Şimdi Ara

Bel fıtıgı ve vücut gelistirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: throlll Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayati boyunca ara ara vg yapmis birisiyim. İsten gucten firsat bulamadim epeydir yapmaya. Pazartesi baslicaktim normalde. Bugun doktora gittim. Mr sonucu bel fitigi oldugunu ogrendim. Sag bacaga baski yapiyor. Doktor agir kaldirma sakin. Yuruyus ve yuzme onerdi.

İnternetten arastirinca fitigi olup da vg yapan var. Hafif agirliklarla baslasam, hareketlere dikkat etsem, deadlift gibi direkt bele vuran hareketlerden kacinsam sorun olur mu ?

Bunu bir uzmana tabiki de danisirim. Saglik sakaya gelmez. Sadece forumda fitigi olup da spora devam eden var mi onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende 1-2 tane fıtık var belimde,spora başlayınca düzeldi ondan sonra daha hiç ağrımadı,1 yıldır spor yapıyorum hiçbir sorun olmadı,belini ve etrafındaki kasları güçlendirmen sana yardımcı olabilir,şahsen ben belimin ağrımamasını 1 yıldır deadlift squat yapmama bağlıyorum.Ayriyetten başka bir arkadaşımın belinde 3 tane fıtık var kendisi spora ara vermişti ve bel ağrıları başlamıştı,tekrar spora başladığında 2-3 ay deadlift squat yaptıktan sonra ağrıları tamamen gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schizz

Bende 1-2 tane fıtık var belimde,spora başlayınca düzeldi ondan sonra daha hiç ağrımadı,1 yıldır spor yapıyorum hiçbir sorun olmadı,belini ve etrafındaki kasları güçlendirmen sana yardımcı olabilir,şahsen ben belimin ağrımamasını 1 yıldır deadlift squat yapmama bağlıyorum.Ayriyetten başka bir arkadaşımın belinde 3 tane fıtık var kendisi spora ara vermişti ve bel ağrıları başlamıştı,tekrar spora başladığında 2-3 ay deadlift squat yaptıktan sonra ağrıları tamamen gitti
    ben de baslarim diye dusunuyorum. Ama su an sag kalcamda ve bacagimda biraz agri ve uyusma var. Simdilik sadece yuzup agrilar gecince 1-2 aya baslarim sanırim

• Yerden ani kaldırma gibi işlemlerden kaçınmakta yarar var. Deadlift bel fıtığının en önemli sebeplerinden biri olabilir. Sebebi de şu ani olarak beliniz bükük bir şekilde ağırlık kaldırıyorsunuz. bel fıtığı olan için bu çok sıkıntılı bir hareket. Normalde yerden bir şey alacağınızda dahi dizinizi bükerek bir şeyler almanız önerilir. Ben dumbell ile sıkıntı yaşamadım ama fazla ağırlık girdiğimde hafif ağrılar yaşıyorum. O sebeple hareketleri yavaş ve ağırlıkları azar azar arttırarak giderseniz sorun olmayacaktır.
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin ağrının sebebi priformis sendromu olabilir mi acaba.priformis kasının siyatik sinire baskı yapması sonucu oluşur.

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Bahsettiğin ağrının sebebi priformis sendromu olabilir mi acaba.priformis kasının siyatik sinire baskı yapması sonucu oluşur.
    Mr sonucu fitik teshisini, bulundugum ildeki iyi bir prof doktor koydu. Karistiracagini pek dusunmuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasık Fıtığı Ve spor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.