Şimdi Ara

beko2016c motoru arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar camasır makınam bozuldu calısııyor suyunu alıyor donme yapmıyor...bende motorun soketını soktum olcu aletıyle olçtum..105 v gelıyor sonra dıger ucuna bakıyorum yıne aynı v gelıyor sag sol donus volttajları yanı..motorun yanık olgugun nasıl anlarım...kokladım koku gelmıyor komurlerıne baktım onlarda saglam...acaba sorun program cıhazımı takomu motormu

• quote:

Orijinalden alıntı: candas

slm arkadaslar camasır makınam bozuldu calısııyor suyunu alıyor donme yapmıyor...bende motorun soketını soktum olcu aletıyle olçtum..105 v gelıyor sonra dıger ucuna bakıyorum yıne aynı v gelıyor sag sol donus volttajları yanı..motorun yanık olgugun nasıl anlarım...kokladım koku gelmıyor komurlerıne baktım onlarda saglam...acaba sorun program cıhazımı takomu motormu

Makine çalışırken bir ses geliyormu yani ivleme gibi zorlanma gibi eğer bir ses geliyorsa kondansötör patlamış olabilir.motoruda şöyle kontrol edebilirsin motoru söküp kayışada bağlı olmicak makineyi öyle çalıştırıp bakabilirsin.eğer motor dönmüyorsa büyük ihtimal motor bozukdur eğer istanbulda ikamet ediyorsan taksimde soğutmacılar yer altı çarşısından çok ucuza motor alabilirsin..

• Bu modelde kondansatörlü motor yoktur.

Makinenizin üst kapağını söktüğünüzde arkada hız kontrol kartını göreceksiniz. Üzerindeki soketi çıkarmadan alttaki mor-yeşil veya kırmızı-yeşil kabloları çıkararak birbirine kısa devre yapın, ardından makineyi çalıştırın. Aniden yüksek devirde dönecektir. Dönerse hemen kapatın.

Motor bu durumda dönüyorsa arıza hız kartındadır (modül)
    Motor yine dönmediyse sorun motor kömürlerindedir. Motor kömürlerini ile beraber hız kontrol kartı da bozulmuş olabilir.

İkisi de yüksek ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Soğutucusu Arızası
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.