Var hocam yağ araçta zaten onunla alakalı bir sorun yoktu şükür < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bembeyaz Dumanlar İçinde Yolda Kaldım.. Sorun Kalıcı mı Geçici mi? Moralim Çok Bozuk (2. sayfa)
-
-
Hocam yer neresi. Seni iyi ve sağlam bir ustaya yönlendiriyim. Ben de yetkili servisin kapısından asla geçmem! İnsanı iliğine kadar emip sömürürler. Yetkili servislerin sorunları da diz boyu interneti araştır skandallarla dolu. Bakma sen bu forumdakilere. Her usta bir değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdas
"hayatımda gördüğüm mühendislik harikası en güzel dizel motor TDI motordur"
- daswagen
Başına " Bir troll atasözü der ki " diye başlamanız lazımdı.
-
servisin binlerce euroluk aracın her yerine bağlanan bilgisayarları yazılımları var. aracta hangi parça hata veriyor gorurler , ustayla deneme yanılmayla hiçbirşey çözemezsin 3 katı para harcarsın hiçbirşey de düzelmez
-
Beyaz duman neden atar onu araştır.
Mavi duman yağ nedeniyle yağ bitince mavi duman da bitmiş. Kompresyon testi pistonlar da kaçak var mı söyler.
quote:
Orijinalden alıntı: prestij06Hocam yer neresi. Seni iyi ve sağlam bir ustaya yönlendiriyim. Ben de yetkili servisin kapısından asla geçmem! İnsanı iliğine kadar emip sömürürler. Yetkili servislerin sorunları da diz boyu interneti araştır skandallarla dolu. Bakma sen bu forumdakilere. Her usta bir değil.
Uşak-Afyon arasındayım hocam
Enjektör işerken yağı da köpürtmüşse -ki köpürtmüştür- yağ seviyesi yükselmiş ve fazla yağı da manifolddan çekmiştir. Aracın yağını değiştirirseniz iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 16 Haziran 2021; 0:58:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cormenEnjektör işerken yağı da köpürtmüşse -ki köpürtmüştür- yağ seviyesi yükselmiş ve fazla yağı da manifolddan çekmiştir. Aracın yağını değiştirirseniz iyi olur.
Hocam bu dediğin mavi dumana sebep olur mu
quote:
Orijinalden alıntı: alexissanchezHocam bu dediğin mavi dumana sebep olur mu
Alıntıları Göstermavi duman motorun yağ yaktığının göstergesidir.
Uzakmış. İstanbul a gelebilirseniz sizi 10 numara bir ustaya yönlendiririm
yağ çubuğunda üfleme varsa geçmiş olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sissilyağ çubuğunda üfleme varsa geçmiş olsun.
motor Çalışır durumdayken üfleme var hocam ama o normal dediler
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygeryaservisin binlerce euroluk aracın her yerine bağlanan bilgisayarları yazılımları var. aracta hangi parça hata veriyor gorurler , ustayla deneme yanılmayla hiçbirşey çözemezsin 3 katı para harcarsın hiçbirşey de düzelmez
Arkadaş ya yetkili servis sahibi, ya da hiç bir şeyden haberi yok, yetkili servis en iyisidir diye baba-dede modeli bir abimiz
Sanayide önemli olan "usta"yı bulmaktır.
"Yetkili" denen servislerin neler yaptıklarını ya da "yapamadıklarını" net biliyor, görüyoruz.
Yetkili salaklıklarını anlatmaya kalksak burada, roman olur. Sanayi çakallıklarını geçer.
O yüzden yetkili güzellemesi yapmayın boşa, gidiyorsanız da terk edin, güzel düzgün bi usta bulmaya çalışın derim.
-
İşini bilen bir usta her türlü anlar o sorunu,
-
Aslında km çok değil 2012 model 145 bin diyorsun benim araçta 2012 dizel opel astra 1.3 motor. 142 bin kmde Sadece marka farklı.
