Kız kuzenim var. Dersleri pek iyi değildi. Düzgün liseye gidemedi. Üniversite sınavında da düşük puan alıp hemşirelik okudu. Okulu biter bitmez 65 puan ile atandı. 6000 liraya yakın maaş alıyor. Ayrıca emzirme konusunda uzmanlaştığı için evlere gidip emzirme koçluğu yapıyor. Sebebini sormayın. Zenginleri anlamak zor. Orada 2000-3000 kazanıyor. Araba almıştı. Bugün muhabbet ederken ev için kredi çektiğini duydum. Belli etmedim ama kıskandım valla. Ben onun yarısı kadar kazanamıyorum ki daha sınav sonucuna sahip olmama ve daha iyi okula gitmeme rağmen. Şans mıdır nedir bilemedim. Planlamadı hiçbir şeyi. Sadece önüne gelen seçeneklerden en iyisini seçti. |
Benden Başarısız Olan Kuzenim Benden Daha Çok Kazanıyor
-
-
:)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Emzirme koclugu ne :D:D öyle bir iş yapmaya utanirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işler hiç belli olmaz. Başarı ve başarısızlığın ne olduğu tartışılır ayrıca.
-
Bence de komik ama iyi gelir getiriyor.
-
eminim çok başarılısındır
herkes daha çok para hakediyor zaten
Hayali tıp kazanmak olan süt kardeşim puanı yetmediği için öğretmen oldu. Benden önce atandı, parasını kazandı, arabası aldı şimdi de evleniyor:D Keşke benim de puanım yetmeseydi.
-
Başarı kıstası eğitim olamaz hocam ilkokul mezunu olup voleyi vuran bir çok insan var. Kuzeniniz biraz şans biraz da aklını kullanmış işte bu ara zaten hemşirelik okuyupta işsiz kalan görmedim zaten takır takır atanıyorlar.
Öğretmenlerin atanması zor ama.
-
Başarılı derken sınavda daha iyi sıralama yaptım. O kadar. Ondan başka başarım yok.
-
Çok şeyin koçu var .
Mesela nefes koçu en meşhuru
Yapma hocam dünyanın en zor sınavlarından biri olan TUSu kazanmak ile yarışamaz bile
-
TUS'u kazanmasanız da işe alıyorsunuz ama değil mi? Haberlerde yedi senedir atanamayıp atanmayı bekleyen öğretmenleri görmüştüm. Dev bir ekranda kazandığını görünce anne babasın sarılıp ağlıyordu. O denli zor değildir sizin iş bulmanız. TUS zor tabii. Ona lafım yok.
-
Hocam başarıyı sınava göre değil kendinizi geliştirmeye göre belirleyin bazı meslekler gerçekten diğerlerine göre ballı, daha az ya da eğlenceli bir yapısı ile kendini ön plana atabiliyor tabi şans , çevre faktörü de var
Asgari maaşla amele gibi çalışan kardeşlerime selam olsun.
-
Evet, öyleymiş. Oysa küçüklüğüzden beri iyi ders çalış, yüksek not al, en iyi okula git gibi talimatlar verdiler. Biz de uyduk. Sandık ki ne kadar yüksek sıralama yaparsak sistem bizi o kadar ödüllendirir ama hiçte öyle değil. Geç anladım biraz bunu.
-
ödül ne ?
Baba derece yaptım !
Hadi oğlum bunu burger king de (ya da lokantada vs) kutlayalım
Bana babam güya araba alacaktı.
-
Bizim lisede kafası çalışmayan,liseyi zar zor bitiren,hayatı boyunca serserilik peşinde olan,üniversite sınavı için kitap dahi açmayan arkadaş barajı zar zor geçerek ziraat mühendisliğini kazandı.
Okulu bitirir bitirmez dandik puanla devlete ziraat mühendisi olarak atandı.şu an her şey dahil 8 bin tl alıyor.
Yine sınıfımızdaki başka bir arkadaş türkiye 2 binincisi oldu.bildiğin 2 bin.tıp yazdı okudu bitirdi.şu an devlet hastanesinde her şey dahil 7 bin tl alıyor.
Yine üniversite sınavında iyi bir derece diyebileceğimiz puanla makine mühendisliğine yerleşen arkadaşım mezun oldu ve yıllardır eli yüzü düzgün bir iş bulamadı.bulduklarında canını çıkartırcasına az paraya çalıştırdılar.şu an markette çalışıyor.ki bu arkadaş lisedeyken çok başarılı çok çalışkan bir arkadaşımızdı.yazık etti kendine.
