Şimdi Ara

Ben Nasıl Ev Alacağım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
8.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Burada değerli büyüklerimin fikirlerine başvurmak istiyorum.

1 yıldır evliyim ve kirada oturmak istemiyorum. Çevremde ev fiyatlarına bakıyorum 150 bin tl ve üzerinde.

Beğendiğimiz (ortalama seviyelerde herhangi bir lüksü yok 2+1 standart ev statüsünde) evler 220 bin tl civarında. 30 bin tl birikmişim var ancak geri kalanını bankadan çektiğim zaman 10 yıl boyunca ayda ortalama 2500 tl ödemem gerekiyor.

Bu rakam gerek psikolojik gerekse fiili olarak gerçekten ciddi bir rakam. Zaten kazandığım maaş 2000 tl. Eşimin kazandığı ile beraber bütçemize toplamda 3400 TL para giriyor çok şükür.

Şimdi eşimin kazancı ile geçinip benim kazancımı 10 yıl boyunca eve bağlarsam ciddi anlamda planlı bir biçimde ilerlemek gerek. Kaldı ki zaten çocuk durumu olursa eşim çalışmayacak.

Aklıma gelen ilk alternatif 30-40 Bin TL gibi bir rakamı bir yatırım aracına bağlayıp (somut olarak bir dükkan vs olabilir) buadan gelecek olan 1000-1500 tl gibi bir rakamı ev kredisine kaydırmak oldu.
    Ancak 30-40 Bin TL nin geri dönüşü hangi sektörde en çok kazanç sağlar veya farklı yöntemler var mıdır sizlerin samimiyetine güvenerek sizlerden dinlemek isterim.

Teşekkür ederim

Saygılarımla

EV kirama zam gelmesinden dolayı adımlarımı hızlandırmak istedim.

Alternatif 1 - 1+1 ev alıp minimal yaşam biçimine geçeceğim. Elimde para geçerse bu evi satıp 2+1 alabilirim.

Alternatif 2- Şehir merkezine minibüs ile 30 dakika mesafe bulunan bir yerde direk 2+1 alıp oturacağım.
    Bu konuda dışardan görüşlerinizi merak ediyorum.

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/210-000-tl-kredi-cekip-ev-almak-ciddi-konu-goruslere-ihtiyacim-var--122553488#122553488

en çok beğenilen mesaja bakarsın

+

40 bin lira ile ayda 1000 lira getiri getirecek bir olay varsa biz de girelim bu ise

ama sana tavsiyem dolar değil,altın olur. 30 bin tl birikmişini tl hariç her şey olaarak tutabilirsin,dolar euro altın farketmez. 3-4 yıl sıkı bir biçimde aylık olarak kenara para atmanız lazım,bunu da türk lirası olarak saklamayın,altına çevirip biriktirin.

Gökten fabrika yağmadığı sürece,üretim olmadığı sürece bu dolar,euro düşmez. Neden dolar alma dedim, ileride elbet Türkiye ile ABD nin arası düzelecek , düzelince dolar bir 20-30 kuruş düşebilir(aniden) bu yüzden zarara girmemeniz için dedim. altın candır

• Kira öder gibi ev satın alma olayları duymuştum

• Kredi ile ev alabilmek için eve minimum 5-6k para girmesi gerek. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama daha bütçene uygun bir yerde bir süre daha kirada yaşaman daha iyi olur.
  • Ev almak mesele. Evi aldikdan sonra ödemesi dahada mesele.. Bak ben ev aldim ama gel sen bana sor.. Aylik 2 bin TL ödüyorum.. Bizi ciddi zorluyor . Simdi birde cocuk oldu... Yani biseyler sahip olalim diye ömrümüzü veriyoruz.. Sen şimdi o maaşla ev işine girişcem diyosun bence macera arama.. 6 Bin lira rahat para geliri olmasi lazim her ay..

Hadi eşin çalişamadi bisey oldu sonra napicaksin Veya ilerde çocugun oldu eşin çalismak istemedi napicaksin. Bunlarida iyice duşün.... Kendine yaw ev sahibi olalimda gerisini bosver dersen Sonra gorursun gununu.. O ev senin olmuyor ki ,, o ev bankanin oluyor.. Sanada 10 yil boyunca bu parayi odiceksin diyor 2 ay odeme hacizden satiyor

Sonra butun cektiğin çile odedigin paralar bir çirpida gidiyor

• Bence ev alma 30.000 TL 300TL aylık faiz getirir. Kirada kullanırsın. 100.000 TL paran olsa 1.000TL getirir kira parası.

