Şimdi Ara

BENDEN ALDIKLARI ARABAYI ÜSTÜNE ALMAMIŞLAR 2 Milyar borç çıkıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskişehir SARAR otomotivden 1993 model sıfır Toyota aldım. Karşılığında 1990 model 35 U 1461 plakalı TOFAŞ..DOĞAN arabamı ve kalan parayı verdim.Noter çağırdılar satış vakaleti aldılar benden orda çalışan biri üzerine..aradan 7 yıl geçti.bana borç geldi o araba için..Günlerce uğraştım maliyeden ve trafikten bilgi almak için sonunda baktımki gerçekten araba benim üzerimde borçlar ve riskler bana ait..Şirketin sahibi ile görüşmeye çalıştım 100 lerce kez telefon ettim ulaşamadım..Elemanlarda yardımcı olmadı..2003 yılında yalan söliyerek telefonda şirket sahibine ulaştım bir şekilde..Çünkü beni görüştürmüyorlar..Anlattım adama üzerinize almamışsınız.halledin bu işi diye.. Kusura bakmayın çözeceğiz dedi.Bir adamının ismini verdi o sizinle ilgilenecek dedi. aylarca uğraştım sonunda tamam hallettik bir yanlışlık olmuş dedi..Ben rahatlamış vaziyette yaşarken 2005 de birdaha borç geldi..İnternet vergi dairesinden taşıt sorgulamaya girdim ve.. araba hala üzerimde..Borçlar bana ait..Hiçbir mektubuma cevap vermiyorlar.Bulduğum her adrese mail yazıyorum.. Dönen yok bana..Sarar otomotivin sahibi eskişehir ticaret odası başkanı olmuş mail yazdım kendisine cevap yok yine..Ben 54 yaşındayım ölmeden bu işi temizlemek çocuğımun başına dert bırakmak istemiyorum..Ne yapabilirim..BANA YARDIM EDECEK..YOL GÖSTERECEK birisi varmı acaba forumda... ( Uzun oldu özür dilerim..) Selamlar herkeze..Benim yaptığım hataya düşmesin kimse...

• Öncelikle gecmis olsun. Karsinizda cok duyarli insanlar yoksa bu isi güzellikle halledebileceginizi sanmiyorum. Yapmaniz gereken tüketici derneklerine basvurmak. Ben simdiye kadar yapmadim ama online olarak internetten sikayetinizi bildirebileceginiz yerler var Türkiye´de.

TÜKODER
    http://www.tukoder.org.tr

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

Telefon: 0216 349 85 10 PBX
    Faks : 0216 414 80 68

Adresimiz: Yoğurtçu Şükrü Sokak No:53/2 Kadıköy-İstanbul
    Kadıköy Nüfus Müdürlüğü’nün en üst katındayız. Kadıköy İskelesinden derneğimize gelişiniz 5 dakikadır.

E-Posta Adresleri:

merkez@tukoder.org.tr
    tukoder@tukoder.org.tr
    ankara@tukoder.org.tr
    izmir@tukoder.org.tr
    besiktas@tukoder.org.tr

Çalışma Saatlerimiz: Haftaiçi 10.00 ile 16.00 arası ve Cumartesi günü saat:10.00 ile 12.00 arasındadır.

SIKAYET VAR
    http://www.sikayetvar.com/

Bildigim kadariyla bu siteye yalnizca online olarak sikayetlerinizi bildirebiliyorsunuz. Öncelikle kisa bir islemle üye olun. Daha sonra "Sikayet yaz" kismindan sikayetinizi bildirin. Yardimci olacaklarindan emin olabilirsiniz. Daha önce bir cok örnegini gördük burada.

Tekrar gecmis olsun..

