Şimdi Ara

Ben bu apu işlemciyi ne yapayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde amd a8 3870 apu işlemci var bu işlemciyle 200 300 fps alsamda arada bir ani fps düşüşleri yaşıyorum

işlemci darboğaz yapıyor olabilir mi?

yada işlemci soğutucum baya eski termal macunda yok ondan mı düşüş yaşıyorum?

bu işlemci idare eder mi yoksa değiştirmeli miyim 450 liralık bi işlemci boşa gitsin istemiyorum oynatmaz derseniz mecbur değiştiririz

son olarak crossfire olayının bir faydası olur mu

ekran kartı r7 260x driverlar güncel

yardımcı olmayan çalışan herkese teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz11

elimde amd a8 3870 apu işlemci var bu işlemciyle 200 300 fps alsamda arada bir ani fps düşüşleri yaşıyorum

bu işlemci idare eder mi yoksa değiştirmeli miyim 450 liralık bi işlemci boşa gitsin istemiyorum oynatmaz derseniz mecbur değiştiririz

200 300 fps hocam yanlış olmasın! 20 -30 olmasın :D eski teknoloji eski mimari. darboğaz olayı için plawclaw yükleyip oyun sırasında ss atarsan yardımcı olabilirim.

Bütçen varsa anakartla beraber değiştirmen gerekir.

• oyun sırasında çekirdek sıcaklıkları 70 derece civarını geçiyorsa işlemci hız keseceği için ani düşüşler olabilir,bunun dışında 3ghz 4 çekirdek bir model olduğunu düşünürsek r7 260x e darboğaz yapmaz..düşük çözünürlükte oynanıyorsa (1280*720/1366*768 gibi) yetmiyor olabilir yada her durumda oynadığın oyun için yetersizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

oyun sırasında çekirdek sıcaklıkları 70 derece civarını geçiyorsa işlemci hız keseceği için ani düşüşler olabilir,bunun dışında 3ghz 4 çekirdek bir model olduğunu düşünürsek r7 260x e darboğaz yapmaz..düşük çözünürlükte oynanıyorsa (1280*720/1366*768 gibi) yetmiyor olabilir yada her durumda oynadığın oyun için yetersizdir

hocam oyun için yetersiz değil cünkü normal şartlarda 300e yakın fps alıyorum medium-high da 200 alıyorum arada bir gümlüyor fps çözünürlük 1280*768 olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

quote:

elimde amd a8 3870 apu işlemci var bu işlemciyle 200 300 fps alsamda arada bir ani fps düşüşleri yaşıyorum

200 300 fps hocam yanlış olmasın! 20 -30 olmasın :D eski teknoloji eski mimari. darboğaz olayı için plawclaw yükleyip oyun sırasında ss atarsan yardımcı olabilirim.

Bütçen varsa anakartla beraber değiştirmen gerekir.

fps 200-300 hocam oyun çok bi oyun değil zaten csgo arada bir 50 falan oluyor bi kaç saniye işte

plaw zımbırtısını indirdim birazdan h1z1 girince atayım ss özelden hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

oyun sırasında çekirdek sıcaklıkları 70 derece civarını geçiyorsa işlemci hız keseceği için ani düşüşler olabilir,bunun dışında 3ghz 4 çekirdek bir model olduğunu düşünürsek r7 260x e darboğaz yapmaz..düşük çözünürlükte oynanıyorsa (1280*720/1366*768 gibi) yetmiyor olabilir yada her durumda oynadığın oyun için yetersizdir

hocam oyun için yetersiz değil cünkü normal şartlarda 300e yakın fps alıyorum medium-high da 200 alıyorum arada bir gümlüyor fps çözünürlük 1280*768 olması lazım

çözünürlüğü genel anlamda yazdım,düştükçe işlemci önem kazandığı için..playclaw gibi bir program ile oyun içinde sıcaklıklara bakabilirsin,başkada aklıma birşey gelmiyor

• Hocam plawclae ile pc opt. iyi bir oyun aç. Oradan zaten GPU kullanımını göreceğiz. Ona göre darboğaz var veya yok daha net bişeyler söyleyebilirm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çözünürlük dusuk olduğu için ekran kartından tam anlamıyla faydalanamıyor olabilir oyunlar ama ani fps dususlerinin bundan olacağını pek sanmam.playclaw ile fps dustuğu anda çekirdek ve gpu kullanımlarınada bakarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam plawclae ile pc opt. iyi bir oyun aç. Oradan zaten GPU kullanımını göreceğiz. Ona göre darboğaz var veya yok daha net bişeyler söyleyebilirm.