200.000 TL lik evi 1.000 TL'ye zor kiraya verirsin.
  • bitcoin çığ gibi büyüyor en kısa vade için bitcoin tavsiye ederim.
  • Alternatif 1 - 1+1 ev alıp minimal yaşam biçimine geçeceğim. Elimde para geçerse bu evi satıp 2+1 alabilirim.

hazır daha çocuk yokken 1. düşünce olabilir. Hem eşinizde çalıştığı için ev işi biraz daha az uğraştırır.
  • 2 yıl sonra bi bakmışsın 100 bin tl 50bin tl olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V2

Bence ev alma 30.000 TL 300TL aylık faiz getirir. Kirada kullanırsın. 100.000 TL paran olsa 1.000TL getirir kira parası.

200.000 TL lik evi 1.000 TL'ye zor kiraya verirsin.

Enpara %10 faiz o kadar paraya günde 5 tl ayda 150 veriyor şaka gibi
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Ufak rakamlarla yatırımlara yönelme yapıyorum ama o da bir yere kadar. Şimdilik kirada devam bakalım
  • Öncelikle elindeki parayla kredi felan cek ve kucukte olsa idare edebilecek ucuz 1+1 ev al ve kiradan kurtul.1+1 evin borcunu bitirdikten sonra satar 2+1 alirsin en mantiklisi olur

• Bizim ailede öyle bişey oldugunda herkes elinden geldiğince para verir Allaha şükür şuan 9 kardeşiz 8 kardeşte 1 ev aldık.Aile durumunu bilmiyorum ama hadi kardeşleri at bi kenara anne babanın durumu kurtarıyorsa yardım alabilirsin.

• Onbilgi olarak sunu soyleyeyim; Kredi odemelerinizi artan sekilde planlayabilirsiniz. Ben kullandigimda aylik odemesi 1600 du. Ama ben 1200 den baslattim, maas zammini vb. seyleri dusunerek heryil 100-150 TL artacak sekilde ayarladim. Boylece zorlanmadim oderken ama totalde daha fazla faiz odemis olacam. Benim icin esas olan odeme gucum oldugundan faiz gozume gelmedi.

20 yil vadeli krediler var ama vade uzadikca banka riski arttigi icin 10 yila aylik 0.99 faiz diyorsa 20 yila 1.1 gibi rakamlara cikiyor. Eger evi sifir alacaksaniz ve aylik odemeniz sizi kurtariyorsa dusunulebilecek bir secenek. Sifir ev dememin sebebi evin taksiti bittiginde 20 yillik ev olacak.

Diger bir yol aza tamah edip 100-120 civarinda bir ev alip kisa vadeli kredi cekip yavas yavas evinizi yukseltmek. Kredi bitince evi satip pesinat yapip tekrar krediyle ev almak. Hatta kredi devam ederken bile satip kredinizi kapatip kalani pesinat yapip yeni ev ve yeni kredi kullanabilirsiniz. Tabi bu surecin sikintilari olabiliyor.

Diger secenek yatirimlik ev alip kiraya verip kira ile krediyi odemek. Boylece ev kendi kendinin parasini cikarabiliyor.

Tabi bu surecte yine kirada olacak yine kira odeyeceksiniz. Herzaman e dolu olmayabilir krediyi kiraci olmadanda odeme yapabilecek durumda olmaniz lazim.

Diger secenek TOKI. Imkanlari iyi diyorlar ama arastirmadim. Buda guzel bi secenek. Toki odmeleri cok yuksek olmadigindan bi yandan birikim yapanlar bile oluyor.

Bir bankaci olarak tavsiyem ayaginizi yorganina gore uzatmaniz. Acil bir ihtiyaciniz oldugunda birazcik maddi anlamda acildiginiz tokezlerseniz toplamaniz zor oluyor ve is icraya kadar hatta evin satilmasina kadar gidiyor. Ev sahibi olmak guzel ama ev sahibi olacam diye bi hevesle dunya borca girmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapilacak sey belli su durumda.