• yaw bizde noterden sattık arabayı inşallah ay başında devralacaklar ...

yazdıkların benide rahatsız etti şimdi

yaw ne şerefsizler var şu ülkede hiç ahlak dürüstlük yok kanlarında varsa yoksa 3-5 kuruş fazla para kazanmak...

ne kadar gereksz işler ve riskler var bu ülkede noter satışı anında devirde şart olmalı bence.. mal satıcısını zor durumda bırakıyorlar...yok be bu ülke benim torunlara kadar bile düzelmez bu kafadaki insanlar varken

• eyer araç hala senin üstüneyse iş çok kolay ruhsat onların üstüne araç trafikte senin üstüneyse oda kolay yapcağın işleme gelince

mesela araç ruhsattada hala senin üstüneyse ve aracın yerini biliyosan gidip güvendiyin birine aracın ederi kadar bir senet ver (kardeşin yada sevdiyin gücvenebileceyin her hangi biri olabilir) git bi trafik polisine aracı bağlat adamlar güzelce borçları ödeyip arabanın satışını alsın kurtul

satışı yapılmış olamsıan rağmen trafikte henüz üstlerine geçmemişsse noter satışın elindeyse bu satışla şubeye gidip borçları satışın yapıldığı kimseye gönderilmesini sağlayabilirsin

yani yapman gereken oldukça basit korkamanı yada tedrigin olmanı gerketirecek bişey yok
  • verdiğiniz vekaletname nin bir kopyası var mı elinizde ???
    varsa neler yazıyor..
    bana bildirirseniz size yardımcı olmaya çalışıcam...

yada trampa sözleşmesi war mı ?? bunun gibi
    aracınızı oraya bıraktığınıza dair ne gibi kanıtlar war ??
    arada ödenen fark ne kadar bununla ilgili bir belge war mı ??
  • Abi gecmis olsun bende eskisehirliyim , bahsettiginiz yerden de devamli benzin alirim , sarar saygin bi firmadir boyle bir olaya giriseceklerini aklimin ucundan gecirmezdim .
    sahibi ile ticaret odasinda filan gidin gorusun bence , yaninizda da bi avukatla filan gidin . deyinki bu isi guzellikle cozelim , sizin isminizin de boyle bir seye karismasi bizi de uzer filan gibilerinden konusun bence .
    olumsuz yaklasirlarsa ve araba sizin uzerinize ise direk gidip arabayi baglatip , satip odeyin borclari.
    tekrar gecmis olsun , sonuctan bizleride haberdar edersiniz insallah.
    kendilerine karsi bundan sonraki alisveris tavrimizi ona gore belirleriz , tanidigimiz herkese de anlatiriz...
    ilk gittigimde bezinliktekilere boyle boyle bir olay varmis dogru mu yaa diye o degilden bi sorariz insallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

verdiğiniz vekaletname nin bir kopyası var mı elinizde ???
    varsa neler yazıyor..
    bana bildirirseniz size yardımcı olmaya çalışıcam...

yada trampa sözleşmesi war mı ?? bunun gibi
    aracınızı oraya bıraktığınıza dair ne gibi kanıtlar war ??
    arada ödenen fark ne kadar bununla ilgili bir belge war mı ??

Evet arkadaşın da dediği gibi bir araç devir sözleşmesi düzenleseydiniz keske.. Yanı seni aracın o tarıh ve saatten sonra olebilecek cezalarına karşı seni borrçtan ibra edecek belge türü bişeyler.. Ama olan olmuş dersek yine bir arkadaşın dediği gibi kardeşine vs borçlan olmadı git ihtiyati haciz alın arabayı bağlatıverin onlar koşsun peşinden geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın Doganza...Teşekkür ediyorum ilginize.. sikayetvar.com adresine yazdım şimdi..Sağolun....
  • Sayın Platinium ... İlginiz için teşekkürler.. Fikriniz çok güzel benim hiç aklıma gelmedi bu..Evet birine senet vererek haciz koydurmak olabilir bu.. Ama arabanın hangi şehirde olduğunu bilmiyorum.Onlarda bilmiyorlar bulamıyorlar..Şimdi ben çalındı desem oda suç olur ama aracı bulsam dediğinizi hemen yaparım.. ayrıca noter satışının bir nüshasını yollamadılar bana..Zaten sattıklarınıda zannetmiyorum..İnternetten sorguluyorum..1998 e kadar borcu ödenmiş 98 ten buyana borç görünüyor..Yani 5 yıl yıllık vergiler yatırılmış..Anlamadığım vergileri yatmadan şimdiye kadar vizesi nasıl yapılıyor değilmi...Sağolun vakit ayırdığınız için..
  • Sayın crepassio ..Cevapladığınız için teşekkürler.. noter vekaletnamesinin bir örneğini vermediler bana çok büyük firma oloduğundan fazla üstünde durmadım..Birde yeni araba alma heyacanı pek kafam çalışmadı işte..Sözleşme yaptık kağıt üzerinde onu şirket sahibine yolladım..Ondan sonra kabul etti..Yoksa hatırlamıycak bile.Yani arabayı benden aldıkları belli.. ödediğim para makbuzları var..onlrdan aldığım toyota faturası var..Ama zaten adam olayı kabul ettiki..ama ilgilenmedi yada adamları bu işi salladı..Oda oldu biliyor..Yani iyi niyetli olmak istiyorum..Ama adama ulaşamıyorum..Sankli öle birisi yok..Görüştürmüyorlar işte.. sağolun vakit ayırdığınız için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: UZAKS