Km normal hatta biraz düşük bile sayılabilir ama bilemedim km oynanmış olmasın eminmisiniz zaten alalı 1 ay olmuş onu bence kontrol ettirin km pek güvenli gelmedi bana
yağ çubuğunun bulunduğu kapaktan bahsediyorum. yağ doldurma kapağından değil.
eğer çubuktan duman geliyorsa geçmiş olsun. normal falan dadeğil. ben daha yeni motor yaptırdım.
Motor yaptırmadan önce deli gibi duman geliyordu şimdi yok.
-
eski sahibini ara, araç tamır bedeline yardımcı olmasını iste, 1 ayda sen bozmadın aracı sonuçta
quote:
Orijinalden alıntı: OrmanciArkadaş ya yetkili servis sahibi, ya da hiç bir şeyden haberi yok, yetkili servis en iyisidir diye baba-dede modeli bir abimiz
Sanayide önemli olan "usta"yı bulmaktır.
"Yetkili" denen servislerin neler yaptıklarını ya da "yapamadıklarını" net biliyor, görüyoruz.
Yetkili salaklıklarını anlatmaya kalksak burada, roman olur. Sanayi çakallıklarını geçer.
O yüzden yetkili güzellemesi yapmayın boşa, gidiyorsanız da terk edin, güzel düzgün bi usta bulmaya çalışın derim.
Alıntıları Göstergüzel düzgün usta bulma sürecinde yapacağınız deneme-yanılmalardan uğrayacağınz maddi zararlardan veya aracınızın bozulan yerlerinde bir muhattap bulamayacağınızdan da bahsedin biraz.
Ben bilgisayar muhendisiyim. sanayi yetkili servis olayına çok takılmam. yetkili servise götürmeyeceğim - götüremeyeceğim - götürmeye gücümün yetmeyeceği aracı da almam. her yerinde kamera olan , karşımd akurumsal bir muhattap oldugu, kurumsal muhattabın sorunları çözmede yetersiz kaldıgında üst merciiler oldugunu bilmek , çözüm sürecinde bana maddi manevi güç verir.
misal , goturdugum yetkili mercedes servisi aracımı düzgün onaramazsa mercedes türkiye , o da çözemezse mercedes almanya sorunuma çözüm üretecğini bilirim. (daha once konusunu açtım yetkili servis aracımın marşpiyerini sürmüştü. )
şimdi her zaman şunu soylerim, onarılacak bir parça varsa , misal emniyet kemerinin tokası kırılmıştır. yetkili servis tokayı dğeiştirmez. 850 eur +kdv ye emniyet kemerini komple değiştirir. ama belki sizin kemer tokanız küçük bir kaynakla düzelecektir. boyle bir durumda sanayiiye gidilir. ama işin içinde değişim , veya diagnosistic unknown bir durum varsa, yetkili serviste baktırmak gerekli değişiklikleri orda yaptırmak mantıklıdır.
ha ben de zamanınd austaların elinde maymun oldum. onu değiştirelim bunu değiştirelim. düzne tutmayınca "bana geldiğinde boyleydi" diyen ustalar, abs kablomu söküp yerine direnç takıp abs ışıgını söndüren ustayı bile gördüm ben.maddi maneviyatı bıraktım , canımdan olacağım hususlar geldi başıma. ben uğraşmam. siz usta seviciseniz sevin ustalarımızı , onlara götürün, alın verin ekonomiye can verin. ne diyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 16 Haziran 2021; 16:35:22 >
-
Ben de naçizane ustaya götürmem, çünkü adının usta olması onları yetkin yapmıyor, %90 ı eski püskü sağdan soldan gördükleri geleneksel eğitime sahipler, teknik-teknolojik tespit hak getire. Yeni teknolojilerden haberleri yok, yapmak yerine kandırmayı tercih ediyorlar. Servislerin bile hile yapma potansiyeli olan bir memlekette ustaya güvenmek enayiliktir, servet düşmanlığıdır, müsrifliktir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sissilyağ çubuğunun bulunduğu kapaktan bahsediyorum. yağ doldurma kapağından değil.
eğer çubuktan duman geliyorsa geçmiş olsun. normal falan dadeğil. ben daha yeni motor yaptırdım.
Motor yaptırmadan önce deli gibi duman geliyordu şimdi yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X