Senin nakitin ve gelir durumun suan ev almaya biraz uzak.

O yuzden abiden babadan haladan vs. Acil odeme gerektirmeyen birinden borc alabilirsen bu is cozulur.

Alirsin misal 30 birinden 30 birinden.suan ihtiyaci yoktur zaten.konusursun en bastan durumu.bu sekilde su zamana kadar ancak oderim seklinde.ileride odersin.

Bundan 10 yil once falan biz halamda bu sekilde almistik mesela 20lira civari. Zaman gecti durumumuz duzeldi.cani gonulden fazlasiyla odedik simdi geri.

• daha önce birkaç kez başka başlıklarda belirttim, burada da belirteyim (bunu okuyanlar özelden mesaj atmayınız, sorunuz olursa buradan sorunuz)

30 bin tl civarı birikiminiz varmış, bunu 3'e bölerek borsa hissesi alacaksınız.
    10 bin tl = petkim
    10 bin tl = aselsan
    10 bin tl = tüpraş

Petkim'in bugünden itibaren geriye dönük 1 yıllık getirisi %97 olmuş Tıklayınız
    Aselsan'ın bugünden itibaren geriye dönük 1 yıllık getirisi %207 olmuş Tıklayınız
    Tüpraş'ın bugünden itibaren geriye dönük 1 yıllık getirisi %114 olmuş Tıklayınız

3'ünün yıllık ortalama getirisi %139 civarında. Bunun yanı sıra temettü denilen mevzu da var, o konuya girmeyeceğim ama onu da eklersek %150'leri bulur totalde.

30 bin tl yatırmış olsaydınız 1 yıl önce yukarıda yazdığım şekilde, elinizde bugün 71 bin tl para olacaktı. Ki bugünden itibaren 1 yıl ileriye dönük yatırırsanız %139'dan da fazla kâr edeceksiniz. Çünkü Petkim'in %97 olan kâr oranı önümüzdeki yıl %200'lerde bekleniyor.
    Burada olay 30 bin tl ile ev almakta, bunun için sadece 365x2 gün sabretmeniz yeterli olacaktır. Tabi bu süreçte aylık kazancınızdan kenara ne arttırabilirseniz altın alır gibi sürekli hisselerin üzerine koyarsanız sizin faydanıza olur.

1. yılın sonunda 71 bin tl etti.
    2. yılın sonunda 71 bin tl'nin üzerine en az 105 bin tl daha gelecektir. Yani, 3. yılın başında 105 + 71 bin tl para etmiş olacak bu şekilde (sermayeniz 30 bin tl ile başlarsanız)

İlla bunu yapın demiyorum, sadece fikir beyan etmek istedim farklı bir alandan YTD

Edit: Ki bana kalsa, hiç ev almam. Çünkü bu yol ile bayırdan aşağı yuvarlanan kar topu misali her geçen yıl kazancınız çoğalacaktır. Gider en kral ev'de kira da otururum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 6 Kasım 2017; 11:30:26 >

• 30 bin TL ve kredi ile ev almak pek akıl karı değil. Zaten maaşınız az olduğu için neredeyse sokakta yatar hale getirir.

Tavsiyem Bitcoin gibi bir araca yatırın. Ondan kazandığınıza ev alırsınız.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

keşke seni dinleseydik nasıl bir ileri görüşlüsün

• Keşke param olsaydı da BTC alabilseydim. Zaten dolar da kendini katladı gitti.

2017 aralığında bilen bilir 19.000 dolar rallisi yaşandı sonra epey durağan gitti.

ilk tepecekten sonra bir extension çektiğim zaman 35.000 göreceğini de tahmin ediyordum. Yine bu konulardan birinde yazmışımdır, tabi yine toplu bir birikmişim yoktu.

3000 - 4000 seviyelerini gördükten sonra zaten eninde sonunda bu seviyelere çıkacağı belliydi. Çok düşen çok fırlıyor.

Genelde ikinci çıkışlar daha yüksek oluyor elliott dalgasında da üçüncü ayak kuralı budur.

• Bu devirde ev almak aklını peynir ekmekle yemek anlamına geliyor çünkü kira 1000 tl olan yerlerde bile ev almaya kalktığında ödeyeceğin taksit asgari 3 bin tl oluyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.