Sayın Platinium ... İlginiz için teşekkürler.. Fikriniz çok güzel benim hiç aklıma gelmedi bu..Evet birine senet vererek haciz koydurmak olabilir bu.. Ama arabanın hangi şehirde olduğunu bilmiyorum.Onlarda bilmiyorlar bulamıyorlar..Şimdi ben çalındı desem oda suç olur ama aracı bulsam dediğinizi hemen yaparım.. ayrıca noter satışının bir nüshasını yollamadılar bana..Zaten sattıklarınıda zannetmiyorum..İnternetten sorguluyorum..1998 e kadar borcu ödenmiş 98 ten buyana borç görünüyor..Yani 5 yıl yıllık vergiler yatırılmış..Anlamadığım vergileri yatmadan şimdiye kadar vizesi nasıl yapılıyor değilmi...Sağolun vakit ayırdığınız için..

aracın plakasından ceza sorgula eyer vergileri yatırmamışsa muhtemelen cezalarıda yatırmamıştır bu süre içerisinde ceza yemişse bi şekilde izini yakalayabilirsin

oda olmazsa aracı onlara satarken bi sözleşme yapmış olmanız gerekir eyer bu sözleşmenin nushası varsa sende onu avukata verip sorumluluğu galeriye yıkabilirsin galeriler sözleşme yapmadan araba satmaz senin arabanıda sattıkları kişiyle yaptıkları bir sözleşme olması gerekir avukat aracılığyla yine bu sözleşmeye ulaşabilirsin ulaşamazsan elindeki sözleşmeyle avukat herşeyi halleder gibime geliyor

burada ilk yapacağın şey artık senin galeriyle muhattap olmamandır ver bi avukata vekaletle biraz para o uğraşsın bu adamlar satıcıyı pek sallamazlar karşılarına kitapla çıkmadıkça pek bişey çözemezsin ha ben uğraşıcam diyosan galeriyle deyil arabayı bulmakla uğraş galeriden bi sonuç alabileceyini sanmıyorum alaiblsen zaten bu zaman kadar alırdın artık taviz vermeki işin ciddiyetini anlasınlar

• Sayın mcyavuz... Ben şimdi antalyada yaşıyorum..Mazeretim dolayısiyle seyahat edemiyorum..Yani eskişehire gitme ihtimalim yok.. Yeni öğrendim cemalettin sarar ticaret odası başkanı olmuş ticaret odasının sayfasından mail yazdım ama kendine ilettiler mi bilmiyorum..Telefonuda yok.. Belki siz bulabilirsiniz.. Ben arbayı aldığımda DEMET isminde bir kız çalışıyordu orda işlemleri yapan o..Ama kız ordan çıkmış bir bankaya girmiş.O olsaydı bari olayı hatırlardı arabayı kime verdiklerini.Bir ara bir laf etmişti..Orada çalışan birine alcaklardı falan..Ama araba yok oldu buhar oldu sanki..Kimse bilmiyor.. Siz o benzin aldığınız yerde mümkünse sorabilirmisiniz çalışanlara... arabamın plakası 35 U 1461 petrol yeşili 1990 model Tofaş - doğan..Zahmetleriniz için sağolun...
  • Sayın sLevin . Teşekkür cevap için.. aramızda yaptığımız bir sözleşme var ama.. araba nerde bilmiyorum ki bulamıyorum yani.. kimse bilmiyor hatırlamıyor..Sağolun
  • yav madem öle araba hala senin git borclarıyla beraber polisi ara caldılar arabamı de al arabayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.