Şimdi Ara

Bench press ve dumbell fly de kol titremesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selamlar. Bir ara bench e çok alısmıstım hiç kolum titremezdi ama son zamanlarda sanki kollar çalkalanıyor. 15 kilo+20 kilo bar ile çalısıyorum. Göğsüm çok rahat kaldırıyoe o kiloyu ama kollar malum. Birdenbire titreme çıktı son 1 aydır böyleyim. Göğüs hareketlerinden soğudum resmen dumbell flyde de titriyor. Nasıl düzelir? Nedir bunun çaresi motivastonumu çok düşürüyor. Triceps eksikliği mi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karbonhidratı azalttınız mı?

• Eğer bench pressi alıp göğüse indirdikten hemen sonra çok rahat kalkıp da tam kitlemeye yakın noktalarda kolların titremeye başlıyorsa triceps eksikliğidir, fakat göğüse indirip kaldırdıktan kitleyene kadar tamamen kasılıyorsan ya zorlandığın ağırlıklarla çalışıyorsundur ya da diğer faktörler beslenme uyku vs eksiktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Karbonhidratı azalttınız mı?
    Kahvaltıda harbpnhidrat alıyorum hocam yeterli miktarda

• quote:

Orijinalden alıntı: GameArenaRisc

Eğer bench pressi alıp göğüse indirdikten hemen sonra çok rahat kalkıp da tam kitlemeye yakın noktalarda kolların titremeye başlıyorsa triceps eksikliğidir, fakat göğüse indirip kaldırdıktan kitleyene kadar tamamen kasılıyorsan ya zorlandığın ağırlıklarla çalışıyorsundur ya da diğer faktörler beslenme uyku vs eksiktir.
    Kitlemeye 1 santim kala indiriyorum zaten, dediğin gibi tam o sıralar bu titreme arşa çıkıyor. Peki tricepa eksikliğiyse nasıl bir yol izlemeliyim? Ağırlığı mı düşürücem benchde triceps toparlanana kadar? O zaman da göğse hiç bir ağrı vurmuyor 15 kiloda bile göğsüm hafif ağrıyor göğüs arttır ağırlığı diyor ama kollar malumunuz

• Sadece kahvaltıda yetmez hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Sadece kahvaltıda yetmez hocam
    diğer öğünlerimde de alıyorum. öğrenci olduğum için zaten karbonhidratsız karnım doymuyor :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç kg dumbell ile...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Triceps çalışmıyor musun? Çalışmıyorsan programına triceps egzersizleri ekle. Varsa da volume’ünü arttır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GameArenaRisc

Triceps çalışmıyor musun? Çalışmıyorsan programına triceps egzersizleri ekle. Varsa da volume’ünü arttır.
    fullbody yapıyorum 1 adet compuond egzersiz var onu yapıyorum
  • Reis ya canın bir şeylere sıkkın tam olarak odaklanmıyorsun ağırlığa ya da düzgün beslenmiyorsun, bir ihtimal daha var hareketi düzgün yapmaman. Kaç aydır spor yapıyorsun?

• Neyse ben ihtimaller dahilinde sana söyleyeyim
    1. Durum da eğer canın bir şeye sıkkınsa müzik dinleyerek antrenman yap.
    2. Durumda spor önceki karbonhidrat ve protein dengeni iyi kur spor sonrası karbonhidratı azalt proteini yükselt.
    3. Durumda hareketin en nizami şeklini öğren.

Benim 3 yıllık düzenli vücut geliştirme geçmişim + buna ek 3 senelik düzensiz vücut geliştirme geçmişim var son 1 senedir de salona uğramaz oldum. Neyse beslenmem eksik iken, motivasyonum sayesinde 70kg+bar ağırlığın altına girip 15-13-10-son set pert- durumunda kol omuzla alakalı tendonlarımı zedelemişliğim var. Hatta sporu köpek gibi yapmayı bıraktığım ilk zamandı, motivasyon çok yüksek olduğunda, kendine zarar vermekten korkmadığında ve acı çekmekten zevk almaya başladığında gerçekten çok büyük farklarla gelişiyorsun. Zaten spor salonunda insanlar ikiye ayrılır canı tatlı olanlar ve acıdan zevk alanlar. (No pain No gain)

• quote:

Orijinalden alıntı: kutluay1

Neyse ben ihtimaller dahilinde sana söyleyeyim
    1. Durum da eğer canın bir şeye sıkkınsa müzik dinleyerek antrenman yap.
    2. Durumda spor önceki karbonhidrat ve protein dengeni iyi kur spor sonrası karbonhidratı azalt proteini yükselt.
    3. Durumda hareketin en nizami şeklini öğren.

Benim 3 yıllık düzenli vücut geliştirme geçmişim + buna ek 3 senelik düzensiz vücut geliştirme geçmişim var son 1 senedir de salona uğramaz oldum. Neyse beslenmem eksik iken, motivasyonum sayesinde 70kg+bar ağırlığın altına girip 15-13-10-son set pert- durumunda kol omuzla alakalı tendonlarımı zedelemişliğim var. Hatta sporu köpek gibi yapmayı bıraktığım ilk zamandı, motivasyon çok yüksek olduğunda, kendine zarar vermekten korkmadığında ve acı çekmekten zevk almaya başladığında gerçekten çok büyük farklarla gelişiyorsun. Zaten spor salonunda insanlar ikiye ayrılır canı tatlı olanlar ve acıdan zevk alanlar. (No pain No gain)
    Odak sorunu kesinlikle yasıyorum evet beslenmem suan yeterli gibi 6 aydır spor yapıyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ekleyeceğin bir sey var mı

• Sürekli öğrenmeye devam ediyorsun bu sporda onu aklından çıkarma haraketlerin binbir çeşidi var.

• kardeşim 6 ayda nasıl bir gelişimin oldu? ve 6 ayda ağırlıkları ne kadar arttırdın?

• quote:

Orijinalden alıntı: senseisai

kardeşim 6 ayda nasıl bir gelişimin oldu? ve 6 ayda ağırlıkları ne kadar arttırdın?
    gitmediğim zamanları çıkarınca 5 ay olmus hocam
    BENCH e ağırlıksız basladım, suan 15 kilo takıyorum
    SHOULDER PRESS e ağırlıksız basladım 15 kilo takıyorum
    genel manada bu hocam artıslar.
  • ben de 4. aya girdim. benche 10 takıyorum shoulder 10 biceps cable makine ile yapıyorsam 25 bar ile yapıyorsam 7.5-7.5 takıyorum. son 3 aydır kollarım 28 cm. gelişmiyorum nerdeyse hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: senseisai

ben de 4. aya girdim. benche 10 takıyorum shoulder 10 biceps cable makine ile yapıyorsam 25 bar ile yapıyorsam 7.5-7.5 takıyorum. son 3 aydır kollarım 28 cm. gelişmiyorum nerdeyse hiç.
    Santim hesabına girme bence hocam

• neden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.