Şimdi Ara

Bel fıtığı ve Basketbol ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, 16 yaşındayım 1.71 boyunda 62 kiloyum lise 2. sınıfta okuyorum geçen seneden beri bel fıtığım var fakat anca bu sene anlayabildim belimin değerini, e tabi bu süreçte en az 2 günde 1 antreman yaparak dahada kötüleştirmişim fıtığı ve başlangıç seviyesini geçmiş bi durumda şuanda, 2 doktora gittim bi tanesi basketbolu bırakacaksın yoksa daha kötü olur dedi fazla da ilgilenmedi zaten, diğer doktorla konuştuğumuzda 6 aylık bi tedavi süreci sonrası rahatlıkla basketbol oynayabilceğimi söyledi,ama doktorumun tedavi yöntemleri yüzme,streching ve belimi zorlamamam dışında başka bişey değil.Egzersizlerimi yapıyorum yüzmeyede başlıycam yazın. Benim fazla ağrım olmuyo ama ileriyi düşünmek zorundayım o yüzden doktoruma uyup 6 ay dayanıcam artık.Basketbol ve spor benim olmazsa olmazım arkadaşlar şuanda her yerde deli gibi nasıl iyileşirim ne ederim naparım diye araştırıyorum başka bişey düşünemiyorum moralim çok kötü yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Benim size sorum ise şu, anladığım kadarıyla bel fıtığından kurtulup spor yapabilmem için bu 6 aylık süreçte karın kaslarımın ve özellikle alt sırt kaslarımın çok güçlenmesi gerekiyor, bunun için neler yapabilirim ?İyileşmek için ne yapabilirim ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• İyi bir spor hekimi doktoru o yardımcı olur normal hekimlere bulaşma onlar sana yardımcı olmazlar fazla.
  • Malesef bulunduğum ilde spor hekimi yok..
  • Yardım edebilcek yokmu arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgrady0

Arkadaşlar öncelikle merhaba, 16 yaşındayım 1.71 boyunda 62 kiloyum lise 2. sınıfta okuyorum geçen seneden beri bel fıtığım var fakat anca bu sene anlayabildim belimin değerini, e tabi bu süreçte en az 2 günde 1 antreman yaparak dahada kötüleştirmişim fıtığı ve başlangıç seviyesini geçmiş bi durumda şuanda, 2 doktora gittim bi tanesi basketbolu bırakacaksın yoksa daha kötü olur dedi fazla da ilgilenmedi zaten, diğer doktorla konuştuğumuzda 6 aylık bi tedavi süreci sonrası rahatlıkla basketbol oynayabilceğimi söyledi,ama doktorumun tedavi yöntemleri yüzme,streching ve belimi zorlamamam dışında başka bişey değil.Egzersizlerimi yapıyorum yüzmeyede başlıycam yazın. Benim fazla ağrım olmuyo ama ileriyi düşünmek zorundayım o yüzden doktoruma uyup 6 ay dayanıcam artık.Basketbol ve spor benim olmazsa olmazım arkadaşlar şuanda her yerde deli gibi nasıl iyileşirim ne ederim naparım diye araştırıyorum başka bişey düşünemiyorum moralim çok kötü yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Benim size sorum ise şu, anladığım kadarıyla bel fıtığından kurtulup spor yapabilmem için bu 6 aylık süreçte karın kaslarımın ve özellikle alt sırt kaslarımın çok güçlenmesi gerekiyor, bunun için neler yapabilirim ?İyileşmek için ne yapabilirim ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba geçmiş olsun ne yaptınız şuan sağlık durumunuz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamın1i -- 12 Şubat 2015; 11:25:02 >

• Teşekkür ederim.Hacettepe de spor hekimine gittim.Beni hayata bağladı resmen :) Devlet hastanesinin doktorları bidaha basket oynama, spor yapamazsın artık derken.Hacettepedeki doktorum emarımı inceledi ve çok bişey olmadığını belimi güçlendirmem gerektiğini söyledi.O günden sonra belimi ve karın kaslarımı güçlendirmeye başladım.Belimi 1 ay kadar güçlendirdikten sonra basket antremanlarıma başladım.Gittikçe antremanlarımı ağırlaştırdım.Eskisinden çok daha iyi oldu belim 90 kg 3x10 squat yapabiliyorum mesela, hiç bir ağrı yok belimde.Daha sonra lig ve liseler arası maçlara katıldım, yine bir sıkıntı olmadı.Beli güçlendir sonra uçmalara devam......
  • Selamun aleykum kardeşim,

Nickimden de anlayacagin uzere ben de basketbol manyagiyim ve 2 hafta once bel fitigi teshisi konuldu. Mumkunse doktorun ismini soyismini yazabilir misin ya da msj atabilir misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostum, yardimci olabilir misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.