Çok çalışkan olmayan,kafası pek basmayan, yine de bir şeyler için çabalayan arkadaşımız son sene ani bir kararla eşit ağırlıktan hazırlanmaya karar verdi.kötü bir puanla kötü bir üniversitede sınıf öğretmenliğini kazandı,mezun oldu ve hemen atandı.şu an hayatı güllük gülistanlık,evlendi çocugu oldu.
Üniversite bittikten sonra tanıştığım başka bir arkadaşım,muğlada işletme okumuş.kpss ye hazırlandık beraber.77 puan almıştı ve hiç bir yere atanamıyordu o puanla.sonra Allahın işine bak ki bir tane büyükşehir belediyesi zabıta memuru ilanı açmış.oraya başvurdu ve atandı.şu an 7500 tl alıyor sürekli antalya bodrum geziyor gördüğüm kadarıyla.
Bunlar benim çevremdeki en uç örneklerdir.çalışkan olmak,kendini hayattan soyutlamak ilerde iyi bir hayatın,iyi bir kazancın olacağı anlamına gelmiyor.bu kafa kesinlikle yanlış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bizim lisede kafası çalışmayan,liseyi zar zor bitiren,hayatı boyunca serserilik peşinde olan,üniversite sınavı için kitap dahi açmayan arkadaş barajı zar zor geçerek ziraat mühendisliğini kazandı.
Okulu bitirir bitirmez dandik puanla devlete ziraat mühendisi olarak atandı.şu an her şey dahil 8 bin tl alıyor. Yine sınıfımızdaki başka bir arkadaş türkiye 2 binincisi oldu.bildiğin 2 bin.tıp yazdı okudu bitirdi.şu an devlet hastanesinde her şey dahil 7 bin tl alıyor. Yine üniversite sınavında iyi bir derece diyebileceğimiz puanla makine mühendisliğine yerleşen arkadaşım mezun oldu ve yıllardır eli yüzü düzgün bir iş bulamadı.bulduklarında canını çıkartırcasına az paraya çalıştırdılar.şu an markette çalışıyor.ki bu arkadaş lisedeyken çok başarılı çok çalışkan bir arkadaşımızdı.yazık etti kendine. Çok çalışkan olmayan,kafası pek basmayan, yine de bir şeyler için çabalayan arkadaşımız son sene ani bir kararla eşit ağırlıktan hazırlanmaya karar verdi.kötü bir puanla kötü bir üniversitede sınıf öğretmenliğini kazandı,mezun oldu ve hemen atandı.şu an hayatı güllük gülistanlık,evlendi çocugu oldu. Üniversite bittikten sonra tanıştığım başka bir arkadaşım,muğlada işletme okumuş.kpss ye hazırlandık beraber.77 puan almıştı ve hiç bir yere atanamıyordu o puanla.sonra Allahın işine bak ki bir tane büyükşehir belediyesi zabıta memuru ilanı açmış.oraya başvurdu ve atandı.şu an 7500 tl alıyor sürekli antalya bodrum geziyor gördüğüm kadarıyla. Bunlar benim çevremdeki en uç örneklerdir.çalışkan olmak,kendini hayattan soyutlamak ilerde iyi bir hayatın,iyi bir kazancın olacağı anlamına gelmiyor.bu kafa kesinlikle yanlış. |
Bu işler hiç belli olmaz. Başarı ve başarısızlığın ne olduğu tartışılır ayrıca. |
TUS'u kazanmasanız da işe alıyorsunuz ama değil mi? Haberlerde yedi senedir atanamayıp atanmayı bekleyen öğretmenleri görmüştüm. Dev bir ekranda kazandığını görünce anne babasın sarılıp ağlıyordu. O denli zor değildir sizin iş bulmanız. TUS zor tabii. Ona lafım yok. |
Bence de komik ama iyi gelir getiriyor. |
eminim çok başarılısındır
herkes daha çok para hakediyor zaten |
Asgari maaşla amele gibi çalışan kardeşlerime selam olsun. |
Benzer içerikler
- sahte euro nasıl anlaşılır
- cazador nasıl bir marka
- sahte dekont
- ağrı kesiciden kaç saat sonra bira içilir
- 5 numara saç
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
- para sayma makinesi bim
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X