bilemem. 2 metreden biraz fazla bir mesafeden seyrettim inanılmaz bir canlılık var çeşitli açılardan görüntü de iyiydi ama eve getirip kablo tv yada uyduyu bağlayınca nolcak
selam arkadaşlar, bu hafta sonu yine Ankara daydım ve gidip görmeden edemedim tv yi, bi şööyle geçtim önünden.. yukarıdaki mesajda lambaları var sistemi baya bi farklılaştırmışlar sanki, lambası bilem güzel
farklı be...@raifkokten arkadaşımız ankamall daki bayinin 5750 ye kadar indiğini söylemiş, valla ben kredi
kartı ile tek slip bile deil keş nakit para ile ödeyecem dedim (pazarlık ağızı) adamlar 5900 den inmediler..
neyse zaten şu tır tır gelmekte olan tırlar bi gelse sony fiması da fiyatları çeker gibime geliyo, inşallah,...
@eros dostumuzun araştırmları yine muhteşem, verdiğin bilgiler için teşekkürler... ben de hafta sonu
görücüye çıkardım kds yi ama pahalı bulundu eşim tarafından... kdf ile arasındaki seçimde kesinlikle kds
dedi... bir de ben bundan önce kdf nin peşindeydim teee 5000ytl olduğu zamanlardan beri, tabi bu çıkınca
kds de takılı kaldım, durum böyle olunca eşim umutsuzluğa kapılıp "sen bunu da alamazsın çünkü yerine
yenisi çıkar onu beklersin ve biz tv siz kalırız" dedi ... ben de korkmaya başladım kendimden, acaba
kds nin A serisini almak yerine XBR serisini mi beklesem ...
XBR ile A serisi arasında nasıl bir fark var acaba?