GPU 57-59 derece
    cpu 69 derece
    rpm 560mb
    fps 150-200
  • quote:

quote:

Hocam plawclae ile pc opt. iyi bir oyun aç. Oradan zaten GPU kullanımını göreceğiz. Ona göre darboğaz var veya yok daha net bişeyler söyleyebilirm.

GPU 57-59 derece
    cpu 69 derece
    rpm 560mb
    fps 150-200

GPU kullanımı peki ? %kaç gösteriyor ?
  • quote:

quote:

GPU 57-59 derece
    cpu 69 derece
    rpm 560mb
    fps 150-200

Ayrıca işlemci sıcaklığı normal değil. Stok fanmıydı senin? Bu değeri aşağı indrimek lazım.
  • quote:

quote:

quote:

GPU 57-59 derece
    cpu 69 derece
    rpm 560mb
    fps 150-200

Ayrıca işlemci sıcaklığı normal değil. Stok fanmıydı senin? Bu değeri aşağı indrimek lazım.

72.7 derece işlemcinin limitiymiş biraz daha serin çalışması faydalı olur tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

GPU 57-59 derece
    cpu 69 derece
    rpm 560mb
    fps 150-200

GPU kullanımı peki ? %kaç gösteriyor ?

gpu kullanımı cok değişkendi 14 oluyor 94 oluyor falan fan stok fan termal macunda yok
  • gpu kullanımı dengesiz hocam birde stok fanın bence değişmesi lazım. Stok fanlar genelde hem çok ses yapar hem de yetericne soğutamaz. Termal macun sürülmesi lazım.

Bu arada sen APUcusun benim birader için kurduğum yeedek sistemi satıyoruz intele gecicez onun PCde, bi incele derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-a8-5600k-plus-asus-a58m-a-usb3-plus-tt-contac-21-plus-zalman-zm400-le-219087979/detay/

• quote:

gpu kullanımı dengesiz hocam birde stok fanın bence değişmesi lazım. Stok fanlar genelde hem çok ses yapar hem de yetericne soğutamaz. Termal macun sürülmesi lazım.

Bu arada sen APUcusun benim birader için kurduğum yeedek sistemi satıyoruz intele gecicez onun PCde, bi incele derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-a8-5600k-plus-asus-a58m-a-usb3-plus-tt-contac-21-plus-zalman-zm400-le-219087979/detay/

kusura bakma cok rahatsız ediyorum ama bu gpu kullanımını nasıl dengeleriz ekran kartıyla mı alakalı işlemciylemi

• Estafllh hocam ama öncelikle işlemci ısılarını bi aşağı çekmeni öneririm. Bunun içinde acilen iş görcek bir fan ve termal macun. en azından sana 10-15 derece düşüş sağlayacaktır.

aynı zamanda işlemcinin ve GPUnuun dengeli kullanıldığı oyunlarda deneme yapman yerinde olacaktır. BF3 deneyebilirsin mesela
  • grekko23 kullanıcısına yanıt
    Hocam cpu 69 derece ise zaten en fazla 70 dereceden sonra işlemci 3 ghz hızda çalışırken 1.4 ghz gibi bir değere düşer anlık soğuyunca gene 3 ghz olur sonra gene 70 oldumu 1.4 ghz düşer böle böle bir 300 bir 100 fps alırsınız. İşlemcide stok fan var sanırsam termalini yenileyin işlemciyi 65 derece altında tutun ki o işlemciler çok ısınmaz 50-55 derece olması lasım maximum soğutmada ciddi sıkıntı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 30 Haziran 2015; 20:11:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam cpu 69 derece ise zaten en fazla 70 dereceden sonra işlemci 3 ghz hızda çalışırken 1.4 ghz gibi bir değere düşer anlık soğuyunca gene 3 ghz olur sonra gene 70 oldumu 1.4 ghz düşer böle böle bir 300 bir 100 fps alırsınız. İşlemcide stok fan var sanırsam termalini yenileyin işlemciyi 65 derece altında tutun ki o işlemciler çok ısınmaz 50-55 derece olması lasım maximum soğutmada ciddi sıkıntı var

eyvallah ben bi sogutucu alayım vardı zaten kafamda sağolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.